Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pethy23
Felraktam a CSS alapút, úgy néz ki megint jól szuperál. Ha újabb buildet rakok fel akkor csak azért kell újra felrakni, mert eltûnik a menübõl az adblock? Vagy valami mást is csinál?

Valamint, most hogy nem a js-es blokkolást használom, üríteni se lehet a local storage-ot?
Dzsini
Ez már az igényeidtõl függ - én felpakoltam egy ismerõsnek az Operát, megmutattam hogy kell a gyorshívóba bepakolni a kedvenc oldalait, és azóta használja. Nincs igénye többre, mondtam neki, hogy ha valami hiányzik szóljon, látta pl. az én gépemen, hogy mennyire át lehet szabni, találkozott az egérmozdulatokkal is, de az sem kell neki. Pont elég a lent említett alap felület, nem akar rájönni semmire, netezni akar.
A túlnyomó többség ilyen, és nekik édesmindegy, hogy melyik böngészõ fut, csak mûködjön - nem akar változtatni, alakítani, beállítani.
Az internet elérés egyre inkább közmû, a mikrohullámú sütõknél is van olyan, amin van két tekerõ a teljesítményhez és az idõhöz, és van olyan, aminél ezernyi programozási lehetõség van - az elõbbibõl fogy több, mert kevés a geek :)

(ezzel tarol az Apple is - lásd iPad)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
Jogos. Megjegyzem összevetve(!) az összes operás idõmet 1 jó másfél év nekem is volt mire mindenre rájöttem (fórumok... csetek... Penge B@ct@tása :D stb ) mire rendesen belõttem.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
Ebben azért nincs igazad - fõleg az új verzióval az általános kezelés nagyon leegyszerûsödött, és rengeteg dolgot elrejtettek azok elõl a felhasználók elõl, akiknek nincs is szükségük rá, hogy ne tûnjön olyan összetettnek - kiváló példa a gyorsvissza-gyorselõre gombok eltüntetése és egybevonása a jelszókezelõvel, meg ilyesmik.

A másik oldalon pedig az FF is csak elsõ ránézésre egyszerû, a beállítási lehetõségek meglehetõsen összetettek (bár nem annyira, mint az Operánál - nem lehet pl. az egész kezelõfelületet csak úgy átrendezni), viszont a pluginek ilyen széles támogatása olyan dolgokat tesz lehetõvé, amit kevés más böngészõben lehet megoldani.

Ma már elsõre elindítva az összes nagy böngészõ csak egy keresõ-címsor-visszagomb-elõregomb-újratöltés-fülsáv felülettel rendelkezik, és ez a felhasználók túlnyomó többségének elég, soha nem lépnek tovább. A további lehetõségek meg rendszerfüggõek - az Operába beépítve van ezernyi dolog, amit életre lehet kelteni, a Firefox pedig támogatja a bõvítményeket, amivel szintén ezernyi dolog megoldható. Egyik sem látszik elsõre, és mindkettõ nagyon sok lehetõséget jelent, csak más elvekre épít.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
Lám lám Penge még olyan helyeken is feltûnik az operát védve ahol az ember nem is gondolná :D LOL

Egyébként a 2010. 08. 25. 05:54-es beírónak igaza van. Jó ha lehet az õs operások most ne kezdjenek ismét vitázni hogy de az opera nem bonyolult... de igen sajnos az és a F-nek ezt már én is írtam hogy nagy elõnye hogy 1szerû. És ez ellen még Penge sem tehet semmit max ír az opera programozóknak hogy vsupaszítsák le az operát. De ezt úgyse teszi :D

Penge mielõtt nyugtató után kapkodnál most is Opera alól írtam, de ami tény az tény ha elfogadjátok ha nem.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Pethy23
Ezt használtam én is, de ez valamiért pl nso-on rengeteg dolgot blokkoltam vele, de nem mindent tiltott véglegesen:S
Penge4
Local Storage-ban, ha onnan sikerül valahogy kimenteni, szólj nekem is. :)

De ha komolyabban érdekel a reklámblokkolás, akkor ajánlom inkább ezt: http://magyaropera.blog.hu/2009/10/08/adblock_plus_az_operaban

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Pethy23
Ez az Adblock js hol tárolja a tiltott objektumokat ha esetleg ki akarom menteni?
Pethy23
Köszi.
Hát ez így elég kényelmetlen sajnos. Na mindegy.

Dzsini
megadhatsz kategóriákat (vagy begépelsz újat, vagy a már meglevõk közül választasz), és lehet rájuk szûrni - pl. van 3 'munka' kategóriás címed, meg van 2 'magán' kategóriás, akkor már lehet értelme.

a másikra sajnos nem tudom a választ, szerintem ez fix, hogy az accountra ugrik :(

Pethy23
Jó kérdés, gondolom ilyenkor magára az egyesített fiókra visz, passz.

Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy Fiók Tulajdonságnál a "Fiók kategória" mire való?
Félreértetted. Mondjuk jön egy levelem a kijelölt szûrõbe böngészés közben. Jön a figyelmeztetõ üzenet, rákattintok a tárgyra (alsó sorra), és a piros nyíllal jelölt nézetbe visz (a kitakart email cím a saját email címem, tehát az én postafiókom). Ebben a nézetben pedig be van állítva, hogy ne lássam a szûrt leveleket, így el sem tudom olvasni az új levelet, mindig át kell kattintani a szûrõ nézetébe.

Pethy23
Mert a kis ablakban két dologra tudsz kattintani és te a feladó nevére nyomsz ezért az õ levelei jönnek be.
Ismét Opera Mail kérdés: ha jön egy új levelem, mondjuk egy olyan, ami egy szûrõhöz tartozik, akkor a jobb alsó sarokban lévõ kis üzenetre kattintva nem azt a szûrõ nézetet hozza fel, amihez a levél tartozik, hanem egy teljesen mást: "Levelek [email protected]" (ha nem érthetõ, tolok képet)

Pethy23
A partnereknél a saját e-mail címeknek megadom mondjuk hogy GMail2 akkor az errõl való küldésnél a fogadó úgy olvassa hogy feladó Gmail2 <e-mail>?
Vagy ez csak nálam jelenik meg így?
Pethy23
Köszi, így is próbáltam csak akkor a feladó címét adtam hozzá, de úgy valamiért nem akarta belerakni, de válasz címmel/új szûrõ létrehozása miatt már jó.
Penge4
Mivel még nem találták fel a mesterséges intelligenciát, így szerintem jobb, ha a tanulást eleve kikapcsolod és megadod, hogy a [email protected] címrõl (vagy amit használnak) érkezõ leveleket pakolja oda.

A tanuló szûrõ azonosságokat keres és lehet, hogy olyasmit is talál, amire te nem gondolsz, mivel az egész forrást elemzi.

Pethy23
Okés, csak mert csinált nekem olyat, hogy ezt bepipáltam és minden levelet beszívott oda.
Dzsini
elméletileg igen :) ezért hívják tanuló szûrõnek

Pethy23
Ha csinálok egy olyan szûrõt hogy Facebook és 2-3 levelet belehúzok akkor az ez után érkezõk mind ott jelennek meg, ha be van állítva a szûrõ tanulása?
Dzsini
attól függ, hogy engedélyezed-e az olvasott levelek mutatását :) (az unread-ben is be lehet kapcsolni, és akkor leveszi róla a szürkét)

szerintem pont így logikus a mûködése - egy jobb lehetne, hogy olvasottként jelöli, de csak akkor, amikor leváltasz róla.

Penge4
Tehát az nem bug? Csak mert mintha régebben az Unread listában sem lett volna szürke.

Oké köszi, remekül mûködik. Marha jó az Opera :)

Dzsini
nézet gomb - megjelölés olvasottként - és beállítod, hogy mennyi idõ legyen.

viszont ez a pont csak akkor aktív, ha engedélyezed, hogy az olvasott leveleid is látszódjanak a nézetben (különben az olvasott levél rögtön eltûnne, így nem tudnád nézni :D )

Penge4
Nézet legördülõ->Olvasottnak jelöl->x másodperc

Egyébként ha megszokod, szerintem jobb az alap, mert ugyebár a még nem olvasott levelek kék félkövérek amiket már olvastál (legalábbis rákattintottál) azok fekete félkövérek, amit pedig teljesen elolvastál azt gyorsbillentyûkkel tudod olvasottá jelölni.

"g" billentyû olvasottnak jelöl és a következõ olvasatlanra ugrik
"t" billentyû olvasottnak jelöl és az elõzõ olvasatlanra ugrik
"h" billentyû simán a következõ olvasatlanra ugrik
"y" billentyû simán a következõ olvasottra ugrik (itt már kiütközik a magyar billentyûzet probléma, de könnyen kicserélhetõ "z"-re)

"k"-val lehet olvasottnak jelölni manuálisan, Shift+K-val olvasatlannak Ctrl+Shift+A-val az adott nézetben mindet olvasottnak

"r" válasz Shift+R válasz mindenkinek "f" továbbítás, "c" forrás másolása
"e" összes levél az adott feladótól

F8-al és F9-el pedig váltod a fókuszt a lista és a levél között.

Még egy kérdés: azt hogy lehet megoldani, hogy ha rákattintok egy levelemre, akkor automatikusan olvasott legyen (ne kelljen az Olvasás gombra kattintani)?

Ó tökéletes, köszi :)

Dzsini
Van egy olyan a szûrõ tulajdonságainál, hogy "levél megjelölése szûrtként" - ezt kapcsold be.

Utána az olvasatlan leveleknél a nézet gombnál (távcsõ az alap ikonkészlettel) van egy megjelenítés - és azon belül állítható, hogy mik látszódjanak. Itt kapcsold ki a szûrt levelek megjelenítését, így a sima olvasatlanok között nem fogod látni.

Ezek hasznosak, köszi. Viszont én azt szeretném megoldani, hogy az összes bejövõ levelem közül x feladó szerint kiszûröm x "mappákba" a leveleket. A "bejövõ" leveleim között pedig a maradéknak kéne lennie (tehát az összes többinek). Szóval a maradék között nem kéne látnom azokat a leveleket, amiket szûrökbe teszek.

