Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Kingston kerül fele annyiba, mint a Sandisk...

KLIKK!

Dzsini
a Kingston nem _gyárt_ semmiféle memóriát vagy memóriakártyát. õk bevizsgálnak és minõségbiztosítanak, és az kerül párezer forintba, hogy ráteszik a matricájukat, és garanciát vállalnak a vásárolt árura.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punker
akkor rossz helyen nézted, Kingston max 1-2 ezressel szokott drágább lenni.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Még valami.
Kingston és Sandisk memcardok között van valami égbekiáltó különbség? Csak mert Kingston rendre fele annyiba kerül, mint a Sandisk... és hát a Kingstont nem úgy ismertem meg, mintha gagyit gyártana. Mi végre ez a nagy árkülönbség?

A HTMC és a normál polárszûrõ közti különbség? Elõny, hátrány? Hol, milyen körülmények között van eltérés a velük készített képek közt? Egyáltalán: van számottevõ különbség köztük egy kompakt, amatõrgép esetében? (Canon Ps A75)

Csillagszûrõ a nagyon erõs fényforrásoknál a nevében szereplõ ágú, csillagalakú becsillanásokat ad.

A szürkeszûrõ kevesebb fényt enged be. Napos idõben szeretik használni, ha az expozíció idejét akarják növelni.

HTMC - high transmission multi coated (nagy fényáteresztés, többrétegû bevonat)

Az UV szûrõ jelentõs látható hatása nincs, fõként az objektív védelmére használják.

Sziasztok!

Mire yo a csillagszûrõ? Szürkeszûrõ?
Polárszûrõknél a HTMC jelölés mit jelent?
Az UV szûrõ mire alkalmazható?

Köhi!

Galy
kezd (kezd?) olyan lenni ez, mint a PC ipar
Blasta
LOL

Ráadásul a Z4-et ki se dobták, az már akkor elavult lett volna :-D

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Dzsini
az, hogy most a Canon az egész Axx szériát újra kihozza Axxx néven az elég egyértelmû 😊 de a 3mp-s lett az 510, akkor 910 lesz a 7mp 😊 vagy kitudja..

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Most nézem a szenzorméreteket, a 7 megapixeles gépek 1/1,8"-ast használnak. Kicsit nehezebb lesz igazítani az optikát de talán van még tartalék.

Viszont a Canon A95 1/1.8"-as CCD-t használ, mint a 7 megpixelesek. Szinte biztos, hogy idén az A sorozat kijön egy, vagy két 7 megapixeles modellel (A710). Azokra is úgy lehet minden évben fogadni, mint a sánta lóra az ügetõn.

Számontartod ? 😊

Fene se emlékszik már. Biztos.
Az új Minolta Z fél évente olyan biztos, mint a hathuszas gyors. Még annál is biztosabb.
Nyáron jön a Z7 (7 megapixel), meg a Z30.

Dzsini
jóslatlistában megvan? 😊

Na, ideje volt már. Kezdtem aggódni, hogy valami baj van. Az elõdõk már 6 hónapos matuzsálemek, azóta semmi.

Blasta
A Z3-ban másfajta volt?

Dzsini
az egyetlen "aszta" benne az a 7D-bõl átemelt antishake, ahogy írja az nagyon finom.

Blasta
CSÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ

ÁSZTÁÁÁÁÁ

Dzsini
Z5, Z20... 5MP, 12x zoom, AS, meg satöbbi... a szokásos ûrhajó-design

640x480=307200 ~ 0,3 megapixel

1 megapixel= 1 millió képpont

Hali!

A 640×480 az hány megapixel? <#wow3>

BomBa

Blasta
Zsír.

