48078
-
#41258 akkor G1 14-140es obival a tuti. Kicsi, konnyu, koNpakt utan nem igenyel sok tanulast de kepminosegben messze veri a tobbit. Es ezzel az obival el leszel latva szinte orokre-e. -
#41257 meg baFfőzelék :) -
Taki29 #41256 Szia !
De egy DSLR-re később úgy is költeni fogsz , mert egy jobb obi , egy jobb ez akkor egy nagyobb tatyó . TE azt írtad , hogy csak hobbi célra akarod , és nem akarsz vásárolgatni hozzá . Akkor a bridge az olcsóbb . -
ecrof #41255 Gondoltam rá, csak egy komolyabb bridge majdnem annyiba kerül, mint egy alsó kategóriás dslr... a G1-ről nem is beszélve, azért kösz! -
#41254 Namost vagy nem értem a poént, vagy kurvaszar poén, vagy :(
Deizé:
Mármint azért sziKszalag, mert sziGetelő szalag?
Igen és a szalag egy L. -
DecenS #41253 hé szakállgyepál, akkor már legyen szikszaLLag,
meg heGGesztő :D -
#41252 sziKszalag :)
meg biciGli meg laGbér -.- -
#41251 szigszalag -
mate317 #41250 jaja bulb mód majdnem megfelel, csak hát percekig nyomni a gombot... kézremegés miatt távkioldó a megoldás:( -
Lateralus #41249 Tekerd M módba a tárcsát!
A 60mp után elvileg ott a B-nód. Ott addig exponál, amíg nyomod a gombot (illetve ennél a gépnél max 8 percig). -
#41248 szerintem vásárolj egy fotos könyvet is.... -
Me Ga #41247 Megfelelő mennyiségű fény nélkül csak hosszú záridővel tudsz fényképezni. Ezalatt pedig valószínűleg "bemozdul" a kezedben a gép. Ilyenkor csak állvánnyal tudsz fotózni, vagy marad a vaku vagy egyéb megfelelő fényforrás. -
Sir IvanHoe #41246 Hello!
Hozzanemerto kezdo vagyok,es vettem egy egyszeru kis gepet : Fuji finepix 5800.
Kovetkezot szeretnm megkerdeni.
Ha lakasba,egyszeru lampa fenyenel szeretnek fenykepet csinalni vaku nelkul,miert lesz mindig elmosodott-homalyos az összes kepem?
Valasz elore is koszonom! -
#41245 Ha vásárolsz hozzá távkioldót, addig exponálsz ameddig akarsz.
-
mate317 #41244 Üdv!
Olympus e-410-hez kapcsolódik a kérdésem: be lehet valahogy állítani több perces záridőt? 60s amit max enged, ergo ND szűrő nem fogja a kívánt eredményt adni -
#41243 Azvót azvót, dehát na hát...
Emlékszem még melyik panorámámat próbáltam illeszteni-retusálni, amikor felkiálltottam: EZT A SZART BAZMEG, ENNYI KÉPZAJ NINCS IS A VILÁGON, ELADOM A FASZBA :DDDD -
#41242 Pedig milyen zsíros koNpaktunk volt! -
#41241 "Nem lesznek jobbak a kepeid egy olcso DSLR-el olcso obival."
Hát ha mint fotók nem törvényszerűen lesznek jobbak, azért képminőségben sokkal jobb lesz ha dslr-t használ.
Plusz egy kompakttal való fotózás soha nem nyújtja azt az élményt mint amit egy dslr tükrös keresője nyújt.
Én kompakt-ellenes vagyok, DSRL-T MINDENKINEK!!!!!!!! :)
-
#41240 te csak szavazz a Pentax K-m-re :D -
#41239 akkor miert nem egy komolyabb bridge gep?
Canon SX1 IS
Pentax X70
Fuji S100 FS
Vagy esetleg egy Panasonic G1?
Nem lesznek jobbak a kepeid egy olcso DSLR-el olcso obival. De nem lesz akkora zoomatfogasod, nem lesz kepstabi, nem lesz video (ez lehet nem kell), nagyobb helyet foglal, nehezebb es elobb utobb sok penzt fogsz rakolteni az obikra es egyeb tartozekokra amit meg nem akarsz. Nezd meg a flickr-en, hogy koNpakt gepekbol milyen kepeket hoznak ki... ha ugy erzed te mar azon tulnottel akkor erdemes a DSLR-en gondolkodni.
