Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Megszereztem neked a készülõ Casio DSLR (egyébként profi szint lesz) egyik gyári fotóját. Látszik mennyire funkciógazdagabb, mint a hasonló kategóriájú Canon.
<#vigyor1>

Blasta
Nemtom, erõs fentartásokkal kezelem, de még nem volt a kezemben casio gép, az is tény

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

Blasta
Azok lesznek a világ elsõ zenélõ DSLR-jei (beépített számológéppel of kóz :-DDDD)

Mér? A Casio nem csak fényképez, de gyököt is von 😊

Amúgy teljesen korrekt gépei vannak. Nagyon mûanyag Casio szappantartóról még nem hallottam, sok alkatrész más gyártóktól vesz és válogatott cuccokat használ. Pedig kihozhatna olcsóbb tömmegcikkeket is mint a HP, de többségében igényesek a gépei. Sok digijében Canon a lencse, ezért tippem szerint Canon bajonett lehet a DSLR-én.

Blasta
"A Casio fontolgatja, hogy belép a DSLR piacra."

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ <#falbav>

"Nyáron szálíngóznak majd a 10 megapixeles kompaktok is 1/1,8"-os érzékelõn. Jó poén lesz."

GIGALOÁL :-DDDDD

Ja és E-2 MEGARULEZ!!!

Az idei év pletykái.
(EGYÁLTALÁN NEM MEGERÕSÍTETT ÉS HIVATALOPS INFORMÁCIÓK!!!)

A Nikon kijön nyár körül egy 200ezer forintos belépõ szintû DSLR-el a D70-esek nyomdokán. A neve talán D80 lesz. Megkapja a D200 érzékelõjét 10 megapixellel (APS-C méretben), de felépítésben az mûanyag belépõszintre hajaz majd (D50-D70 vonal) és lassabb is lesz (pl. 3,5 kép/mp).

A Sony nyáron kétféle cserélhetõ objektíves kategóriát tervez. A Cyber-Shot M és Cyber-Shot S szériát. Az S széria az R1 hagyományait folytatná elektronikus keresõvel, de cserélhetõ obival (??? nagy kérdõjel). A Konica Minoltával közösen fejlesztik az M-sorozatot , amibõl nyárra várható a cserélhetõ objektíves M-1 DSLR, 10 megapixeles CCD-vel.

A Canon erre az évre még az 1Ds vonal megújítását tartogatja meglepetésként, ami a 22 megapixeles 1Ds MarkX lehet õsszel. Elérhetõ lesz az ISO 6400-as érzékenység is, de csak 6 megapixelen.

A Fujifilm talán ezévre kijön az S3 Pro utódjával az S4 Proval, ami nagyobb érzékenységen ugyanúgy 6 megapixeles, ISO 50-100 érzékenységen valódi 12 megapixeles felbontást ad az S3 nagy kontrasztátfogásával.

A Panasonic talán még nyáron elkezdi árulni az L1 DSLR-t.

A Casio fontolgatja, hogy belép a DSLR piacra.

A Leica M-bajonettre épülõ DSLR gépe a Panasonic-kal közösen fejlesztve õszre kint lesz (7,5 megapixeles LiveMOS ???) G_ArchAngel készítheti a bukszáját! 😊))

A nagy nehezen kiadott 22 megapixeles, középformátumú Mamiya ZD-nek tervezik a 33 megapixeles változatát, nagyobb LCD-vel (1,8" >> 2") Mondjuk kicsit nevetséges, hogy egy több mint 2,5 milliós gépen az LCD-n spórolnak.

A Pentax nem túl rég bejelentett középformátumú gépe a 645 Digital is kapna egy nagyobb felbontású tesót. 18 helyett 39 megapixellel.

Nyáron kijön az Olympus E-1 (Rulez!) utódja az E-2 (Megarulez!), mégpedig a 330-as 7,5 megapixeles érzékelõjével, 2"-ra nõtt LCD-vel, 3-ról 5 kép/sec-es sorozattal.

Nyáron szálíngóznak majd a 10 megapixeles kompaktok is 1/1,8"-os érzékelõn. Jó poén lesz.

Sigma, Tamron, Tokina APS-C-hez igazított obijai nem alakítvák át, mert ezek csak kisebb képkört rajzolnak, de felépítésben ugyanolyanok, mint a 35mm-hez tervezettek. A Canon EF-S-ekkel van baj, mert ott az obi vége belelóg a vázba. Ott a tükör beleüthet az objektív hátuljába. A Sigma 17-70 DC feltehetõ mûszaki gond nélkül fullfrémre, vagy filmesre is, csak mivel kisebb képkört rajzol, brutális feketeség lesz a sarkokban. Viszont belezoomolva ez talán eltûnik.

