mp3 helyett DTS2.0?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem tudom hogy gondolod ezt a DTS vs. mp3 dolgot. A DTS ugyanúgy ahogy az AC3(DD5.1) 6 vagy több csatornát tömörít be. Az a AC3 talán 448kbps, hogy azon hogy oszlik szét nem tudom, majd biztos lesz nállam okosabb. A DTS nagyobb bitrátával dolgozik ezért nagyobb a dinamikája és ezért eszik jóval töb helyet. Ezen kívül a DTS fel van készítve 6-nál több csatronára is, 6.1-es és 7.1-es jelölést is láttam már a neten.
Ha jól tudom ezek a formátumok is Layer II vagy III-at használnak, ezért ha 2 hangcsatornára leredukálod õket nem sok különbség lesz az mp3-al szemben. Nem tudom mennyi pontosan a DTS 5.1, de valami 960kbps-re emléxem, ami 3x320kbps-es stereo csatornának felel meg. Gondolom ezek már layer III-at használnak szintén így nem sok különséget látok egy 320-as mp3-al szemben.
Ha ragaszkodsz a jól bevált kvázi szabvány mp3-hoz akkor maradj mp3-nál ha kell emeld a bitrate-et, és használj jó codeket.
Van még olyen is hogy ogg vorbis, erre sem mondanak rosszat, és open source is, legutóbb a real alákarolt, talán ez is elõsegíti az ilyen formátumú zenék eltejedését. Ha jól tudom az ogg felsõ határa talán 384kbps.
Ezen kívül még van jó pár hangcoder. 😊
Ha jól tudom ezek a formátumok is Layer II vagy III-at használnak, ezért ha 2 hangcsatornára leredukálod õket nem sok különbség lesz az mp3-al szemben. Nem tudom mennyi pontosan a DTS 5.1, de valami 960kbps-re emléxem, ami 3x320kbps-es stereo csatornának felel meg. Gondolom ezek már layer III-at használnak szintén így nem sok különséget látok egy 320-as mp3-al szemben.
Ha ragaszkodsz a jól bevált kvázi szabvány mp3-hoz akkor maradj mp3-nál ha kell emeld a bitrate-et, és használj jó codeket.
Van még olyen is hogy ogg vorbis, erre sem mondanak rosszat, és open source is, legutóbb a real alákarolt, talán ez is elõsegíti az ilyen formátumú zenék eltejedését. Ha jól tudom az ogg felsõ határa talán 384kbps.
Ezen kívül még van jó pár hangcoder. 😊
nem vágom.. ha jol tudom minnél nagyobb a kbps annál jobb a minõség.. egy 256 os már teljesen jo hifire is..én meg 160 at hazsnálok ami 10 pont
hát nemtok semmit a dts hangformátumrol.. de eléggé dilis emberek lehetnek akiknek kevés a 256kbs😊
az ilyeneket tudom sajnálni... szvsz az ilyen emberek is csak dvd ket nézzenek mert egy dolby kazettátol is megsüketülnek mert milyen szar a hangja😊))))
ha jol tudom a 128kbs kb a cd minõség körül van.. akkor meg mirõl is beszélünk?? mindegy akinek meg olyan hallása van az .. nah mindegy
az ilyeneket tudom sajnálni... szvsz az ilyen emberek is csak dvd ket nézzenek mert egy dolby kazettátol is megsüketülnek mert milyen szar a hangja😊))))
ha jol tudom a 128kbs kb a cd minõség körül van.. akkor meg mirõl is beszélünk?? mindegy akinek meg olyan hallása van az .. nah mindegy
Sziasztok azon gondolkodom mostanában, hogy lehetne e, érdemes e mp3 helyett DTS formátumot használni audio CD-k archiválására? A különbözõ fórumokon a hifisták eléggé szidják az mp3-t, hogy még 256kbs-ban is sokat elvesz a zene hangzásából, a DTS-rõl pedig csak jót olvastam eddig. Tehát egyáltalán létezik e DTS 2.0-ba tömörítõ program? (Meg mondjuk azt sem tudom, hogy hány kbps lenne a DTS.)