23
-
#23 Az a lényeg, hogy megint alaplapcserével léphet tovább egy P4-et pártoló felhasználó!
-
#20 "Eleg marhasagnak tunik ez az uj tapegyseg dolog.
Szerintem egy 2.4-2.6-ra tunningolt emelt feszultsegu 1.6-os proci mar eddig is siman fogyasztott 80-90 watott,es megis elbirjak a mostani lapok.Ugyhogy nem hinnem hogy egy 3.06-os alap feszultsegu procit nem birnanak a jelenlegi alaplapok."
csak akkor már nincsen gari... mert ezek az új genyó alaplapok fögzítik a chipset 1 kicsiny FLASH részébe(csak pár bit) hogy valaha is hajtották-e túl az FSBt, AGPt, PCIt, memóriát, és ha igen, akkor nincs gari. -
#13 nem akarok beleszülni, de mégis megteszem:
CAD/lusta hogy jön ide az hogy a mir által említett procik nem cisc-ek?
Ez alapkövetelmény volt?
Csak mert nem mind1, hogy milyen architektúrájú és utasításkészletű a processzor, ha tekernek, és mégsem kell hozzájuk módosítani az alaplapot, a család közepén áramfelvétel miatt? -
#11 "Amd mar reg tul van 70watton / az altalad felsorolt prcoik vagy nem cisc vagz pedig gyik teljesitmenyu mobil procik, melyek alapfeltetele az alacsony fogyasztas."
az intel is régen túlvan rajta.
gyík procin mitértesz?
a transmetát? van itthon 1 transmeta alapú céges notebook, és a helyzet az, hogy semmivel sem lassabb, mint az előző, amiben 1 Ghz MobilP3 volt, csak kicsit könnyebb, véknyabb, és tovább bírja. na jó, ha nekiesnék 1 stopperrel lemérni, lehet hogy az IE vagy a word vagy a VS 2 másodperccel hamarabb tölt be a P3mason, de pl. a VS6 fordítója gyorsabb.(teccik neki a crusoe)
a C3 szar? 65000Ftból építettem belőle webszerveert, és van 1 384Kbps(szimm.) kapcsolata, vagy 15 kliense, lotus-notes szerver, meg FTP, és senkinek nincsen semmi problémája, ellennben a szerver halk, keveset fogyaszt, és nem fagy le. a C3 és a transmeta letudva.
"US3, R12K, POWER3, POWER4, G4, K7, PA-8800"
ezeket nem nevezném kisteljesítményű prociknak.
de pl. ottvan az alpha ev68as, ami 70Wot diszcipál. az télleg meleg. amint látod, nem kell 1 procinak CISCnek lennie, hogy sokat fogyasszon.
és ha valaki sztmondja tápegység, sztem mindenki a házban lévőre asszociál. -
Hahoocsi #9 Az is tápegység, ami az alaplapon biztosítja a cpu-nak megfelelő feszkót. Attól még persze a gép házában lévő cucc is tápegység, csak egy másik. A feszültségstabilizátor a feszültség állandó szinten tartásához használatos, a tápegység pedig egy (általában) magasabb feszültségből állítja elő a szükséges alacsony feszültséget, és (általában) nagyobb áramot. Azt mondjuk én sem értem, hogy egy 70 Wattos táp hogy bírhat el egy 82 Wattos procit... -
#4 "3,06 GHz-es Pentium 4-hez azonban már 70 wattos táp szükséges."
az SGn elég 1 70Wos táp egy egész gépnek is:) mit számít, hogy csak a proci 82W...
amúgy meg C3, Transmeta, US3, R12K, POWER3, POWER4, G4, K7, PA-8800 rulez. ezek mind 50W alatt vannak bőven! -
#1 Én csak azon csodálkozom hogy a sok intel fan meg már évek óta eszi eszi és eszi ezt a sok hülyeséget!