15
 • Rive
  #15
  Nono! Pl. az FM moduláció spektruma a teljes frekvenciaskálát beteríti, és csak az teszi lehetővé az FM alkalmazását, hogy a vivő frekvenciájától távolodva egyre kisebb (egyre inkább elhanyagolható) lesz az amplitúdó.

  Amit írtál, az csak az AM-re igaz, bár az meg tény, hogy FM-et egyenlőre igen nehéz lézereken megvalósítani :)
 • Rive
  #13
  Nem olyan egyszerű...

  Minden monokróm vivőhullám spektruma, ha bármilyen információval, bármilyen módon modulálod, széthúzódik. Minél több információt raksz rá, annál jobban.

  Képletekre nem emlékszem, de van egy nagyon határozott korlátja az egy frekvenciasávon átvihető információk mennyiségének.
 • Zedas
  #10
  Ez akkor most gyorsabb mint a Matáv ISDN havi 13k-ért? :D
 • Gabest
  #8
  Nem is adatmennyiséget kérdeztem, csak haloványan úgy emlékeztem, mintha már mérték volna a késést pl a gondolat és nagylábujj megmozdíátsa között. Innen meg a sebességet ki lehet kiszámolni.
 • Gabest
  #4
  Az embernél milyen gyorsan terjed az információ az idegrenccerben? Kiváncsi lennék rá, csak úgy összehasonlításképp.
 • Yfel
  #1
  Ehelyett a száloptikás kapcsolat két végéhez csatlakozó felszereléseket kellene fejleszteni.

  Ez eddig is elég egyértelmű volt. Bármelyik üvegszál optikás kábelnek végtelen sávszélessége van, az adatátvitel csak attól függ, hogy mit teszel a vonal két végére. Persze ez egy bizonyos szint felett nagyon kötlséges és kérdéses, hogy az ember nem tesz-e fel túl sokmindent egy lapra ha ennyivel növeli az egyes vonalak sávszélességét.