19
Nem tudok 80perces cdt írni! Segítsetek légyszi, ha tudtok! Köszi!
  • sisqoboy
    hello Gerry!
    Képzeld tegnap este megcsináltam az írót azzal a cuccal amit elöször adtál ill. írtál most már király! Nagyon köszönöm, mert nélküled nem jöttem volna rá, hogy ez így megoldható!
    MÉGEGYSZER KÖSZI,ha én tudok vhogy segíteni neked, akkor írj nyugottan megprobálok segíteni én is!
    Szia
  • Gerry
    Semmit, mert ott nincs FW update, próbáld ki az első linket, amit adtam, de mondom, hogy nézd meg a mostani verzióját a CDRW-dnek.
  • sisqoboy
    szerintem a crx100e/ch lesz az és azon belül mit válasszak ki?
  • Gerry
    O.K., de crx100e-ből van 3 féle is, nézd meg ezt az oldalt: http://sony.storagesupport.com/cdrw/ és válaszd ki azt, ami neked kell...
  • sisqoboy
    nem, belső tipusú pontosan:
    CD-ReWritable Kit Internal ATAPI CRX100E-BP
    legalább is ez van a dobozra írva!
  • Gerry
    Bár ez USB-s CDRW-hez van, neked olyan van?
  • sisqoboy
    Igen a tipus 1ezik de nincs semmi köze az USB hez az írómnak ott pedig végig az USBt emlegetik!
  • sisqoboy
    figyu!
    Nos ez egy exe file
    a readme azt írta dosban muxik szoval én el tudom indítani de fogalmam sincs mit kell benne állítani és irogatni! Nem tusz 1 kicsit segíteni? Mert én nem igazán értem az angol szöveget amit a readme-ben írnak!
    Köszi
  • Gerry
    Inkább nézd ezt, ez a hivatalos Sony féle legújabb változat... http://sony.storagesupport.com/cdrw/crx100ex2upgrade.htm Katt ide!
  • sisqoboy
    köszi mindjárt nézem!
  • Gerry
    INNEN már töltheted is az 1.0n-es változatot, de ha találsz újabbat, akkor szedd azt, nemtom neked mikori van...
  • sisqoboy
    Köszike
  • Gerry
    Nemtom, honnan lehet leszedni, de szerintem ha sokat keresgetsz a Sony oldalán, akkor megtalálod, van olyan progi amelyik Win alatt, de van olyan is, amelyik csak dos módban müxik, de ezt a leírásában, vagy az oldalon, ahonnan letölthető leírják, ha nem megy valami, akkor szólj, ha tudok, segítek...
  • sisqoboy
    Köszi a segítséget elöre is!!
  • sisqoboy
    Oxy! Köszike, már csak az van hátra, hogy lehet ezt véghez vinni?
    Ezt a bizonyos firmware-t honnan tudom letölteni?
    ÉS MELYIK TIPUST töltsem le?
    A sony weboldalról?
    Ezt a frisssítést a windows-on belul kell csinálni?
  • Gerry
    Elvileg lehet letölteni egy frissebb változatú Firmware-t (olyasmi mint az alaplapi BIOS frissítése), és egy programot, ami frissíti... A CD író akkor sz*rik csak be, ha a frissítés alatt (kb 20-30mp) kikapcsolod/lefagyasztod a gépet, de többnyire, ha újra lefuttatod a flash programot, akkor még helyre lehet hozni, énnekem már egy csomószor volt frissítve az alaplapi BIOS, a CDRW és a DVD Firmware is, és eddig mindig sikerült...
  • sisqoboy
    Szia Gerry! Sajnos nem tudom hogy kell azt és azt sem hogy ennek van e valami hátulütője!
    Nem igazán szeretném megzavarni az írót nehogy beszarjon!
  • Gerry
    A CDRW Firmware fríssítésével próbálkoztál már?
  • sisqoboy
    Sziasztok! Az a problémám,hogy egyszerüen nem irja meg az íróm(Sony crx-100e)a 80perces cdket!
    Ha 77percet írok akkor gond nincs,de ha 79 perc 40mp-et szeretnék írni rá, akkor nem áll le az írással, csak folyamatosan villog az író! Probáltam a neróval a cdrwinnel a clone cdvel egyikkel sem müködik! (a clone cd a pufferek kiurítésénél akad el, ekkor villog a cd író és nem lehet mit csinálni.) Mit csináljak? Hogy tudnék egy 79:41mp-es mixalbumot átírni?
    Kérlek titeket segítsetek!
    Elöre is köszi!