131
Formatálás, particionálás
  • ati7
    Köszi az infót,végigcsiáltam a lépéseket,de a végén elküld megvásárolni a szoftvert,pedig már mindenre felvoltam készülve.Erre van valami megoldás?
  • Dj Faustus #50
    1. Megkeresed a Resize partition menüpontot, vagy gombot.

2. A Free space after részhez beírod az új partíció szükséges méretét.

3. Ezek után megkeresed a Create partition menüpontot...

4. Create as: Primary partition; Partition Type: NTFS

5. Ezek után megkeresed az Apply gombot.
  • Dj Faustus #49
    1. Megkeresed a Resize partition menüpontot, vagy gombot.

2. A Free space after részhez beírod az új partíció szükséges méretét.

3. Ezek után megkeresed a Create partition menüpontot...

4. Create as: Primary partition; Partition Type: NTFS

5. Ezek után megkeresed az Apply gombot.
  • ati7
    Felraktam a P.magic-et az előbbi linkről. Kérdezném, hogy ez a demo verzió alkalmas-e a célra, illetve találok e hozzá, benne legalább német leírást.Ha nem, akkor nehéz lesz .Megkérnélek, irj egy pár lépést,mert lehet hogy kinyírom így az Xp-t.
  • Dj Faustus #47
    Ha a partíció a meghajtó teljes kapacitását lefoglalja, akkor nem tudsz új partíciót létrehozni.
    Partition Magic (vagy más hasonló program) segítségvel átméretezheted a partíciót (maximum kb akkorára, mint a meghajtón elfoglalt hely), így a fenmaradó helyre létrehozhatsz egy új partíciót a Vista részére.
  • ati7
    Sziasztok, particiót szeretnék létrehozni a RC1vistának a jelenleg tökéletesen működő XP mellé. Most csak egy alapvető particióm van /MBR/, és nem tudom megtalálni a "lemezkezelés"-nél az új partició létrehozás lehetőséget. Valami ötlet?
  • timcsi111
    szia!köszi az információt,letöltöttem a progit,remélem sikerül.
  • Dj Faustus #44
    Ha arra gondolsz, hogy a 1,5 GByte-os meghajtó méretét akarod kicsit nagyobbra venni, akkor erre eszköz például a Partition Magic, mellyel adatvesztés nélkül átméretezhetőek a partíciók. Sajnos fizetős szoftver, de letölthető próbaváltozata elérhető innen.

