35
CRC hibás RAR javítása
  • garadas20
    Nekem is CRC hibát jelez minden játéknál és átmásolt adatnál, amit pl tesóm gépéről hozok át és akarok magamnál telepíteni. Nem tudom, hogy ha leformáznám a merevlemezt akkor az segíthet e? Két operációs rendszert is teszteltem ezzel, most win8 am van, amin előjön ez a hiba, előtte win7 et használtam, ott nem volt vele ilyen probléma, ellenben sok volt a kékhalál.
  • Dj Faustus #34
    "bocsánat, hogy ezt mondom de ez a Reed Solomon nekem nem világos..."
    A Reed-Solomon kódolást csak példaként hoztam fel a hibajavító kódolásokra. CD-knél használják.

"helyreállítási bejegyzéshez azt írja Nincs jelen"
    Akkor ha az állomány sérülne meg, nem tudnád helyreállítani az állományt.

"legutoljára haveromnál volt őneki felment"
    Ha ugyanerről a DVD-ről van szó, amiről az előzőekben értekeztél, akkor lásd előző hozzászólásom 3. pontját. Ugyanis CRC-hibát okozhat a hibás memória, vagy a hibás DVD-meghajtó.
  • uikka
    háát
    bocsánat, hogy ezt mondom de ez a Reed Solomon nekem nem világos...
    helyreállítási bejegyzéshez azt írja Nincs jelen
    Ma tömörítettem ki RAR-t de azt gond nélkül megcsinálta
    legutoljára haveromnál volt őneki felment
    nem tudom mi a baj
    amúgy amikor már 98-99%-nál ír ki CRC-t
  • Dj Faustus #32
    1. A CRC - mint a nevében (Cyclic Redundancy Check - Ciklikus redundancia ellenőrzés) is benne van - az állomány hibaellenőrzésére jó, javítást nem lehet vele megtenni.
    Hogy javítani lehessen hibajavító kódolást kell alkalmazni - ilyen például a Reed–Solomon hibajavítás - amit a CD-lemezeknél is használnak.
    2. A WinRAR esetén csak akkor fog működni a Javítás funkció, ha a tömörített állományhoz készült javítási bejegyzés.
    "Data redundancy is provided via recovery records and recovery volumes, allowing reconstruction of damaged archives."
    Forrás: Wikipedia
    3. Ha már másoláskor CRC-hibát ír ki, futtass le egy memória-ellenőrzést (például Memtest86+-al), az szokott CRC-hibát generálni.
    A DVD-t meg próbáld ki másik gépben/másik DVD-meghajtóval - hátha csak a meghajtó öregedett el.
  • uikka
    nem lehet javítani?
  • uikka
    PLS HELP
  • uikka
    sziasztok
    nekem is ilyen problémám van
    a szervizben lett a gépbe új alaplap, videókártya, processzor és RAM is cserélve
    a problémám az, hogy 2 DVD-re felraktam 2 részletben egy RARt (már többször is feltudtam rakni, de a szerviz után nem)
    amikor kimásolná kiír egy CRC hibát.
    próbáltam TotalCommanderrel, de ott is hiba
    pls help
  • kl24h
    Attól függ mivel töltötted le és esetleg ha nincs valami konfliktus a védelmi szoftverek között.
    Pl. valamikor egyik ismerösöm arról panaszkodott, hogy a utorrent programmal bármilyen *.iso fájlot töltött le, nem ismerte fel a Daemon Tools, stb. Hát az volt a gond, hogy párhuzamosan futott az Avira Free es a Spyware Doctor.

Másrészt még okozhatja egy speciál vírus is, ami a Windows újratelepítésével csak benn marad és akkor akárhányszor teszed újra a Windows-t a probléma nem oldodik meg.

Tehát lehet valami program ütközés, vírus vagy hibás a letöltött *.rar.
  • kissadamvikt
    Szasztok!

