Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Airbus A380
Ja és még sok mást is enged amit az opera nem..

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
nekem nem ad ki ablakot csak közli weboldal hogy divx kell anélkül nem megy.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
enged plugint futtatni? dehát az biztonsági kockázat, és õk a legbiztonságosabb hogyhíjják... <#vigyor3>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
Na igen meg a Dragon a divx -et is indítja gond nélkül <#mf2>

OPERA-CRASHLOG V1 desktop 10.51 3315 windows
Opera.exe 3315 (1) caused exception C0000005 at address 677313F9 (Base: 1330000)

Registers:
EAX=12E0DA40 EBX=00000000 ECX=006C0063 EDX=006172E6 ESI=12E0DA40
EDI=0F81C8B0 EBP=00000001 ESP=0017F064 EIP=677313F9 FLAGS=00010206
CS=0023 DS=002B SS=002B ES=002B FS=0053 GS=002B
FPU stack:
4017A17A7E0000000000 00000000000000000000 00000000000000000000
00000000000000000000 40008000000000000000 3FFE8000000000000000
3FFF8000000000000000 3FF7B600000000000000 SW=0027 CW=027F

Van tovább is, de azt inkább nem rakom be, mert nem keveset kellene scrollozni.
Shep
Hát nekem jó.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

http://f1-live.hu/hirek
Csak nekem indul újra az opera ezen az oldalon ?
Minden 3.-4. hivatkozásra való klikkelésnél vagy vissza lépésnél.
Shep
Megnéztem az új operat tényleg gyorsabb, de a digisport.hu-n a video helyén még mindig csak a kódból látható egy részlet, pedig már korábban is jeleztem feléjük a hibát. Mondjuk jó nekem a Dragon.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Airbus A380
köszi.

Penge4
Háromféle megoldás is van. A C:\Program Files\Opera\defaults\plugin-ignore.ini aljára beleszerkeszted. Elég csak a DLL fájl nevét új sorba. Ezt frissítéskor felülírja, de az opera:config-ban itt át tudod helyezni a profilodba: opera:config#Network|PluginIgnoreFile
Akkor addig innen fogja beolvasni, amíg nem törlöd az operaprefs.ini-t.

A második lehetõség, hogy megnézed az opera:plugins oldalon, hogy honnan tölti be a beépülõket. Ha nem a system32-bõl, akkor innen törlöd az elérési útvonalat: opera:config#UserPrefs|PluginPath

A harmadik lehetõség, hogy jobbklikk->Oldal tulajdonságai->Tartalom->Beépülõk mellõl pipa ki. Így viszont a böngészõ be fogja tölteni a beépülõt, csak az adott oldal(ak)on nem, ahol megcsinálod ezt a beállítást.

A placeholder az a négyzet, ami akkora mint a beépülõ és mutatja a beépülõ helyét és a bal felsõ sarkában olvasható egy "Hiányzó beépülõ" felirat. Mint mikor nem töltõdik be egy kép és az Alternative Title olvasható.

Arra kattintasz és feldob egy popupot, ami kiírja, hogy a következõ tartalom lejátszásához beépülõ szükséges, kívánod-e letölteni.

Az alján lesz egy http://-vel kezdõdõ URL, azt kijelölöd egérrel, copy, bemásolod címsorba (vagy paste and go) és elkezdõdik az avi fájl letöltése.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Airbus A380
"Viszont ha letiltod a DivX Webplayer beépülõjét "

hol lehet ?

"Viszont ha letiltod a DivX Webplayer beépülõjét akkor rákattintva a placeholderre"

mire kell kattintani ?

Dzsini
mert a teljes oldaltartalomban keres, így ha valamilyen oldal belsõ szövegében van, azt is kirakja, nem csak a címsort jegyzi meg - viszont amit gyakrabban választasz ki, az feljebb kerül a listán (sõt, magától ki is egészíti)

elõnye, hogy bármilyen belsõ szövegre ha emlékszel, akkor megtalálod az oldalt, nem csak cím alapján.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pethy23
Ha címsorba beírom az hogy: nba-live akkor miért nem az ilyen címû látogatott oldalakat listázza ki, borzasztóan zavaró:S
Airbus A380
szövegmezõ be nyomjál jobb egeret.

szövetgmezõ például itt az a rész ahová a hozzászólást írod ott jobb egér és megtalálod.

berczely
Na közben ezt is megoldottam!