Blasta
15k. Blendehiba.
Amint az illetékesek fizetnek, meg is javíttatom, addig használom így.

mesélj, mennyi lenne a javítás, ha egyáltlán lehet...

http://gaborszantai.co.uk/

Blasta
Demá van
(igaz ugyan olyan állapotban mint volt)
(+csajom kitobija is itt van) <#nezze>

objektíved sincs...😛

Blasta
Hátja, sajna gépem nem volt. (Anyáméknál voltam)
De komolyan, már gondolkoztam vmi mutogatós jeladáson, de a "ne vakuz"-t még nem tanultuk a suliban :-D

GregSB
ezt meg kellett volna örökítened egy fotósorozat keretein belül. Jókat nevetnék az értetlenkedõ fején 😄

BiG G
baaaaaazki 😄DDD

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

Blasta
Szemben levõ házban az egyik ablakon kinézve az ott lakó faszi adta elõ:

-látja, hogy komolyak a viharfelhõk
-elmegy
-visszatér a kompaktjával
-bekomponálja az eget az ablakon keresztül
-vakuzik
-nézi
-nézi
-nézi
-újrakomponál
-vakuzik
-nézi
-nézi
-állítgat
-újrakomponál
-vakuzik
-nézi
-megunja, eltünik

<#falbav><#falbav><#falbav><#buck>

Gladiator
találtam már DC-n faszát, köszi. csak az a baj, hogy kevés anyagot vettem fel a filmemhez, kb. 8 mp-nyi a "besétálás" elkúrtam😞 öltözhet be megint mindenki😄

Galy
itt van pár stílusban 😊
Gladiator
köszi szépen

Galy
Wagner Nászindulójára keress rá valahol
Gladiator
ha már ennyire szóba jött az esküvõ, vki nem tudná megmondani honnan tudom letölteni a "hivatalos" esküvõi zenét, amire a menyasszony jön be az apjával? sürgõs. htx

Amse
nah már nem csak mi vagyunk rákattanva erre az obira 😄

Galy
igen, ez fini
Blasta
Azé nem rossz...

Minimum focusing distance of 7.9" (20 cm) at all focal lengths

BiG G
köszi ez már világosabb 😊

BiG G
johh most ebbõl minden második szó ismeretlen volt, de azér köszi :-)

Galy
crop-os vázra only...

filmes EOS-on átalakítja a tükör szerkezetét...😛

BiG G
DC mit jelent? :|

Galy
hátránya, hogy DC
Galy
hát igen, lehet ez az obi is egyszer bekerül az obiparkomba 😊

(álltalam, álltalános <#szomoru1><#zavart2><#shakehead>)
Blasta
Na utána nézek jól, mert ha ilyen jókat írnak róla, lehet, hogy 2 legyet ütök 1 csapásra és lesz makro + általános célú obim egyben...

Amse
100k körül

Blasta

Milyaz ára nekije???

300Dani
index fórum, copypaste:

Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro

A Sigmának ezen új objektívérõl sok szó esett itt mostanában. Megállapítható hogy egy kellemes zommátfogással a régebbi Sigmákhoz képest gyorsabb AF-el rendelkezõ, az árához képest nagyon szépen rajzoló obirol van szó, amit még minden tesztoldalon szinte csak dicsérni tudtak.

Viszont az itt jelenlévõ felhasználok között, köztük nálam is felmerültek bizonyos fókuszálási problémák nagylátószög + nyitott belende esetében.

Összefoglalva:

-Az eddigiek alapján azt látom, hogy elõrébb ugrik a fókusz a
nagylátó tartományban( kb 24mm-tõl lefelé 17mm-ig egyre erõsebben). Úgy néz
ki hogy gyárilag mindegyik ilyen és nem hibás széria, legalábbis a
szervizesek is ezt mondták, és hogy ez belefér a tûrési határba.

Ezt okozhatja a nagyon-átfogó erõs fókusztartomány a makró miatt (amely gyakorlatilag 2cm rõl is képes fókuszálni a témát).

