36
hogyan kell??
  • gabyy
    Hali!

Nekem egy olyan problémám lenne hogy melyik gombot kell megnyomni a videólejátszóba h átmennyen a kép a tv-re?? Ugy van összekötve h a PC a videóval és a videólejátszó a TV-vel.És eddig működött most meg vmi miatt nem jó:(:(Valaki segitsen lécci

Jahh és asszem valamelyik F-1..2..9 gombot kell lenyomni de most nem jó ugy.
  • ATISoft
    Csak akkor megy, ha SCART-tal van összekötve a video és a TV.
  • ATISoft
    Hát nekem otthon a TV-re van kötve közvetlenül a videokártya RCA-n keresztül. Van a TV-n video in és audio L,R bemenetek. És így is tudok kazira venni. A videó egy tök mezei philips 2 fejes recorder. A lényeg az, hogy a videó csatornáját AV2-re állítottam. Ekkor nem látszik a kép, de ha elindítod a felvételt, rajta lesz. Lehet, hogy kell vele bűvészledni kicsit, de szerintem menni fog.
  • Manta
    no?
  • Manta
    De jó esetben nem kell a monitort vinned, TV-Outtal is tud bootolni, ha olyan.
  • danesz
    a gép könnyebb, de a monitor nem :) van egy kicsi beépített tv, amit nem tudok kiszedni... a nagy tv másik szobában, avideót meg áthoztam a szobámba...
  • Manta
    Csak 1 video van a gép mellett, és az van a messzi-messzi tv-re kötve?
  • Manta
    De a gép gondolom könnyebb
  • danesz
    az nem lehet, mert tv 50 kiló, és egy másik szobában van... :(
  • Manta
    Ez így hirtelen ránézésre rendben is van. De próbáld meg csak a TV-re rádugni a kábelt (hang most nem lényeges).
  • danesz
    ok.. scart-ot a videó 1-es bemenetébe... sárgát a videokártya sárga rca kimenetébe, piros-fehér rca-t meg a hangkártya kimenetébe... (de az lehet, hogy nemjó) a videón beállítottam, hogy a line 1-ről vegyen fel.. és csak egy feketeséget vesz föl... :(
  • Manta
    Szépen írd le mit és hova dugtál.
  • danesz
    Megvettem, bedugtam, de nem működik... segítsetek!!! Sony videóm van... mit kell megnyomni rajta??
  • Manta
    Hangra jó az amit találtál. 2 vége RCA (fehér, piros), a másik kisjack. A videód is max stereo, ha nem mono. Video meg evidens, egy RCA -> Scart átalakító kell neked (1000 Ft), ebbe belemegy mind3 RCA (sárga - video, fehér, piros - hang).
  • danesz
    megtaláltam... na majd ha meggyógyulok, megyek Media Marktba...
  • Laalee
    program, az nvida kartyak tvkimenet optimalizaciojara jo, keress ra... de szerintem van itt rola topic is
  • danesz
    Az mi az a tvtool?
  • danesz
    Azt gondoltam, hogy nem lesz dvd minőségű :)
    De a monitorom 17"-os, és az én szobámban nem tudnánk kényelmesen nézni, és ez kicsi filmnézéshez...
    A nagyszobánkban viszont van egy nagyképernyős tv... ja és kölcsö is szeretném adni, és a haveromnak nincs számítógépe.
  • Laalee
    tvtool, be lehet allitani mindent.
  • DuriBumi
    De ha összekötötted a videóval légyszi áruld el hogyan tudsz teljes képernyös, jó minőségű filmet kijátszani videóra a V3800-al.
  • DuriBumi
    AV...
  • danesz
    köszi a segítséget!

Még annyi, hogy ha már össze van dugva a cuccos, akkor kell a videón vmit állítani, vagy rögtön észleli a jelet?
  • reszcsi
    Továbbra is amondó vagyok, hogy menj el egy Media markt-ba vagy hasonlóba, és kérj egy video kábel kit-et. Ez olyan drót, aminek a két végén lévő csatlakozókat lehet cserélni, és ott össze tudsz rakni egy RCA-Scart-ot. Az RCA-t már rá tudod dugni a VGA TV out-ra, a video-dban meg az elmondás alapján Scart van, arra a felére egy scart csatit rax. A hanghoz meg kell valami stereo jack-dupla RCA átalakító.
    A boltban segíteni fognak, csak mond el a gondodat.
  • danesz
    a videón RCA-ból csak két hangkimenet van... euroscart szerintem van az a nagy bumszlivégű... űgy néz ki, mint a régi nyomtatók duplasoros dugasza...
  • danesz
    ja és 2RCA to 1jack elosztót is találtam, de szerintem, mivel SB Live 5.1 hangkártyám van, úgy ahogy van belerakom a hangkártyába, bár nem sok értelme van, mert a minőség ugyan olyan lesz... mégis maradok a jackesnél, és akkor nem kell kiszednem a hangfalat...
  • danesz
    evvel azt akarom kérdezni, hogy kezdek rájönni milyen za egyik oldal, de az a fele, amit a videóba kell dugni, az az a soros bumszli?
  • danesz
    és a videóban hova dugjam be?
  • danesz
    RCA bemenet az milyen? olyan sárga, kerek, olyan nincs... hasonló fajta van hátul kettő, de az hang kimenet... elől nincs semmi a videó és a tv között van 2 kábel, egy kerek, és egy soros bumszli nagy fejjel, és a videóba megy bele az antenna is...
  • reszcsi
    Hát ha a tv-be dugod, akkor nem értem mit vársz ... Ha a video-nak nincs RCA bemenete, akkor vegyél átalakítót, kit-ben 1-2 ezer forint max.
  • danesz
    Hogy mit hova kell dugni? mert a sárga kimenetet bedugtam a tv ugyan úgy kinéző AV bemenetébe... és semmi... a videón meg nincs semmi ilyesmi bemenet...
  • Manta
    Akkor mi a kérdés?
  • danesz
    Üdv!

Hogyan lehet pcről videokazettára átvenni filmet? ASUS V3800-as videokártyámon van tv kimenet...