Digitális és analóg fényképezőgépek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
we must travel in the direction of our fears
Én ilyet vettem az Oly cucchoz. Nagyon jó kis táska, csak plusszba egy vállpántot kell venni hozzá, mert amit adnak hozzá az gagyi. Mivel deréktáska. A foto megtévesztõ róla, a valóságban teljesen másképp néz ki. Nagyon klassz. Variálható rekeszek, meg minden. Kényelmesen elfér benne a gép, az obik, a fényvédõk és még egy külsõ vakunak is marad hely.
nem tudom mire vagy kíváncsi. Nekem egy 350D + 28-135 is usm + kitobi + sigma vaku + egyéb kiegészítõk (töltõ, kábelek, mem kártya) kényelmesen belefér, de pl egy pulcsit már nem tudsz berakni mellé ha kéne 😊
A kártyaolvasó leírásánál nincs leírva hogy miket olvas konkrétan de az igen hogy SD.
A régi no-name kártyámmal semmi baj nem volt, de hát az beadta a derekát és amit ma vettem sajnálatomra nem megy csak úgy hogy a fényképezõgéprõl viszem át közvetlen de hát az meg régebben szar volt. Volt mikor ment, volt mikor nem.
Zajteszt szintén sux
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Az érdekessége az oldal 2/3-ánál levõ érzékelõ tisztításos teszt. Többszöri próbálkozásra kb. semmit nem távolított el a fícsör.
A Oly-é kábé úgy a 60%-át.
hanem a Tamron 180mm F3,5 macro.
Meg érdekes módon 200mm-en sokkal kisebb a látószöge, mint a Sigmának.
Nem macro obi, nem helyettesíti egyik a másikat.
Használtban viszont fura, hogy annyira olcsón láttad. Én inkább spórolnék fix obira
Azmeg minek Neked?
Olyan áron kapsz 100-as makro obit
Live View-ra nem látok sok esélyt, képstabilizátora meg van a Canonnak 😊
Így marad a két másik fícsör (vagy valami teljesen új), mert ha ezeket is figyelmen kívül hagyja, a Sony/Pana/Oly (és tán a Nikon, mert ugye még nem tudjuk mi lesz a D80-ban) elhúznak keményen.
Sokkal fontosabb, hogy milyen extrát épít a gépbe a C?
Lásd a konkurenciát: CCD tisztítás, Live View, Képstabilizátor.
Ezek mellett egy Picture Style mód és akár 10mpx felbontás is elbújhat a fenébe, szvsz
...aha, és emellett bezsebelt jópár díjat is, többek között az ergonómiáért is 😊)))
Szal én biztos vagyok benne, az utódnak ugyan ilyen kicsi markolata/váza lesz mint a 350D-nek
A D80 NEM a D70(s), hanem a D50 vázát kapja alapul. Ez jól látszik ezeken az összehasonlító képeken:
Gondolom az anyagon nem lesznek olyan olcsó mûanyag fílingûek mint a D50en...
Abból a szempontból megtehetné, hogy nagyságrendileg többet ad el a belépõ szegmensben, mint a középkat-ban, így a 350D utódja anyagilag nagyobb haszon neki, mint a 30D. Tehát ha utóbbinál piacot is veszít, a belépõ kategóriában lazán behozhatná.
A 10 megapixeles teóriának mondjuk ellentmondhat, hogy mindezeket a trendeket elõre láthatta, mert nem úgy fejleszt gépet és érzékelõt, hogy "húúú, a Sony kijött egy 10 megással, csináljunk gyorsan mi is olyat", hanem jó elõre be van ez tervezve és elég szépen tudhatnak egymás terveirõl. Ebben az esetben rég tudta, hogy a Sony/Nikon mire készül és alakíthatta volna úgy a 30D-t is, hogy ne legyen saját késõbbi gépe konkurenciája. De maradt a 8 Mpx-nél.
Ha ott ülnék a Canon döntéshozók között, akkor a legegyszerûbb lépés nekem most az lenne, hogy a 30D-hez hasonló "kevés" újdonsággal kijön egy 8 megás gép, de brutálisan árat csökkentek, mert ha valaki hát a Canon megteheti. De nem ülök ott, mert fingom nincs amúgy az üzlethez, csak okoskodom.
A Canon egyik nagy elõnye viszont, hogy képesek váratlan és pozitív dolgokkal meglepni... a negatívok mellett.
30D-re sose lesz pénzem, 300D lassúsága meg õrületbe kerget panorámázásnál, bracketingnél.
Jobb fogású váz (új grip, SD kártya támogatás), nagyobb LCD, Picture Style módok...kész!
Hogy tetszik?
A 30D újításait ismerve mondjuk nagy durranást nem várok, de aszondom lepjenek meg!
Szal szvsz a napokban jöhet az infó a 350D utódról.
Szal szinte tutira lehet venni az SD kártyát. Érdekes lépés (vagy inkább profitorientált?) Azok a D50 vásárlók akik upgradelni akartak jól járnak. Azok a D70(s) tulajok, akik upgradelni akarnak vegyenek D200-at. (D80 + komplett memkártya-garnitúra csere kcisit húzós)
Hogy jó hír is legyen: mostmár az is 100%, hogy lesz hozzá portrémarkolat.
"Bár az árról nem kaptunk hivatalos információt, a pletykák szerint semmi jóra nem számíthatunk."
"...lesz teszt is hamarosan"