Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Namost 400*600-as képek alapján hadd ne mondjak véleményt.
A legnagyobb felbontásúak között kéne mazsolázni.
(De nekem holnap tetõtérbeépítésekbõl, ereszkialakításokból kell zh-t írnom, hadd ne keresgéljek most ilyenek után.)

Amse
f/3.2, ISO 400, max zoom(alsó).
nem csúnya

viszont normál méretû kép nekem nem tûnik valami részletgazdagnak

50e ért azé nem elég jó.

Nem láttam még tesztképeket a camediával, de így látatlanban erõs fenntartással fogadom, hogy egy ilyen kis kompaktba helyezett 10x zoom objektív yo minõségû, szép színdinamikájú, zajtalan, és krom. aberrációra sem hajlamos képet adna. Valami hibája kell hogy legyen ilyen kis méret és ekkora zoom átfogás mellett.

hm miért ???
50 rúgó, sztme nem mozdul be csak nem lehet vele pl percneként 1 képet csinálni

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

ivjoe
Akkormáinkább A510
Te tudod.

http://www.depo.hu/?pn=product&c_main=295&c_parentid=311&c_id=320&p_id=16220&page=2#1 na ez jó 😄 sztme iet veszek és csak 50 rúgó

Kompaktoknál 10x zoom... hááááááát.

http://www.sg.hu/kep/2004_12/1212foto9.jpg ezzel aztán lehet jó képeket csinálni 😄

Kössz ezt értem 😄
de ahósszú záridõben is van vmi szép 😄 tech tanárunk mondta:
sötát háttér 15 mp záridõ (este) +kézivaku
elindul vakuzik egyet arréb áll megint vaku megint arréb és megint vaku és 1 képen 3 helyen vna 😄

Blasta
😄

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta

Tág blendéhez (sok fény miatt) - rövid záridõt párosíthatsz - így a képek nem mozdulnak be, élesek lesznek (többnyire ez fontos ugye a fotók többségénél)

Szûk blendéhez (kevés fény miatt) - hosszabb záridõt párosíthatsz - így a képek nagy valószínüséggel bemozdulnak (ha kézbõl csinálod).

Az ISO szám pedig minél nagyobb, annál rövidebb záridõt választhatsz (és annál több zaj kerül a képre).

Ez így elég sarkos, de a lényeget levághatod belõle.

A rövid záridõbõl adódó sötétséget tudod a tág rekesszel (blende) és a fényérzékenységgel (iso) ellensúlyozni. Ezek oda vissza hatnak egymásra (és a kép világosságára).

Yeltzin
ezért nem jártam soha elõadásra 😄

Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller

kösz bár elvileg tudnom kéne ebbõl tartotam 10 odlalas elõdasát 😄
csak ha kicsi a záridõ uyge sötét a kép ezért jó a nagy ( na asszem blende de lehet keverem ) "csövû" gép 😄 ( ez a tudományos megfogalamzást 😄)

Yeltzin
na, a törpiek elmondták, de ha akarod, megfogalmazhatom a harmadik verziót 😄

ivjoe
😄
ivjoe
Közvetlenül nem, a bemozdulást a záridõ befolyásolja, minél kisebb, annál kkevésbé mozdulhat be. A záridõ pedig a fénymennyíségtõl, a rekesztõl, illetve az érzékenységzõl(ISO) függ.
Közvetve.
Ha magasabb az iso szám, rövidebb záridõvel exponálhatsz, tehát kisebb lesz z elmosódás mértéke, míg alacsonyabb iso mellett hosszabban kell exponálnod, növelvén a bemozdulás (kézremegés stb.) mértékét.

bocsi hülye kérdés de az ISO számít a bemosódás szempontjából ???

Yeltzin
alacsony ISO-n, rövid, normál záridõkkel nem gáz

és az optika überkirály

smici
video nem nagyon érdekel :c
zaj viszont annál inkább :|

Úgy érzed nyomott vagy?

Yeltzin
persze hogy használható, csak kurva zajos az egész

viszont videózni nagyon jó

smici
A200-ról mi a véleményetek? megéri a pénzét?
használható a manuális élességálító gyûrû? :o

Úgy érzed nyomott vagy?

Yeltzin
ezt a száz rugós kompaktok is megcsinálják, ha kicsit kevesebb a fény...

ja vagy hogy az ember amint meglát egy gépet egybõl beugrik egy fedezék mögé 😄 meg az álltaok se álnak meg egy helyben makrónál míg lefotozom 😄
ja meg azt nem mondtma hogy levilg a legtöbb gép amint megnyomod a gombot fényképez de mostaninál lenyomva tartom inkább és megvárom míg élességet állít ( 5 mp) és addigra meg már ugye lehet elmozdu la személy 😞😄

"Bemosódik" az nem a gép hibája, hanem a tiéd. A gép sosem mozog ha nem mozgatják 😊
Állványt kell használni, vagy vakut (ez látom nem tetszik), vagy nagyobb záridõ kell (ehhez elég fény), nagyobb érzékenység (ez növeli a zajszintet), vagy nagyobb rekesz - utóbbi a Canon A410, Olympus C55 és Canon A610 esetében is F2,8, tehát ugyanaz. Az újabb gépekkel így nem kapsz plusz fényerõt. Nem is tudom, hogy a kisebb kompaktoknál van-e ennél jobb fényerejû objektív mostanában. Régebben az Olympus gyártott F1,8 kezdõfényerõvel is, de gyengéb fénynél itt is kell vaku.