Újratettem a windows, leszedtem egy játékot, ki akarom csomagolni, de az egyik rar fájlnál hibát észlel és megszakad, leszedtem a játékot 3 verzióban mind a 3-nál ugyanezt csinálja, másik játékot letöltök, ugyanezt csinálja, megint újratettem a windows-t és megint nem tudom kicsomagolni a játékot!!! Miért??? Win 7-em van, a configomat meg látjátok!

Ádám
  • Lory100
    És a total commanderrel hogy kell? Mert én azt nem szoktam használni, szóval nem nagyon tudom hogy kell. A neróval meg nem sikerül. Azért nem adja be, mert nem csak zenék vannak rajta, hanem képek és videók is és mappákban. (am Nero 6 burning rom-om van) De szerintem az expressben sem menne.
  • computerguru
    Probáld meg a Total Commanderrel,ha az sem megy ,marad a nero,én is azt használom,és még közbe konvertálni is tudod.Nem nehéz!
  • Lory100
    Sziasztok!
    Lenne egy gondom!
    CD-ről szeretnék simán a gépre másolni zenéket. Nem a neróval, hanem simán (jobb katt,másolás...)És pár számot nem akar átmásolni a gépemre(nem az összeset, de van pár ilyen), és azt írja ki, hogy : Hiba a fájl vagy mappa másolása közben. Alatta: a szám címe nem másolható: Adathiba (CRC)
    A gépen nemrég volt szervízbe, és megduplázták a memót és a procit is. Légyszi aki tud az segítsen, mert nem tudom, hogy mit csináljak vele. Köszike
  • Lorant999
    azótá má újrahúztam a win 7 -et és megy :)

de a tesómnál má 1 éves windows van , nála azóta megy :)

de azért köszi a tippeket

na páááá
  • valti7
    hmm. kár. kössz.
  • Jakuza001
    Hibas a memoriad, az a gondod. Ezeket a hibakat legtobbszor az okozza.
  • valti7
    nekem is van crc hiba problémám de nem csak RAR nál hanem exe-nél vagy iso-nál is. azokkal mit lehet kezdeni?
  • Evin
    1.nincs elég hely a vinyón
    2.Vista vagy Win7 rendszered van, és nem rendszergazdaként futtatod a kitömörítőt.
  • Lorant999
    helo kérdésem lenne:

kiakarom csomagolni a BOLT - ot pc re és cannot create a folder
    mit csináljak létszi és köszi
    egyszerű megoldás várok :D nem vagyok szg.zseni
  • Dj Faustus #17
    A WinRAR esetén csak akkor fog működni a Javítás funkció, ha a tömörített állományhoz készült javítási bejegyzés.
    "Data redundancy is provided via recovery records and recovery volumes, allowing reconstruction of damaged archives."
    Forrás: Wikipedia
  • Dj Faustus #16
    A CRC - mint a nevében (Cyclic Redundancy Check) is benne van - az állomány hibaellenőrzésére jó, javítást nem lehet vele megtenni.
    Hogy javítani lehessen hibajavító kódolást kell alkalmazni - ilyen például a Reed–Solomon hibajavítás - amit a CD-lemezeknél is használnak.
  • cash888
    Szart se ér... Már bocsánat!
  • tarnagy
    Egyébkétn én sem értem, 3-ból 2-szer hibás CRC-vel töltök le. Mi lehet az oka?
  • tarnagy
    Megpróbáltam a Javítás funkciót, de azt írja ki: a javítási bejegyzés nincs jelen. Az mi???
  • Vakirauta
    Nekem is ugyan ez a problémám, a RAM-ok már voltak tesztelve is, de semmit nem talált egyik "szakember" sem. Elképesztően idegesítő amit csinál mert nem lehet kicsomagolni semmit. Még ha le is töltöm a CRC-s file-okat akkor meg kitalálja hogy másik 5 file CRC-s.

