48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • DecenS
    tudna olyan jófej lenni valaki, hogy egy esemény (csüt. du.) erejéig kölcsönadjon számomra egy pentax 540 vakut?
  • Timber
    ja meg hubble-t kozgyuruvel makrozasra... :D
  • G_ArchAngel #39695
    vagy Leica..., vagy RED...

• Timber
    ma bozz most vett Canon SX1IS-t... eleg meggyozo kis gepecske az! :D
  • Lateralus
    Ha igazán komolyan gondolod, akkor viszont bármelyik Canon
  • BiG G
    azt is trendi fehérben ;)
  • DecenS
    szerintem a pana vagy a fuji "nagyobb" kompakt modelljei között keresgélj...
  • Timber
    Pentax K200D, vagy ha megkisebb kell akkor Pentax K-m :D
  • popzu
    Vki tudna nekem segiteni??? Szeretnék váltani, most egy kis 8,2mpeles Canon gépem van és kb egy Nikon D40x vagy Pentaxban gondolkodom ilyen komolyabb gépben hobbi szinten. Tudnátok ajánlani vmilyen ilyen d40x szerü gépet nekem ami hobbira jo??? (nemigen értek hozzá tehát nem biztos hogy minden részét kihasználnám)
  • Blasta
    Szerezzé nekem Pelenget canon véggel occsóé MOST! :))))
  • Timber
    kulonben is... mi a brunyanak venni draga penzert 85/f1.8-at mikor fillerekert kapni 85/f2-t huszcsillio lamellaval? :D Zenit/Jupiter FTW
  • Timber
    hihetetlen milyen taho emberek jarnak ide nem? Milyen jo is lenne ha az itteni klienteria foleg az olyan szereny de tudasban szinte mindannyiunk felett szarnyalo emberekbol allna akik peldaul az internet egyik legszinvonalasabb musorat tarjak elenk, sajnos nem eleg gyakran.
  • Garf
    bizony, 50mellé kár a 85. én beleestem ebbe a hibába... azt hittem ki fogom használni, de igazából még mindíg alig veszem le az 50/1.4et... fix 20/2(vagy 2.8nemtom)-t kellett volna venni. csak nem volt Mo-n. nincs valakinek eladó?
  • The Garrett
    na ez most nekem is jól jött, mert az elmult két hétben 85/1.8-akkal szemeztem ebayen az 50/1.8 mellé... igaz nikonhoz. De sikerült lebeszélnetek. ^^
  • Mityu91
    Én is inkább afelé hajlom de meg még meglátjuk mi lesz belőle.
    Szerintem most előbb elmerülök egy kicsit a témában már vettem egy könyvet meg amik így voltak azokból olvasgattam.
    Köszönöm a válaszokat mindkettőtöknek.
  • Blasta
    Ebben is van vmi.
  • 5Dani
    50 és a 85 valóban túl közel vannak, cropra én egyetlen fixnek ha a portré is érdekelne, az 50/1.4-et venném (egyébként 35 milit). 85-el szép homogén hátteres arcképet lehet csinálni kényelmes távolságból, de szerintem ez uncsi, ha már 'szocio', akkor nem árt láttatni a környezetét az alanyodnak, ahhoz meg a rövidebb obi jó. Szerintem.
  • Blasta
    Baszki, az nem 25, hanem 35mm, PARASZT!
  • Blasta
    85mm-es obi mellé nem kell 50-es, az a 25mm nem túl sok ám, szal inkább a 85/1.8-at begyél portézni sztem.
  • Blasta
    A Pana
  • TBALINT19
    Hy, szerintetek melyik a jobb a panasonic fz18 vagy az olympus 560-as?
  • Mityu91
    Sziasztok!
    Már nagyon régen nem írtam a fórumba de amikor írtam is...
    Lényegtelen.
    Egyből a lényegre is térnék mégpedig elszeretnék kezdeni portréfotózással "foglalkozni" azaz persze csak így bobby szinten...
    A kérdésem az lenne, hogy milyen optikát ajánlotok ilyen célra?
    Én ahogy olvasgattam a témában a portrét általában 85-135mm-es gyújtótávolságú objektívekkel készítik de ugye ez nagyban függ, hogy teljes alakos e a portré vagy csak mondjuk az ember feje.?
    Én elsősorban ha lehet így fogalmazni ilyen szocio fotó jellegű képeket szeretek csinálni azaz a legtöbb esetben a fényviszonyok nem a legkedvezőbbek. Én leginkább a Canon 85mm f/1.8 USM-et néztem meg ha ezt megvenném akkor mellé egy 50 1,8as-t vagy az egész helyett egy 50 1,4eset de az már nem annyira alkalmas portréra szerintem ezért én az első variáció felé hajlom.:85mm és 50 1,8as
    Köszönöm a segítséget előre is.
  • GregSB
  • DecenS
    na szép... én meg hilyába töröm itt magam
  • DecenS
    elosztod a nagyobbik számot a kisebbikkel. a kapott hányados csodálatos módon épp a mekkorazoom-ot fogja adni...
  • GregSB
    Elosztod a nagyobb számot a kissebbel.
  • TBALINT19
    Hy, az lenne a kérdésem, hogy az objektiveknél pl 15-55mm-es, hogy mekkora a zoom-ja azt hogy tudom meg?
    THX
  • Loál János #39670
  • zolo
    Váá, de gyönyörű :)

Épp a napokban vettem a Lubitel 2-be ff filmet, kattingatok hamarosan vele :)
  • Garf

Az én kis gyönyörűségem. Működőképes, ez a legfontosabb.

Fénymérő(Leningrad 4) nem az enyém, de volt teljes a szett.
  • DirtyGab3sz
    Köszi!
    Ebay-el nincs tapasztalatom, max megkérem havert...:D:D
    Olvastam még egy másik hasonlóról, de sajna csak angol fórumokon találtam róla dolgokat, és az én angolom arra jó, hogy ha külföldön vagyok, megkérdezzem, merre van a nyilvános retyó!:D:D

Zenitar M42 tilt & shift lens

Valakinek mond valamit?
  • Loál János #39666
    Csekk ebay, talán néhány dollárért olcsóbban van.
  • Loál János #39665
    Oly E-30 váz 294.600,-
  • DirtyGab3sz
    Srácok!
    Tudja valaki, hogy Pentax K-s bajonettes ARAX TILT SHIFT obik milyen árban mozognak??
    Kerestem a neten, de csak a gyári honlapot találtam, ott zsíruj van 680 dolcsiért!:S:S:S
  • Garf
    tudtam :DDDDDD
  • isss
    Köszönöm , én is a felé húzok ....grat a honlaphoz, szép, érdekes.
  • DJ RX7

billentyűzeted meg takaríccsad meg. :D
  • Dzsini
    hát igen, ha 2 ember megy egyszerre a szanalmas-ra... :)
  • DirtyGab3sz
    Bakker.......Dzsini......szánizunk?szánizunk???:D:D:D
    Erről lecsúsztam!:D
  • DirtyGab3sz
    EGY KIS HUMOR......