Ja, a zoom az nagyobb az A610 4x, a C55 5x.

Vakut én is nem szeressem. -> Állvány. RulZik.
A zoom kérdésében viszont ne feledd el, hogy szabadkézbõl fotózva mekkora az esélye a bemozdulásnak. Fõleg ha már kicsit hosszabb záridõ kell.

az a baj hogy majd ki is kell próbálnom 😄
mert a mostanival végülsi csak az a baj hogy mindig kell vakuzni mert bemosódik és én rühellem a vakut mert az elõtr világos háttér feket marad tehát asszem iylenkor kell nagyobb blende meg uyge 2.2 optiaki zoom az kicsi 😄

Megmondom õszintén, nem látok eszeveszett különbséget a két gép között. Alapjáraton, merõ elfogultságból rávágnám, hogy Canon, mert hát mégis csak...
De szerintem keress inkább tesztképeket a neten, nézd meg õket tüzetesen, melyiknek a színvilága, dinamikája tetszik jobban. És azt vedd meg. Tudásukban kb egy kategóriának látom õket.

Gladiator
köszi.

Köszönöm szépen!😊

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

meik jobb : Olympus c-55 zoom vagy canon ps a610 ???

de, csak az 250e, míg az AE-1 objektívekkel vagy egy EOS 3 váz 100e HUF, a különbség 150e, amihez hozzátéve egy kicsit vehetek majd karácsonyra magamnak egy EF 24-105mm f/4L IS USM objektívet...

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Gépbõl memóriakártya kivesz--->USB-s kártyaolvasót PC-be bedug--->memóriakártyát a kártyaolvasóba behelyez--->képeket egyszeûen letölt

Én pl ilyet használok:

légyszi le tudnád írni hogy mi is az a kártyaolvasó? valószínü hulye vagyok de én még életemben nem hallottam róla. egyébként usb 2.0-ás driver telepítve van. egyébként nem az enyém se a féynképezõ se a számgép. speciel az én gépemben tökéletesen müködött.(asus k8n-e)

Asus P7H55-M Pro, Intel i5-750, 12GB Kingston 1333Mhz, Asus GTX560 DCUII OC 1GB, Philips PFL5605 LedTV

GregSB
Nem értem miért adod el a Canon EOS 1 VHS-edet, és cseréled le egy régi SLR-re?

Vagy az EOS1et nem te árulod?

Megéri?

CANON AE-1-es f.gép szép állapotban, a leírt tartozékokkal eladó! Maga a gép és az objektívek szép, jó állapotban vannak, nem karcosak, minoségi aru. 1.) CANON AE-1 váz 2.) 50mm-es CANON alapobjektív 3.) 80-200-as teleobjektív, 55mm-es (Makinon márkájú, japán) 4.) 135-ös objektív, 55 mm-es (Mitakon márkájú, japán) + rajta UV szûrõ 5.) 24-es nagylátószögû objektív, 52 mm-es (CANON márkájú, japán) + rajta UV szûrõ 6.) 21-35-ös nagylátószögû objektív, 77 mm-es + rajta UV szûrõ 7.) CANON vaku SPEEDLITE 199A típusú (10-15 m hatótávolsággal) 8.) Táska + vázat tartó fogantyús sín

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Ez egy jó gép beza!

Blasta
Hát ha nagyon nem akar összejönni, akkor egy 2e Ft-os kártyaolvasó megoldja a problémát (részben).

Blasta
Jó kérdés.
Nem lehet, hogy nincs telepítve a 2.0-ás USB vezérlõ?
(mást nem nagyon tudok elképzelni)

Sziasztok,
volna valakinek valamilyen digitális formában magyar nylevû manual az eos 300-hoz?

kártyaolvasó? az meg hogy jön ide?

GregSB
Nagyából erre számítottam.

Egy dolgot viszont nem értek, ezt miért sorolja fel Phil a negatívumok közé?

"Not instant startup (1.7 sec) even longer in its out-of-the-box configuration"

Mintha nem tudná, hogy az olyk minden bekapcsoláskor megtisztítják a CCD-t, és ezért tart tovább a startupjuk...

Giovanni Gatto
Felkerült a netre az elsõ teljes Olympus E-500 review: E-500

ivjoe
kártyaolvasó?
sziasztok! van egy kis problémám: szal adott egy HP PHOTOSMART M517 digitális fényképezõ amit sehogy sem tudunk összehozni egy ASROCK K7S8X alaplappal. Hiába dugjuk bele akármelyik usb portba az xp abszolult nem is érzékeli. A fényképezõ másik gépen másik alaplappal simán mûködött. Az adott gépen is jók az usb-k mert pendrive, meg nyomtató tökéletesen mûkszik vele. Lehet az hogy a gép akad a deszkával? Ja, igen a deszkán SIS746FX chipset van. Segítséget elõre is köszi, már ha van...

Canon PowerShot A610 <- ez jó gép ??? kb 70 rugó elõtte Canon PS a410 em volt

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

GregSB
"I'm not a Nikon shooter (nor Canon for that matter), but while at the Nikon booth today at the PhotoPlus Expo in New York, one of the tech reps advised to watch Nikon's website early next month. Although he would not say, with a wink and a nod it seemed pretty clear that the formal announcement of the D200 (or whatever it will be called) will be made."