Ajanlom a pixel peeper oldalon megnezni egy egy koNpaktbol mit lehet kihozni. -
#41238 Én a Sonyra szavaznék a helyedben... -
ecrof #41237 Sziasztok!
Akkor én is kérnék egy kis segítséget a választáshoz! Kompaktról váltanék és választanom kellene:
D60 (nem vr-es obi)
a300
ezek nagyjából egy árban
a200 - ez 20-al olcsóbb
ja, és mindegyik kit obival.
Valszeg nem fogok objektíveket vásárolgatni, mivel csak "hobbi fotós vagyok", csak a kompakt gépeknél szebb képeket készítő gépre lenne szükségem. Olyan szempontok szerint kérném az ajánlatotokat ami a fentebb leírt célra megfelelő számomra.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
#41236 D5000 mert kihajthato az LCDje! :D
Amugy IMHO _majdnem_ ugyanaz a ket gep csak a D90-ben pentaprizma a kereso a D5000-ben meg pentatukor, de ott ugy is live view-t hasznalsz :D
Szerintem ha raer es koNpakt geprol tersz at akkor eleinte a D5000 jobb valasztas lehet amint lement az ara (mert most meg a D90-el egy arban mozog)... -
#41235 D90
[számozás alapján gondolja] -
#41234 D90 (nekem is az van) -
G_ArchAngel #41233 D90 -
#41232 D90 -
#41231 On: Mi a velemeny, melyik a jobb (elsosorban kepminoseg, de ugy osszessegeben is):
Nikon D90 vs
Nikon D5000
?? -
#41230 Nem az a "problem", hanem a markaertek es a cegertek altalaban nem egyezik a cegeknel.. hiszen teljesen mast mutat. A markaertek valtozasa kb mint a reszvenyek erteke a tozsden, akar ellentetesen is mozoghat a ceg tenyleges ertekevel.. attol fugg, a tomegek hogy itelik meg magat a markat. A mogotte allo ceg nagysagat nem mutatja. Az 1 masik sorrend lenne.
-
#41229 Timberbáttya mindent leírt!:D:D
-
#41228 ertem amit en lestem nikonos fix obit azon is allithato de elosszor egy forditogyurut kell beszereznem vagy csinaltatok aztan mejd meglatom hogyan tovabb :D -
#41227 habeesz (lekesve) :) -
#41226 nem :) a Pentax/Nikon/M42 obikon ez lehetseges. Canon EF(S) obikon pl. nem. Hiaba fix 50es -
#41225 aha ertem es a fix 50-es obin ez lehetseges :) kezdem erteni -
#41224 Nem kötelező. Sokkal inkább lényeges, hogy a megfordított obin a rekeszt tudd manuálisan szabályozni.
-
#41223 ha forditogyurut szeretnek hasznalni akkor az eggyik obinak fixnek kell lenni?? Es milyen obikat erdemes hasznalni nem markara gondolok :) -
#41222 lálz, htx
-
#41221 Abban az árkategóriában szinte bármelyik kompakt megfelel az álltalános célnak! -
#41220 Hepibörszdéj a Daninak akkor! -
PSP 007 #41219 Napot!
Milyen fényképezőt ajánlanátok kb. 60 ezerig? Hobbi fotózásra kellene, nyaralásra, városban fényképezni (járművek, épületek, tehát nem beltéri, meg közelebbi dolgok, pl növények), a lényeg hogy a kép minősége legyen értékelhető szintű, éles, élénk, és zajmentes, remélem ezek nem nagy elvárások. S2000HD-t néztem, meg S5800-at, egyelőre a kétezresre hajlok. Ha tud 640*480-ba (30fps-el), vagy nagyobb felbontásban videót felvenni, akkor az csak előny. Ha 5 meg 10 ezreken múlik a gép vásárlása, akkor 70k is belefér. Előre is köszönöm a tippeket, segítséget.