Placebó
NA bélehet..😄<#wow3>

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Galy
nem a kenirõl?
Blasta
Az E-1rõl még mindig! :-)

Blasta
Össze vissza kevertétek má az egészet. :-D

Placebó
én is kipróbáltam már egy lekvárzsibbasztó gépet, ami órákon át tartotta a lekvárt kénylemetlen helyzetbe majd kigyulladt a zöldlámpa ami azt jelentette hogy zsibbadt már a lekvár rendesen, szal elviekben mûködött, letesztelni csak úgy tudtam hogy szúrkodtam a lekvárt gombostûvel, elmebeteg ovodásként semmi reakció szal elviekben zsibbadt volt a lekvár. A baj csak az hogy egy zsibbasztatlan lekvárral is elvégeztem a kisérletet ami ugyan ezzel az eredménnyel zárult, igaz meg megremegett néha ami elbizonytalanított, de ezt betuttam a tudóstársam figyelmetlen mozdulatának amivel meglökte az asztalt. Szal mi a faszról is beszéltek ti itt most?

Dieu me pardonnera, c\'est son métier! (Heinrich Heine) ja meg: http://spaces.msn.com/placehq/photos/

Blasta
LOL :-DDDDDDDD
Faszkivan, lebuGtam :-D

Dzsini
az a CF-SD-re vonatkozik

Dzsini
mûködik ez 😊 ki mondta hogy nem 😊

(öreg dzsini nem felejt, meg logja is van: "
200410122219 Blasta:a progi kurvajól megy, most próbáltam ki
200410122219 Blasta: örök hálám!!!!!!!4")

The Garrett
11448?😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Blasta
Nemis vagyok, a mútkó se tuttál segíteni 😊))))

Namost mi a gáz ezzel? Szarul müxik? Miért?

Dzsini
nye (nem mintha már nem lennél amúgy is örökre hálás)

Placebó
Árulni kevés... mûköggyön!

ja és E-1 rulez.

The Garrett
gondolom miutan timber megkerdezte, dzsini editelte a kommentjét és betette a végére?...

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

modellmaker
😄 ja akkor ezért volt ilyen nehéz felfogni. <#idiota>

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Blasta
Most mivan???

"(meg van SD-CF átalakító)"

"es SD-CF atalakito nincs?"

Mit nem értek???

Blasta
Na ha mutatsz egy boltot, ahol árulnak SD-CF átalakítót, örökre hálás lennék!!!!!!!!!! :-D

Dzsini
van, csak veszteséges tömörítéssel mûködik... elveszti a mûködõképességét.

Timber
es SD-CF atalakito nincs? ^.^

~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~

Punkerwork
ok 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Dzsini
mert pár hónappal ezelõttig a CF volt a legolcsóbb kártya, és az volt a legelterjedtebb/legegyszerûbben kezelhetõ/legnagyobb rendelkezésre álló kapacitású
(meg van SD-CF átalakító)

Punkerwork
valamibõl pénzt kell csinálni, mikor sógorom vette a gépet pont azt nem értettem miért nem SD van benne 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Dzsini
Canon PoweShot A510
az A75 "újrakiadása" - CF helyett SD-vel, 4 helyett 2 AA-val, kisebb, formásabb(?), gyors, ügyes, satöbbi... megkezdõdik a Canon rókabõr futama?

Blasta
Áj tink disz iz a bigining...

Hogyne, ez a topic a megfelelõ iromány.
Kérdezz, Galy majd megválaszolja ! 😊

Galy
mi a kérdés?
Sziasztok srácok,

egy kis segítség kéne. Tudtok-e olyan magyarnyelvû irományt a neten, ahol egy kicsit felhomályosodhatnék polárszûrõ ügyben.
(Szüleim szeretnének venni egy A75-öt, ehhez kéne a szûrõ is.)
Magam is elég kezdõ vagyok a témában, de szívesen tanulok :o)

Köszi!

Blasta
Az se lett volna jobb!
Ezek a kompaktok majd mind ilyen gyenge minõségü CCD-vel vannak szerelve.

De az több dologtól is lehet, nem?

Csak azért kérdem, mert nekem c725-ösöm van, ami bár véletlenül alakult így (jóval olcsóbbat akartam venni, szal nem számítottam rá), de utólag a Minolta Dimage Z10 elgondolkodtatott, és most végképp elgondolkodtam rajta hogy rossz választás volt-e...

http://www.reasonunderground.hu - reason portál