48078
-
G_ArchAngel #38256 Megjott a tura-allvanyom(Y)
Operating height from 31 cm to 85 cm
Sliding centre column
Load capacity: 2.5kg
Weight: 510g
-
#38255 Hogyne tudta volna, benne van a CV-mben -
G_ArchAngel #38254 htx, de egyelore nem kell..., nem akarok viragokat fotozni (persze kiprobalom) -
G_ArchAngel #38253 amikor az baratnoddel osszejottel, akkor meg nem tudta, hogy mit is jelent nalad a 180mm -
#38252 dealextreme-en úgy néztem van fillérekért, úgyis rendelek a héten, kell?
Makrónál ha elforgatod a gépet az állványfejjel, tök máshova esik az obi eleje, makrosínen mozgatásnál is hamarabb leáll a rezgéssel szerintem, ha ki van egyensúlyozva. -
#38251 Hát hajrá, ha majd szeretnéd kipróbálni vásárlás előtt, szólj nyugodtan -
#38250 -
#38249 a jovoben akarok veni valami telet, de ami jo makrora is, nah de addig meg van idom valogatni :) -
#38248 esetleg tudod akkor mi lenne jo valasztas meg, 135 f/2 ha penzt keresel a fotoval az jo befektetes lenne , jo ar/minoseg. -
#38247 180as makróm van, és sztem az elég gyors, de pl. egy 70-200 L-nél lassabb.
Elismerem, hogy a Sigmának nem a fókuszmotor az erőssége, nade ennyi pénzért (800$) egy ilyen képminőségű és ilyen hosszú makrót nem kapsz állványgyűrűvel :) És amúgy nem sokkal lassabb egy Canonnál (van Canon USM-es obim, picit azért érezni a különbséget).
Használtam pl. Sigma fix 70es makrót, na olyat még véletlenül se akarjon venni senki, a pók kb. átköltözik másik hálóra mire megtalálja az élességet :) -
#38246 nekem volt. Eleg gyors (persze en nem vagyok mervado mert en nem vagyok olyan elfogulatlanul kritikus es mindig korrekt mint a hazai szorakoztatoipar egyik legkiemelkedobb musorvezetoje) es imho pontos is... de kozgyuruzve (foleg mogerakva a teljes Kenko sort :D) mar csak az MF ami szoba johet :P -
#38245 mihez kell? EOS? PK? Nikon? Netan Micro 4/3? :) -
G_ArchAngel #38244 az is lesz (cserelem 100/2-t arra), de 90cm a kozelpontja, tehat arcreszletnek crop-olnom kellene, ami pedig nem mindig jo... -
#38243 ha jol emlekszem neked van Sigma 150mm macro ... menyire gyors fokuszalasnal? (nem volt meg a kezemben), Sigma 105-nel ott aludtam el mire vegig forgatta magat :) -
#38242 csajtotozashoz szerintem 100macro helyett inkabb 85mm f/1.8 gyorsabb is, konyebb es rovidebb obi, es aszem olcsobb is. -
#38241 Ja egen, közgyűrűzés nem árt a 100as makrónak, akkor meg már okés az állványgyűrű használat.
Mind1, végülis meglehet lenni nélküle, portrézni meg pláne nem kell. -
#38240 adapter = allvanygyuru (elirtam) -
#38239 nekem ugyan nincs adapter gyurom hoza, de a fanatikus makrozok szoktak hasznalni, ugyanis amikor beteszel meg kozgyurut vagy egy forditott objektivet, a legkisebb megmozdulasnal ellment a fokusz -
G_ArchAngel #38238 oke, de keves fenynel, szuk rekeszen gondolom nem art...
mondjuk nekem csajfotohoz kell a kozeli reszletfotok miatt - ott meg van feny... -
#38237 nekem van Canon 100mm macro, es volt kezemben mas macro is (pl.Sigma105), es nagyon jo objektiv a Canon. -
#38236 verzikális - szép szó :) -
#38235 Nade az, hogy gyorsan lehet forgatni verzikálisan a gépewt vele, még nem magyarázza, hogy mi szükség lenne rá :)
Kézben tuti gyorsabban forgatom mint állványgyűrűvel :) -
G_ArchAngel #38234 ott a magyarazat - a forgatas miatt, de mostanaban melyik allvany feje nem billentheto elobb portreallasba, mint kilazitani-eltekerni-visszaszoritani a gyurut? -
#38233 "de egy ilyen rovid objektivhez minek kell allvanygyuru?"
Naja, gud kvesztsön -
G_ArchAngel #38232 nem ertek hozza (sok mindenhez nem, de nagy szinesz vagyok...), de egy ilyen rovid objektivhez minek kell allvanygyuru?
az EF 70-200-hoz tartozot nem lehetett eltekerni portreallasba, itt latom, hogy van egy belso gyuru - ezt el lehet forditani?
(szerk: Tripod Ring B (B) is ideal for switching between vertical and horizontal composition. Tripod Ring B (B) is a standard option for the EF100mm f/2.8 Macro USM lens. - write-only user vagyok, beismerem...) -
#38231 Dúva
Az az obi tudtommal jó
Úgyhogy az adapter minimum kiviszi a szemetet -
G_ArchAngel #38230 Canon Tripod Mount Ring for EF 100MM F2.8 USM Macro Lens
Canon EF 100mm f/2.8 USM Macro Lens
ez komoly?
mindenhol ez van, vagy ez vmi eliras?
az adapter allvanyhoz feleannyiba kerul, mint egy makro objektiv?
ennyire szar az objektiv, vagy ennyire jo az adapter? -
Lateralus #38229 16:9-es oldalarányú szenzor? -
G_ArchAngel #38228 Sok embernek lesz, csakugy, mint 1Dx...
Ez mar az a kategoria, amit akkor sem vennek meg, ha lenna ra penzem - epp igy vagyok bizonyos autokkal is... -
#38227 Tud szerezni??????????
Minimum kettő van neki, egyet épp árul a vaterán :DDD -
G_ArchAngel #38226 nekem nincs, de Timber tuti tud szerezni azt is -
#38225 Valszeg a D3x lesz az, már várják régóta. -
#38224 elmeséljem a tükröződés szabályait? :D vagy neked van inverz-SD kártyaolvasód? -
G_ArchAngel #38223 az csak egy masik kartya, atalpukkal osszeforditva -
#38222 ej... szóval itt -
#38221 köszi!
a tükör nem hazudik :) -
G_ArchAngel #38220 szvsz 36x48 lesz...
a Canon 1Dx-ben legalabbis akkora lesz a 77,7 mpixeles erzekelo... -
#38219 nekem úgy rémlik, hogy a középformátum az 6x6 centi volt nagyfater gépében... ez mekkora? -
#38218 Utolsó lehetőség ami eszembe se jutott pedig kézenfekvő: D3x -
#38217 Összehasonlítva a D3 és D700-al azt le lehet szűrni, hogy a bajonett-foglalat sokkal közelebb van a markolathoz.
Ez két dolgot jelenthet:
Kissebb a grip mint a fenti két gépen -> belépő szintű fullfrém DSLR
A markolat ugyan akkora, viszont a bajonett-ház és a szenzor jóval nagyobb -> középformátumú gép.
A kereső viszont profi gépekre jellemző, szóval talán a KF lesz ez.