54
Constructor. na, ki ismeri?
  • SenorGrande
    Nem tudom kit érint, de most akciós DotEmu-n mindkét rész! DRM mentes, Windows XP, Windows Vista, Windows 7 kompatibilis verziók.
    Constructor 2.50€
    Constructor 2: Mob Rule 2.50€
  • Zsod1
    Tart még a nosztalgiája?
    Nekem kedvenceim az efféle építkezős játékok. Nemrég is elővettem újra, annak idején nem nagyon toltam vele többek között a simcity sláger miatt, illetve engem is súlytottak az uvconfig bajok meg a w-@rez verzió sehogy nem indult, stb.
    Viszont várom azon régi játékosokat, akik keményen tolták. Nekem hirtelen annyi tapasztalatom van vele, hogy mindenféle formában lehordom a sárgaföld aljáig. Olyan gyorsan telik az idő, sehogysem lehet lépést tartani a kiírt feladatokkal. Minden kis apró szarságra egyesével kell klikkelgetni, megvárni amíg végrehajtja, rahedli dolgot automatizálni kellett volna. A dolgozóbrigád ott van a kertbe, de mégis be kell klikkelni a házba, bemenni a szobákhoz, megnézni melyik hanyadán áll, hívni a munkásokat vagy kívülről beküldeni a házba - ahelyett, hogy mindez magától menne. Minden egyes kattintás persze sokat emészt, mert mindenféle animációt meg képet tölt. Az időt persze nem lehet lassítani, mert valós 1 másodperc alatt 1 nap játék idő telik el. Lassabbra vettem a gépet, de az idő nem lassul, csak az i/o műveletek, ezzel együtt az egér mozgás is és csak magamat szivattam. Stratégiai játékoknál gyakran panaszkodnak a klikkelőverseny mibenlétére. Hát ez aztán annak a megkoronázása. A klikkelőversenyek versenye. Ráadásul a memóriajátékok királya is, mert az elhalálozó lakosok helyére nem települ ugye magától egy ugyanolyan, meg kell jegyezni milyen volt ott, nehogy a másikat rakjuk oda, annak meg nem fog tetszeni a kerítés, berendezés. A túlreprodukció ugyanez. Mi a szösznek nem állítja le magától és kapcsolja át pénzre, nekem kell megjegyezni mit hol termelek és folyamatosan átkapcsolgatni. Egy célnélküli próbapályán ellenfél nélkül nekem sikerült felépíteni mindent (undesirables kivételével, mert nem volt ellenfél), mind az összes 5 szintet + a dizájn tervű épületek, mindenkiből van legalább 5 (de inkább több) darab (hogy lehessen specializált tenant), mindenhol max deluxra fejlesztett ingatlan. Néhány nap alatt, rendszeres mentés-visszatöltés (volt némelyik küldetés, amihez jópárszor neki kellett futni) és eszetlen klikkelgetés. 70 játék év, 3 millió pénz, 1650 fehér pont (pár százat a factory újjáépítése is adott). Az idővel alig lehet versenyezni, komputer ellen pedig esélytelen. Ahogy keresgéltem a neten alig találtam valami infót, nem csoda, hogy nem terjedt el szélesebb körben, amihez az uvconfig baja is hozzájárult.
    Néhány elindítási tapasztalat, javaslat:
    1...at least 490KB memory: nekem akkor írta ki, ha 16 megánál kevesebb XMS-el (dos kiterjesztett memória) indítom. Tehát nem a 640KB konvencionálisra érti, persze az sem baj, ha sok, nekem mindig 600KB fölött van, a dosedit, ansisys és egyéb felesleges dolgokat ki kell szedni vagy magasra rakni, illetve minden drivert magasra rakni. Ami kellhet az csak a cd, egér, hangcucc (bár én hangnélkül toltam, ne töltse még azt is).
    2.Nem tudom winXP, win7, vista, ME, stb alól hogy indul, én beraktam alá egy 486-ost Tridenttel és azon megy. Win3.1 alól is megy. Mintha régen P1 amd K5 és S3 Trio konfigon is ment volna szintén ms-dos alatt. Állítólag triónál újabb kártyákon nem megy, de ki kell próbálni - trióból is sok féle van + a hasonló testvér Virge is. Annyit tudni érdemes, hogy a játék VESA VGA-t használ (erről annyit hogy jó sok szín legalább 640*480 felbontással és e fölött). Azt perpill nem tudom mekkora felbontás*color, de 1-2 mega grafikus mem elég neki, a régi tridentek tudnak lenni 512 de akár 256 Kilósak is, elképzelhető, hogy arra uvconfig hibát dob. Minden legújabb videokártya is kompatibilis visszafele egészen a CGA, EGA szintig is (lenniük kéne), legalábbis némelyik mai 3d-sen próbálgattam régi cuccokat és mentek. Persze oprendszer függő is, mivel nem elég neki a sima 8086 emulált környezet, hiszen dos4gw-t indít, tehát védettmódba kapcsolja a processzort, hogy elérje a 640K fölötti kiterjesztett memóriákat. A windózok alatt bár létezik dos emuláció, a probléma ezzel az átkapcsolással van, hiszen az emuláció már egy védett módú környezetből fut és az emuláción belül akar mégegy védettmódot hívni. Ez sem lehetetlen persze, nekem is valamelyik program indult emulált dos4gw-vel, win98 alatt. Hát próbálgatni kell. De sokkal egyszerűbb a feladatnak egy pendrivot "feldosozni" és arra állítáni a bootot biosban: a pendrivok többsége (illetve minden usb-s merevlemez) USB-HDD ként elérhető, a régebbiek lehetnek USB-ZIP. Simán C: ként indulnak, mint egy merevlemez és teljesértékűen használható (lassúságát figyelembe véve egy merevlemezhez képest, de erre a játékra jó).
    Még egy tipp: Teljes 400megás telepítés és extrának a CD tartalmát másik vinyóra (ha van) másolva fakecd-vel gyorsítható és nem a cd-t pörgeti meg olvassa folyton.
    Na most hirtelen ennyi jutott eszembe ehhez a már idejétmúlt (és elég gyenge kezelhetőségűre sikerült) játékhoz.
  • Sugam
    létezik ember aki ismeri ezt rajtam kívül?