Dzsini
1. opera:config#UserPrefs|ShowTrayIcon

2. szûrõknek hívják, jobbgomb a mappanézetre, új szûrõ, adsz neki egy nevet, aztán a tulajdonságokban beállítod, hogy mire szûrjön.
Gyors áttekintés, tippek. A feladók szerinti szûrés a legegyszerûbb, ha az oldalsávon a partnerlistából kiválasztod a személyt, akkor rögtön megjelenik az összes levél, amit adott személlyel váltottál.

Két kérdés az Opera Mail-al kapcsolatban:
1. Mióta bekapcsoltam (létrehoztam postafiókot), megjelent a tálcán az óra mellett az opera ikonja. Hogy lehet kikapcsolni?
2. Hogy lehet mappákba rendezni az üzeneteket? Valahol olvastam, hogy mappák helyett az Opera Mail-ban nézetek vannak. Én pont úgy akarom beállítani, mint egy normál levelezõklienst (feladó szerint szúrve legyenek az üzenetek különbözõ mappákba). Erre tudtok valami leírást adni?

Penge4
Egész pontosan a fontos fájlokról készítesz valamelyik másik könyvtárba backup-ot, majd csatlakozol a Link-re. Elkezdesz törölgetni mindent, vársz, közben figyeled a link.opera.com-on bejelentkezve, hogy mikor fogadja el a változásokat, mikor elfogadta üríted a kukából, mikor onnan is eltûnt és a link teljesen üres (kivéve a keresõk, urlfilter, typed history és a személyes sáv, mert ezeket ott nem látod), akkor újraindítod az Operát, de már úgy, hogy indításkor a korábban backupolt fájlok vannak a profilodban.

Probléma olyankor szokott lenni, mikor a profilfájlok másolgatásával próbálsz szinkronizálni, az Operában végzett módosítások azonnal alkalmazódnak.

Gondolom ha hiányzik a Unique ID és nem kapta meg a Link a törlés parancsot elõzõleg, akkor visszapakolja neked. Tehát a legbiztosabb, ha mindent Operából törölsz.

Pethy23
Sikerült. Köszi.
Dzsini
hú, ezzel menj át a Magyaropera fórumra, mert ott már párszor elmagyarázták, hogy az ilyen kavarodást hogy lehet rendbehozni - a legegyszerûbb szerintem, ha csinálsz egy friss telepítést, ami elõtt letörlöd az egész roaming/opera-t, és akkor a Linkre kapcsolódva megkapod csak azt, ami ott van.

Vagy (nem vagyok biztos benne hol van neked a probléma) felmégy a link.opera.com-ra, és oda bejelentkezve kézzel rendbe tudod rakni a linkben tárolt dolgaidat.

Pethy23
Rendben. Megoldottam máshogy.

Még 1 kérdés. Ha van régebbi my opera profilom de ott még össze-vissza vannak a könyvjelzõk keresõk, akkor nem tudom valahogy ezeket törölni és csak a mostani dolgokat szinkronizálja.
Dzsini
a beállításokat még nem, most az új buildben a tartalomblokkoló került bele a Linkbe.

Pethy23
Tényleg, köszi:)

Az Opera Mail dolgait nem lehet szinkronizálni Link-el?
Dzsini
opera:about - levelezési mappa

(a Local-ban lesz)

Pethy23
Üdv. Beizzítottam én is az Opera Mailt, de lenne egy olyan kérdésem, hogy ez hol tárolja a leveleket, beállításokat stb. Roaming-ba keresgéltem, de nem találtam meg.
gabi89
Évek óta használom a Gmail -t napi szinten operával és semmi baj vele. 1 hiba fordult eddig elõ ez az amikor belépés helyett valami "Temporary Error" -t ír ki. Ilyenkor süti törlés segít csak asszem. Viszont ezt a hibát is pár havonta látom max.

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

Airbus A380
Nem szoktam levelezni. Van levélfiokom mert nem árt ha van azt kész. Szóval ezt nem tudom. Beengedni az én mércém szerint normál sebességen eresztett be.

itt igen

Hát nekem elég gyakran kiírja hogy still working ha Operát használok.
Viszont Firefox esetén szinte soha
Dzsini
én szeretem, használom a beépített levelezõt, adjatok neki egy esélyt - gyorstalpaló

jhetedikj
Nekem tökéletes Gmail, gyors is.

anno 1987

és a levél küldésnél nem szokott lefagyni?
Dzsini
magyaropera fórumon is panaszkodnak néhányan, egy profiltörlés néha segít (opera:about -ban a 'beállítások' sorban szereplõ operaprefs.ini)

ha sok mindent átállítottál, akkor mozgasd el valahova

Airbus A380
Nálam nem nagyon vehetõ észre külömbség talán még gyorsabb is az opera.

Nektek az Opera a Gmailt nem tölti be sokkal lassabban mint például a Firefox?