Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
berakom, "CF Error"

Riszpekk

Dzsini
se ír se olvas? 😞 nekem az eredeti noname-em még mindig jól viseli...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
tegnap este a Kingmax 256 CF-em pontosan 10 hónaposan feldobta a pacskert, béke bitjeire.... asszem ezután Kingstont fogok használni

Riszpekk

Az mondjuk biztos, hogy ha mindenképpen 500-as obi kell és elfogadod a méretét, súlyát, meg a manuális obival járó kezelési kellemetlenségeket, akkor megéri mert súlyos 100ezreknél indít egy modern 500-as obi. A canon profi szériában meg millióknál.

Az M42-esek amúgy pont nagytelében nem túl erõsek. 200-as fölött alig találni ilyen obit.

Ez ennek a cuccnak kábé a reális ára. 50-60ezer között szokott menni. Szokták szeretni amit mûvel, de embertelen nehéz és nagy, szerintem ezért szoktak megválni tõle néha. Egyrészt lebetonozott teodolit állvány kell hozzá, másrészt ugye természetfotóhoz jó elsõsorban és egy egész napos kirándulást keményen megérezni a mérete és súlya miatt.

A tükrös obi kisebb és könnyebb megoldás, de már nem divatos. Azokat a furcsa, gyûrûs életlenség miatt nem szokták sokan szeretni.

FREAK
hát olyan, mint egy Praktica 😊 fekete-szürke, darabos, ronda, de megbízható 😄

Riszpekk

FREAK
55, nemtom annyit megér-e (és ez még csak az elsõ kérdõjel) 😄

Riszpekk

Galy
mennyi?
tomsolo
hát nem is vmi szép az oldal 😊

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

FREAK
Hmm, tudtátok, hogy a http://www.praktica-users.com/ webmastere egy magyar fotós nõ?

Én most vettem észre

Riszpekk

FREAK
ja megvan a hirdetés, ez is elég "borsos" (persze mihez képest)

Riszpekk

Galy
szép 😄D
FREAK
huh, elvileg ez egy olyan 😄

Riszpekk

FREAK
rulez! ez aktuális?

Riszpekk

The Garrett
... Practicar 500/5,6 M42 objektív eladó msg: [email protected] ?

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

FREAK
most csináltam pár tesztképet a Zenit-E alapobijával (58mm f2), csak azt sajnálom, hogy a (teljes) kép széle lemarad az érzékelõrõl, pedig nem semmi "pluszt" ad a képnek az a torzulás a széleken 😊

Riszpekk

FREAK
aha, szerintem ez olyan, mivel az M42 menetes téma

fõleg teleobi kéne, múltkor láttam is Soósnál egy f/8 500mm tükrös cucut 29-ért, de az már nem párezer Ft...

Riszpekk

The Garrett
ilyen ezaz? (gugli dobta ki) bár lehet a usernév m42? 😄

Feladva: October 5, 2004, 8:14 am

Név: M42

Email: [email protected]
Lakhely: Budapest

Eladó szép állapotú menetes MAGINON 28-70mm-es zoom objektív (3,5-4,5-ös fényerejû). Praktica, Zenit fényképezõkhöz.
Irányár: 11 000 Ft.

FREAK
megvan az EOS-M42 konverter, ki tud jó M42 lelõhelyet? én a Váciban meg a Kálvivon ismerek ilyen boltot, na meg Soósékat

Riszpekk

The Garrett
másdkérdés az hogy melyik élelmiszerüzletet választják az emberk, ha van lehetõsség választani.

Meg megint más ha nem lesz más (reális) alternatíva, csak az egybekonfigot megvenni.