pompás !
  • nesto
    Windows 7-re valaki tud megoldást?
  • ALIENwoods
    Nekem megy DosBoxal,

Csak először a hangot kell beállítani neki amit úgy lehet hogy Dosbox alól futtatod a Constructor\SETSOUND.BAT-t.

Utána a játék is elindul már.

+a CPU Cycles értéket felvettem 17000-re
  • ALIENwoods
    http://vogons.zetafleet.com/viewtopic.php?t=1221
  • Suopte
    Constructor Windows XP-n!!!

Nekem sem indult a Constructor WinXP-n (DosBox használatával sem), mindenki a Windows Millenium Editiont javasolta, de egy játék miatt az ember nem szereti újratelepítni aZ oprendszert.

Ám van megoldás WinXP-re is:
    Le kell tölteni egy patchet, ami Win95 kompatibilis programként installálja a játékot.
    Innen lehet leszedni: http://www.svatopluk.com/constructor/oldwww/downloads.html.

Fontos, hogy a patchet Windows 95 kompatibilitási módban futtassuk, mert egyébként nem indul.

Ezzel tökéletesen működik ez a zseniális játék:-)
    Jó szórakozást hozzá!
  • Darth981
    Nah szal ugy kell futtatni xp n hogy egy dos progit le kell szedni.
    innen leszedheted a dos progit:http://dosbox.sourceforge.net/download.php?main=1

ha valakinek nem jonne be a progi neve DOSBOX. Na most eleg nehez kezelni ugyhogy adok egy magyar oldalt ITT : http://dosgames.abkant3000.hu/dosbox.htm

Eloszor be kell mountolni azt leirja hogy kell utana siman beirod C: ,->enter :D

aztan fogod es beirod hogy game és indul , ha szarul megy az oldalon talaltok leirasokat hogy hogy kell gyorsitani es fel le allitani a gép teljesitmenyet :)

Ennyi használjátok egésséggel ! :)

By Darth
  • ALIENwoods
    akit érdekel hogy hogyan lehet XP alatt futtatni az keressen meg MSN-n :)
  • Apus
    Nekem sehogy se indul el, csak Millenium alatt sikerült.
  • Hmuda
    Hiába töröm magam, a VPC folyton lemezt kér tőlem és a síma formattal létrehozott boot lemez nem jó neki (ott csak a: meghajtó van). Valami ötlet? :-((((((((
  • Hmuda
    Sajna nem. Onnan leszedtem, de sajnos tipikus dos-xp ellentét jelentkezik