Vagy esetleg az is benne van a pakliban hogy direkt
ilyennek csinálták meg. Ugyanis van a dolognak egy elvitathatatlan elõnye a
nagylátó tartományban a mélyélesség kiterjesztése szempontjából:
-Sokan mint én is a nagylátóval tájképeket, esetleg belsõ terereket stb
szoktak fényképezni, ahol fontos a megfelelõen nagy mélységéleség, tehát
rekeszelünk.
Az ilyen jellegû nagy mélységéleséget megkívánó témáknál álltalánosan
elfogadott dolog, hogy AE rögzítés után a kép felénk esõ kb 1/3 részére
tesszük a fókuszt, és így tud a mélyélesség megfelelõen megvalósulni a fotón
a legközelebbi ponttól a legtávolabbig.
Na ennél az obinál ezt most majd nem kell eljátszani:-)

Annak ellenére, hogy nem tartom normálisnak az ilyesfajta fókuszálási
hibákat, az is belátható, hogy a nagylátó tartományban a nyitott blende
használata a legritkább esetekben, (vagy egyáltalán nem) használatos dolog.

Csak a tesztelés kedvéért megcsináltam én is, és úgy tapasztaltam, hogy nyitott F2.8 as blendénél, 17mm-nél közelebb rakja az éles részt mint kéne. Ha 35mm nél rögzítem a fókuszt és visszatekerem a zoomot 17mm re akkor nagyon precíz pontos, persze ennek nem így kéne mûködnie:-(

Végsõsoron én úgy látom a fent említett obinak nagyon kellemes színei és képminõsége van, és az álltalam használt álltalános beállítások mellett fel sem merültek ilyen jellegû problémák, és a képminõséggel több mint elégedett vagyok.

Összevetve az elõzõ Sigma 18-125 obim minõségével ég és föld.

SZVSZ A kittobi helyére nagylátó-alap obinak nagyon jó.

Blasta
MÉG MINDIG NINCS KITOBIM!!!!!!!!!!! :-)
(ma megyek a tokináért, de még nem javíttatom meg, csak a bevizsgálást fizetem ki. 15 rugó lesz a javítás, de még nem tudom mi a hiba)

300Dani
Jó is az a kitobi <#hehe>

Blasta
Na ezaz.
Hihetetlen, hogy miket termelt ki ez a szamka magából a digifényképezés elterjedésével.
Én is azt tervezem amit Éndzsöl (esküvõfotókból, rendezvényfotókból jó kis kiegészítõfizetést szerezni), nekem egyelõre be is jön ez az egész, az esküvõk jók, mindenki vidám, kajapija, helyehulya :-D
Szal ha jól érzem magam akkor a dolog sokáig adott lehet, és nem is kívánok milliókat keresni vele, csak induljon be a szekér. Költeni meg már költöttem eleget, a magyar kívánalmaknak asszem 100%-osan megfelel a felszkóm, így már csak az árát kell fisszahozza... :-D

Õ igen, én Maglód...

Gödöllõ?

Nekem pláne nem szimpatikus arc, mert erre a területre dolgozik, ahol lakom...

Ez a Kapuvári borzasztó....

van köztük egy pár fos kép, de szerintem a többsége egész jó...

Ezt jól látod, én kiegészítésként, hobbyból csinálnám, inkább azért, hogy amit ezzel keresnék, azt költeném fotós felszerelésre, míg ami a tervezésbõl jön, abból építeném a jövõmet...

Számomra a cél a riporteri iskola, ehhez építettem a felszerelésem, nem az esküvõi fotóhoz - természetesen riporterkedni is csak mellékállásban szeretnék, nem szívesen adnám fel a tervezést, és nem csak azért mert piszkosul jól fizet, mióta Maglódon lakom, hanem mert szeretem csinálni...

Ha esetleg fotósként eljutok arra a szintre, hogy megtudjam a gyakorlatba valósítani az elképzeléseimet, akkor a tervezés lesz a másodállásom...

Remélem Tux mellett sokat tanulhatok, már csak a beszélgetések alatt rengeteg újat hallottam Tõle - ellenben az Õ vágya, hogy a fotózásra alapozza a jövõjét...

"Nem nekem való ez a szakma...😞"

Aztat én nem tudom. Nem értek hozzá. Mondom, csak egy vélemény volt.
Azt bírom tuxban, hogy látszik, neki szíve van hozzá. Igényességre törekszik, odafigyel. Jó, hogy mellé mész. Aztán, hogy neked is lesz e, mondjuk 10 év múlva (vagy neki 10 év múlva, mer õ se egy nagy õreg azért) az majd elvállik.

