Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De kodakot nem vennék.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"Ha pénztárcánk mély, mindenképp ajánlom, vegyünk EOS 1D-t, egy egész objektívparkkal minden témának megfelelõen, óriási ultra-sebességû CF kártyával és sosem lesz problémánk az életben a fényképezéssel."
gondolatok menüpont
A H2 93000 bruttó.
Próbálj ezek közül választani: Canon S2IS, Fuji S5600, Pana FZ7 (vagy FZ8), Oly SP500, Sony H1 (vagy H2)
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
-11 AF points
-FP
And the down side..
-3fps (not 4.5fps)
-No MF lens metering
Mi az az "FP"?
kipróbáltam és télleg csak a makrónál lesz értelme, bár lehet még ott is jobb az autómatikus
valami CANONos emberke nem tudja, mire jó scn módban a kézi fók. nagy. (menüben lehet bekapcsolni)? Be és kikapcsolva nem érzek különbséget semmiben.
TommoT
Gondolom van valahol egy MF gomb, azt megnyomod, megjelenik a kijelzõn egy távolságskála, mint az ilyen Canonoknál. Aztán a jobbra-balra vagy talán le-föl gombbal lehet állítani. A skálán meg látod, hogy kábé milyen messze fókuszál. Ha viszonylag közelre fényképezel (pl. makrót), akkor a kis mélységélesség miatt látszani fog valami a kijelzõn is. Ha több méterre akarsz élességet állítani, akkor meg szemre megsaccolod, hogy milyen messze van a fényképezendõ tárgy és beállítod azt a skálán.
20d/30Dnek nagyobb a keresõje.
D70 - 0.75x
350D - 0.8x
20D/30D - 0.9x
D200 - 0.94x
-0.94X VF (the same as D200)
-Shutter grip available
Hmm. Csak én gondolom hogy ezzel betennének a D200nak? (mondjuk az EOS 30Dnek is...)
Aki még nem nézett keresztül D200on, annak itt egy kis összehasonlítás a D70 el (gyk a 350Dnek 20Dnek és 30Dnek is kb ekkora a keresõje)
pl. kijelzések leírása 20. oldal
20. oldal: képek áttöltése számítógépre<#fejvakaras>#fejvakaras>
lateralus, ok, de azért mégis, hogyan mûködik a kézi fókusz? kipróbálnám
meg a menüben a kézi fók. nagy. az mi?
autómatában szerintetek isot is állítja?
TommoT
A kézi fókusz közel értelmetlen dolog a kis gépeken, esetleg makrónál jól jön. Az LCD-n nem nagyon látszik a hatás és pl egy tájképnél úgy is faltól falig éles minden, így felesleges használni.
P - programautomatika. Kicsit több dolgot állíthatsz, mint a zöld módban, de a gép többnyire automatán mûködik
C- custom mód. Saját felhasználói beállításokat lehet ide menteni.
a másik kettõt tudom azt elmondták
TommoT
néha nem oda fókuszál, ahova akarom
TommoT
1-2 kérdésem van
az elsõ 4 módban (automata, éjszakai, portré, tájkép) nem középen van a fókusz vagy mi, hanem mindig máshol van
nem is baj végülis ez, mert általában jó helyre fókuszál (néha több helyre is), de nem lehet beállítani, hogy ott legyen ahol akarom, legalább középen? érdekes módon a többi módnál (scn-ben) középen van néha
vagyis még érdekesebb mert néha mindig középen van máskor meg mindig nem 😊 (scnben)
a kézi élességállítást hogyan tudom igénybe venni? scnnél menüben van a kézi fók. nagy., de nem érzékelek változást ki és bekapcsolása között
help me!<#help>#help>
TommoT
hát, remélem szeptembertõl kitanulom a mesterséget😛
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
nos én ilyesmit akarok csinálni, csaka gond az hogy túl gyorsan csinál képeket, és túl keveset. nem lehetne beállítni agépet hogy egy gombnyomásra anyni képet csináljon amenynit csak tudd, de ne egy pillanat alatt hanem csak fél vagy 1 másodpercenként???
