7
 • Bonewerkz
  #7
  ezt egy csillagaszati konyben olvastam valahol...
  egyebkent az el ninot mi okozza?
  a felhok szintjet nem erik el, de megvaltoztathatjak a helyi (sarki)legnyomasi viszonyokat, mivel a Fold magneses tere mintegy fokuszalja a napszel reszecskearamot (amit sarki feny neven is lathatunk) a sarki videkekre, igy a teljes Foldet ero sugarzas energiaja a magneses sarkokra osszpontosul (ne kerdezt, hol olvastam eleg regen volt)
 • Bonewerkz
  #5
  most komojan: az elektromosan toltott szelvihar (ritka, de nagy sebessegu reszecskek, tehat a mozgasi energiajuk megvan) elvileg del fele tolhatja el az alacsony nyomasu sarki ciklonokat, amik aztan Gronland, meg anglia helyett itt landolnak nalunk (lsd: nemet, osztrak,cseh,magyar arviz ) normalis esetben egy ehhez kepest kisebb esos periodusnak kellene jonni juni kornyeken (medard) de ehelyett homersekleti rekordok doltek... ekkora valtozast... (hiaba az igyekezet, es az onbizalom) azert nem tud csinalni az ember... (persze ez nem jelenti azt, hogy fustoljunk nyugotdtan, ahogy a kemenyeket kifer)
 • Laci73
  #1
  Ez nagyon jól hangzik, de szükségesebb lenne egy alapos felmérés, hogy az ipari szennyezés milyen mértékben befolyásolja az időjárást... Nem vicc, évről-évre gyakoribbak a szélsőséges időjárásból adódó katasztrófák (lásd árvíz), és erről inkább mi tehetünk...