Digitális és analóg fényképezőgépek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Koszonom. 😉

we must travel in the direction of our fears

Amse
nekem meg ez van link

mikeleroi
http://www.extremdigital.hu/product.php?productid=18574&cat=332&page=2

Én ilyet vettem az Oly cucchoz. Nagyon jó kis táska, csak plusszba egy vállpántot kell venni hozzá, mert amit adnak hozzá az gagyi. Mivel deréktáska. A foto megtévesztõ róla, a valóságban teljesen másképp néz ki. Nagyon klassz. Variálható rekeszek, meg minden. Kényelmesen elfér benne a gép, az obik, a fényvédõk és még egy külsõ vakunak is marad hely.

Koszi a valaszt. Hatamon nekem is kenyelmesebb lenne minden bizonnyal, de ott altalaban mast cipelek. 😊 Neked pontosan melyik modell van?

Amse
nekem van egy és elég jó, de nem sokat használom, mert nekem pont, hogy a hátamon kényelmesebb.
nem tudom mire vagy kíváncsi. Nekem egy 350D + 28-135 is usm + kitobi + sigma vaku + egyéb kiegészítõk (töltõ, kábelek, mem kártya) kényelmesen belefér, de pl egy pulcsit már nem tudsz berakni mellé ha kéne 😊

Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata a Crumpler fotós válltáskákkal. Egy Olympus E500 dupla kithez szeretnék vásárolni egy táskát, de fontos szempont, hogy a hátam nem szabad általában. (Ergó a hátizsákok kilõve.) Ha valaki tud róluk mondani valamit, kérem ossza meg velem, de egyéb javaslatokat/ajánlásokat is várok. Köszönöm. 😊

Shortstop
jól rakom bele mert csak úygy tudom 😊

Amse
tuti, hogy jól rakod bele? nálam pl fejjel levelé (érintkezõkkel felfele) olvassa az sd-t, de belemegy fordítva is.

Shortstop
srácok létezi kaz hogy egy memóriakártyaolvasó nem tudja olvasni a Kingston SD kártyát? Csak azért furcsálom mert úgytudom a kompaktoknál ez a kegketerjedtebb...
A kártyaolvasó leírásánál nincs leírva hogy miket olvas konkrétan de az igen hogy SD.
A régi no-name kártyámmal semmi baj nem volt, de hát az beadta a derekát és amit ma vettem sajnálatomra nem megy csak úgy hogy a fényképezõgéprõl viszem át közvetlen de hát az meg régebben szar volt. Volt mikor ment, volt mikor nem.

Blasta
Hát az.
Zajteszt szintén sux

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

300Dani
D-Range Optimiser is egy vicc

Sony A100 teszt.
Az érdekessége az oldal 2/3-ánál levõ érzékelõ tisztításos teszt. Többszöri próbálkozásra kb. semmit nem távolított el a fícsör.
A Oly-é kábé úgy a 60%-át.

Így néz ki amúgy.

Mint a Sigma.

Fõleg, mer nem is az az obi van a képen, hehehe...
hanem a Tamron 180mm F3,5 macro.

300Dani
Nagy elõnye, hogy nem Sigma 😄
Meg érdekes módon 200mm-en sokkal kisebb a látószöge, mint a Sigmának.

300Dani
Ez egy híresen jóképû, fixekkel vetekedõ obi, még Angelt is sikerült megingatnom vele 😄
Nem macro obi, nem helyettesíti egyik a másikat.

Blasta
Höhhh, gonodoltam, csak azé jóval harciasabban néz ki 😄

Blasta
Hát nemtom, nem sok értelmét látom. Újonnan nagyon drága (110e), ennyiért 100-as makro-t kasz.
Használtban viszont fura, hogy annyira olcsón láttad. Én inkább spórolnék fix obira

300Dani
Sigma 18-200 kategória.

300Dani
Láttam már 55-60 körül használtan. Képe meg szinte ugyanolyan jó 2.8-on, mint az 50-es Canon, amit amúgy se szeretek tágabb blendén használni, viszont fix...

Blasta

Blasta
Jaja, én olyan 15-re gondoltam 😄DD

Blasta
Tamron 28-75?
Azmeg minek Neked?
Olyan áron kapsz 100-as makro obit

300Dani
Mondjuk érdekes lehet, hogy tudna-e érdemben együtt dolgozni az optikai és a cmos-stabilizátor.

