48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • Lateralus
    Freak:

Használtan már kapsz 300ezerért. Nézd meg itt az oldal alján:

Olympus E-20

Mondjuk az E-10 jobban megéri, mert azt még olcsóbban kapsz használtan és szinte ugyanaz.
    Az 1/640 az nem kevés. Ősöreg analóg tükörreflexesem (sajna már nem működik) 1/150-et tudott max. és nagyon jó képeket lehetett csinálni vele. Jó, a kilőtt puskagolyót nem fogod vele "megállítani" a képen.
  • [HUN]PAStheLoD
    a canon a40esem tuggya az 1/1500-öt.. :o de cserélnék :)
  • Madmaxx
    de
  • FREAK
    E10 is jó lesz

elvileg a felbontáson és az E20 60-1/18000 mp-es záridején kívül nincs jelentős különbség köztük

kicsit különböznek az ISO módok és a vaku üzemmódjai, de ez nem igazán lényeges

szerintetek nem kevés az 1/640 mp-es legkisebb záridő?
  • Madmaxx
    hahahahahha :)) majd rajzolok:)
  • FREAK
    nem tud valaki új E20-at 300 alatt?? :))

csak kérdezem, hátha..... :DDDD
  • Galy
    magyarázzák el mindjárt!
    :)
  • Laalee
    mit szal?

• Galy
    szal?
  • Laalee
    mindjárt elmagyarázzák hogy az Sccd miatt nem igaz amit mondasz :D
  • Laalee
    mondjuk a kompakt jelző idétlenül áll ennek a gépnek :D
  • Lateralus
    Arra mondjuk jól jöhet, mert nem kell utólag a szgépen interpolálni. Hátránya, hogy a kártyán több helyet foglal.
  • Galy
    6 megás képeket csak nyomtatási (A3 vagy nagyobb) dolgok miatt gondoltam, amúgy elég a 3 mega
  • Lateralus
    Galy:

Az S602 a jelenlegi piacon az egyik legjobb 3 megapixeles digigép. Azt is megkockáztatom, hogy a 3 megapixeles kompaktok közt a legjobb, de ezt csak a saját kritériumaimat figyelembe véve mondom, mert abszolút legjobb nincs, csak egy valaki bizonyos elvárásaihoz képest a legjobb. Ha kompakt 3 megapixeles gépet keresnék először ezt venném.
    A képminőségének több kritériuma (dinamika, zajosság) jobb a 3 megapixeleseknél. Félprofi szintű kezelhetőséget ad és egyéb előnyöket.

A 6 megapixelt azt meg felejtsd el ! Van egy két előnye, de ez nem 6 megás gép távolról sem. Sőt nem is 4 megás, ez a "legjobb" 3 megás kompakt.
  • tomsolo
    némi hozzá nemértést vélek felfedezni a hozzászólásodban...:D
  • Laalee
    igen ha 3 soronként leirjátok ugyanazt akkor is érteni fogom :D amugy ez a sokkal pontosabb meg 5*szebb jo marketingduma, nem vagyok biztos benne hogy nem csinálna szebb képet egy tömörítetlen 3mp-es képből a fotoshop egy új processzorigényes interpolációval.
  • tomsolo
    http://207.44.238.46/PRODS/F602/FULLRES/F62OUTAP1.JPG
  • Cat #944
    nem teljesen... ugyanis a gépnél hardveres az interpolálás, és a fotosop négyzet alapu pixelekkel dolgozik, mint a fuji méhsejtszerű felépítéssel -> sokkal pontosabb

ha akarsz, ITT olvashatsz róla többet
  • tomsolo
    azaz interpolálás amiről beszélsz... (bicubic)
  • Laalee
    nemhiszem hogy a neten találsz 6mpixeles tiff képet :D
  • Laalee
    amugy betöltöd fotoshopot és csinálsz egy átméretezést az kb ugyanezt az eredményt hozza
  • Galy
    hol lehet ilyen képet találni a neten?
  • Laalee
    a képminőséget annyival rontja hogy kitalált, nem valós képpontokkal egészíti ki a képet, ezek szinét a közelében levő pixelek átlagolásából veszi.
  • tomsolo
    nekem ilyen van és jó... :D
  • tomsolo
    na igen de nem négy pixelböl számitja ki hanem 8-ból és ez pontosabb becslést jelent --- ergo jobb lesz a minőség egy "sima" interpolálásnál...
  • Madmaxx
    nah mondom hogy berak még 1 pixelt :)
  • Galy
    ez mennyivel rontja a képminőséget? ha egyáltalán rontja
  • tomsolo
    mármint a fujinál müxik ez igy...
  • tomsolo
    hát nem egészen...:) 8 pontból számol ki egyet mivel 8 szögletüek a pontok (lsd. foci labda)
  • Madmaxx
    Hogy két pixel közé még berak egy újabbat.
  • Galy
    Valaki elmagyarázná, mit is jelent pontosan a Fuji s602-nél ez a 6 megás felbontás?

/ 3,3 Megapixel CCD

Maximális felbontás: 2832 x 2128 (interpolált)

interpolált????

thx
  • Madmaxx
    Ez a kép az első leejtés után készült :))
  • Cat #929
    masszívan néz ki :>
  • Lateralus
    Mi ez ? Sony összerakható digigép-makett ?
    Jár hozzá, makettragasztó, meg festék is ?
    :)

Amúgy remélem nem olyan lesz a képminősége, mint ami egyes külhoni fórumokon megjelent róla !
  • Galy
  • Laalee
  • Madmaxx
    jó de te köztudottan dinka vagy :)))
  • Laalee
    én nem éreztem szükségét a 15fps es videofelvételnek még soha... ökörködni jó de arra elég a 320as felbontás is.
  • sanzik
    en meg a70-est vettem pont a nagyobb felbontas miatt,hogy jobb minosegu kepeket tudjak elohivatni es a videofelvevo kepessege nagyon is szuksegszeru,amire a nyaralasnal jottem ra :)
  • Punker