48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • FREAK
    ázám

kullvalyó
  • FREAK
    hát annyit tudok, hogy amikor nekem még isteni csoda volt egy cigisdoboz jellegű digigép, akkor már milliós profi gépekkel járkált, szal mondhatni kezdetek óta benne van a témában

kollégám volt, gondom nem volt vele, egyszer jó hangulatban bekábeleztük az épületet Interware-től Indexig :)

mint fotós, nemtom, egy céges bulin fotózott, semmi extra, mondjuk a vége az lett, hogy a 300 rugós gépét elejtette, és vihette optika cserére :D
  • magnum
    1800$, de gyerebe
  • FREAK
    apro.lap.hu ás zongorázd végig az összes oldalt, 10-12 elég lesz
  • geronimo77
    És megbízható?
  • geronimo77
    Lehet hogy egy fantom :)
  • geronimo77
    Szabadszemmel kell kovetni a toled 50m-re lévo akrmit úgy hogy a gépet kozben úgy mozgatod hogy a valami a kepbe essen???
    Jo kis feladat!
  • G_ArchAngel #3629
    4-5, de ahogy elnéztem pl. az aproneten vagy a fotozz.hu-n, nem tűnik látogatottnak a hírdetési felület...
    Itt az SG-n még kategória sincs a digit.gépekhez...
  • FREAK
    nemtom, találkozott már valaki ezzel a Steve-vel? :DD csak mert én ismerem az index digicam egyik főszerkesztőjét :)
  • geronimo77
    Ezt láttam én is!
  • Lateralus
    Itt azt írja, hogy aszongya:

"Unfortunately, the LCD and EVF "froze" during both modes of continuous capture; you will be unable to follow the action while shooting in Burst Mode because there is no optical viewfinder."

(Steve's Digicams teszt)

Most akkor kinek kell hinni ?
  • FREAK
    hány oldalon hirdetted meg?
  • G_ArchAngel #3624
    jah, sajnos a Minoltára vagy a Sonyra nem futná a keretből - asszony levágná a ...-m, ha a nyaralásra félretett pénzből gépet vennék...:)
  • geronimo77
    És a mai a favorit a Pana FZ10?
  • G_ArchAngel #3622
    már ott tartok, hogy 100e-ért odaadom, de megérted, hogy ez alá nem akarok menni egy 9 hónapos géppel...
  • Dzsini
    ha könnyen elkelne, nem árusítanák ennyien...
  • FREAK
    én már elég sok cumót adtam el neten hirdetve, a sürgősség mértéke fordítottan arányos az árral

én szinte mindig sietek az eladással, ezért mindig áron alul adom el, amit eladok

az autó kivétel, de az nem is sürgős :)
  • G_ArchAngel #3619
    nekem az "adjuk el a Fuji 602-st könnyedén" küldetés alakul a vártnál nehezebben...:(
  • Galy
    ne hagyd magad! :)
  • geronimo77
    Sajnos otthon heves ellenállásba utkozott az "Új fényképezot nekem" projekt :(
  • G_ArchAngel #3616
    A sorozatfelvétel gomb - szerintem igen ötletesen - az exponálógomb mögé került. Így szükség esetén egy szemvillanás alatt állítható a masina sorozat-üzemmódba. Gyors és lassú mód közül választhatunk, mindkettővel 5 illetve 7 kép készíthető a JPEG tömörítés mértékétől függően. Gyors módban 4, míg lassú módban 2 kép/mp sebességgel exponál a gép. A sorozatfelvételi képességet a képméret nem befolyásolja. Az LCD két felvétel közt csak kb. 0,1 mp-re sötétül el. Ez igen megkönnyíti a mozgó témák fotózását. A mozgásfényképezés során gyakran jelentkezik az az elektronikus zár okozta hiba, hogy az exponálógomb lenyomása és az exponálás közt jelentős, időnként több tizedmásodperces késleltetés is jelentkezik. Az FZ10-nél ez a késleltetés közelít a 0-hoz. Azt hiszem, ezzel a tulajdonságával sok sportkedvelő fotós szívébe máris belopta magát az FZ10.

