29
PDF formátumok szerkesztése
  • Muttley
    #29
    Szeretnék kiemelni más színnel/ aláhúzni szöveget PDF anyagban, de sehogyan sem jön össze.
    Program: Adobe Reader 8
    Google-ben már 1 órája próbálkozom és még mindig nincs megoldás.
    Eljutok odáig, hogy

    Eszközök -> eszközök testreszabása -> majd kipipálnám a 'ceruza eszközt' és az 'öntapadó jegyzetet', de mikor OK-t nyomok nem csinál semmit.

    *-ozott rész: csak dokumentumjogosultságok engedélyezése esetén használható

    Na, ezt én sehol nem találom. És a google sem.
    Tud vki segíteni, hol és hogyan tudom pontosan a dokumentumjogosultságokat engedélyezni?

    Elég sürgős lenne.
    Köszönöm előre is.
  • ioinme
    #28
    Sziasztok. Égető problémámra keresek megoldást. Régóta használom az Adobe Acrobat 8 Professionalt és az Office Xp-t vállvetve PDF készítés során. Gyakran konvertálok át munkám során word anyagokat pdf-be, főként szövegeket. Mivel átálltunk Windows 7-re újra kellett tenni mindent, ami rendben le is zajlott, kivéve a PDF-ben érdekelt Adobe-ot. Ugyanis ha A4-esnél kisebb oldalméretet állítok be Wordbe (nem próbáltam még, mi van ha A4-esen hagyom, de nekem fontos hogy tudjak kisebb lapmérettel dolgozni) akkor egyszerűen fogja, és csak a lap középső részére sűríti a szöveget, mintha rohadt széles margókkal dolgoznék. Így érthetően lapot pocsékol, ami nagyon nem jó, és ráadásul "csesznye" is. van erre valami beállítás ami esetleg elállítódott? A segítséget nagyon megköszönném, mert fontos lenne.
  • hppcrts
    #27
    Meg tudná vki mondani, hogyan lehet beállítani pdf nyomtatás során azt, hogy a színes hátterű pdf fekete-fehér nyomtatása során a háttér ne fekete, hanem fehér legyen.

    Előre is kösz!
  • simonl #26
    Sziasztok,

    PDFCcratort használok: kérdésem,hogy több munkafüzetes excel dokumentumból hogyan tudok 1 pdf. dokumentumot.
    Word nél simán megy a többoldalasból....

    Köszi
  • Sammer
    #25
    Köszi
  • Dj Faustus #24
    Openoffice segítségével megnyitod a Word doksit, és Fájl/Exportálás PDF-be.
    Vagy beszerzel egy "PDF-be nyomtató nyomtatódrivert", vagy DOC-PDF konvertert.
    Például:
  • Sammer
    #23
    sZIASZTOK!

    sEGÍTENE VKI?
    Hogyan tudok word doksiból pdf-et csinálni?
    Előre is köszi!
  • Omega
    #22
    Valaki segítsen! Magyar karaktereket én is másolnék pdf állományokból de nem tudok.
  • szaja
    #21
    segítsetek!
    Hogy tudom a pdf fájlról levenni a védelmet, és a tiltásokat? nem tudom hozzá a jelszót. plz help!
  • Manoi
    #20
    Hali!

    Kellene nekem egy olyan progi, amivel a kész PDF doksiknak a rétegeit külön-külön megnézni, kiszedi?

    Egy prospektusból kellene kiszednem dolgokat, de nem akarok a grafikusnak +pénzt fizetni!

    Előrre is köszi!
  • Bogáncs
    #19
    Találtam a valahol egy progit , amelyik átkonvertálta a pdf-et html dokumentummá . A probléma csak az volt , hogy ezáltal az alapból nagyításí lehetőséget elveszítettem , mert a legkisebb betűformátumban mentette el , így csak jó szemű embereknek ajánlott . A másik baj , hogy a magyar ékezeteket kivágta /üres karakter/ , és ez így nem tökéletes .
  • PetruZ
    #17
    Erre is van megoldás. :) Acrobat-ból (nem Reader!) képet lementeni TIFF-ben, aztán ezt visszatölteni egy OCR programba és felismertetni vele. De lehet, hogy egyszerűbb begépelni, vagy kinyomtatni és beszkennelni. :P
  • PetruZ
    #15
    Az Acrobat Reader ingyenes és tudsz vele szöveget másolni - amennyiben nem védett az állomány és a szöveg tényleg text, nem kép.
  • Pheel
    #11
    És az Adobe Acrobat? Az mi pénz? :)
  • PetruZ
    #10
    A PageMill az webszerkesztő, pdf-re önmagában nem alkalmas.
  • Játékos
    #9
    Hát ezt nem sikerült valami helyesen begépelni! :)
    Sorry!
  • Játékos
    #8
    Köszi Petruz a segítséget ! Programok beszerzése folyamatban :). Pagemaker 450 $:( /Lehetetlen / A PageMill véletlenül nem szerkesztő is egyben ? Nem tudjátok véletlenül , hogy honnan lehet szerezni további pdf formátumú szakkönyveket szerezni /tudományos-,ismretterjesztő-,mitológiával és letűnt kultúrákkal foglalkozó témakörökben/
  • Pheel
    #7
    JÓ, jó, csak leírtam értelmesen is :-PPPPP ;-)
  • PetruZ
    #6
    Nem ezt mondtam? :) (Második bekezdés.)
  • Pheel
    #5
    Az Acrobat beül pl a Word-be is és máris lehet színes-szagosan szerkeszteni bármit és kiexportálni pdf-be. Mi kell még? :)
  • PetruZ
    #4
    Az Adobe5 azért önmagában még nem pdf szerkesztő, hanem egy komplex csomag, amely a pdf lehetőségek köré épül, de word-szerű szerkesztésre nem képes (bár elég sok dolgot tud önmagában is). A "hivatalos" szerkesztő az Adobe PageMaker (na, az sem két fillér), illetve még néhány egyéb Adobe termékbe is be van építve egy pdf export.
    Az Acrobat5 nagy előnye, hogy végre olyan pdf printerdrivert telepít, ami hibátlanul és hiánytalanul képes pdf-be nyomtatni bármit, bármilyen programból. Így pl. word-ben megírt színes-szagos doksikat is hiba nélkül konvertál.
    Egyébként a PageMaker editora (már kezelésre) nem egy leányálom, nem word kategória... ;)

    A pdf egyébként egy eszközfüggetlen dokumentumformátum. Ha te pl. word-ben írsz vmit, azt egy adott lapmérethez igazítod, de egy másik gépen, másik nyomtatóval lehet, hogy szétesik az egész, nem jelenít meg bizonyos beágyazott objektumokat, stb. A pdf - ha egyszer elkészült - mindíg és minden gépen ugyanúgy és ugyanolyan lapmérettel néz ki (oké, ez nem 100%, hanem csak mondjuk 99%, mert vannak kivételek, de ez ritka). A pdf alkalmas aktív (és szépen formázott) form-ok készítésére is, amelyek közvetlenül a webről is működnek (ha van legalább Acrobat Reader telepítve). És stb., stb. :)
  • Játékos
    #3
    Nincs esetleg valami egyszerűbb share progi ? Egyáltalán , miért erőltetik ezt a pdf formátumot , amikor van txt,doc stb , könnyen szerkeszthető szövegfile is ?
  • Játékos
    #1
    Szeretnék tanácsot kérni valakitől , aki jártas a PDF kiterjesztésű file-ok szerkesztésében. Elsősorban arról , hogy mivel lehet ezeket szerkeszteni és kinyomtatni. Előre is köszönöm!