Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Portré és eseményfotózáshoz elég e a 80mm-es objektív (Sigma 50mm 2.8 EX DG HSM Macro)?
http://gaborszantai.co.uk/
full automata szarkupac, ennél bármelyik Olympusszal jobban jársz minden tekintetben
Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller
A Fuji S3500 -ast most akciósan adják, 42500 FT -ért újonnan..
Fuji S3000 -esen gondolkodom még...
drágábbat azért nem akarok, mert megint úgy járnék mint tavaly a
házimozival,
elõször egy egydobozos rendzsert akartam venni 120.000 -ért,
aztán addig gyõzködtek a fórumosok, amíg komponensenként vettem mindent,
de 220.000 -ért. Persze ez sokkal jobban szól is.....
nagyon köszi a tanácsokat.<#eljen>#eljen>
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
De amúgy Fuji S5500 ;-)
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
még megnézem azt is....
Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !
most akció van rá, 42.500 Ft
Vagy ebay-en esetleg S5000-et?
akkor tehát melyiket vennéd te , ha most kellene venned ?<#wink>#wink>
Megkeresi egy adott fényképezõ legolcsóbb árát.
Nem is rossz oldal, lehet hogy innen veszek.
Vannak még ilyen oldalak ?
depo.hu
Na most már körvonalazódik jobban a dolog,
melyiket vegyem ?
Olympus C-725, 50.000
Nikon Coolpix 4600, 42.000
Nikon Coolpix 4200, 46.000
Kodak cx7430, 35.000
Olympus c-470, 40.000
Samsung digimax 420, 42.000
Sony CyberShot DSC-P43 , 45.000
Sony DSC-S40 , 44.000
Fujifilm FinePix S3500 Zoom , 42.500 Ft
Fujifilm Fujifilm Finepix A350 , 41.200
Minolta Dimage Z10 , 47.000
ja, és van Fuji Finepix S3000 , 41.000 forintért is,
csak ehhez nincsen akkutöltõ ?
Mennyi hozzá 1 akkutöltõ ?
Nekem a Fuji Finepix 3500 -as tûnik a legkomolyabb gépnek...
Ezt még véleményezné nekem valaki ?
Aztán már nem is zargatok itt senkit,
hanem csak fényképezek. DD
Köszi
Ez gondolom még nem leütött ár, mert még németben is nagyon olcsó érte. Vagy csak alkatrésznek jó ? 😊
meg licitáltam arra az Olímpus c725 -ösre is, meg
még Kodak -ra is, csak az a baj hogy m indig van egy jobb ajánlat enyémnél,
úgyhogy türelmesnek kell lenni.
a Nikon drága és keveset tud (ellenben jó minõség), a Fuji szarabb minõséget nyújt olcsón...
Kodak Easyshare CX 7300 , 15300 FT
Kodak Easyshare CX 7330, 23000 Ft
Kodak Easyshare CX 7430, 15500 Ft
Olympus C725 , 30600 Ft
Minolta Dimage z10, 17900 Ft
Nikon Coolpix 3700, 25000 Ft
Nikon Coolpix 3200,
Ha sorrendet kéne felállítani melyiket tartanád elõbbre a másiknál ?
Kodak CX 7330 is.
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=27835&item=7533932980&rd=1
Olympus
c 725
c 765
Nikon coolpix
3100
3200
3700
4100
Fuji finepix
A350
E500
E510
éppen eBay -en szemezgetek...
Ha jól tudom Fuji S3000-et már nem kapsz. Ha jól látom az utóda, az S3500 is kifutóban van. Canon A50-et sem vehetsz már. Inkább szemezz az A520-szal!
945-ös HP-t maximum papírnehezéknek érdemes.
A kis Nikon gép biztos nem rossz, de abból se kapsz már újat, de az legalább minõség, bár eléggé gyerekjáték mérete és súlya van.
A kodak nem a legjobb választás.
Errõl a listáról egyértelmûen az Olympus az egyetlen igazán jó gép, de sajna már azt se kapni. :-)))
Ajánlom helyette a C-770-et!
most jöttel az ideje hogy gépet vegyek,
szerintetek melyik lehet ezek közül még jó vétel ?
Fuji finepix s3000
Olympus c 720 Ultra zoom
Canon powershot A50
Kodak Easyshare 7530
Kodak cx 7430
Kodak cx 4200
Hp 945
Nikon coolpix 3100
Ha ezeket véleményezné valaki, annak nagyon hálás lennék...<#worship>#worship>
Ezzel egyet értek, semmi gond nincs, esetleg annyi, hogy ha van nagyobb felbontás, akkor miért ne azt használjuk, mikor szinte csak elõnyökkel jár? (nagyítás, vágás). Manapság egy 128mb-os memóriakártya ára br. 4000 ft körül van, amire ráfér 2-300db 2mpx-es (1280x960) és kb. 100-150db 3mpx-es fotó. (a lentebb leírt feltételektõl függõen)
Szóval ennyin múlik csupán a jó minõség és nem kell azon törnöd a fejed, milyen frissítéssel csinálj mégtöbb helyet fotóidnak, inkább áldozz rá egy kis pénzt és ki tudod használni a géped max. teljesítményét (hamár többet is tud az a szerencsétlen gép :-DD)
Törekedj a minél jobb minõségre és ne a mennyiséggel foglalkozz! ;-)
Üdv!
