7
  • mad mind
    #7
    Hát ez szuper. Szerinted neked amerikából van jogod eldönteni, hogy az iraki embereknek mi a jó? Ha nekik nem tetszik tovább Szaddam, akkor majd megdöntik ők a hatalmát. Eddig minden országban megdöntötték a diktátorokat, akikből elegük volt az embereknek. Szerintem, ha egy ország lerohan egy másik országot, akkor aggresszor, bármilyen mondvacsinált okot hadovál össze. Az öböl háború alatt megvolt a lehetőségük Szaddam legális megdöntésére, nem tették, ez a saját hibájuk.

    "tt van a megoldas - az USA nem akar senkit sem elfoglalni, hanem eppen ellenkezoleg felszabaditani, ja persze az olaj is erdekli, de nem egy diktator olaja, hanem egy szabad nep olaja, mert szabad neppel mindeg konyebb, tisztabb es eredmenyesebb a kereskedelem es az egyuttmukodes mint egy diktatorral."
    Ha te ezt elhiszed, akkor sajnállak. Amerikát egy fikarcnyit sem érdekli az ottani nép. Ez látható Afganisztánban és Jugoszláviában is. Afganisztánt 10 milliárd dollárból újjá lehetett volna építeni, de még egy fityinget se küldtek oda, ugyanez igaz Jugoszláviára is. Csak összehadonlításkáppen 20 milliárdot kapott Bush a "terror" elleni harcra.