Tressy: köszi. :D
  • Lacc
    De underdogsék mindig meghúzzák ezeket a gamekat, hogy menjenek xp-n is, itt nem csináltak ilyet? :)
  • MrTressy
    szerezd be a ms virtual pc 2004et installálj fel egy 6.22 es dost azon menni fog tutira :)
  • Hmuda
    up :P

vki segítsen plz
  • Hmuda
    up
  • Hmuda
    up
  • Hmuda
    Valaki le tudná írni, hogy XPhome-ban mit állítsak be, hogy menjen? Amatőrködtem kicsit memóriával meg a kompatibilitás módokkal, de nem nagyon akart összejönni. Vki help?
  • Hmuda
    Mondjuk soha se jutott volna eszembe pont az underdogson keresni. Ott mindig lefoglalt a cikkek olvasgatása és az ősi Sim gamék leszedése (SimFarm, SimCity200, SimLife, stb.). :-)
  • Hmuda
    Köszi. :D
  • Bucser
    Xp-ben próbáltátok már hogy Dos kompatibilási módban vagy win95-ben indítjátok? Ugyanis W2000 alatt sem ment már azt hiszem. ÉS volt egy main memory amit anno a DOS-ban még 640Kbyte-ban álmodtak meg maximálisan:)) Ennyi volt a felhasználható aktív memóriterület. Aztán rájöttek, hogy ez kevés. Azután jött az UMB (Upper memory Block). Szal az elsődleges memóriát kell beállítani, hogy fusson. Min 590 Kbyte-ra:))) Akkor menni is fog:)) Legalábbis úgy tudom.
  • Sephi
    A Constructor meg anno a kedvenc jatekaim egyike volt. Baszot jo gama. Aztan megjelent a Constructor Undergournd csak az ma' nem teccet annyira. De az tuti hogy soha sem feledem el.
  • Hmuda
    Bakker! Mindig is meg akartam szerezni, de sehol nem találtam annó. Honnan szerezhetném be? Elfut még XP-n? A 2. rész demójával annyit játszottam, hogy ronyosra rohadt a vinyóm. :DDDD
  • [HUN]PAStheLoD
    looooool ;]]]

gangsters szerű ... asszem megvolt .. vagy jáccottam vele de már régen ;]
  • Giovanni #28
    Az már rég ki volt próbálva...
  • Braveheart
    Esetleg jobb gomb az exe-n, tulajdonságok, kompatibilitás és ott válasszátok ki a win 95-öt vagy 98-at. Néhány régi játék így elindul, de nem garantált.
  • Giovanni #26
    Nálam is ez a gond. Ha XP-d van, nagyon ne is próbálkozz nagyon. Nagy a valószínűsége, hogy nem is fog elindulni
  • Hixer
    Töltsd le a RamIdle progit a letoltes.com-ról állítsd be és jó lesz.
    Az üzi szerint kevés a virtuális memóriás a progi futásához min. 490 Kbyte kell, szerintem.
    Próbáld ki. Ha nem műxik akkor is jó progi...
  • dtk1985
    Nekem nem megy a jatek mert ha windowsbol futtatom azt irja ki, hogy:
    Error = UVCONFIG.EXE could not be run.
    There must be at least 490K of free base memory.
    Mit tehetek ezellen? DOS-ban amugy mukodik?
  • repro
    régi szép idők 4-5 év?? nekem a régi sz.idők úgy 10-13 éve voltak... :))
    Amúgy érdekelne múltszázadi pc-s jatekok. most felraktam a syndicate wars-t és olllyan gyors volt, hogy az egeret nem találtam meg.. :)
  • FrezeR
    nekem is megvolt és mindig eljutottam egy szintig és onnan nem tudtam teljesiteni a feladatot..nincs második része?
  • hen-tes
    hát nemazvaok :DD
  • csabika
    Akkor valószínű, mert a Dcn is van egy Hentes nevü nick és azt hittem te vagy az. Bocs
  • hen-tes
    sztem te keversz vkivel... nekem nincs is dc-m
  • csabika
    Hentes beszélgettünk már párszor a Dc-nmég a kezdeti időkben.Ami kéne nekem?Az sokminden.Pl jópér régi pc-s gém meg egy rakás konzolos is.A Dc-n is ez a nevem egyébbként.
  • hen-tes
    na megvan mijaz a Dc :DDD
    de honnan ismerlek ? :)
    és mikénenekeD ?
  • hen-tes
    :DD
    degonosz vagy :DDD
  • The Garrett
    Ehe ez volt aza a játék ahol ilyen theme hopspital szerűen kellett működni ingatlanmenedzserként????
    Mer az kurvanagy volt. Lehetett nagy nyomortelepekben saanyargatni a népet! :DD
    meg ki lehetett őket lakoltatni ha nem fizettek lakbért :)

hu de király is volt!
  • hen-tes
    miaz a dc ? :DDD
  • hen-tes
    he ? ?? ? ?