9
mp3 helyett DTS2.0?
  • TeddyBeer
    #9
    Köszi!

    Azt hittem, hogy a DTS valami spec codeket használ.
  • shabba
    #8
    Nem tudom hogy gondolod ezt a DTS vs. mp3 dolgot. A DTS ugyanúgy ahogy az AC3(DD5.1) 6 vagy több csatornát tömörít be. Az a AC3 talán 448kbps, hogy azon hogy oszlik szét nem tudom, majd biztos lesz nállam okosabb. A DTS nagyobb bitrátával dolgozik ezért nagyobb a dinamikája és ezért eszik jóval töb helyet. Ezen kívül a DTS fel van készítve 6-nál több csatronára is, 6.1-es és 7.1-es jelölést is láttam már a neten.

    Ha jól tudom ezek a formátumok is Layer II vagy III-at használnak, ezért ha 2 hangcsatornára leredukálod őket nem sok különbség lesz az mp3-al szemben. Nem tudom mennyi pontosan a DTS 5.1, de valami 960kbps-re emléxem, ami 3x320kbps-es stereo csatornának felel meg. Gondolom ezek már layer III-at használnak szintén így nem sok különséget látok egy 320-as mp3-al szemben.

    Ha ragaszkodsz a jól bevált kvázi szabvány mp3-hoz akkor maradj mp3-nál ha kell emeld a bitrate-et, és használj jó codeket.

    Van még olyen is hogy ogg vorbis, erre sem mondanak rosszat, és open source is, legutóbb a real alákarolt, talán ez is elősegíti az ilyen formátumú zenék eltejedését. Ha jól tudom az ogg felső határa talán 384kbps.

    Ezen kívül még van jó pár hangcoder. :)
  • JHetfield
    #7
    lehet 320kbps -be is nyomni...az mar nem annyira szar:D
  • CSOCSO
    #5
    nem vágom.. ha jol tudom minnél nagyobb a kbps annál jobb a minőség.. egy 256 os már teljesen jo hifire is..én meg 160 at hazsnálok ami 10 pont
  • CSOCSO
    #2
    hát nemtok semmit a dts hangformátumrol.. de eléggé dilis emberek lehetnek akiknek kevés a 256kbs:)
    az ilyeneket tudom sajnálni... szvsz az ilyen emberek is csak dvd ket nézzenek mert egy dolby kazettátol is megsüketülnek mert milyen szar a hangja:)))))
    ha jol tudom a 128kbs kb a cd minőség körül van.. akkor meg miről is beszélünk?? mindegy akinek meg olyan hallása van az .. nah mindegy
  • TeddyBeer
    #1
    Sziasztok azon gondolkodom mostanában, hogy lehetne e, érdemes e mp3 helyett DTS formátumot használni audio CD-k archiválására? A különböző fórumokon a hifisták eléggé szidják az mp3-t, hogy még 256kbs-ban is sokat elvesz a zene hangzásából, a DTS-ről pedig csak jót olvastam eddig. Tehát egyáltalán létezik e DTS 2.0-ba tömörítő program? (Meg mondjuk azt sem tudom, hogy hány kbps lenne a DTS.)