Természetesen a célom nem a mennyiség a minõség rovására, de véleményem szerint az 1024 x 768-as felbontással semmi gond nincs, szóval nem hiszem, hogy minõségileg nem lenne megfelelõ.
Persze, hogy sok kép nem sikerül rendesen, de e tekintetben a legtöbb képben lehetne hibát keresni és javítgatni. Ha egy képrõl van szó azt mondom én is, hogy az legyen normális, de ahogy írtam, abból a sok képbõ len nagyon zavar, ha valamelyik nem sikerült tökéletesre. Na és persze az hogy én szeretném, hogy legyen ilyen felbontás a gépemben nem azt jelenti, hogy ezek után már mindennemû fénykép készítésére, csakis és kizárólag azt használnám. Persze, hogy ha szükséges növelpném a felbontást. Na mindegy, ha nem lehet hát nem lehet. Minden esetre köszönöm, hogy reagáltál.
Az 520-al 3D-ben találkoztam, ajánlott!
Ugyanis nem tudom, hallottál-e JPEG tömörítési rátáról? Ez azt jelenti, hogy a képek minõségét is állíthatod, mégpedig a jpeg tömörítés erõsségének beállításával.
Általában a minõséget minden gépben 2-3 szakaszban lehet állítani. És minden gépben más-más rátával tömörítik a jpeg képeket, tehát esetedben 3 különféle jpeg tömörítés történt.
ARRÓL ne is beszéljek, hogy a filméret függ a kép TARTALMÁTÓL is, azaz, hogy mennyi a ténylegesen feldolgozandó információ a képen. GOndolok itt az éjszakai felvételekre, amikor a képek nagy részét homogén fekete semmi tölti ki, így jóval kisebb méretû file-ok készülnek (ugyan ez van havas képeknél is, stb...) Sõt függ a CCD-k által termelt képzajtól, ergo az ISO beállítástól is.
"abban is lehet egyetértessz hogy ilyen mennyiségû képnél nem feltétlenül a minél tökéletesebb nagyíthatóság az elsõdleges szempont"
HATÁROZOTTAN nem értek egyet!
Miért, mi volt a szempont neked? Hogy fotózz minél több, sokezer kis felbontású gyenge képet, vagy inkább kevesebb, átgondoltabb, okosabb fotót, nagy felbontásban???
"ha pedig a faágas példát vesszük amit írtál, és engem az a bizonyos faág annyira zavarna, akkor eleve úgy fényképeznék, hogy ne kerüljön a képbe."
Szóval te még nem rontottál el egyetlen képet sem? Minden fotód úgy sikerül ahogy szeretnéd és nem fordult elõ még, hogy olyan dolgok kerültek a képre amit nem szerettél volna? Ha ez így van, akkor viszont komolyan szeretnék tõled komponálást tanulni!
Kérdésedre a válaszom tehát: NEM MEGOLDHATÓ szerintem
Azért mert a megapixel-háborúnak az az érdeke, hogy minnél nagyobb felbontású/méretû legyen a végtermék - így lefefelé nem fognak fejleszteni feature-öket...
Amúgy - nem bántásból - de nem sokat kell fotózni, hanem jól...
Törekedj arra, hogy 100 képbõl 40-60 használható legyen, ne pedig 90%-ban olyan ami egy elfeledett mappában végzi, mert még a családot sem érdekli igazán...
1028 x 960 (az én gépem) általában 550 és 600 KB között
1024 x 768 általában 150 KB körül
816 x 624 általában 100 KB alatt és felett alakultak a képméretek.
Nos láthatod, hogy nem is olyan elenyészõ a különbség, mondjuk lehet hogy függ egyéb beállításoktól is és gép függõ is és abban is lehet egyetértessz hogy ilyen mennyiségû képnél nem feltétlenül a minél tökéletesebb nagyíthatóság az elsõdleges szempont, ha pedig a faágas példát vesszük amit írtál, és engem az a bizonyos faág annyira zavarna, akkor eleve úgy fényképeznék, hogy ne kerüljön a képbe.
Szóval a kérdés továbbra is nyitott. Hogyan tudnám a gé által felajánlott felbontások listáját bõvíteni?
rosszabb vagy, mint én😊
De most, hogy megláttam az S9500-as képeit... :C
De nem hagyom, hogy Yeltzin-nek igaza legyen, még idén veszek egy gépet. 😄
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
😛
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Szeretném ha valaki segitene, hogy az alábbi 3 gép közül melyiket érdemes megvenni.Canon S1 IS, Panasonic DMC-LZ2 illetve Casio EX-Z55.Igazából a DMC-LZ2 a kiszemelt de a Canon gépnek meg jó képességei vannak ahogy én olvasgattam, persze nem egy árkategória.Szóval mellik?
Elõre is köszi..
Édekes, S5600 szvsz kicsit otronbább lett, S9500 viszont ûbermegahájperkúlróbátdizájnszájber! 😄

S9500
Minolta A2