METALLICA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zvaragabor
Amúgy most tribute albumokat hallgatok. Vannak förtelmes elõadások, de van pár egész jó. 25 albumnyi feldolgozás. Kezdve a black metal tribute-tól a bendzsós redneck/hillbilly tribute-ig. 😄

Chaos Anno Domini

Paulie
<#banplz>

.

zvaragabor
Mókás, telefonomba beírtam jegyzetnek hogy Metallica az isten, és valami céllal írtam bele, de már nem tudom milyen célból. 😄 Arra sem emlékszem, hogy mikor. 😄 Az este ivászat volt, lehet annak valamilyen következménye.

Chaos Anno Domini

Paulie
konfirmálni nefelejtsetek el.

.

bertino
😄

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Paulie
sry csak annyira beizgultam hogy összezavarodtam, máris szavaztam két e-mail-lel.

.

bertino

Paulie
semmijóez,jaés kérek mindenkit hogy jelezze hogy kitöltötte-.-"

.

bertino
várj.
most mi van ?
elvesztettem a fonalat.

Paulie
jó a kurva apám, nemszóltam...szóval...
SPAM.MINDENKI.MOST.

.

Paulie
töröltem is😄
félreértettem oldalt😄

.

bertino
megvolt.

Paulie
gondolkoztam azon hogy ha jönnének Budapestre mondjuk, akkor mennyien mennének meet and greet-re,nemtudom mennyien vannak feliratkozva metclub-ra stb.
jaés nemazhogy milenne ha jönnének mer tudom hogy jönnek jövõre-.-

.

Paulie
ajándékba kaptam,szal titok de vanegy érzésem hogy 13 ezer😄

.

bertino
én is akartam rendelni, de egyenlõre még keményen válság van... 😞

grat!

zvaragabor
Ejj, grat! Honnan, mennyiért?

Chaos Anno Domini

Paulie
Live Shit: Binge & Purge büszke tulajdonosa lettem<#rinya><#szeret>

.

Ulvar
Holy Wars?

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

megadethrõl jut eszembe ..van 1 dal amihez klipp is készült de nem tudom a címét,,a klippben vmi olyasmi van hogy van 1 srác és mustaine terelgeti jobbra balra a 90évekbõl..vmi iesmi,,nem tudjátok a dal címét?:d

highlander15
Megadeth-tõl ami nagyon tetszik,az az Angry again.Szerintem a világon a legjobb riffek ebben a számban vannak!Master of puppets után a kedvenc számom.Egyszerûen borsózik tõle a hátam!Meg az Anarchy in the U.K. is jobban tetszik Mustaine elõadásában,mint az eredeti.A Metallicánál a Last Caressel vagyok így,meg a So what-tal.Az eredeti So what-ban nincs akkora erõ meg indulat,mint a Metallica verziójában.A legjobb Whiskey in the jar feldolgozást is õk csinálták meg.A Metallica meg a Megadeth között szvsz az a különbség van,hogy õk még a 90-es években is tovább vitték azt,amit '83-ban elkezdtek,a Metallica pedig úgyszólván kicsit lightosabb zenét kezdett el játszani,mert kísérletezgettek,valami újat akartak, az más kérdés hogy szvsz nem igen jött össze nekik.Nekem pl.:a Black album utáni lemezek már nem annyira tetszenek, kivéve a Death Magneticet,másnak pedig az újabb lemezek jönnek be,embere válogatja.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

jaja,,én sajnálom hogy kirk élõben a szólóit összevissza waholja-és imprózza mer' vhol ez jól sikerül és vhol nem annyira.pl a seek&destroy solorészét nemsitudom mikor hallottam utóljára ugy ahogy az a lemezen van..mustaine anno a "régi felvételeken" ugyanugy játszotta élõben de kirk nem nagyon erõlteti a studió verszönt élõben😄

egyébként kirktõl alegjobb legszeniálisabb ez sztem😊..