Újabb bibi.. nem maradnak lent!Lent marad annyi amennyi a képen van, de még raktam.Ha újra belépek a böngészõbe ugyan úgy az a 6 darab marad lent azt csókolom a többi amit utána még odaraktam sehol...

Babrás ez babrás... marad a FF vagy a Chrome <#szomoru2>

berczely
Ja és még valami!

Bojti segítségével leraktam a könyvjelzõim az állapotsávra.
Annyi a baj vele hogy nem tudok ráklikkelni mert amikor ráviszem az egyikre ez egeret akkor autómatikusan mellé írja ki a weblap nevét és e miatt elugrik balrra a kis ikonocska!
Így:

berczely
Nincs <#sir>

Dzsini
beállítások - haladó - eszköztárak, és itt nézd meg, hogy a menübeállítás Opera Standard-e. Ha igen, akkor a helyi menüben ott kell lennie a szótár hozzáadásának.

berczely
Vakuljak meg, de én nem látok semmilyen helyesírás ellenõrzõt se szótárat!

Dzsini
bármelyik szövegbeviteli mezõre (ahova pl. itt a hozzászólást írod) nyomj jobbgombbal, és az ott megjelenõ menü legalján megtalálod.

Airbus A380
ez szép magyarra sikeredett 😄

berczely
Pusztuljak el nem láttam hogy régebben válaszoltál nekem!Bocsánat!<#szomoru1>

Köszi mindenkinek viszont ezt a helyesírásost nem találom!<#fejvakaras>

Airbus A380
szövegmezõben jobb egér kattintás helyesírás ellenõrzés kipipál. Majd alatta a szótárak résznél letöltö a magyart beállíto és kész .

bojti
bojti
Opera 10.52

Javítottak pár hibát

berczely
Kéne 1-2 segítség!

1.Van már helyesírás ellenõrzõ a legfrisseb verzióhoz?(egyáltalán van operához?)
2.Hogyan tudok oldalakat pakolgatni a fenti vagy a lenti sávokra, olyan kis ikonos módszer mint ami van a többi böngészõben is?Tudom hogy itt is van egy jó vastag sávoncska, de nekem az túl csúnya!Valahogy már sikerült de max 5db-ot és amikor újra beléptem a böngészõbe a fele eltûnt...

Dzsini
nem belemenés, csak ne hidd azt, hogy nem tudunk arról, hogy problémás az Opera, és hogy mindenkinek minden jól mûködik, csak nálad problémás. (2. sor a 2294-ben)

viszont a divx web player például olyan elenyészõen kevés embernek van, hogy nem elsõdleges a fontossága. például egy facebook bejelentkezési gond az volt, annak százmilliós felhasználói bázisa van, azt javították nagyon gyorsan.

ettõl nem lesz jobb az Opera, nem dícséretes, hogy ennyire problémás böngészõt hoztak ki, de ha átnézed a hibalistát, akkor azért az a felhasználók nagyon kis részének okoz gondot - persze a fórumokon õk a hangos többség, mert mi vagyunk azok, akik állítgatják az Operát, akik rengeteg oldalon járnak, kipróbálnak ezt-azt, bõvítményeket, skineket, stb.
Több ismerõs gépén is fent van, õk látogatják azt az 5-10 oldalt, amit általában szoktak, azzal nincs problémájuk, és nem panaszkodnak egyetlen Opera bugra sem... viszont nem tudják, hogy van többféle oldalon belül keresés, nem tudják, hogy ide-oda át lehet pakolni dolgokat, hogy vannak skinek, tartalomblokkolás, meg akármi - nem is foglalkoznak vele. Nekik van pár gomb a weboldal körül, mindegy, hogy milyenek, mert az átlagos oldalakon fel se tûnik nekik, hogy másik böngészõ van - és ez az a névtelen tömeg, amibõl a böngészõválasztó lecsippent egy-egy darabot, és teszi - valamennyire - tudatossá a felhasználókat, hogy a böngészõ nem az Internet, és ha a kezdõoldal a startlap.hu, és az esetleg hibázik, akkor nem kell a szolgáltatót felhívni, hogy elromlott az Internet, és javítsák meg.