300Dani
Amúgy újonnan 25, használtan 20-nál nem nagyon szokott olcsóbb lenni.

300Dani
Ha látsz nagyon jó áron Tamron 28-75-öt, akkor tudok egyet 😊

Blasta
Jut eszembe: aki tud/lát/hall használt 50/1,8 obit, az szóljon, HTX!!!

Valami Canonos nagykutya már a 20D nmegjelenésekor lenyilatkozta egy lapnak, hogy a Canon dolgozik a CCD tisztításon és csak azért nem került a 20D-be, mert nem fért bele a költségvetésébe. Ehhez képest a 30D-ben sem volt. Nehezen tudom elképzelni, hogy pont egy 900 dollár körüli gépben debütálna, bár az Olynak és a Sonynak úgy látszik megéri.
Live View-ra nem látok sok esélyt, képstabilizátora meg van a Canonnak 😊

Blasta
Stabilizátor 100%, hogy nem lesz, saját üzletét cseszné szét, ez 1értelmû.
Így marad a két másik fícsör (vagy valami teljesen új), mert ha ezeket is figyelmen kívül hagyja, a Sony/Pana/Oly (és tán a Nikon, mert ugye még nem tudjuk mi lesz a D80-ban) elhúznak keményen.

300Dani
Képstabilizátor tuti nem lesz, érzékelõtisztítás nem tudom mennyire szabadalomhoz kötött dolog.

Blasta
Én nem az érzékelõvel kapcsolatban látok érdekességet a 350D utódjában.
Sokkal fontosabb, hogy milyen extrát épít a gépbe a C?
Lásd a konkurenciát: CCD tisztítás, Live View, Képstabilizátor.

Ezek mellett egy Picture Style mód és akár 10mpx felbontás is elbújhat a fenébe, szvsz

Blasta
"meg lennék lepve, ha ugyanolyan külseje lenne az utódnak"
...aha, és emellett bezsebelt jópár díjat is, többek között az ergonómiáért is 😊)))

Szal én biztos vagyok benne, az utódnak ugyan ilyen kicsi markolata/váza lesz mint a 350D-nek

300Dani
Gondoltam 😊

Ide ment a válasz.

Ebbõl semmi sem következik, csak találgatás. Úgy szokott lenni, hogy február végén vagy aug végén bejelentik, és márc vagy szept környékén már a boltokban. Ha lesz valami most hónap végén, akkor õszre van új gép.

GregSB
hmm, akkor linkelem.

D50 vs D80

D70 vs D80

GregSB
+ érdekesség:

A D80 NEM a D70(s), hanem a D50 vázát kapja alapul. Ez jól látszik ezeken az összehasonlító képeken:

Gondolom az anyagon nem lesznek olyan olcsó mûanyag fílingûek mint a D50en...

300Dani
Az általad linkelt timeline-ból nem az következik, hogy õsszel jön az utód? Nincs behúzva a vonal, de már csak a nagytesóhoz viszonyított fél évbõl is ez következne.

