Celeron800 gondok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Model Information: P6C (Coppermine128) Celeron 533-1.1G 1.3-1.75V
Revesion/Stepping: 8 / 6(1)
Stepping Mask: C0
Microcode: MU068608
Na, ez akkor STEP-6 -os?? Azóta 4 új cerka jött ki?
Olvasgattam és valaki írta, hogy 133MHz-es FSB-s Celeront nem gyártottak, de olyat viszont igen ami 99,9%-ban elviseli ezt a magas frekit. Az un. STEP-10-es sorozatból való Cerkák, bármilyen órajel is legyen rájuk nyomva, 1100MHz-es magot kaptak. Ebbõl következik, hogy a 800-as, 850-es és tán a 900-as is el fog menni 133MHz-es FSB-vel. Az egészben az a jó, hogy igazából ehhez se hûtést se feszt nem kell emelni.
Nekem spec. egy Celeron 850@1134MHz-em van. Atomstabil!
Üdv!
Na, csao, megyek haza, lejárt a mûszak!!!
Rühellem a fos intelt AMD a király,de egyenlõre sajna ez van.Olcsobb egy AMD XP-s konfig mint a szar P4-ek és még is megveri õket. 😊
Remélem ez marad is így!
Sértõdés ne essék, én úgy 50e Ft-ra tippelem az értékét, de mint mondtam, nem vagyok naprakész az alkatrészeid áraiból...
Nézd meg a www.mistral.hu-n, vagy a www.aqua.hu-n, mennyit kérnek érte, és értelemszerûen annál valamivel kevesebbet ér!
Ez a gép most mennyit érhet kb?: Abit ST6,tualatin cel 1200,2*256Mb Pc133 SD Ram
Nincs olyan opció, amivel vissza tudnád venni a PCI órajelet 1/3-ról 1/4-re, so alaplapon lehet ezt is állítani!
90-ért meg nem veszek tualatin P3-at,annyit nem ér. 😞
Tudom,nem teljesen a tmához kapcsolódik,de azért ide írom. 😊
Szóval nekem 1 Abit ST6-os lapom van egy Tualatin Cel 1200-vel.Ilyet próbáltatok már húzni?
Nekem 120-as FSB-ig megy,125-nél még bejön a boot menü/2 oprendszer/az XP meg sem nyikkan,bár ez meg sem lepett.98 elkezd tölteni,de sajna leáll Windows védelmi hibával.
Ilyenkor mit lehet csinálni?Feszt már emeltem,de csak melegebb lett.
Köszi!
Ha jó a ramod, akkor 147MHz-n el megy, nekem annyin ment a régi Hyundai ramom, és nem lett baja, de ha neked is noname van, akkor óvatosan kell vele bánni!!!
3dmark 2001 se- ben volt 1200 pontom, most vmi 1340et kaptam.
\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"
Amint mondtam már: Soft menu III -> User define -> szorzó: 8.5, 9, semmi; (akkor ez amint már mondtad, le van tiltva) fbs: 101...120: szintén semmi
Azért majd még probálgatok
\"De én elszegényedtem. Csak az álamim maradtak. Álmaimat a lábad elé terítem. Óvatosan lépdelj, mert az álmaimon lépkedsz\"
Nekem a Hyundai 133-as SD RAM-ok elmentek 147MHz-n, de nem próbáltam nagyobbon, és má' nem is fogom, mert egy ideje áttértem DDR-re...
Mégvalami, a Cerka 133-on viszonylag ritkán indul be, elõbb inkább 115-120-125MHz-n, de ekkor az AGP, és a PCI órajele is növekszik, ezt meg lehet, hogy pár kártya nem bírja a gépedben, de ki kell próbálni, az a biztos...
van olyan hogy user define, a szorzót, álitottam 8,5-9ig is de semmi. a fbs pedig 133nál pedig nem indul újra, csak a sötét képernyõ!
ja még vmi: az alaplap elvileg 1 GHzig birja. ha felhuzom a cerelonomat 1GHz fölé, az müxeni fog?
tüzetesebben szét fogok nézni az alaplapon
nincs vmilyen gyógyszer? esetleg csak biosból nem müxik?
nekem is 800as cerkám van abit VH6-II alaplappal. Próbáltam húzni a bioszból (soft menuIII) de akármit álitok be, nem történik semmi?
mért van ez?
THX
Amúgy nézd meg a leírást, kell ott lennie más állítási lehetõségnek is, ha másnem, akkor Jumperrel...
Ez jó?
CPU VCore legyen 1.75, de ha sokat fagy, akkor 1.8-ig felnyomhatod, de tovább ne nagyon.
Ha ekkor is fagy, akkor a PCI-nak magas az érték, vagy a RAM-nak...
Milyen hûtõd van?
FSB/SDRAM/PCI Freq.(Mhz) 100/100/33
CPU Vcore 1.70V
Min állitsak és mennyit!!!
Tehát szerintem nézd meg azt a bios frissítést, és azt is, hogy milyen RAM-jaid vannak, mert lehet, hogy azok nem bírják...
ha a vcore értéket nem lehet állitani a procinak, akkor felejtsd el.