Little wing

zvaragabor
Igen, Kirkadonra gondoltam. : ) Köszi😉

Chaos Anno Domini

Paulie
Kirk-re gondoltál szólóknál ugye?😄
amimeg Lars-t illeti, hát ha folytatta volna justice-féle dobolást 90-es években is, lehet jobban menne neki mostis vagy épp rosszabbul mint most😄
sztem kezd lassan lustulni Lars vagy már nem az életcélja dobolni vagy nemtom :/
jobban szeret sztem zenét csinálni már minthogy élõben ugyanazokat dobolni.
neértsetek félre, szeressük a dán nagyszájút😄

.

Az And Justice for All szinte már progresszív. Ezért hasonlítottam a progresszív-istenekhez.😊

Ulvar
Dream Theater nem egy stílus a Metallicával.

Amúgy, sajnos azt kell hogy mondjam hiába öregszik az ember, azért ugyanúgy kéne nyomni mint anno.

Thrash metál az én mûfajom. Nézzük meg a Slayert, egy idõben alakult mint a Metallica, mai napig olyan Thrasht nyomatnak hogy fülem ketté áll.

Ott vannak a nagyon komoly vetélytársam pl: Megadeth, errõl aki ismeri mi volt Mustain és a Metallica közt annak nem kell bemutatnom. Mai napig azon erõsködik (tehát 25 év óta) hogy jobb legyen az õ együttese mint a Metallica, és emiatt rengeteget tesz. Tehát nem kéne ennyire tunyulnia a Metallicának, hiába vagyok gyerekkorom óta Metallica Fan, megvan a negatív és a pozitív véleményem is a bandáról. Még több kéne tõlük, ez az igazság.

Tényleg hallottam már kiesni a ritmusból("dobolgatok",és a fülem már beállt ezekre a dolgokra). Alig hallható,és van annyi tapasztalata,hogy jól álcázza ezeket.
És Lars szerintem is felejt,mert a GH:Metallica-ban az egyik videóban ("hogyan készült" videó volt) is elfelejtette az egyik szám elejét...

Kedvenceim a Hit the Lights(mert olyannyira átadja a "rocker" érzést,hogy ejjha), a Master of Puppets(no vajon miért? azért,mert ugyanaz,mint az elsõ,csak dupla annyi jóval,nagyobb változatossággal,és ORION,a legjobb instrumentális darabjuk,és az egyik kedvencem tõlük)
A 3. az And Justice for All lenne,de... nagyon egyhangú,és hiába akartak zeneileg nagyot alkotni,azért a Dream Theater után nem üt akkorát. Tudom,hogy elõttük jelent meg. Szimplán a progresszivitás mesterei Portnoyék,nem Hetfieldék...

zvaragabor
Én komolyan mondom észrevettem egy két számnál, hogy James próbál azon a hangon énekelni, amin 89-92 között tudott, és meg kell mondjam, nagyon jól. Miközben ezeket a számokat hallgattam, azt gondoltam, hogy igen, ha tartotta vagy tudta volna tartani a 89-92 közötti vokált, akkor mostanra bizony ilyen lenne, de nem rossz értelemben. Lars a dupla lábdobot pihenteti idõnként, valamint mondják, hogy kiesik a ritmusból, meg pontatlan, de igazából én ezt nem veszem észre, lehet csak azért, mert nem elég edzettek hozzá a füleim, nem játszok semmilyen hangszeren. 😊 Lars szólóit igen gyakran átalakítja, nem azt játsza, mint ami a lemezen van, de ez már régóta így van. Számomra kicsit olyan érzés, mintha elfelejtené, hogy mit is kell játszani, és improvizál. Ha már mindenki újra leírta favoritját, nosza én is. 😊 Ride a legjobb számok miatt, Justice a progresszív érzés miatt. Valami rettenetesen sokat fejlõdött az elõzõ három albomhoz képest. Valamint ezen tetszik legjobban a gitár hangja. James hangja is már emlékeztet a 89-92-es vokáljára.

Koncert? 89 Seattle, 91 Moscow.

Hail Metallica!

Chaos Anno Domini

Paulie
öregedés igen nagy ellenség😄
de még legalább játszák Master of Puppets-ot és ez nekem már a mennyország.

.

Beast Machine
'92-Mexico City mindenek felett 😉

...vágod?

