Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Galy
tudtok letölthetõ "fotókon ábrázolt személy nyilvános megjelenítéséhez való hozzájárulása" típusú doksiról?
Galy
vagy elég lemenni a 8-ba, mondjuk a szentkirályiba, beszólsz egynek, valaki meg fotózza
FREAK
vagy be kell menni Tökölre

Riszpekk

FREAK
pedig szó szerint a földön hever 😊)))))

Riszpekk

Blasta
Na errõl a témáról nem kívánok fotót készíteni.
Csak elsírnám magam... :-)

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Dehogynincs, az alapból benne van a zárban!!! :-DDD

The Garrett
jah meg szabadidõbe prezi hasznalja 😛

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

PResident Evil
amugy se ment kárba 😛

The Garrett
nekem egy 3500XI vaku van hozzá, még apám vette anno az analog minoltához (kb 7 éves). egyedül wirelessben nemhajlandó mûködni az a1 el(nemtudom miért) az összes többi módban megy 😊

FREAK
4mpx, 12x zoom.... digitális objektív niccs? tessékmondani

Riszpekk

Blasta
Na tessék.
Jó, hogy én sem adtam el a Z1-hez a fasza elemeket...
(vakura spórol)

The Garrett
en tudtam hasznositani. A töltõs ceruzaelemek mentek a vakuba, a gépben meg használom amit adtak hozzá aksi. így nem ment kárba az anno megvett 4 elem+ töltõ 😉

Blasta
Z3-mal mibaj?
S7000-hez tény, hogy nem hasonlítható, de azért még jó kis masina.
S1 IS helyett teljesen jó.
Mégiscsak 4Mpx, 12x zoom, AS. És normális keresõje is van már.

Blasta
Olyat még nem hallottam, hogy ceruzaelemes gép kell Lion-os ellenében.

Nem értem a dolgot. Ha van töltöje + aksi, nem mindegy? Úgyis kap az új géphez aksit töltõvel, akkormeg???

Jó, tudom, ne téged gyõzködjelek.

modellmaker
😄 Nekem most a Fuji S5500 áll legközelebb a szívemhez. (huhh de szép 😄 ) Kezdésnek jó lesz szerintetek? Ez lenne az elsõ komolyabb digigépünk/em. Talán késõbb szeretnék komolyabban is fotózással foglalkozni.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Hangianix
En kb. 3 honapja gondolkodtam ezen. Azutan nem vettem semmit. 😄

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

tomsolo
gondoltam 😊

ha az s7000 mellet maradtok mindenképpen próbáljátok ki rawhoz az ingyenes s7raw konvertálót egykét dologban sztem lenyomja a ps camera rawját...

Waiting for me /me. Uplay: tom.solo Steam: tom_solo

Dzsini
😊))) nem errõl van szó, csak annyi kellene, hogy néha ha munkához kell tudjon rendes képeket csinálni - nem feszíteni akar, az S7000 egyelõre a befutó (ez a kategória lett megcélozva az igények alapján), csak gondoltam valakinek van valami egyéb ötlete amit nem találtunk meg...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punkerwork
lol

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

tomsolo
ha csak fényképézgetni szeretne akkor bõven elég lesz neki a s7000 vagy bármi más digikompakt... ha profi fotós szeretne lenni akkor gondolkodjon sok-sok millióban és ne csak digibe...

ha csak nagyszájú hozzáértõ akar lenni akkor vegyen 4-500 ezerér dslr-t és hozzá egy rakat kiegészítõt, viselkedjen úgy mindig mint egy "igazi fotós" pl mondjon értékelésekt útonútfélén a blikkben látható képekre...😊 hatásos bármilyen témában elõvenni a Ti olvastátok ezt a fotós könyv mondatot is..😊))

Dzsini
a nyomatot már a megrendelõ fizeti, és nyomdában készül.
a dtp-re felhasznált diát meg szkennelni kell (bár a költség _elvileg_ áthárítható a megrendelõre), a digiképet viszont nem.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

FREAK
nem látom a különbséget a dia-scan és egy filmelõhívás vagy nagyítás/nyomtatás között

ezzel az erõvel vegyél a digigéped mellé A3 lézerprintert is

Riszpekk

Dzsini
lehet fotóztatni is...

FREAK
lehet szkenneltetni is

Riszpekk

Dzsini
igen, ahoz meg jó nagy szkenner kellene 😄 felmerült amúgy megoldásként

FREAK
szerintem ide egy jó analóg Canon kell, diával, azt meg lehet szkenneltetni jó nagy felbontásban 😄

ja, hogy akksis, sry 😊

Riszpekk

Dzsini
szempont az, hogy dtp szempontból is értékelhetõ minõségû képet nyújtson, szûrõ/rátét lehetõség nemhátrány, legyen teljes manual beállítás, és olyan 120-140 legyen a teteje árban

(s7000-t most találtam 98+fa-ért egy 256os kártyával)

oly uz-t meglesem

FREAK
az nagyon felejtõs....

