29
Hiba a gépem indulásakor!!
-
#29 sziasztok! lenne egy kis problémám: tegnap amáramszünet volt a lakásban miközben nagyban játszottam, a gépet leverte, utánna simán elindult, de a másodikat már nem bírta! Amikor elindítom bejön egy kék képernyő a következő hibaüzivel: UNAMOUNT BOOT VOLUME (asszem:)
Most akkor mi is a probléma? -
blackgamer #28 ki mit tud erről a kártyáról? Juzt-Reboot
hogyan működik?
Profi védelmi kártya, amely azonnali rendszer-visszaállítást tesz lehetővé! -
Willy #26 Futtasd le a win-98 indítólemezt, de mielött a cd-t kérné a telepítéshez áll meg a dos módnál. Tudod mikor kiírja, hogy A:/ üsd be neki hogy C:/
majd dir Ha megjeleníti a C meghajtót és a dir parancsra kiírja a rajta lévő könyvtár szerkezetet még van remény. Ha az mondja nincs ilyen meghajtó vége a vinyódnak sajnos. -
#22 jó=jól, és azt nem írtam, hogy próbáld ki több tápkábellel is, lehet, hogy csak kontaktos... -
#21 Hát erre nem tudok mit mondani, ha a jumperek jól vannak, és esetleg ha egyedül rakod föl a kábelre, és akkor se megy, akkor sajna annyi...
De ezt még érdemes kipróbálni:
Jumpert MASTER állásba rakni, majd egyedül feltenni egy szalagkábelre, DE NEM A RACK-BEN, hane csupaszon, mert lehet, hogy az szart be, nekem már volt pár behalt rack-em, és mind jó rámijesztett, hogy a HDD halt be, közben csak a rack hibásodott meg... -
Willy #20 Nos ebben az esetben az alap vinyó átírja a másik FAT tábláját és ezzel átmenetileg használhatatlanná teszi. A megoldás. Rakd be ezt a vinyót. De csak ezt! Mesterként az ide1-re. Állítsd át a BIOS-ban a bootolást CD-re. Bootolj cd-ről és ragaszkodj hozzá, hogy cd-ről rakod fel a win-98-at. Elfog indulni a scandisk és kíírja hogy a FAT nemjó. Üsd be a javítást. Miután végzett telepitsd újra a win98-at. Nem kell állogatni semmit mert a régi beállításokat megőrzi és az adatok sem vesznek el. -
#18 De otthon a rack-ben mennie kellene, mert gondolom előtte ment, tehát nemvalószínű, hogy a jumperekkel lesz a gond, de ki kell próbálni... -
#16 Nos, az már nem egy mai darab, lehet, hogy kiöregedett, de ha az elektronikája jó, akkor lehet, hogy az a része érdekelne (persze csak ha nem sikerül életet lehelni bele), mert nekem meg van pár vezérlőhibás (kipukkant egy chip a nyákon) Quantumom, és lehet, hogy jó lenne valamelyikhez...
Nézzétek meg, hogy jól vannak-e rajta a jumperek, és a kábelek, sehol sem áll-e el, vagy nincs e pár lába elhajolva az adatkábelnél, ha ezek renben vannak, és nem indul, akkor sajna annyi neki... Ha ez is vezérlőhibás, akkor egy ugyanilyen (, de működő) HDD elektronikájával lementhető róla minden, ha nem elektronikahibás, akkor bukta a rajtalévő cucc... -
Willy #15 Bocs. erry=Gerry -
Willy #14 Valószínü hogy 1 szalagkábelra kötöttétek a két vinyót. Ha mind a kettő masterben volt akkor szokott előfordulni ez a hiba. Ha így volt írd ide és leírom a megoldást. Ha nem akkor lehet valószínüleg erry-nek van igaza. -
#11 Hát, lehet, hogy a cipelés megártott a HDD-nek, ha már föl sem pörög, akkor mehet ki az ablakon... Esetleg meg lehet nézni, hogy nincs e kontakthiba valamelyik részén, de valószínűleg meghalt... Milyen HDD-ről is van szó egyébként? -
#9 Nem túl valószínű, inkább az alaplap tudja tönkrevágni, ha nagyobb feszültséget ad neki, mint amekkorát elvisel a RAM... -
Borg #7 rossz biost flasheltél bele? -
#5 Tuti hogy az elem merült le benne, nekem is ez volt még a 486osommal, elemcsere kell neki. -
szasza_1 #4 Hehet, hogy kezd lemerülni az elem. -
szasza_1 #3 Hehet, hogy kezd lemerülni az elem. -
#2 Cseréltél benne valamit mielőtt ezt kiírta? Egyébként milyen konfig? -
Joey #1 Hi! Szóval az a gond, hogy nem tudom indítani a gépem, mert az elején amikor indul mindig ezt írja ki: chaecksum error - default load! Mi a gond?? segítsetek? Esetleg lehet az alaplap hiba is, mert a hangkártyámat sem akarja néha detektálni! köszi