48078

Attól még én vagyok a ZÚR :P (amse)
ui: meg a Jenő
  • geronimo77
    Nem mintha olyan lenne a helyzet csakhát eléggé féltékeny a drágám meg szereti félreértelmezni a dologokat :)
  • geronimo77
    Láttad a fotozzon azt a fehérfeju sast ami 300D-vel készult. Amikor megláttam azt gondoltam most hagyom abba!
    Vagy azonnal kell egy jobb masina.
  • G_ArchAngel #4234
    Na, mi ez a csend?

írjatok már okosakat + tanulságosakat...
  • G_ArchAngel #4233
  • geronimo77
    OK :)
    Viszem akkor én is az asszonyt! De Katáról egy szót se :DD
  • tomsolo
    igen így van... :DDD

pl. esti felvételeknél mikor kuvára nem lácc semmit belenézel keresőbe-katt és máris ott van a ccd által kivilágosított kép :D (jó, jó beállítás függő - de ENNYIT a digitális tükörreflexes gépekről)
  • Galy
    mondjuk jobban belegondolok én is használtam már iso1600-ot :)
  • G_ArchAngel #4229
    Katát ne, mert asszony velem lesz:)
  • Dzsini
    ott még nem használtam így :) (meg most már van miniállványka :)) )
  • FREAK
    este a zuccán is yo, ha nemvan nálad állványzat
  • Dzsini
    sötét koncertteremben pl. már nem kevésszer jól jött - zajos, de legalább nem csak elmosódott árnyak látszanak (és lényegesen jobb az iso800nál, próbálgattam sokat).
  • Galy
    minek neked iso1600?
  • geronimo77
    Ok,én mit vigyek? :)
  • G_ArchAngel #4223
    persze, viszem őket...:)
  • geronimo77
    Ok,
    de ígtértél még nekem valami fotóprogramokat is :))
  • G_ArchAngel #4221
    azért szóltam, hogy megyek...:)

úgy van értelme, nem?:)
  • geronimo77
    Hi!
    G_ hozod a Stingre a masinát?
  • Dzsini
    vízcseppnél annyira nem gáz, ott a 15sec is bőven elég, vagy kell egy _nagyon_ pici késleltetésű masina, és tökmindegy... viszont a csillagokat odafent nehéz megvakuzni :) (legalábbis úgy, hogy időben visszaverődjön róluk a fény...)
  • FREAK
    azt csinálhatsz rövid záridővel is, tökmindegy (már ha van ELÉG RÖVID záridőd)
  • G_ArchAngel #4217
    aham köszi, tényleg jó lenne ez a pár opció, de talán túlélem (pedig a vízcseppes fotók tetszenek)
  • Dzsini
    B és T az 2 olyan záridő, ami filmes gépeknél gyakori, kicsi-közepes digikre meg nem raknak... a B az olyan, hogy addig tartja nyitva zárat amíg nyomvatartod, a T pedig az, hogy 1. nyomásra nyit, 2. nyomásra pedig zár (éjszakai fotózás, csillagfotózgatás, ilyesmiknél lehet jól használni - meg pl. a vízcsepp-csobbanásos fotóknál. nyitva van a rekesz, és egyszer belevakuzunk a képbe)
  • FREAK
    ezt szvsz bonyi lenne érthetően elmagyarázni, nekem legalábbis utána kellett olvasnom, hogy megértsem
  • G_ArchAngel #4214
    gondolom vmi záridő...
  • G_ArchAngel #4213
    mi az a "B"?
    láttam már gép leírásban, de saját gépben még nem találkoztam vele...
  • Lateralus
    Csak egy valami !

Az találós kérdést pedig amiatt a nyelvi ellentét miatt tettem fel, mivel magyarban az SLR=tükörreflexes, tehát édes anyanyelvünk feltételezi az ilyen gépekről a tükör meglétét. De az egy darab nincs benne, akkor tehát a tükörreflex nem igaz. De akkor vajon SLR?

Ez meg a 22-es csapdája. Nincs rá válasz.
  • Dzsini
    S7k is 6MP-s.. és legalább nem kell újratanulni :) (csak az ISO1600 meg a B hiányzik belőle nagyon :( )
  • Lateralus
    Szó se volt itt kötözködésről. Csak arra akarom felhívni a figyelmet, amire G_Archangel is utánanézett a neten, "ha akarjuk ez, ha akarjuk az". Van aki szerint SLR, mert lencsén keresztül optikai keresős és ez számít. Te is ezen a párton vagy. Van akik szerint nem az, mert az SLR ismérve ez mellett, hogy mozgó tükör van benne és cserélhető az objektív.
    Az Olympus cég maga amúgy az ilyesmi analóg gépeit ZLR-ként nevezi. Az Olympus amúgy nagymenő a nem cserélhető objektíves SLR-ek-ben, lásd IS sorozat. Sokszor hívják bridge-nek is ezt a kategóriát.

Szóval a legpontosabb talán a bridge lenne az E10/20-ra, de mindenki annak hívja, aminek akarja. Témát le is zártam a részemről.
  • G_ArchAngel #4209
    szerintem addigra lesz a Fujinak 6 vagy 8mpixelese, S30 vagy vmi más néven...
  • Dzsini
    szóval ha egyáltalán fejlesztgetni fogok (majd eccer) akkor kb az S7000 ami a következő lépés :)
  • G_ArchAngel #4207
    én is így vagyok, mikor haver áthozta a 300D-jét x00-ás objektívvel, napfényvédő előtéttel, majdnem megijedtem...
    van vagy 3kg, akkora, mint egy páncéltörő rakéta - és még jó képet sem csinált vele:)
  • Dzsini
    tökre nem kellene - nem használnám ki. egy ilyen közepes masinával sokkal jobban ki vagyok békülve, ezt merem hurcolászni, elég kicsi, stb...
  • G_ArchAngel #4205
    oké veszek Neked egy EOS-1Dx-et, de előtte mondjál 5 számot...:)))
  • Dzsini
    vegyél nekem a fujihoz 1 telét, és meg is vagyunk :)
  • G_ArchAngel #4203
    ...és az e-bay-en sem találom:)))

ajánljatok okos állványt és szűrőket, előtétlencséket - mondjuk össz. 50k-ért...:)
  • Dzsini
    nemigazán, mert ilyen közelre nem lehet vele fókuszálni sajna... :D
  • G_ArchAngel #4201
    találtam objektívet - "Hubble" fantázianéven forgalmazzák, állítólag ezzel jó képeket lehetett volna csinálni a holdfogyatkozásról:

:DDD
  • Dzsini
    és az attól függ, hogy minek nevezed? :o) hívd trombitának :D
    (mellesleg google pár tizedmásodperc alatt kb 5000 találatot dobott az E-20 add on lens kifejezésre, és az első 10 találatban legalább 5 kép van rátétlencsés E20ról :o) )
  • G_ArchAngel #4199
    azt láttam, hogy az objektív nem cserélhető, de konveter rakható rá? vagy ennyire be van határolva?
    (amolyan "studió-gép"?)
  • Dzsini
    már bocsánat, de nem mindegy, hogy milyen a kategória-besorolása? tőlem lehet ultra-giga-kompakt is, ha jól lehet vele fotózni :D
  • G_ArchAngel #4197
    Na, akkor mi is az eredmény?
    Fotozz.hu-n: DSLR
    Steve's-n: DSLR
    DCrewievs-n: SLR-like

...?