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Tudásban, funckiókban, kialakításban übereli az A520/A530/LZ-akármiket, kihajtható lcd rulz, vaskosabb rajta a 'markolat', 1 centis a makró közelpont, bármennyit tud videózni (neked ez is fontos volt..) 64 ezer bruttóért vesztegetik, megéri rágyûjteni még 1 picit.
http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux
rekesz priritásos mód: ugyanez visszafele, te adod meg a rekeszt, és hozzá igazítja a záridõt.
igencsak hasznos mindkettõ
mellesleg a záridõ meg rekesz "prioritás" az mi? vagyis ez a prioritás ez mit tesz hozzá meg az M mód? a rekesz meg a blende az tudommi, csak ha a530-st veszek legalább tudjam hogy esetleg nem olyan fontos ami kiesik 😊
TommoT
Nincsmit, örülök hogy segíthettem😊
BiG G köszi a segítséget
még annyit, számításaim szerint 512 memkártya majdnem 130 képre elég, de milyen fajtát ajánlasz? secure digital és multimedia kártya megy bele, melyik a jobb és milyen márkát érdemes venni?
Hama 512 MB SD
8.490,- Ft
szted?
TommoT
Nagyon kezes kis masina, barátnõm anyjának olyan van, technikai analfabéta, mégis faszán tudja kezeleni, mert teljesen eccerû és 1értelmû 😊
az nem baj ha én is állítgathatok...
de ha szüleim elviszik ugye be lehet teljesen automatára állítani? 😄 mer nekik meg ez a fontos -.-
TommoT
csak depoban nem volt😊
TommoT
A makró mód közelpontja mindkét gépnél 5 centi, de a Canon zoomtartománya 35-140mm, míg a Panájé csak 37-222mm, tehát elvileg a Canon jobb ebben (a nagyobb nagylátó miatt).
Mindkét gép 2 db AA elem alakú akksival megy, de a pana azt jobban zabálja, mivel többet dolgozik a zoommotor 6x-os optikával, mint 4x-essel, a képstabilizáror is eszi rendesen, nem beszélve a 2 colos kijelzõrõl. A canon-nak csak 1,8 colos, de 115 ezer képpontos, míg a panáé csak 85 ezer, tehát a canon kijelzõjén sokkal élesebb és részletdúsabb képet fogsz látni, és még kevesebbet is fogyaszt.
A döntõ érvek a Canon mellett szólnak, egyedül a videóban maradt alul, de ha videózni akarsz vegyél videókamerát 😉 6x-os zoom és stabilizátor nélkül pedig könnyebben lehet fotózni, mint teljes körû manuális módokkal...
de ügyes vagyok<#vigyor>#vigyor>
holnap nincs nyitva
extreme digitalon csak 530 meg 540 van, meg panasonic lz-3as 60 ezerért
végül lz3 lesz
TommoT
akkor gyorsan át kell gondolnom 520 vagy lz1 😊
köszi a segítséget
a videó és makró minõségérõl tudsz vmit mondani meg a fogyasztásról?
TommoT
A Kodakot nem ismerem. A Pana meg tényleg vonzó lehet, de semmilyen manuális funkciót nem kínál, tehát ha _fotózni_ akarsz vele tanul(gat)ni, akkor gyorsan felejtsd el.
Persze ha csak kattintgatni, és megörökíteni mindent a nyaraláson, meg a szalagavatón, akkor arra teljesen tökéletes az LZ1.
panasonicról mi a véleményed?
asszem kodakot elvetem, de panában tetszik az optikai képstabilizátor és a 6szoros zoom 😊
TommoT
TommoT
digitgépet szeretnénk venni és kinéztem pár fajtát, arra lennék kiváncsi, hogy ti melyiket ajánljátok
canon powershot a520/a530, kodak easyshare v530, panasonic dmc-lz1
fontos, hogy minél kisebb, egyszerûen kezelhetõ legyen, és persze jó képeket csináljon 😊
ismerõseim esetei miatt ítélve minél kevesebbet fogyasszon, tehát egy jó aksival (pl. litium ionos) vagy elemmel sokáig bírja, egyik rokonom pl. óránként veszi a legdrágább elemeket 😊
ezenkívül egy jó optikai zoom és valami jó képstabilizátor is jó lenne, ezek miatt a panasonic vezet, de nemtudom, hogy a valóságban mik a tapasztalatok vele, meg a súlya mérete mennyire kedvezõ
barátomék gépe powershot a85, hát az vmi olyan nagy bumszli és nehéz, hogy sokáig nem vagyok hajlandó viselni
meg még esetleg aki a makró módokról tud nyilatkozni ezekkel a gépekkel kapcsolatban azt is várom
help me! 😊
thx
TommoT
"To put things into perspective, the F30 has a similar level of noise (and detail) at ISO 800 to the Canon SD 700 IS at ISO 200. Very, very impressive."
For the first time you have a compact digital camera that offers perfectly usable output from ISO 100-800, with only the slightest loss of fine detail due to noise reduction. ISO 1600 is where noise reduction really starts to take its toll, but is a big improvement on the F10 (and is better than any competitor by a wide margin)