5774
Opera
-
#693 ha a jegyzeteidben (notes) 1 szavas dolgok is vannak, azokat feldobja a keresőablakokban meg ilyesmikben lehetőségként - így magadnak építheted ki a szótárat, nem rak el mindent. (vagy jobbgomb, insert notes - és kiválasztod) -
#692 Szerintem sehogy. De miért gépelsz a Google-ba? Ott a címsoros kereső. -
bekecs #691 sziasztok
A #682-es hozzászólásra esetleg valaki? -
#690 az UTF-ek azért egymással már kompatibilisek, helyspórolási célból vannak csak a kicsik - de ha valami ismeri a Unicode-ot ott már nem lesz gond vele... sajnos az ISO-k meg a Win-ek is jelen vannak - majd kivesznek, és csak elvétve lehet találni nem UTF-es oldalt [álmodik] -
#689 vagy egy stílusod, mintha egy külföldi valamilyen online fordítóval lefordította volna a mondandóját magyarra:) -
#688 Azok közül melyikre gondolsz? UTF-7, UTF-8, UTF-16 vagy UTF-32? És akkor miért használnak még mindig ISO-8859-1, ISO-8859-2-t, Windows-1250-et és Windows-1252 (hogy csak a leggyakoribbakat említsem)? -
#687 úgy hívják, Unicode. -
#686 Soha nem értettem miért van ennyi karakterkódolás? El kéne törölni mindet és csak egy maradjon ami tartalmaz mindent a kínaitól a héberig.
Én ezért használok már csak angol nyelvű szoftvereket, kevesebb szopás van vele. -
lally #685 Gratulációm neked; Igen jó, s gyors-szemed van Mr.*Sil 78 VIP* !!!
(-sajna, engem már több napja szivatnak ezen sorai. - IS !)
-nem nagyon zavarna, ha pont itt az SG-n sem kalózodna !
(-bacit, a 4 legismertebb VírEllenőr sem mutat ki.)
Kedvelem az Operát annyira, hogy miatta (?!) az XP-t *Originál, gyári-CD*ről is, újra telepítsem. Telepítettem.
(-korábbi Opera-verzióknál pedig még: Egyéb vicces dolgaival is találkozhattam.)
-ha nem okozna olyan nagy gondot, szólj róla a *szinkronizálóknak*!
Köszi ! -> alias, Lally.
-
#684 Ha megnézed, ezt mindig a hosszú ő és ű betűknél csinálja. Nem lehet, hogy az általad használt skinnel függ össze, mondjuk valamiért rosszul kezeli a karakterkódolást? (Csak tipp.) -
lally #683 ... ez, pedig mááán míly' betű-*elmászkálós KarakterSornyi* csuda is?!
(-van róla még Originálabb verzióm is! -> bár; Az, itt az SG-n, most még mindig: TABU !?! -> és: Szivat! -is, alaposan !!!)
-
bekecs #682 sziasztok
Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet beállítani az operában az automatikus kiegészítést. Tehát amikor mondjuk a google-ba elkezdek irni egy szó első betűit akkor megjeleniti az előzőleg beirt igy kezdödő szavakat. (Minden süti engedélyezve van). Köszi -
ba32107 #681 Köszi, sikerült -
#680 2: Használhatsz bármilyen panelt. Pakolhatod a címsávra is a hivatkozásokat (a megjelenésben beállíthadod, hogy csak ikonok, csak szöveg, ikon és szöveg jobb oldalt és ikon és szöveg alul legyen.
Használhatsz Start Bar-t (kezdősáv), az azért jó, mert nincs mindig ott, tehát nem veszi el a helyet, csak ha felviszed az egeret és belekattintasz a címsorba, illetve F8-at nyomsz.
Pakolhatsz egy egész sornyit a nézet sávra, személyes sávra, szinte bárhova.
Mappákat is pakolhatsz. Ezeket mindet a drag n' drop (fogd és vidd) módszerrel, közben nyomvatartva a Shift-et. -
#679 1.jobb egérgomb - mentés a letöltések mappába, letöltések mappát beállítások/haladó/letöltések pontnál tudod beállítani hol legyen.
2.nemtudok róla -
ba32107 #678 Köszi a gyors választ. Közben lett két újabb kérdés:
1. Azt meg lehet csinálni, hogy fájl letöltésénél ne kérdezze meg mindig hova mentse, hanem egy előre beállított mappába?
2. Kerestem, hogy lehet könyvjelző eszköztár mappába könyvjelzőket tenni, de nem találtam. Azt akarom, hogy a címsor alatt egy sorban legyen néhány könyvjelző, mint a Firefoxban. Ennek jó helyettesítője lehetne a Gyorshívó, de az csak akkor jön elő, ha nyitok egy új lapot. -
#677 1.passz, iwiw fos.
2.http://my.opera.com/Tamil/blog/ad-block
3.Ha rákasttintasz a bezárt lapokat tudod vele visszahívni
4. BitTorrent alatt kiveszed a pipát az Enable mellől. -
ba32107 #676 Sziasztok,
Most váltok Operára, és néhány dologgal nem vagyok tisztában. Sorolnám is:
1. Az egyik fontos dolog volt a Firefoxban nekem a mesterjelszó, ezt meg is találtam Operában, beállítottam, működik is, de pl. az iwiwnél hiába írom be, megnyomom a Mágus gombot, kitölti a jelszómezőt, de fél másodperc múlva ismét üresre változik. Ezt csak iwiwnél vettem eddig észre.