Oly UZ sorozat? (vagy egyáltalán mik a szempontok?)

Riszpekk

Dzsini
akkor mondj tippeket, és megnézem... A1 nemnyert, nikon 5700 szintén aksis...
Z3ról valami vélemény? nagyon játékgépnek tûnik az S7000-hez képest

FREAK
sry, mivel ezt a paramétert sose néztem, nem tudom, melyik gép marad bent.... :/

Riszpekk

Dzsini
ne engem gyõzködj (nem kell, már párszor átrágtuk magunkat rajta), õt meg nem fogod meggyõzni, ez egy kitétel és kész.
fogadd el, mint a gravitációt 😄 és ennek tudata mellett újra kérdezem, hogy van-e jobb/másik ötlet a kb 100-120e-s kategóriában az S1IS / S7000 mellett

FREAK
csak kérdezem: több hetes konnektormentes utazásokra kell?

Riszpekk

Dzsini
nem hitvitáról lenne szó, hanem fényképezõgépvásárlásról 😊

nincs arra pénz, hogy külön aksik legyenek még vásárolgatva, elembõl meg már van raktáron töltõvel együtt.

FREAK
tudom ajánlani a lézeres kulcstartót, bár azt hittem, fényképezõgépet akarnak venni 😊

Riszpekk

Dzsini
"kötelezõen ceruzaelemes eszköz kellene..."

FREAK
ez a kettõ bõven nem fed le annyit, hogy minden mást kizárjon, így szinte akármelyik gyártónak van a sorba illõ gépe

Riszpekk

Dzsini
azért ez a kis canon is pofás 😊 (a fuji annyival nagyobb, hogy nekem is jobban kézreáll)

másik masina-ötlet? senkitöbbet harmadszor? 😊

tomsolo
meg talán a fuji fényképezõgép formájúbb...😊

Dzsini
köszi az infokat, majd figyelünk vásárláskor... (a fuji-látványhoz már hozzászokott, 1 hétig volt nála kölcsön az S602-m 😄 )
nem a legjobb persze, de kb ekkora az anyagi keret, ez fér bele. késõbb meg bõvíthetõ 1-2 elõtéttel meg ilyesmivel (bár ez igaz mindkettõre)

az a gond, hogy elég nagy a dilemma az S1 és az s7000 között, és persze olyan ahol nincs kompromisszum nincs... (ja, mégegy problem az S1-el: nincs vakupapucskája)

tomsolo
jó kérdés... nekem s7000 van szal csak abban tudok nyilatkozni... a dtp hozzám is közel áll, fotóztam már vele 12 MP-be, jó lett el is adtam (B2 plakát), perszen Nem ez a világ legjobb gépe...

ha ilyet vesz a vásárláskor az utolsó szögig próbálon ki rajta mindent fõleg a vakuzást, jó pár hibáskészülék került ki forgalomba - vakuzáskor, ezeknél a készülékeknél a ccd csikok jelenhetnek meg...

van pár hibája amit meg kell szokni/együttélni - pl. színhelyesség az lcd-n... fehéregyensúly néha nem akar jó lenni... de szinte mndent lehet szépen utólag korrigálni..

Dzsini
pár napja ismerõs dilemmázik az S7000 vs S1IS dolgon...
S7000 mert:
6 (12)MP (DTP-s dolgokat csinál, oda jól jön)
RAW mentés (szintén)

S1 IS mert:
10x zoom
IS
kihajtós LCD
másfél évvel újabb masina

....
vagy van valakinek ötlete ilyesmi érték/tudású eszközre? kötelezõen ceruzaelemes eszköz kellene...

Loál János
😄 <#eljen>

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

tomsolo
😄DDDD

LOL! 😄

FREAK
hja, oszt akkó hiába jók a pogramok, ha az emberek nem szeressék egymást meg infláció...

Riszpekk

tomsolo
me sok különben sog lesz a köcsög? 😄

FREAK
ki szervezi a biztonsági szolgálatot? 😊

Riszpekk

Punkerwork
nincs idõm itthon se piálásra, nem még utazni is miatta 😞
(szállást nem lenne probléma kerítenem)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Egerbõl (vagy hol is laksz) jön vonat?😊))
(alhatsz nálam, külön ágyban Te cúnya kiszfijú)

http://gaborszantai.co.uk/