én is kizártnak tartom, éppen ezért egyáltalán nem értek egyes cégeket, hogy ez még 4-5 évvel azután hogy bejöttek sem tudatosodott bennük

OFF
pl. most jön be a lidl diszkontlánc, száz üzlettel, és a plus/spar/profi stb. véleménye az, hogy "kiderül majd hogy a vásárlók hosszú távon a magasabb minõséget nyújtó szupermarketeket vagy az olcsóbb diszkontokat részesítik majd elõnyben"
ekkora baromságot - most mondjam erre azt hogy anyám képes reggel 6kor felkelni, mert plusban most napi akciók vannak, mindennap más termék olcso, és mindössze 200ftért lehetett guseppe pizzát venni. Oké, nekem vette, szuper meg minden, de én nem kelnék fel párszáz ft megtakarításért szombat reggel hatkor...

Z
Megfordulhat a helyzet, de ilyen árérzékeny piacon, mint a magyar, szvsz kicsi a valószínûsége egy ilyen fordulatnak.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

FREAK
de ha egy átlag PC-t nézel (amit nem csak cégek tudnak megvenni), akkor megfordulhat a helyzet, errõl van szó

Riszpekk

Z
Nemtom ennek mi értelme? Mit AKARSZ az ilyen megnyilvánulásokkal? Szerinted tudok olvasni? Szétszórt vagyok, és akkor mi van? Arról nem én tehetek, hogy ilyen nem éppen segítõkészen, mondhatni bunkó módon írogatsz!

Akkor sem tudom ezt elképzelni. Egy IBM 3.0GHz/ATI X800PRO, stb szintû konfigért szvsz még úgy is (nem kicsit) többet fognak elkérni - a supportok, Think Vantage, meg még mittudomén mi miatt -, mint egy alkatrész, garancia, és duitjorszelf gépért.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

FREAK
"Dobozos még lesz attól függetlenül"

Olvasni tudsz? Lesz, csak sokkal drágább, vagyis jobban jársz ha full konfigot veszel, ez benne az üzlet...

Riszpekk

Z
Huhh, OEM-et a zacskós hardverekre mondják. Dobozos még lesz attól függetlenül. És egy ezekbõl összetákolt config is jobb áron kapható, mint egy pl.: IBM gép. Plusz, ha IBM-tõl akarok venni egy erõgépet, akkor 2.5-szer annyit hagyok ott, mintha simán szaküzletben vettem volna ( alkatrészekbõl).

Ha pedig az IBM "fantasztikus ajánlatát" választom, akkor kapok egy irodai felhasználáson kívül szinte bármi egyébre teljesen alkalmatlan gépet.

Bár ahogy törnek elõre a laptopok, egyre kevésbé lesz szüksége egy átlagos júzernek asztali gépre. Vannak már 17"-os LCD-vel szerelt, bikaprocis, minden hájjal megkent laptopok is, de egyelõre még drágák ezek. Hiába nem a legjobb márkájúak, drágák a nagy tudású gépek.

Dzsini
na ez a hozzáállás fog megváltozni, amikor nem kapsz a boltban oem cuccot 😊

a notebook pedig - mivel nem alkatrészenként vásárolod - a lenti válasz alapján logikus.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Z
Izéõ, sry az offolásért!

Z
Brand gép kell a francnak, amíg nem az Rt. veszi meg nekem... 😄DD

Hát ez elég gázul hangzik. És a notebook piacon is ilyen a szitu?

Dzsini
egy brand gépet olcsóbban megkapsz, mint itt (dell, compaq, stb...) - de alkatrészt csakúgy viszont jóval drágábban, és sokkal kisebb választékban. (csak dobozban lehet kapni mindent - 120gigás vinyó akciósan 40ezer, itthon a 200gigás 29...)

Z
Drága a hardver Angliában?

FREAK
majd a sok kis PC-buher telesírja a fórumot, állat lesz!!

