6
Visual Foxpro + ODBC probléma.
  • Nellie
    #6
    Sziasztok. Szuksegem lenne a segitsegetekre :(
    Kell keszitsek egy projektet a Visual FoxProba 8-ba es elakadtam egy nagyon egyszeru resznel. Keszitettem egy tablat de a gond az, h nem tudom megnyitni probaltam a File->Open resznel...kivalasztom a tabla nevet, adok Ok-t de nem nyitja meg...probaltam ugy is, h a Command-ba beirtam a Use parancsot es a tabla nevet de ugy sem. Hogyan tudom megnyitni? Kerlek segitsetek :(((
  • DEx-
    #5
    NA persze ezt tudom. De mondom, hogy nem a szerveren futtatja, hanem látom, hogy elkezdi letölteni a táblát
  • PetruZ
    #4
    Nálam LAN-on keresztül van, de mivel a cég több telephelyes országos hálózatú, különböző sebességű bérelt vonalakon összekapcsolva, ez nem számít. :)

    Felületről célszerű először egy új adatbázist (database) készíteni. A "Connections..."-nál felveszed az ODBC kapcsolatot. Utána a "Remote View..."-vel tudsz query-ket összeállítani, amelyek a szerveren futnak le.
  • DEx-
    #3
    VFP7.
    Client ACCESS ODBC diver.
    Csak a felületen asszem. Mind1.
    És az Oracle adb-t is neten keresztül éred el?
    Vagy LAN?
    Mert ott lehet, hogy nem venni észre.
  • PetruZ
    #2
    Holnap, ha a céges gépem előtt leszek, megmondom, mit és hol lehet állítgani. Tutira át lehet, mert ilyesmit programozok (csak Oracle8-hoz) és működik.
    Programhoz kell, vagy simán csak felületről akarsz dolgozni? Ja, és melyik VFT-t / ODBC-t használod?
  • DEx-
    #1
    Hi !

    A gondom az lenne, hogy foxpro-ból csatlakozok AS/400 adatbázishoz ODBC-n keresztül. Egy-két táblában akár több 10000 rekord is lehet, és ha akarok egy lekérdezéset futtatni, akkor a foxpro úgy csinálja, hogy előbb elkezdi letölteni a táblát a gépemre, aztán akarja futtatni a lekérdezést.

    Az Access kiválóan megoldja ezt a problémát: Elküldi valószínűleg az SQL-t az AS400-ra, és ott lefut, majd én csak az eredményt kapom meg, tehát ez az út nagyon gyors. A foxpro-t rá lehet bírni erre a módszerre?