48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • 5Dani
    vízálloál
    (van dslr-hez is ilyen szatyor #hüledez3)
  • Loál János #42297
    Ja, a vízállóság itt 4m-ig szól, itt van egy elég tisztességes összehasonlító teszt a mostani gépekről.
  • Loál János #42296
    A Családban van egy Pentax W60. Jó zajos már ISO800-tól, de 28mm-ről indul, a vízállósággal pedig eddig nem volt probléma, és állítólag nagy mínuszokban is működik, kicsi, saját aksis. Ami még gáz, hogy a videóban az élességállítás igencsak kattogósan belehallatszik.
    Amúgy jó móka a vízben, víz alatt nyomkodni.
    A tesztekben összességében elég jól szokott szerepelni, 65k körül van az ára.
  • 5Dani
    "szívesen venném a véleményét a PowerShot D10 és úgy általában a 7-10 méterig vízálló fényképezőgépekkel kapcsolatban
    Így értettem -.-
  • 5Dani
    1: Visszapillantóba fotózva miért nem kapok éles képet? Nem a fókusz a gond, hanem szétesik a kép. Ennyire szar minőségű a tükör, de a szem kompenzál?
    2: Tele kérdést ki hogy oldaná meg Canonra? Nem mintha aktuális lenne, de 300/4 IS + 1,4TC tűnik a legsziNpatikusabbnak, de lehet van jobb opció.
  • zolo
    Tess, itt vannak tesztek, vízálló mind:

Canon D10

Panasonic FT1

Olympus Tough 8000

Olypmus Tough 6000
  • Timber
    2009-ben bejelenteni egy feMkepezot video nelkul... NONSENSE! Az egesz katalogusban a nagyhaju feka csaj er valamit ;)
  • DirtyGab3sz
    Elesdé??
  • G_ArchAngel #42290
    Lajka M9 fullframe - eleg igenyes pdf
  • oneal1
    oké, köszi!
  • DJ RX7
    szvsz tökéletes egy utángyárott is. nem igen van mi elromoljon egy markolatban. viszont akksikat eredetit vegyél bele.
  • oneal1
    hali!

canon 450D hez a gyári markolat az ajánlott vagy jó az utángyártott is?
  • Lateralus
    Élien!
  • Blasta
    De vazze, ez egy Oly nem Canon
  • 5Dani
    hm

• Blasta
    Nemvót ilyen a kezemben még sose, Dömének volt egy forgatás erejéig amig elmondta, hogy mit tud, sajna nemtok segíteni
  • 5Dani
    Emlékeim szerint Blasta tesztelt ilyen kompaktot régebben.
    Tavaly volt az egyik kifutó Oly akciózva 30-ért, annyit megért volna a dolog, többet nem. Ahogy nézem, ezek a vízálló gépek elég fostos képet produkálnak víz felett is, lehet hogy egy külön kompakt+vízálló tokkal jobban járnál, ha már ennyit rá tudsz szánni.
  • shaba23 #42281
    Akkor most egy olyan embertől szeretnék tanácsot kérni, aki többet tud írni, mint hogy a google a barátom. Nyilván való (vagy ezek szerint mégsem), hogy rákerestem a dologra. Mivel már évek óta használom a fórumot és szoktam véleményt kérni olyan dolgok esetében amikhez nem értek, bátorkodtam ismét ezt tenni. Szóval ha valaki tényleg többet ért a fényképezőgépekhez, mint hogy "google a barátod", akkor szívesen venném a véleményét a PowerShot D10 és úgy általában a 7-10 méterig vízálló fényképezőgépekkel kapcsolatban.
    A normális, hozzáértő válaszokat előre is köszönöm.
  • DJ RX7
    google a barátod. :)
  • shaba23 #42279
    Helló

Olyan fényképezőgépet szeretnék vásárolni, ami hobbi szintnek megfelelő, valamint 7-10 méterig vízálló és bírja az igénybevételeket. Minderre ~100.000Ft körüli összeg áll a rendelkezésemre. A PowerShot D10-es gépet nézegettem, erről tudtok valamit mondani? Megéri ennyiért? Hol érdemes szétnézni?

köszi
  • M4RCI
    Köszi a válaszokat! :)
  • 5Dani
    voltmár?
  • zolo
    Néztem róla egy képet, abból úgytűnik van fokusztmotor. (bajonetten bal lent a csavarfej)

Filmbefűzés valszeg annyiból áll, hogy beteszed a kazettát, ráhúzod az első kockát a fogaskerekekre, és becsukás után magától befűzi.(ennél régebbi Minoltám van, azon így működik a dolog)

Filmből nagyon sok fajta van, fekete-fehér, sima színes, túlszaturált színes, stb. Barátom fotóit látva, a Fuji Reala-t tudom ajánlani, annak nagyon jók a színei. Drogériákban vannak olcsó filmek (DM, Rossmann, Müller) amik a nagy gyártók régebbi filmei újracsomagolva, meg vannak Kodak, Fuji, Ilford, és még kitudja hány gyártó filmjei.
    Egy fotós szaküzletben részletezik majd neked, melyik mire jó, ha rákérdezel.

Ennyi.
  • Blasta
    Sajna pontosan annyit tudok róla, mint Te (esetleg kevesebbet :D).

De tuti állat! :D
  • 5Dani
    Saz új makrót te hova predesztinálnád? Magyarul jóe!
  • Blasta
    Mindig úgy monnyák, énsem értem, biztos céges poliszi :)
  • 5Dani
    Legalább a Canon eNbere ne mondja azt hogy digiC! :C
  • Blasta
    Canon EOS 7D exkluzív videó előzetes @FotoTV.hu
  • G_ArchAngel #42270
    50D feleennyibe kerul, szerintem nem nyirja ki:)
  • Caligo
    Canon 7D mikrosite. Itt azt mondják, hogy egyik kamerának sem a helyettesítője, hanem egy új kategória. Én azt hittem az 50d-t váltja. Szerintem ki fogja nyírni az 50D sorozatot...
  • Tikal #42268
    Érdekel...mennyi lenne, és mennyire használt? Csak várhatnál az eladásával, mert most le vagyok égve kicsit :D
  • M4RCI
    Egy filmes gépekhez is jól értő emberre lenne szükségem a következő kérdések megválaszolásához:
    Egy Nikon F65-ös gépet néztem ki, de nem tudom, hogy van-e a vázban fókuszmotor. Nem tudja valaki?
    Filmbefűzéshez tud valaki valami segédanyagot a neten?
    Milyen filmet érdemes használni és milyet lehet még kapni?
    Kb. mennyibe kerül egy tekercs film negatív előhívása és szkennelése valamelyik ezzel foglalkozó fotósboltban?

A válaszokat nagyon köszönöm: Marci
  • oneal1
    valakit esetleg nem érdekel egy canon 10-22?
    70-200 L f4 re cserélném.
  • Lateralus
    Hazai ár (egy üzlet infói szerint): 439 900 Ft (csak váz)
  • Blasta
    Vicces :)
  • G_ArchAngel #42263
    Jah, ez igy mukodik regota:(

HIvatalos
  • Blasta
    Aha.
    De akkor 1700GBP=1700$=1700euro???

Mert nyugatabbra a dollárt és az eurót is azonosan számolják.
  • G_ArchAngel #42261
    mindig is ez volt...
  • Blasta
    a végén nincs "="
  • Blasta
    1700$=1700GBP=???