fotozz.hu
  • FREAK
    konkrétan exponálásnál? az miért baj?
  • G_ArchAngel #3614
    Ezt hol is olvastad?
  • geronimo77
    Én rovidlátó vagyok :(
    De F2.8 35-420mm is végig az nem semmi!!
    Nem tudom más gépeknel hogy van de itt azt olvasatam hogy sorozatnál semmelyik kijelzon nincs kép !?!?!
  • geronimo77
    Azt írták hogy a kereso TTL-es azaz lencsén átnezeti képet ad.
    Nem 130e pix az evf?
    Most néztem tele lencsével 630mm!!
  • G_ArchAngel #3611
    Az EVF már távolról sem ilyen impozáns: mindössze 114.000 pixelből áll, fakó, kékes színei nem is hasonlítanak az LCD-n láthatókra. Mindössze 12,6°-os szögben látszik, ami hozzávetőlegesen egy 15 colos monitor 120 cm távolságból adódó látványának felel meg. Összehasonlításképp: a Sony DSC-F828 EVF-e 20,5°, Fuji F7000-é 19° alatt látszik. Ugyanakkor szimpatikus +-4 dioptria korrekció, még akkor is, ha körülményes a beállítása, mert nehezen elérhető a szabályozótárcsa, és hát az EVF gyenge képminősége sem segíti a rövid- avagy távollátó fotósokat. Viszont mindkét kereső 100%-os képet mutat, a leolvasható információk pedig minden igényt kielégítenek: program üzemmód, vaku mód, fehéregyensúly, fényérzékenység, felbontás, JPEG tömörítési fok, hátralevő képek száma, akkumulátor töltöttsége, optikai stabilizátor mód, autófókusz mód, expozíció korrekció, vaku teljesítmény korrekció, fókuszkeret, blende és záridő, élő hisztogram, élességállítás visszajelzés, és manuális módban a választott expozíció eltérése az ideálistól. Az információk három fokozatban kerülhetnek a kijelzőre illetve választható - a komponálást segítő - kilenc részre osztott kijelző mód is.

fotozz.hu
  • Galy
    mit tud az EVF-je?
  • G_ArchAngel #3609
    persze, nekem, mert azt akarok venni:)))

az, hogy az EVF nem tartozik a lagjobbak közé, az nem érdekel, egyik gépé sem egy álom a kompakt kategóriában...
  • geronimo77
    Van valakinek valami tapasztalata a Panasonic DMC-FZ10-el?
  • steweee
    kereskedni akarok velük, kérdés hogy ilyen árban jól eladhatóak e szerintetek
  • Madmaxx
    elkaptad a kis genyót! :) Milyen dolog hogy meglóg a model a fotózásról! Vinned kellett volna altatólövedéket, azt ha szunyál úgy állitod be ahogy akarod. Kipeckeled a szemeit azt kész :)
  • Galy
    :DDDDDDDDDDDDDDDDD

ahogy azt kell!
  • G_ArchAngel #3604
    nem álcasátor volt, hanem magasles:)

kinézett a bokorból és láttuk, hogy el fog szaladni: ugrás le a lesről majd futás ki a következő tisztásra, így kicsit elévágtam:)
  • geronimo77
    Akkor érdemes volt egész nap az álcasátorban ulni, ha utána futni kell az állat után. !!
  • G_ArchAngel #3602
    az hagyjám, hogy digitzoom, sorozat, és k.rva messze volt...

DE MÉG FUTOTTAM IS UTÁNA!!!
  • geronimo77
    Ezek hogy készultek. sorozat felvétel vagy video?
    Miért ilyen rossz a minosége? Digitzoom rajta volt?
  • Dzsini
    és amikor egyszerre kisütöd őket, a pilóta szívrohamot kap, és rádborítja a gépet :P
  • Galy
    abból 4-et bizonyos delta fí szögben elhelyezel és kész :DDDDD
  • Galy
    hmmmm......
  • G_ArchAngel #3597
    Balatonederics és Szigliget közötti ártéren...
    Tele van nagyvaddal, de nem volt szerencsénk (büdösek lehettünk)

ez ott készült - nem lett jó, de ilyet még nem csináltam