22
-
galocza #22 én azt hiszem, hogy:
készíthetsz a saját cddről mp3at, és hallgathatod együtt a barátoddal, de nem adthatod oda neki. valami ilyesmi rémlik, bocs, ha hülyeség... -
galocza #19 1etértek. annak idején (cca. 10 éve) a nem túl magas zsebpénzembe belefért havi 1 cd. no meg rokonlátogattam prágában, ahol a magyar (akkori) árak 60%áért lehetett cdt venni. 5-6ezer 1 cdért? egy középáras dvd kerül annyiba aminek:
-előállítása drágább
-mastering úgyszintén
-kisebb példányszám->szintén árnövelő tényező.
KÉREMSZÉPEN RINYAA BÁCSIK NE TESSÉK MÁN HÜLYÉNEK NÉZNI, JÓ? -
#18 Az nem kizart, hogy a letoltogetesek miatt "valamelyest" csokkent az eladasok szama. De szerintem inkabb a piac telitodott....
Manapsag olyan olcso egy lemez kiadasa, hogy boldog-boldogtalan zenegyartassal foglalkozik a gyors meggazdagodas remenyeben. Itt van ra a hazai pelda TV2 SZTARCSINALO.
Remelem, hogy egyszer majd le fog tisztulni ez az egesz es nem fogjak minden nap minden orajaban menden eszkozzel belesulykolni az emberek agyaba a sok hulladek zenenek nevezett moslekot csak azert hogy a kiadok meggazdagodjanak.
-
#17 nekem kellene fizetniuk, hogy +vegyem a cdjuket:) aztan a lebol vennek mongyuk dimmu borgirt, vay type-o-negative-t:D mellesleg, az en kamaz-koromban meg meg lehetett venni gyerekzsebpenzbol egy Maiden, vagy egy depeche kazit, probalna meg ezt ma egy magyar gyerek (nem susogo teniszruhas, hanem a sima proligyerek...) mondjuk 4-5 erosebb cd egy magyar netto minimalber.... na, akkor en ezt most nem ertem, most ki lop?!... -
Yfel #15 Én is rengeteg zenét töltök le, mert nem vagyok hajlandó 1 jó számért 19 másik szart is megvenni... ez egy ilyen dolog.
Érdekes módon Iron Maiden számot soha az életben le nem töltenék, inkább megvettem az összes albumukat... pedig másfélszer annyiba kerülnek mint az átlag CD és feleannyi szám van rajtuk...
De ha a Britni akar rávenni, hogy vegyem meg az albumait képen is röhögöm
Ilyen szöveggel áll elő: "Would you go into a music store and steal a CD?" Hát ha az ő meg a hozzá hasonló "művészek" CD-jéről lenne szó, akkor tuti nem fizetnék érte ;)
Y -
#14 Meg nem furcsa, hogy nem az Offspring vagy mondjuk a Nigthwish mond ilyeneket? Ezek TÉNYLEG a zenét szeretik, nem a pénzt. Gondoljunk csak az OFFSPRINGesekre, akik Napsteres pólókban feszítettek a koncertjeiken... -
#12 Különben meg, bírom az ilyen hatásvadász túldramatizált szöveget:
"A zenefájlok illegális letöltése nem más, mint lopás. Ez ilyen egyszerű" - nyilatkozta Hilary Rosen
("És??Ezt eddig is tudtam.De ki nem szarja le"-válaszolta Dynamic.) -
#11 Engem meggyőztek.
Uninstalláltam az össze filecserélőmet és széttördeltem az mp3-as cédéimet. -
galocza #8 "A zenefájlok illegális letöltése nem más, mint lopás.