Egy szaktársam pl. máig az IE6-ra esküszik, a 7-8at nem szereti, a többit kipróbálta és szerinte szörnyûek - minden oldal, amit látogat vele (fórumok, stb.) mûködik neki, nem jár olyan oldalakon, ami kihasználná a biztonsági hibákat - és nyugodtan, gond nélkül netezik - és inkább ilyen a legtöbb netezõ, mint mi, akik buildenként rakosgatjuk az új verziókat, nézegetjük a buglistát, a sebességmérõket, az acid teszteket.

Airbus A380
nem megyek bele 😊

akinek tetszik legyen vele boldog ezt a böngészõt tudatosan választja biztos oka van rá.

Én csak vázoltam a szerintem a tényállást hogy így hiába sírják ki azt amit kisírtak . tudom beálltak többiek is.

ne is kezdjünk bele.... felesleges akinek tetszik egésségére.

Dzsini
http://magyaropera.blog.hu/2010/03/23/hibalista_az_opera_10_5x_ben - tényleg senki nem tud ám az Opera hibáiról.

Airbus A380
Látod,- és ez most tényleg nem bacogatás mert én is szeretem az operát de- ezért nem szeretik sokan és ezért van az hogy akármenyit sírhatnak a szabad böngészõválasztóért ha az opera hogy is mondjam komplikált. Nem mennek vele weboldalak ( tudom ti 1-el sem találkoztok 😊 ) akkor most kijött ez hogy azt amit a másik 3 böngészõ elindít ez szenved vele. Ilyenkor meg hiába a böngészõ választó ha az átlag user a 3-4-edik ilyen esetnél azt mondja hogy köszönöm nem és törli az operát.

Airbus A380
Akkor az opera helyett is simán indíthatom a Chrome-t <#wow3>

köszi

Penge4
Mióta megszûnt a Divx Webplayer és összevonták a DivX Plus Webplayerrel azóta bugos. Az elsõ pre-alfában is az volt és a 10.10-ben is az. Elindul, de olyankor 50-60%-os CPU usage-t generál majd ha leállítod a videót addig generálja a CPU usage-t, amíg újra nem indítod az Operát és kilõni is csak taskmanagerbõl lehet. Legalábbis a pre-alfáknál és a 10.10-nél így volt.

Viszont ha letiltod a DivX Webplayer beépülõjét akkor rákattintva a placeholderre feldob egy popupot ahol látható lesz a videó direktlinkje. Azt megnyitva elindul a letöltés és játszhatod is le a saját telepített lejátszóddal.

Bár ha szereted a DivX Webplayert akkor indíthatsz helyette Chrome-ot/IE-t/Firefoxot is, nálam alapból esélytelen, mivel a K-MPlayer funkcionalitásához ragaszkodom. 😊

Airbus A380
ez mitõl van ?

Chrome-ba simán megy a film (igaz akad) a opera be se indítja összeomlik.

[HUN]FaTaL
Ahogy ez is. De külföldi oldalakat nem küldözgetem be, minek. 😄

http://goo.gl/gd6Zi5

Megpróbáltam,de nem jó 😞 de azért köszi!
Érdekes, most másodszorra nálam is mûködik, fura. Standard témát használok amúgy.

Ez az oldal meg mehetne a szégyenfalra 😄

[HUN]FaTaL
Teljesen tökéletes. Nem véletlen a téma miatt? A z1-glass tiszta bugos és lassít mindent, próbáld ki a standard témával. Ha azt használod, akkor valami más gond lehet.