Ulvar
91es Moszkvai...azért...elõzenekar többek közt Pantera... 😊

highlander15
Nekem az 1993-94 elõtti koncertek jönnek be igazán,fõleg a 89-es Seattle-i banzáj a legjobb,ott volt a legjobb a banda.

\"Gondoltál már valaha arra, hogy egyszer egy olyan emberrel fogsz találkozni, akivel nem kellene baszakodni?\" -Clint Eastwood- TRABANT-VOLVO-ZSIGULI

Ami engem zavarni szokott,hogy nem csak Hetfield lett "gyengébb",hanem már Lars is fárad. Vagy inkább öregszik. Leginkább a Master of Puppets-nél hallatszik a dolog...😞

Ulvar
Ez az új album nem a régi Metallica...Még az And Justice 4 Allt se éri el...de a Loadot eléri szintben...Az elsõ 3 album azért volt fenomenális mert fantasztikus nyálamat csorgatom atom headbangezés drámai fokozaton, ugyanis az igazi kezdetleges õsi Thrash metál vonások vannak benne. Imádom 😊. Mint tudjuk a Metallica a Thrash metál egyik "alapítója, létrehozója, kreálója, felpezsdítõje". ( Mötörhead segítséggel, Los Angeles nem hiába az angyalok városa 😊 ).

Paulie
pont a régebbi számokat tudja jól énekelni sztem, egy jó öreg dörmögõs metál hangot ad az elsõ 3 album számaihoz élõben. Death Magnetic-ben inkább magas hangokat erõlteti és azok élõben nem mindig jönnek ki már.
Személy szerint úgy gondolom 2003 óta lett újra igazán heavy az egész koncertezés.

.

highlander15
Az új számokat fenomenálisan tudja énekelni,de a régebbieket már szerintem nem igazán,de ez van sajnos,senki sem tud örökké fiatal maradni...Van egy pár újabb szám,inkább azokat kellene nyomatni a koncerteken,mert azt még el tudja rendesen énekelni,a régebbieket már annyira nem kellene erõltetni.Én úgy vagyok vele hogy szinte minden számukat imádom, minden albumról van kedvencem,számomra a Ride the lightning a csúcs és az And justice for all.A többi album sem kisebb a szememben,mindegyik album jó valamiben.Az Anger sem volt annyira rossz szerintem, a címadó dal tetszik leginkább.A DM-rõl pedig csak annyit tudok mondani hogy visszatért a régi, igazi Metallica!

Ulvar
Kill'em all, Ride the lightning, Master of puppets. Többibõl egy két szám.

Ezek a legjobb albumaik, fõleg az elsõ kettõ amíg szegény Cliff élt.

St. Anger-t leszólta mindenki, mert nem pop témás, kértek sok solot Kirktõl megkapták Death Magneticbe, de az ének már amit James kiad nem olyan mint régen...

Kedvenc...

valamint...

tetoválásom.

Hát ennyi. Üdv.

Szia.😄

Paulie
melyik album a kedvenc vagy szám?
ja amúgy üdvözlünk<#wink>

.

Junior0902
Az egyik kedven együtesem és én nagyon szeretem a számjaikat.<#taps>

Paulie
vagy gitártechnikusnak <#vigyor2>

.

bertino
el kéne menni koncertes operatõrnek.

<#vigyor4>

One,sok-sok évvel ezelõtt.

forza milan
Na nekem ez olyan amivel senki más nincs így,vagyis sokan nem az tuti😄😄Sweet amber😄aztán alakult ki szép lassan évek alatt a Metalicska fanság😄

Beast Machine
Még alsó tagozatos koromban, a Creeping Death-et.

...vágod?

highlander15
For whom the bell tolls 3 éve.

sad but true (asszem). sok-sok éve...

http://thenamelessphoto.com/

hááát pasz....!
LPKENJI
Nekem a Nothing else Matters volt az elsõ úgy másfél két éve...

zvaragabor
One. Régen már leírtam egyszer. vagy 10-12 évvel ezelõtt kanadai rokon itthon volt, megy a tv-ben a One, mutatja hogy nézd Gabikám hogy rázza a haját és õ is rázta. 😊

Chaos Anno Domini