5-6000 forintot kérni egy albumért viszont rablás."
pont ezt akartam írni... 8)
a másik dolog, hogy nem (csak) az aljas töltögetőket és a megosztókat kellene hibázatni azért, hogy a warner vezérigazgatója hónapokon át száraz kenyérhéjat eszik poshadt vízzel. kissé átalakult a zenei paletta keresztmetszete, és a piac is. a tümcitümci zenék felbukkanásával és népszerűsödésével (félreértés ne essék, olyan is van, ami nekem is tetszik) ezek egy népes zenehallgató tábort szereztek meg. viszont ki a fene vesz meg egy albumot, amin rajta van x y által mixelt és z által remixelt dalocskája? hetek alatt mennek tömegével a süllyesztőbe, egyszerűen még a divat- vagy slágerzenéket hallgatók sem hajlandóak ennyi pénzt kiadni ilyesmiért. régebben a lökött tinilányka megvette a new kids on the block albumot, hallgatta 2 évig (amig be nem felhősült a "zenekarnak") aztán eldugta mindenki elől. a mai tinilánykák egy része azt se tudja mit hallgat... másfelől szvsz a nagy kedvenceit, aki csak teheti, megveszi, megbecsülvén így az előadót. meg tudom érteni azt, aki megveszi a teljes sting vagy queen vagy akár napalm death életművet, de soha nem értettem azt, aki megveszi mondjuk geri h. lemezeit. a kiadóknak észre kellene venniük, hogy a csinált és pár évre rá kukába szórt sztárocskák ideje lejárt. jó buli volt, örüljenek neki, de az emberek már nem eszik meg a szart (tisteletlenség a kivételnek). ha mind lehúzza a rolót, abba se halunk bele: több jó zene van, mint amennyi egy életre elég...
...és mindezt olyan írta, akinek 170 cdje van. -
#7 Ráadásul hány ismeretlen együttes lesz pl. a Napster, KaZaA, stb. segítségével ismertebb? Ez sem tetszik a BritniSpírsznek vagy Madonnának... -
magyar ember 2 #6 Adjanak amerikai fizetest, majd akkor en is hajlando leszek amerikai arakon (ez mar megvan) vasarolni. Nekem is annyi penzem lenne mint britniszpirsznek, en is tudnek okosakat mondani, addig meg szegyelljek magukat a kapzsi rablo kiadok.
Bar zenei cdknel nem igazan hasznalhato, de szoftvereknel jarhato ut lenne a magyar nyelvu windows, office, stb. magyar aron (mostani/10) adasa. Ezt ugye nem nagyon hangoztatjak a kapzsi kiadok, mert akkor mar nem ervelhetnenek azzal hogy az olcsobb helyrol vennek a cuccot az egesz vilagon. Ugye eleg realis veszely hogy az amcsik, nemetek tapossak 1mast a magyar nyelvu windowsokert? -
tomcs #3 "...meglopják a szövegírókat, a zeneszerzőket, az előadókat és nem utolsó sorban a kiadókat" hat inkabb elsosorban a kiadokat.. de sose fognak rajonni hogy nem le7 a lemezeiket 3x annyiert eladni mint amennyit ernek meg aztan mas kimutatasok szerint a fo vasarloerejuket az a csoport adja akik le is toltenek meg meg is veszik.. akkor meg hol a baj? szukul a piac egyutt kell elni vele -
#2 "hogy szégyelljék el magukat..."
Fejetekre hamut hintsetek, szaggassátok meg a ruhátokat, és essetek jajveszékelve térdetekre. Úgy az igazi.
"A zenefájlok illegális letöltése nem más, mint lopás. Ez ilyen egyszerű"
5-6000 forintot kérni egy albumért viszont rablás. Ez ilyen egyszerű.
Képzelem milyen "hirdetések" köszönnek majd vissza ránk. Pl. Arnold Schwarzenegger fenyegető pózban, markában meghunyászkodó, rosszarcú médiakalóz. Vagy: Madonna nyakig felöltözve, azzal a riogatással, hogy nem lesz hajlandó a koncertjein rögtönzött sztriptízműsorokra...