48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Giovanni Gatto
    Nemnem, nekem ilyenem van: Olympus C-770
  • Cat 02 #16951
    http://www.sg.hu/galeria/11062516691130159133.jpg neked vmi ilyesmid van nem ???
  • Cat 02 #16950
    na :D
    1ébként nem is kell mindig 10 * zoom al fényképezni :D
  • Giovanni Gatto
    Egyetértek. Nekem Olympus C-770-em van. Mivel a két gép 95%-ban ugyanaz, így bizton állíthatom, hogy ebben az árkategóriában kiemelkedő tudású és minőségű gép a 765/770-es. Az optika sirály és a részletgazdagságot sem érheti kritika.
  • Yeltzin
    az Olympusok jók, és az a 10x optika is jó, ennyi pénzért nem kapni jobbat (ultra zoomot)
  • Blasta
    "egy ilyen kis kompaktba helyezett 10x zoom objektív yo minőségű, szép színdinamikájú, zajtalan, és krom. aberrációra sem hajlamos képet adna."

Jajj, hát sztem azt senki sem állítja, hogy egy ultra-zoom kompakt gép általad leírt minőségű képet készít.
    Digitális fronton úgy kb. fél-1 milla közötti DSLR cucc szolgáltat olyan minőséget amit írsz, és akkor a 10x zoom-átfogást még figyelembe se vettem.

A kérdés csupán az, hogy a versenytárakhoz mérten milyen a camedia képminősége!
  • Blasta
    "sztme nem mozdul be csak nem lehet vele pl percneként 1 képet csinálni"

mibe, hogy bemozdul? :-)
  • Blasta
    Nem rosszak az Oly kompaktok
  • akos
    Nem. De nem is neked címeztem, csak úgy általában írtam... megindoklandó, hogy miért nem akarok túlzott mennyiségű időt és energiát ölni cat2 gépvásárlásának ügyébe.
    :o)
  • Amse
    mondtam, hogy keress?
  • akos
    Namost 400*600-as képek alapján hadd ne mondjak véleményt.
    A legnagyobb felbontásúak között kéne mazsolázni.
    (De nekem holnap tetőtérbeépítésekből, ereszkialakításokból kell zh-t írnom, hadd ne keresgéljek most ilyenek után.)
  • Amse
    f/3.2, ISO 400, max zoom(alsó).
    nem csúnya

viszont normál méretű kép nekem nem tűnik valami részletgazdagnak

50e ért azé nem elég jó.
  • akos
    Nem láttam még tesztképeket a camediával, de így látatlanban erős fenntartással fogadom, hogy egy ilyen kis kompaktba helyezett 10x zoom objektív yo minőségű, szép színdinamikájú, zajtalan, és krom. aberrációra sem hajlamos képet adna. Valami hibája kell hogy legyen ilyen kis méret és ekkora zoom átfogás mellett.
  • Cat 02 #16939
    hm miért ???
    50 rúgó, sztme nem mozdul be csak nem lehet vele pl percneként 1 képet csinálni
  • ivjoe
    Akkormáinkább A510
  • akos
    Te tudod.
  • Cat 02 #16936
    http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=295&c_parentid=311&c_id=320&p_id=16220&page=2#1 na ez jó :D sztme iet veszek és csak 50 rúgó
  • akos
    Kompaktoknál 10x zoom... hááááááát.
  • Cat 02 #16934
    http://www.sg.hu/kep/2004_12/1212foto9.jpg ezzel aztán lehet jó képeket csinálni :D
  • Cat 02 #16933
    Kössz ezt értem :D
    de ahósszú záridőben is van vmi szép :D tech tanárunk mondta:
    sötát háttér 15 mp záridő (este) +kézivaku
    elindul vakuzik egyet arréb áll megint vaku megint arréb és megint vaku és 1 képen 3 helyen vna :D
  • Blasta
    [LASSÚ] :D
  • Blasta
    [OKTAT]

Tág blendéhez (sok fény miatt) - rövid záridőt párosíthatsz - így a képek nem mozdulnak be, élesek lesznek (többnyire ez fontos ugye a fotók többségénél)

Szűk blendéhez (kevés fény miatt) - hosszabb záridőt párosíthatsz - így a képek nagy valószínüséggel bemozdulnak (ha kézből csinálod).

Az ISO szám pedig minél nagyobb, annál rövidebb záridőt választhatsz (és annál több zaj kerül a képre).