proggm ajánlatát nem igazán értem, ki tudnád fejteni kicsit bővebben ha megkérlek?
  • Mazsy40
    Sziasztok!
    Én nem a hibás CRC javítást szeretném megoldani, hanem azt, hogy ne hibásan töltsön le a gépem. Ha már 10 Mb fölötti a file, akkor hibásan szedi le a nagy gépem, a laptopommal meg hibátlanul le bírom szedni. Azt szeretném megtudni ennek mi lehet az oka? Proci nincs túl húzva (ezt gondolta vki alapvető hibának), BIOS frissítve, hálókártya legfrissebb illesztője fent van, már mindent megpróbáltam, de ötletem sincs... Azt mondták, hogy a hálókártyákra nem jellemző a meghibásodás... Segítsetek lécc, köszi
  • chrisXmodder
    proggm kösz a te megoldásod működik
    windows 7 et használok és csak most jelentkezett ez a crc hiba kicsomagolásnál XP -n nem volt ilyen gondom.

xyz.r45: Packed data CRC failed in xyz.avi. The volume is corrupt
    xyz.r48: CRC failed in xyz.avi. The file is corrupt
  • CHRISTOPHER14
    DE nem lehet megelőzni a CRC hibát??? pl. lassban írjuk a dvd-t / cd-t vagy vmi ilyesmi???
  • 1m2m3m4m5m
    Nekem is voltak hasonló eseteim...
    Annyit tudok tanácsolni, hogy a WinRar 3.70-es verziójába beépített "Javítás" funkció tökéletesen javítja a hibás részeket.
    1. Meg kell adni, hogy hova mentse a javított fájlt/fájlokat
    2. Elindul a Javítás
    3. Amiután elkészül vele a program, a már javított fájlokat vissza kell nevezni eredeti nevükre
    4. Ezután vissza kell ezeket másolni eredeti mappájába, a többi közé
    5. Lehet kicsomagolni a filmet, programot, ......akármit! És működni fog!!!
  • proggm
    Hátha valakinek jól jön még:

unrar x "Archiváltfájl.rar" -kb

A -kb switch hatása, hogy az unrar program megtartja a kicsomagolt fájlt a crc hiba ellenére.
  • torrente
    Kösz a segítséget, de éppen az utolsó monadtomban említettem, hogy ez sem segített rajta, mert javítás közben is egy hibaüzenetet írt ki.
  • zvaragabor
    Van egy olyan gomb a WinRAR-ban, hogy javítás. Próbáld meg azzal.
  • torrente
    Sziasztok!
    Igaz, hogy már több éve lett nyitva a topic, de mivel a hibám hajszálra megegyezik az alább leírtakkal, ezért én is ide írok.
    Letöltöttem egy filmet, amely kb. 50db 14,3MB-os rar fájlból áll. Sajnos a kettesnél ezt írja ki: "unexpected end of archive".
    Mit lehetne csinálni? Winrar 3.41-essel próbáltam kitömöríteni. Javítani nem engedte, akkor is hibát jelzett.
  • Lantee
    Ez a probléma engem is érdekelne, mert kb. 5 letöltésből 2 nálam sem akar kicsomagolódni!!!
  • RaZoR
    Sziasztok!
    Egy nagy problémám lenne, hátha vki tud segíteni!
    Letöltöttem egy filmet, WinRAR-ral van tömörítve 15MB-os fájlokba, és az 50 fájl közül az egyiknél crc-hibát jelez. A kicsomagolás megy tovább, de a legvégén kiírja uezt, és nem csomagolt ki semmit. Kérdésem: nem lehetne valahogy rávenni a WinRAR-t, hogy tömörítse ki? Vagy nincs vmilyen program, amivel meg lehetne javítani? Mondjuk pl. hogy a filmben annál a résznél lenne egy kis hiba, de azért le lehetne játszani.
    Ja, és nem a letöltésnél sérült meg, később az ftp-n is jelezték, hogy hibás, csa az a gáz, hogy nem rakták fel még1szer hibátlanul.
    Segítsetek! THX