A 350D utód nagy kérdése most az, hogy alátesz-e vele a 30D-nek. A piac egyre inkább megkívánná, hogy ebben a kategóriában is legalább 10 megapixeles gépet hozzon ki a Canon (Sony Alpha, új Nikon belépõ gép). Ha nem teszi meg, akkor l-1,5 évvel lemarad felbontásban a konkurenciával szemben. Ha tartja a megszokott termékciklust, akkor 2008 elején jönne ki egy új belépõ DSLR-je. Addigra már százerrek-milliók táskáiban megmeledegtek a Sony Alfák meg Nikon D-ék. Mert azért minden fújolás ellenére, hogy hová vezet ez a nagy pixelhajszolás a vevõknek nagyon is számít, hogy "hány megapikszeles?" Fõleg ennek a szegmensnek. Ez olyan adat, amit az emberek többsége elõször tanul meg a digitális fényképezõgépekrõl - mégha sok nem is érti. Szóval vagy kiad egy 8 megás gépet, hasonló változtatásokkal mint a 30D-nél, vagy viteti magát az árral és beáll a 10 megapixeles táborba. Ebben az esetben viszont a 30D megvételét páran meg fogják gondolni, mer hogy az olcsób gép nagyobb felbontású.
Abból a szempontból megtehetné, hogy nagyságrendileg többet ad el a belépõ szegmensben, mint a középkat-ban, így a 350D utódja anyagilag nagyobb haszon neki, mint a 30D. Tehát ha utóbbinál piacot is veszít, a belépõ kategóriában lazán behozhatná.
A 10 megapixeles teóriának mondjuk ellentmondhat, hogy mindezeket a trendeket elõre láthatta, mert nem úgy fejleszt gépet és érzékelõt, hogy "húúú, a Sony kijött egy 10 megással, csináljunk gyorsan mi is olyat", hanem jó elõre be van ez tervezve és elég szépen tudhatnak egymás terveirõl. Ebben az esetben rég tudta, hogy a Sony/Nikon mire készül és alakíthatta volna úgy a 30D-t is, hogy ne legyen saját késõbbi gépe konkurenciája. De maradt a 8 Mpx-nél.
Ha ott ülnék a Canon döntéshozók között, akkor a legegyszerûbb lépés nekem most az lenne, hogy a 30D-hez hasonló "kevés" újdonsággal kijön egy 8 megás gép, de brutálisan árat csökkentek, mert ha valaki hát a Canon megteheti. De nem ülök ott, mert fingom nincs amúgy az üzlethez, csak okoskodom.

A Canon egyik nagy elõnye viszont, hogy képesek váratlan és pozitív dolgokkal meglepni... a negatívok mellett.

300Dani
Tulajdonképpen mindegy, csak nyomja le a 350D árát -.-
30D-re sose lesz pénzem, 300D lassúsága meg õrületbe kerget panorámázásnál, bracketingnél.

Oké, velem lehet alkudni. 😊
Jobb fogású váz (új grip, SD kártya támogatás), nagyobb LCD, Picture Style módok...kész!
Hogy tetszik?

300Dani
Azért a 350D vázát rengeteg kritka érte, meg lennék lepve, ha ugyanolyan külseje lenne az utódna, arról nem is beszélve, hogy így eladhatnak megint egy készlet új akksit és gripet.

Canon pletykatáblázat:

linkje

Aug 20-ika nem csak itthon ünnep, hanem általában a Canonéknál is. Már hagyomány, hogy valamikor a környékén új gépeket jelent be a C. Talán, egyelõre nagy a csönd. 370D (pletyka)???
A 30D újításait ismerve mondjuk nagy durranást nem várok, de aszondom lepjenek meg!

Blasta
Azé sztem azok a D70 tulajok akik upgradelni akarnak, még mindig JÓVAL olcsóbban kijönnek, ha a CF kártyaparkjukat cserélik SD-re és D80-at vesznek, hiszen tízezer forintokról lehet csak szó (1-2 1gb-os kártya és csókolom, nem is beszélve arról, hogy a CF-et simán el lehet adni). Míg egy D200 azért több mint egy kilóval drágább lesz a D80-nál 😉

Blasta
A Canon õszi kollekciójának bemutatása aug végén várható itthon. Gyanítom addig csak kiszivárog ez-az, hiszen egyelõre nincs nagyon mit bemutatniuk (azon a 4 szkenneren kívül 😄)
Szal szvsz a napokban jöhet az infó a 350D utódról.

300Dani
400D(?) mikorra várható?

GregSB
Dprivijú fórumán Tom Hogan is megerõsítette, h ezek a képek a nyikon-europeról származnak, szerinte 100% hogy nem fake képek.

Szal szinte tutira lehet venni az SD kártyát. Érdekes lépés (vagy inkább profitorientált?) Azok a D50 vásárlók akik upgradelni akartak jól járnak. Azok a D70(s) tulajok, akik upgradelni akarnak vegyenek D200-at. (D80 + komplett memkártya-garnitúra csere kcisit húzós)

Hogy jó hír is legyen: mostmár az is 100%, hogy lesz hozzá portrémarkolat.

Amse
Pana - L1 Exkluzív magyarul
"Bár az árról nem kaptunk hivatalos információt, a pletykák szerint semmi jóra nem számíthatunk."
"...lesz teszt is hamarosan"