Ez így elég sarkos, de a lényeget levághatod belőle.
  • akos
    A rövid záridőből adódó sötétséget tudod a tág rekesszel (blende) és a fényérzékenységgel (iso) ellensúlyozni. Ezek oda vissza hatnak egymásra (és a kép világosságára).
  • Yeltzin
    ezért nem jártam soha előadásra :D
  • Cat 02 #16928
    kösz bár elvileg tudnom kéne ebből tartotam 10 odlalas elődasát :D
    csak ha kicsi a záridő uyge sötét a kép ezért jó a nagy ( na asszem blende de lehet keverem ) "csövű" gép :D ( ez a tudományos megfogalamzást :D)
  • Yeltzin
    na, a törpiek elmondták, de ha akarod, megfogalmazhatom a harmadik verziót :D
  • ivjoe
    [lassú] :D
  • ivjoe
    Közvetlenül nem, a bemozdulást a záridő befolyásolja, minél kisebb, annál kkevésbé mozdulhat be. A záridő pedig a fénymennyíségtől, a rekesztől, illetve az érzékenységzől(ISO) függ.
  • akos
    Közvetve.
    Ha magasabb az iso szám, rövidebb záridővel exponálhatsz, tehát kisebb lesz z elmosódás mértéke, míg alacsonyabb iso mellett hosszabban kell exponálnod, növelvén a bemozdulás (kézremegés stb.) mértékét.
  • Cat 02 #16923
    bocsi hülye kérdés de az ISO számít a bemosódás szempontjából ???
  • Yeltzin
    alacsony ISO-n, rövid, normál záridőkkel nem gáz

és az optika überkirály
  • smici
    video nem nagyon érdekel :c
    zaj viszont annál inkább :|
  • Yeltzin
    persze hogy használható, csak kurva zajos az egész

viszont videózni nagyon jó
  • smici
    A200-ról mi a véleményetek? megéri a pénzét?
    használható a manuális élességálító gyűrű? :o
  • Yeltzin
    ezt a száz rugós kompaktok is megcsinálják, ha kicsit kevesebb a fény...
  • Cat 02 #16917
    ja vagy hogy az ember amint meglát egy gépet egyből beugrik egy fedezék mögé :D meg az álltaok se álnak meg egy helyben makrónál míg lefotozom :D
    ja meg azt nem mondtma hogy levilg a legtöbb gép amint megnyomod a gombot fényképez de mostaninál lenyomva tartom inkább és megvárom míg élességet állít ( 5 mp) és addigra meg már ugye lehet elmozdu la személy :(:D
  • Lateralus
    "Bemosódik" az nem a gép hibája, hanem a tiéd. A gép sosem mozog ha nem mozgatják :)
    Állványt kell használni, vagy vakut (ez látom nem tetszik), vagy nagyobb záridő kell (ehhez elég fény), nagyobb érzékenység (ez növeli a zajszintet), vagy nagyobb rekesz - utóbbi a Canon A410, Olympus C55 és Canon A610 esetében is F2,8, tehát ugyanaz. Az újabb gépekkel így nem kapsz plusz fényerőt. Nem is tudom, hogy a kisebb kompaktoknál van-e ennél jobb fényerejű objektív mostanában. Régebben az Olympus gyártott F1,8 kezdőfényerővel is, de gyengéb fénynél itt is kell vaku.

Ja, a zoom az nagyobb az A610 4x, a C55 5x.
  • akos
    Vakut én is nem szeressem. -> Állvány. RulZik.
    A zoom kérdésében viszont ne feledd el, hogy szabadkézből fotózva mekkora az esélye a bemozdulásnak. Főleg ha már kicsit hosszabb záridő kell.
  • Cat 02 #16914
    az a baj hogy majd ki is kell próbálnom :D
    mert a mostanival végülsi csak az a baj hogy mindig kell vakuzni mert bemosódik és én rühellem a vakut mert az előtr világos háttér feket marad tehát asszem iylenkor kell nagyobb blende meg uyge 2.2 optiaki zoom az kicsi :D
  • akos
    Megmondom őszintén, nem látok eszeveszett különbséget a két gép között. Alapjáraton, merő elfogultságból rávágnám, hogy Canon, mert hát mégis csak...
    De szerintem keress inkább tesztképeket a neten, nézd meg őket tüzetesen, melyiknek a színvilága, dinamikája tetszik jobban. És azt vedd meg. Tudásukban kb egy kategóriának látom őket.