2. Adblock jellegű kiegészítő van? Honnan lehet letölteni, mi a neve?
3. A jobboldali kuka ikon mire jó? Mit lehet beledobni?
4. Hogy lehet megoldani, hogy torrent fájl letöltésénél ne a beépített bittorrent kliens jöjjön be, hanem le tudjam tölteni a .torrent fájlt?
Előre is köszi a válaszokat. -
perko #675 ctrl+F8 -
#674 azt már énis eltüntettem párszor:D
Beállítások/Haladó/Eszköztárak, visszaállítod az Opera Standard-et. -
hogyan tudom visszarakni a "böngésző" részt?
ahova a linkeket irom (www...)
minden beállítást megnéztem már, de semmi -
#672 értem, köszi:) -
phoenix1 #671 Lehet, hogy valaki megcáfol, hogy ha azt mondom, hogy Opera *nem rajzol* körvonalat arra a részre amely aktív hivatkozást tartalmaz.
Az űrlapok között a viszont a szokásos tab-al lehet ugrálni, a hivatkozások esetében nyomva kell tartani a Shift billenytűt és a nyilakkal lehet navigálni a hivatkozások között, ekkor a két esetben jelenik meg körvonal.
Sajnos azt megintcsak nem tudom garantálni, hogyha a css-be az outline: 0-ra van állítva meg-e jelenik a keret. :( -
#670 és azt hogy lehet megoldani, hogy egy linkre kattintva az ff féle keretet rakja a link köré?:) -
#669 lol, köszi, nemg ondoltam, hogy másnak is ez volt a legnagyobb gondja:) -
#668 Ctrl+F12->Keresők->Google->Szerkesztés->Részletek->Gyorshívó keresőmotorja mellé pipa.
A fülsávhoz részletes leírás képekkel itt. -
#667 üdv
a fülsávot a címsorral hogy tudom megcserélni?
illetve a gyorshívóban az ask kereső helyett google-t hogy?:) -
#666 Igen, itt olvasgass, melyik fájl mire jó a profilodban. Magyarul itt (többek között), hogy legközelebb ne legyen "szar". -
#665 de ha újrateszem, meg tudom valahogy menteni a kedvenceket, személyes sávot meg ilyeneket? -
#664 telepítsd újra vagy használj ekszplórert -
#663 segítsen valaki! beszart ez a kurva fos szar
az előbb netezek, egyszer csak mindkét operám hülyén tölti be az oldalakat, van egy csomó görgősáv, folyamatosan frissít, ráadásul a linkekre nem bírok rákattintani, sima szövegnek veszi. hogy a f*szba kell megcsinálni ezt a szart?? -
#662 ok, már rájöttem -
#661 Ha a címsorra nyomtam egy jobb egérgomb>eltávolítás az eszköztárról-t, akkor azt hogyan lehet visszahozni? -
phoenix1 #660 Huh, kifelejtettem ami nagyon zavar, pl. weblap szerkesztésnél ki kell kapcsolni, hogy sem memóriába sem a merevlemezre ne cachelje a fájlokat, eddig ezt nem kelett.
Zavaró mert pl. szerkeszted a weblapot, közben lecserélsz egy képet, F5 .... F5 és semmi, a legjobb esetbe betölti de olyan méretre mint az előző kép volt, szóval, hogy ha az előző kép nagyobb volt mint az új akkor széthúzza.
Gondolkoztam, hogy visszarakom az előző verziót a 9.24-et pl. -
phoenix1 #659 sok furcsaságot tapasztaltam én is az új operába, többekközött azt is ahogy már mondtad, hogy bent marad a memóriába, ... nem mindig, csak néha. :S
Vannak weblapok amik nem vagy alig működnek. De ez már más tészta ez esetben a weblap tulajdonosának kellene megbütykölni a weblapot és szabványok szerint programozni. -
El Brujo #658 opera bezárás után továbbra is futó alkalmazás marad, 100 - 300 mb-nyi memória fogyasztással. ilyenkor csak task managerben tudom lelőni, s természetesen addig nem idnul új opera azzal az üzenettel, hogy egy már fut. ez igen gyakran megtörténik, verziónként változó gyakorissággal. kiküszöbölést tudja vki? -
#657 üdv!lehet h hülye kérdés,de egyszerűen eltűnt a böngészősáv az operambol,h tudom visszaállítani?egyszerűen sehl nem találom -
#656 sziasztok az mitol lehet hogy ha beallitok operaban mailfiokot rendessen mukodik de h apl sokaig nyitva van a mailbox es levelet irok nem kuldi el valami hibat ir de ha becsukom ujra kinyitom akkor elkuldi talalkozott mar ezzel valaki?? -
tilbury #655 Közben megtaláltam a megoldást. Gyorsabban kérdeztem, mint cselekedtem volna -
tilbury #654 Hali!
Opera 9.50-est használok. Az lenne a kérdésem, hogy ha képre, linkre kattintok akkro be lehet-e vhogy állítani, hogy ne új fülön, hanem új ablakban jöhhön be a köv oldal.
Előre is thx.