4
Érdemes-e lecserélnem a processzorom?
-
Borg #4 Viszont ha nem vágsz bele most a P4be, és nem akarsz várni tovább (elvégre akármilyen szitu lenne várhatnál, mert mindig olcsobb lesz valami..) akkor a Tua celeron 1300 nagyon is jó választás, nincs az a program ma aminek kevés lenne.
Ha meg még jobbat akarsz, akkora TUa P3-S, dobozos, 512cachel. 1133-on is gyorsabb egy 1300-as cerkánál, vagy egy 1.6-os P4-nél. -
#2 khm...szerintem p3 alapú rendszerbe nem éri meg több pénzt beleölni, inkább szabadulj meg az alaplapodtól procitól, memóriától és a grafkártyától is. keress 1 balekot, aki jó pénzt fizet neked a cuccért (hírdetés, haverok ismerősei, stb.), s ha van elég kp-d (ha nincs, akkor spórolj), akkor vegyél egy p4 (esetleg Athlon XP) alapú rendszert, DDR memóval és GF4 Ti4200-vel. ezzel a configgal még tuti, hogy 1,5-2 év múlva is fogsz tudni game-elni, ha nem is HiRes-ben.
nekem ez a véleményem. a p4 alapú rendszerek a ddr memó miatt sokkal jobb teljestményre képesek, mint a sima sdram-os társaik, ez leginkább a Memtest-86 nevű progi alatt feltűnő, de ott aztán nagyon. 256 mb SDRAM-os gép memtest-je kb. 20 perc, ugyanez p4 és ddr266 esetén kb. 3 perc, ami enyhén nem mindegy.
én is p2cel 366@413-ról váltottam p4-1,6a@2,32-re és azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon meg vagyok vele elégedve. októberben még veszek bele egy gf4ti4400-at, vagy várok novemberig és akkor Radeon 9700 lesz benne, még nemtom. gf2mx400-zal használtam/használom a p4-em, de a vga nagyon visszafogja a vasat, amúgy meg minden megy rajta riccenés nélkül, igaz nem HiRes-ben (emiatt kell a fenti 2 kártya valamelyike)
de te döntesz, én elmondtam a véleményem... -
zordon #1 Sziasztok,
A szituáció a következő:
ASUS TUSL2-es alaplapom van, mellé egy Leadtek GF2Pro kártya. A processzor Celeron 600@950
A gépemet mozizásra és játékra használom, és bizony ezen a konfigon az újabb játékok már ki-ki fognak.
Utánaszámolgattam, egy P4-re való cserére egyenlőre nem akarok kb 90e HUF-ot szánni, így azon gondolkozom hogy csak a procit upgradelném:
Jelenleg 950MHz-en fut a kis 600-as Celeron, kb 20e HUF-ból lehet venni 1300-as Tualatin Celeront ami megy az alaplapommal. Ez a durván 350MHz sebességtöbblet megéri-e ezt a pénzt? Lehet az 1300-as Tualatinokat valamennyire tuningolni?
Érdemes ebbe az irányba menni még, vagy szenvedjek vele addig amíg nem tudok P4-re váltani?
Köszi a segítséget,
z