DelphiGL
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
hali
Betudnátok linkelni a ezt/eket a komponenseket, leirást(ha van), és 1 példaprogramot(lehetöleg forráskóddal). Érdekelne a dolog...
ti mijen progikat csináltatok vele?
Betudnátok linkelni a ezt/eket a komponenseket, leirást(ha van), és 1 példaprogramot(lehetöleg forráskóddal). Érdekelne a dolog...
ti mijen progikat csináltatok vele?
PC: C2D 2.0GHZ ASUS P5B-Deluxe 4*1GB DDR2-800 Geil Ultra + Kingston ASUS EN8800 GTS 320MB Airsoft: CA M15A4 330FPS~
A problémám közben megoldódott.
Találtam egy osztályt, ami lényegében egy OpenGL ablak Delphi-ben. Annyi az egész, hogy berakom az ablakot a form-ra aztán usgyi 😊
Csak van egy kis hátránya, mert csak viszonylag kevés tulajdonságát lehet baállítani (a legszügségesebbeket), pl a perspekítvát nem lehet állítani.
Találtam egy osztályt, ami lényegében egy OpenGL ablak Delphi-ben. Annyi az egész, hogy berakom az ablakot a form-ra aztán usgyi 😊
Csak van egy kis hátránya, mert csak viszonylag kevés tulajdonságát lehet baállítani (a legszügségesebbeket), pl a perspekítvát nem lehet állítani.
Úgy tippelem, a border-t akkor tünteted már el, mikor a GL-t inicializáltad. A GL ablakban ugyanazon a device context-en (DC) dolgozik, mint a form, így mikor a form-nak küldesz vmi olyan message-ot, ami újrarajzolással jár, (a borderstyle pont ilyen, mert a belsõ komponenseket új pozícióra (balra-fel tolva ált. 3 pixellel) kell rakni), az az alkomponenseknek is repaint-et küld, így a GL is megkapja és vszleg újrainicializálja magát (de a form elõzõleg már visszavette a DC-t).
Szóval én azt csinálnám, hogy már tervezéskor, a designer-ben kiütném a form.borderstyle-ot, vagy ha ez nem lehetséges, akkor mindenképpen a form.oncreate eseményébe legelsõnek raknám, hogy a GL inicializálása mindenképpen utána következzen.
Bár ilyesmit én nem tapasztaltam. Én a Mike Lischke-féle OpenGL 1.2-vel (ami nem komponens, hanem "normál" unit formájú és nem kell neki form) szórakoztam pár napot. Annyira nagyon nem tudott lekötni, hogy mélyebben belemásszak, de azért pár egyszerûbb dolgot sikerült összerakni 😊.
Szóval én azt csinálnám, hogy már tervezéskor, a designer-ben kiütném a form.borderstyle-ot, vagy ha ez nem lehetséges, akkor mindenképpen a form.oncreate eseményébe legelsõnek raknám, hogy a GL inicializálása mindenképpen utána következzen.
Bár ilyesmit én nem tapasztaltam. Én a Mike Lischke-féle OpenGL 1.2-vel (ami nem komponens, hanem "normál" unit formájú és nem kell neki form) szórakoztam pár napot. Annyira nagyon nem tudott lekötni, hogy mélyebben belemásszak, de azért pár egyszerûbb dolgot sikerült összerakni 😊.
Ja oké bocsi, ez eszembe se jutottz volna hogy leirjam 😊
A Form1.BorderStyle-t állítom bsNone-ra.
Egy külsõ GL motort használok (használnék), ezt nemtom mennyire pontositsam.
A 6-os Delphi-t használom az ingyenesen letölthetõ 😊 Personal Edition-t.
Szóval izé arról van szó, hogy amig át nem állítom a fennt említett tulajdonságot rendesen mûxik, utána azonban csak a Form maga láccik.
Rövid ennyi, köszi elõRE is
Ha pontosítanál kicsit...
Milyen property-t állítasz "bsNone"-ra? Melyik GL engine-t akarod használni (a beépítettet, vagy külsõt)? Milyen Delphi verzió? Estébé... 😊
Milyen property-t állítasz "bsNone"-ra? Melyik GL engine-t akarod használni (a beépítettet, vagy külsõt)? Milyen Delphi verzió? Estébé... 😊
A Fenn emlitett problémára keresem a megoldást, ha valaki tudna segíteni PLZ!! segítsen!
Elõreis köszi!