Ha meg tudsz maradni ilyen lelkesnek, hogy ilyenekben tervezel és csak pénzkiegészítés, hobbi lesz a dolog, akkor biztos évek múlva is csinálod. Ha csak a lóvé miatt kell és elveszik a lelkesedés, akkor talán rossz lóra teszel. Pont tegnap találkoztam egy régi barátommal, aki - mit ad Isten - éppen esküvõfotózik. Mondanom sem kell, hogy a fényképezéshez nincs köze. Rendszeres megrendelései vannak és mesélt olyan dolgokat, hogy a hajam égnek állt. Felszerelésre a tizedét nem költötte eddig, mint amennyit te az elmúlt 2 évben. Kompakttal fotózik, automatán, beépített vakuval (ha elvillan a vaku), ha sok kép kell (mert sok kell), akkor 1024*768-ban és arról nagyíttat. Lazán alád tud ígérni árban és mivel kevesebbet öl bele, többet keres. A megrendelõk elégedettek. Keresik, ajánlják, van munkája rendszeresen. Sokan vannak õk, anyagilag nem tudsz velük versenyezni, csak szívben. Kérdés, hogy a szív meddig lesz elég?
Tudom, hogy nem az õ vevõkörét célzod meg, hanem azt, akinek több elképzelése van errõl a dologról és ezt meg is fizeti. Hmmm...

oké, értem...

igyekszek beállíni a sorba...
hülye agyammal felajánlottam egy mennyasszonynak, hogy milyen jó lenne a beállított képeket egy lovardában vagy billiárdszalonban csinálni...😞((

Kastély, park, tópart a menõ - a kreatívitás halljon meg szépen...

Ráadásul barom módon egész napos fotóriportot ajánlottam fel, pedig az unokák 50 év múlva mindenre kíváncsiak lesznek csak a fodrásznál, sminkensnél vagy a autódíszítéssel eltöltött pillanatokra nem...😞

Nem nekem való ez a szakma...😞

Hármat jobbralépve pont eltûnt volna az épület a menyasszony feje mellõl, de gondolom ott nem voltak már olyan jók a fények, mint itt 😊)))

Itt ez a másik ez is a kedvencem. ifj. Kocsis Károly okleveles fényképészmester, 1967-es esküvõi képeire hajaz, bár ez mûvészi, az öreg magyar mester meg giccset csinált, mert errefelé az volt a menõ akkor is meg most is.

Bár a hangulat, a banális, elcsépelt beállítás megtévesztõ és majdnem giccsé fajul ez is, de két dolog miatt ez már mûvészet.
1. Nincs a képen olyan, hogy élesség. Vagy egyáltalán, vagy az igényes tömörítés és számítógépes utómunka hatására eltûnt a netes képrõl. ifj Kocsis abba a hibába esett mindig, hogy éles képet próbált készíteni az aráról (párról). Õt a begyepesedett magyar szakmunkásképzõben így tanították, favonalzós körmössel fûszerezve. San Francisco Fine Art College-ban ez nem dívott, Gabriel mûvészi szárnylását nem is köti ilyesmi gúzsba.
2. A mûvész lemondott a korrekt megvilágítás és helyszínválasztás okozta örömökrõl is. A fény úgy és odevetül éles pamacsokkal, ahová csak akar. A háttérben hívogatóan fehérlik az Alabama-i Központi Traktorgyár merész kockahomlokzata.

Galy
<#vigyor1>
Gabriel munkái különlegesek? Mer, hogy nem szépek az biztos. De én ugye egyáltalán nem értek az esküvõi fotóhoz, csak a saját amatõr véleményemet hangoztatom. Nekem a Gordon Nash féle megközelítés az esküvõi fotó. Korrekt iparosmunkák egytõl egyig. Itt pont. Többet nem várok el egy esküvõi képtõl.

Maradnék a magyar giccseknél, bár az amerikaiak által felállított követelmények úgy látom ugyanúgy a giccs irányba húznak. És ez a Gabriel féle "mûvészfotókról" is lejön. Vagy a mûvelt, kifinomult ízlésû amerikaiak tömött sorokban tolonganának arrafelé az ilyen képekért? El tudom képzelni, amint az pár 50 év múlva mutogatja a képeket az unokáknak, a szép emlékektõl könnybelábadt szemmel:

- Nézzétek itt a nagyi a képen az esküvõnkön! Istenem, de szép pillanat!
- De nagypapa, miért ilyen elmosódott a kép. Egy részeg vendég csinálta?
- Ti még ehhez nem értetek, ez mûvészet, ez így szép.

(Majd nagy sóhajjal a két öreg visszateszi ezt az aranykeretezett fotót a kis éjjeliszekrénykére, miközben emlékektõl áthatva, elomoltan nézik.) 😊

Számomra Gordon munkái szépek, de nem különlegesek - és ne feledjük el, hogy számunkra már csak a környezet magában elbûvölõ!

Egyensúly fenntartására kell törekedni: a magyarok által felállított követelményknek kell megfelelni (giccs-fotó) és ebbe beleoltani a fotós értékrendje szerinti mûvészetet...