Riszpekk

Dzsini
jóvanna azé' nem kell leharapni a fejem 😊)

én ha már venni akarok ilyesmit megrendelem neten onnan ahonnan postázással a legolcsóbb, a cég-garancia meg úgyis országfüggetlen 😊
(off - hihetetlen mennyire drága angliában pl. a vinyó/ram/ilyesmi... náluk nem lehet OEM dolgokat árusítani csakúgy... csúnya lesz, ha megszûnik nálunk is a nagyker áru kisker eladása)

FREAK
de én ezt nem számítom bele a hazai átlagba, mert elég egyértelmûen látni melyik cégnél van tényleg raktáron (ezek nagykerbõl veszik), és melyik cégnek van szüksége 5-6 napra, hogy hozzon egyet 😄

Riszpekk

FREAK
MERT AZ A KIVÉTEL!! 😄D Már ami a magyar boltokat illeti, akik egyértelmûen Bécsi ár+útiköltség+1000 HUF haszon áron adják a cuccot 😛

Riszpekk

Dzsini
te jöttél béccsel 😊))

FREAK
csak arról volt szó, hogy HAZAI árakhoz képest milyen drága/olcsó, erre jöttél Béccsel, mintha itt lenne Dunaújváros alatt 😊

Riszpekk

Dzsini
és kit érdekel, hogy melyikföld? 😊 ha másképp nem 7000 forint a retúrjegy 😊

FREAK
lehet, de Bécs régen vót má magyarfõd 😄

Riszpekk

Dzsini
bécsbe' szerintem 300 alatt kellemesen

FREAK
kártyával+markolattal itthon 350-370 körül lenne (kivéve a "kiugromértebécsbehakell" online boltoknál)

Riszpekk

Dzsini
ráadásul van 2-3 cég (jessops, dixons, currys) - és nagyjából õk azok, akinél lehet kapni ilyesmit... a választék se a legnagyobb, és az árak se a legszebbek...
tavaly vadásztunk ismerõsnek digigépet, és ha nincs akciósan az egyik cégnél, akkor olcsóbb lett volna itt megvenni és kipostázni.

Jaja, sok dologban drágábbak, mint a hazai hivatalos árak.

Dzsini
hát, Jessops sajna nagyon drága... dixonsnál (ha lenne) egy olyan 15-20%al olcsóbb lenne 😊

EU-ban is kapható már a 300D fekete változata, egyfajta Delux verzióként + portrémarkolat + 18-55mm obi USM-es változatban + noname 1 gigás CF kártya. Mindez kb. 315ezer magyar forintnak megfelelõ brit valuta.

link

Dzsini
"Az ImageMate 12-in-1 olvasó
A maximális sokoldalúság érdekében a 12-in-1 olvasó a piacon található gyakorlatilag bármilyen formátumú memóriakártyát képes olvasni, adapter csatolása nélkül. Sõt egyszerre több kártya is behelyezhetõ, amelyek között az adatok szabadon másolhatók. Dokkoló állomása azok számára is kényelmes, akik hordozható számítógépükkel szeretnék használni az ImageMate olvasót. Utazáskor a többkártyás olvasó lecsatolható a dokkolóról és a rövid kábel segítségével a hordozható számítógép USB portjához könnyen csatlakoztatható."

néztem, hogy miért 12...
CompactFlash, I-es típus
CompactFlash, II-es típus
miniSD
SD
MultiMediaCard
RS-MMC
Memory Stick
Memory Stick PRO
Memory Stick Duo
Memory Stick PRO Duo
SmartMedia
xD-Picture Card

háááát szép 😊 egy ilyen tetszene itthonra, ha a dokkolója beférne a kisfloppy helyére - egy ideig nem lenne gond a memkártyákkal 😊 (amíg 1 éven belül ki nem hoznak még 1 tucat formátumot...)

Blasta
Szasztokz!

Tudtok olyan helyet, ahol SD-CF átalakítót lehet kapni?

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

ha lenne felesleges 150e kincsem, akkor vennék a fénymásolóm mellé hifi-t is...😊
mert turista gépnek nem találtam jobbat....

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Aszittem még pányászonyikod van!

A fénymásolómárka az más!!!! :-)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

a fax, fénymásoló gyártónak mégis design-osabb készülékei vannak, nem hajszárító alakú fényképezõ masinák😊

http://gaborszantai.co.uk/