Hasonló szoftverek eléhetőek innen.
  • timcsi111
    haló!tudna esetleg segiteni valaki?1 40 gb-s vinyót szeretnék formázni és particionálni.nem tudok mit kezdeni 1 5gb-s főmeghajtóval.sajnos laikus vagyokhogyan kell nagyobb c meghajtót csinálni?a windows xp telepitésével nincs gondom,de ezzel elbuktamnagyon köszi lenne egy kis segitség!
  • Dj Faustus #42
    GetDataback
    Vagy keress rá Google segítségével a "data recovery", "file recovery", unformat kifejezésekre.
  • Goth
    Nemtudjátok van még rá esélyem hogy gyorsformázás miatt elveszett fájlokat "visszaszerezzek"?
    Úgy hallottam van vmi ilyesmi program...
  • willike
    Nekem a 8.5 van fent és az kezeli minden további nélkül egyedűli problemám a duál boot nem indul, ahogy lejjebb leirtam, tud valaki valami okosságot?, igaz pl az Aceonis csak 170Gby ig ismeri fel a PM 8.5 az egészet...
  • PíszLávJuniti
    Sata-s vinyót kezelnek a régebbi Partition Magic verziói ?
  • willike
    A következő a problemám, van egy Maxtor hardom 200Gb SATA 2-es amin van egy jamper amivel át lehet állitani 3G ről 1,5G-re mivel az én alaplapom AsRock 865-ös és az csak a SATA 1 azaz 1,5Gb/s ismeri, minden gond nélkül lehet particionálni, lehet rá installálni operácios rendszert, WinXPSP2-est, adatokat ráirni bármelyik particiora, ezzel semmi gond, a baj az hogy hiába probálok másik OS pl UHU linuxot vagy másik op rendszert telepiteni, felirja, a neki szánt particiora de ujra inditásnál ujra a WINXPSP2-es indul, a linuxot nem is jelzi. Ha másik Win akarok telepiteni csak a C particiot ajálja amin ugye már ott az SP2-es, hiába van még egy D particio primaryval, és két másik E,F logicallal, mi lehet a gond a régi 40 Gb-os Maxtoron könnyen ment akár 3 op rendszer is akár hogy particionáltam, ja különben vagy 10 féle particionáloval probálkozom köztük a Magiccel, irjon valaki aki tudja mi a megoldás, vagy volt hasonló problémája, és megoldotta...
  • Robbb
    Köszi!
  • Tomicsek
    Itt képekkel illusztrálva, hátha segít.
  • Robbb
    Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy sima XP-nél hogyan lehet megoldani a fővinyó particionálását az XP CD-je segítségével. Ha lehet nem akarok semmilyen másmilyen programot használni erre a célra. Tehát a format után szétszedném a vinyót két részre, ezt hogyan kell pontosan? Az XP felajánl egy csomó lehetőséget a format után, de mindegyik kétértelmű (legalábbis nekem) Előre is köszi!!
  • szergely1
    ha megnyomom a Del gombot akkor hozzálehet férni de kéri a kódot amit nem tudok
  • szergely1
    de akkor miért írja ki hogy cserélje ki a rendszerlemezt és nyomjon meg egy gombot? így elég nehéz hozzáférni!
  • szergely1
    ja igen azt kéne!
  • arsene
    próbáld másik gépen lementeni az adataidat, ha fontosak és csináld meg azt a formatálást. utána partíciók létrehozása és telepítés.
  • szergely1
    talán flopyról igen? vagy az mind1??
  • szergely1
    de én próbáltam win 96 SE CD-ről de nem olvassa be
  • lck
    Ha van win95 telepítő CD-d + floppid ( win 98 telepítő floppija is jó ) akkor indulj el arról és próbáld feltelepíteni ugyanoda a wint mint ahol volt. NE formázd le a winyót, igy elvileg megmaradnak a régi beállításaid is.
    Ez win 98-cal legtöbbször működik, 95-tel már azért neccesebb.
  • szergely1
    Sziasztok én avval a problémával fodulok hozzátok hogy a gépemen Windows 95-öm van és azt írja ki hogy: rossz rendszerlemez cserélje ki majd nyomjon meg egy gombot gondolom formatálni kell de a 98 SE programot nem olvassa be de Xp tuti nem megy kérlek segítsetek!
  • keve
    Sajnos nem sikerűlt,...kétszer is végigfutattam a programot,...a CD-n levő XP volt a forrás,...kijelöltem a fileket is,..DE...de mindig CSAK a jó vinyó filéit javitoota, hiába irtam ki az F meghajtót,...a gép csk az E-t csinálta,...Valami más megoldás kellene...JJjjaaaa következőt irja ki:
    "A rendszer leiró nem tudja betölteni a c/SystemRoot/System323/Config/Softwaret
    mert sérűlt, hiányzik,vagy bem irható......S ezt csinálta egyik napról a másikra!!Anélkűl, hogy történt volna vele malami.....
  • keve
    Köszönöm,....sikerűlt megtalálnom.....keve
  • keve
    Köszönöm szépen és holtalálhatom ezeket a progikat?? Egyébként rendszer visszaállitással is próbálkoztam,..de csak a "master"winchester állt vissza,amelyik inditotta a másikat is,..de a rossz meg sem mozdult.
  • arsene
    próbáld meg a final recovery 1.4, vagy a badcopy pro programokkal. mindkettő egyformán jó, én utóbbit preferálom.
  • keve
    Üdv Uraim.."Haladó-Kezdő" vagyok és közel a "nyögdíj"hoz. Van egy 60G-s
    vincsim, amely egy alkalommal meggondolta magát és nem indul be. Jaaaa,..A vincsi mobil rackban van és rajta az XP, tehát önállóan működ,a gépben nincs másik vincsi.Azt irja ki, hogy...c0000218 hibajel és a ..wind.root...stb hiányzik, vagy megsérűlt. Ugyanakkor,ha melléje beteszek egy másik mobil rackben egy vincsit,...mert kettő meghajtó van,...akkor a "saját gép"-ben látható a sérűlt vinyó is, bele is mehetek a programokba,...DE...de a sérűlt vinyó Outlook E.-be vagy a Micr.Off.Outlook-jába nem tudok bemenni,mert akkor mindiga jó vincsi Outl.-ja jön be az abban található levelekkel!! Nekem viszont a sérűlt és önállóan nem induló vinyóbeli levelekre lenne szükségem!!!
    A kérdésem tehát,...hogyan férhetnék hozzá a sérűlt vincsibéli leveleimhez??....valamint a sérűlt vinyó tartalmának a megmentése, esetleges másolása a másikba. Továbbá,a winchester formatálása,FAT32 szerint,...mivel jelenled az NTS..szerint van formatálva. Válaszukat előre is köszönöm. Keve...
  • Impi
    Üdv :)
    Azért arra is figyelj, hogy "saját magad alatt nem tudod a fát kivágni"
    Vagyis ha a C:\-ről adod ki C:\-re a format parancsot, nem fog sikerülni.
    Ha biztosra akarsz menni, tégy egy Boot CD-t a meghajtóba és onnan sikerülni fog
  • Dj Faustus #20
    Start menű Futtatás menűpontjába írd be: format x:, ahol az x: helyére a megfelelő meghajtó betűjelét kell írni.

Vagy Start menű/(Beállítások/)Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép kezelés/Tárolás/Lemezkezelés-nél kiválasztod a megfelelő meghajtót, majd rajta jobb gomb, és a menűből válaszd ki a Formázás-t.
  • ssolitude
    Milyen vinyó, SATA?
  • yaxscd92
    Sziasztok!
    Merevlemezt szeretnék formatálni,de nem tudom,h kellene!
    Valaki tudna segíteni?
  • devilmike
    format c: ha ezt beírod egy aktív partícióról semmi se történik (if winből cmd)
  • mrzool
    Recovery konzol
  • mrzool
    Bármilyen hihetetlen, de format c:

• 55
    A A W98 feltelepítése után a Partition Magicot tegyük fel.Előre meg kell tervezni,hány és milyen méret kell a vinyából.Ekkor gyorsan és gond nélkül megcsinálja a particióméreteket és a formattálást is elvégzi.Ezekután nem kavarjuk a méretezést mert minden szétmegy !Lényeg,hogy a W98 és a magic után ne legyen más program,kivéve a wincomm-ot.Azért mert minél kevesebb telepítés van,annál gyorsabban méretez-formattál!És újraindítja magát,erre ügyelni!!!Ha félig televan a vinya akárhol,akkor sem méretezünk! Amit beállítottunk,ottmaradunk!Mert ha nem,akkor új vinya és a többi...
  • Marcell
    Koszi, igazabol ettol a merevlemez masolgatastol akartam megkimelni magam, de a lenyeg vegulis, hogy: fo a biztonsag!!
  • G. Joe
    A tapasztalat beszél :))))