Ebben a postban a flash player nektek nem iszonyat lassú? (katt a play-re) Nekem nagyon lassú, szépen gyorsan kéne mozognia a lapoknak és a szövegeknek is. 10.51 óta ilyen asszem.

bojti
Szia ! Jobb klikk az oldalon , oldalbeállítások szerkesztése ,hálózat , böngészõ azonosítása , azonosító rejtése IE-ként . Hátha sikerül . Aztán frissítsd az oldalt.

Sziasztok.Ma telepitettem a 10.51-et.Minden müxik rendesen,és tényleg gyors.Egy pici problémám van csak.Remélem itt tud valaki segiteni,mert annyira nem értek hozzá.Iwiw-en a Texas Holdem Poker alkalmazás nem indul el.bejön az ablak,de jelszót kér.Megadom,nem fogadja el.El látogattam az üzemeltetõ oldalára,hátha van segitség,de valami pop up-okat ir h engedélyezni kell.Mindenhol kerestem,de sehol nem találtam.Irt a biztonságról is h közepesre kell áliitani,ezt se nagyon értem.Megnéztem IE-ról h müxik-e.Onnan minden indul,szóval az opera miatt nem enged valamit 😞 Megjegyzem,elözõleg is operám volt,pontosan nemtudom hányas volt,de 10. volt már az is.Van valakinek valami ötlete?
Köszi Nyecsi
Penge4
Az okai szép hosszan ebben a postban olvashatók.

[HUN]FaTaL
De volt, csak a 10.5-t nem dobta fel, de az okát nem tudom.

Rage47
én csak a 10.10nél kapcsolódtam be😊
Rage47
eddig nem volt automata frissítés az Operában? 😮
Dzsini
persze, elméletileg ezt már fel is dobja az automata frissítés.

A 10.51-et már minden probléma nélkül rátelepíthetem a 10.50-re?

Dzsini
A böngészõ képességeit és fõleg sebességét összehasonlító tesztek - (elsõsorban a Javascript parancsok feldolgozási sebességével lehet rajta sok pontot elérni - Javascript meg hasonló képességek kellenek minden dinamikusan változó oldalhoz, ami nem flash-en alapszik (pl. webes levelezõk, látványos effektek, galériák, játékok, stb.)).
A Peacekeepert az a Futuremark cég csinálta, mint a 3DMark-okat, a Sunspidert a Webkit cég (akik a Safari és a Chrome böngészõ megjelenítõmotorja mögött állnak), a V8 teszt pedig a Chrome-ban levõ Javascript feldolgozó nevét kapta, ebbõl adódóan elsõsorban arra optimalizálták (az egyetlen teszt, ahol a Chrome a leggyorsabb).
Az Opera most egy idõre nagyon gyors lett a többihez képest, mert egy lényegesen új alapokra helyezett Javascript feldolgozási módszert vetett be, de mind a V8 új változatát, mind a Firefox Javascript motorját gõzerõvel fejlesztik, így nem nagyon ülhetnek a babérjaikon - de most újra a leggyorsabb böngészõ.

Rage47
<#eljen>
Penge4
Szintetikus JavaScript tesztek. A Peacekeeper a legkomplexebb, a Sunspider a legfüggetlenebb és a V8 a tipikus Google-s házon belüli teszt.

Ha problémát/bugot tapasztalsz a böngészõ mûködésében gondolj arra, hogy micsoda áldozatot kellett hozniuk a fejlesztõknek. Ha nem lenne 10%-kal gyorsabb minden build akkor nem is lenne világ a világ és már többé a Nap sem sütne ki. Szörnyû még belegondolni. <#idiota><#violent> Mi önzõ állatok pedig csak magunkra gondolunk és nem nézzük az egészet, hogy hány ember esett hasra ezektõl a tesztektõl, miközben a böngészõ stabilitása és megbízhatósága 400%-ot zuhant.<#falbav>

Rage47
mi az a V8, Peacekeeper, Sunspider? tudom, biztos van róla írás wikipedian, de ti sokkal jobban össze tudjátok foglalni😊