48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • G_ArchAngel #38256
    Megjott a tura-allvanyom(Y)

Operating height from 31 cm to 85 cm
    Sliding centre column
    Load capacity: 2.5kg
    Weight: 510g

• Blasta
    Hogyne tudta volna, benne van a CV-mben
  • G_ArchAngel #38254
    htx, de egyelore nem kell..., nem akarok viragokat fotozni (persze kiprobalom)
  • G_ArchAngel #38253
    amikor az baratnoddel osszejottel, akkor meg nem tudta, hogy mit is jelent nalad a 180mm
  • 30Dani
    dealextreme-en úgy néztem van fillérekért, úgyis rendelek a héten, kell?

Makrónál ha elforgatod a gépet az állványfejjel, tök máshova esik az obi eleje, makrosínen mozgatásnál is hamarabb leáll a rezgéssel szerintem, ha ki van egyensúlyozva.
  • Blasta
    Hát hajrá, ha majd szeretnéd kipróbálni vásárlás előtt, szólj nyugodtan
  • Blasta
  • oroy_
    a jovoben akarok veni valami telet, de ami jo makrora is, nah de addig meg van idom valogatni :)
  • oroy_
    esetleg tudod akkor mi lenne jo valasztas meg, 135 f/2 ha penzt keresel a fotoval az jo befektetes lenne , jo ar/minoseg.
  • Blasta
    180as makróm van, és sztem az elég gyors, de pl. egy 70-200 L-nél lassabb.
    Elismerem, hogy a Sigmának nem a fókuszmotor az erőssége, nade ennyi pénzért (800$) egy ilyen képminőségű és ilyen hosszú makrót nem kapsz állványgyűrűvel :) És amúgy nem sokkal lassabb egy Canonnál (van Canon USM-es obim, picit azért érezni a különbséget).

Használtam pl. Sigma fix 70es makrót, na olyat még véletlenül se akarjon venni senki, a pók kb. átköltözik másik hálóra mire megtalálja az élességet :)
  • Timber
    nekem volt. Eleg gyors (persze en nem vagyok mervado mert en nem vagyok olyan elfogulatlanul kritikus es mindig korrekt mint a hazai szorakoztatoipar egyik legkiemelkedobb musorvezetoje) es imho pontos is... de kozgyuruzve (foleg mogerakva a teljes Kenko sort :D) mar csak az MF ami szoba johet :P
  • Timber
    mihez kell? EOS? PK? Nikon? Netan Micro 4/3? :)
  • G_ArchAngel #38244
    az is lesz (cserelem 100/2-t arra), de 90cm a kozelpontja, tehat arcreszletnek crop-olnom kellene, ami pedig nem mindig jo...
  • oroy_
    ha jol emlekszem neked van Sigma 150mm macro ... menyire gyors fokuszalasnal? (nem volt meg a kezemben), Sigma 105-nel ott aludtam el mire vegig forgatta magat :)
  • oroy_
    csajtotozashoz szerintem 100macro helyett inkabb 85mm f/1.8 gyorsabb is, konyebb es rovidebb obi, es aszem olcsobb is.
  • Blasta
    Ja egen, közgyűrűzés nem árt a 100as makrónak, akkor meg már okés az állványgyűrű használat.

Mind1, végülis meglehet lenni nélküle, portrézni meg pláne nem kell.
  • oroy_
    adapter = allvanygyuru (elirtam)
  • oroy_
    nekem ugyan nincs adapter gyurom hoza, de a fanatikus makrozok szoktak hasznalni, ugyanis amikor beteszel meg kozgyurut vagy egy forditott objektivet, a legkisebb megmozdulasnal ellment a fokusz
  • G_ArchAngel #38238
    oke, de keves fenynel, szuk rekeszen gondolom nem art...

mondjuk nekem csajfotohoz kell a kozeli reszletfotok miatt - ott meg van feny...
  • oroy_
    nekem van Canon 100mm macro, es volt kezemben mas macro is (pl.Sigma105), es nagyon jo objektiv a Canon.
  • Blasta
    verzikális - szép szó :)
  • Blasta
    Nade az, hogy gyorsan lehet forgatni verzikálisan a gépewt vele, még nem magyarázza, hogy mi szükség lenne rá :)
    Kézben tuti gyorsabban forgatom mint állványgyűrűvel :)
  • G_ArchAngel #38234
    ott a magyarazat - a forgatas miatt, de mostanaban melyik allvany feje nem billentheto elobb portreallasba, mint kilazitani-eltekerni-visszaszoritani a gyurut?
  • Blasta
    "de egy ilyen rovid objektivhez minek kell allvanygyuru?"

Naja, gud kvesztsön
  • G_ArchAngel #38232
    nem ertek hozza (sok mindenhez nem, de nagy szinesz vagyok...), de egy ilyen rovid objektivhez minek kell allvanygyuru?

az EF 70-200-hoz tartozot nem lehetett eltekerni portreallasba, itt latom, hogy van egy belso gyuru - ezt el lehet forditani?

(szerk: Tripod Ring B (B) is ideal for switching between vertical and horizontal composition. Tripod Ring B (B) is a standard option for the EF100mm f/2.8 Macro USM lens. - write-only user vagyok, beismerem...)
  • Blasta
    Dúva

Az az obi tudtommal jó
    Úgyhogy az adapter minimum kiviszi a szemetet
  • G_ArchAngel #38230
    Canon Tripod Mount Ring for EF 100MM F2.8 USM Macro Lens

Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro Lens

ez komoly?
    mindenhol ez van, vagy ez vmi eliras?
    az adapter allvanyhoz feleannyiba kerul, mint egy makro objektiv?
    ennyire szar az objektiv, vagy ennyire jo az adapter?
  • Lateralus
    16:9-es oldalarányú szenzor?
  • G_ArchAngel #38228
    Sok embernek lesz, csakugy, mint 1Dx...
    Ez mar az a kategoria, amit akkor sem vennek meg, ha lenna ra penzem - epp igy vagyok bizonyos autokkal is...
  • Blasta
    Tud szerezni??????????
    Minimum kettő van neki, egyet épp árul a vaterán :DDD
  • G_ArchAngel #38226
    nekem nincs, de Timber tuti tud szerezni azt is
  • Blasta
    Valszeg a D3x lesz az, már várják régóta.
  • Dzsini
    elmeséljem a tükröződés szabályait? :D vagy neked van inverz-SD kártyaolvasód?
  • G_ArchAngel #38223
    az csak egy masik kartya, atalpukkal osszeforditva
  • Dzsini
    ej... szóval itt
  • Dzsini
    köszi!

a tükör nem hazudik :)
  • G_ArchAngel #38220
    szvsz 36x48 lesz...

a Canon 1Dx-ben legalabbis akkora lesz a 77,7 mpixeles erzekelo...
  • Dzsini
    nekem úgy rémlik, hogy a középformátum az 6x6 centi volt nagyfater gépében... ez mekkora?
  • GregSB
    Utolsó lehetőség ami eszembe se jutott pedig kézenfekvő: D3x
  • GregSB
    Összehasonlítva a D3 és D700-al azt le lehet szűrni, hogy a bajonett-foglalat sokkal közelebb van a markolathoz.

Ez két dolgot jelenthet:

Kissebb a grip mint a fenti két gépen -> belépő szintű fullfrém DSLR
    A markolat ugyan akkora, viszont a bajonett-ház és a szenzor jóval nagyobb -> középformátumú gép.

A kereső viszont profi gépekre jellemző, szóval talán a KF lesz ez.