29
TVtuner progi
 • zoliii
  #29
  Sziasztok!

  Felpakoltam a gépemre ezt a progit: iuVCR
  Miért nem tudok a kép színén állítani, hogy ne legyen sötét a kép?
  Asus My Cinema P7131 Hybrid kártyám van!
 • demetan
  #28
  Hali!

  Lenne egy problémám....Ati 9600os kártyám van, és próbálom összekötni az LCD tv-t a géppel, S-video kábellel,és a gép nem ismeri fel a TV-t..:S
  Próbáltam már sok fajta módon megoldani: Svideo kimenet, Scart átalakítóval, dvd lejátszóhoz csatlakoztatni, és simán csak a TVbe az Svideo kimenetbe csatlakoztatva...és mind1iknél ugyanaz volt a probléma..se kép, se hang..:(! (használok Ati Catalyst-et, de azzal sem jobb a dolog..)
  Ha van valakinek valami tippje, vagy ötlete,légyszi segítsen!!
  KÖszi
 • gstup
  #27
  Huhha,lehet,hogy félreértettél vagy én nem értelek!:D Szóval a lényeg az,hogy van hozzá átalakító,de a számítógépen szeretnék tv-t nézni.Van kábel is hozzá.Úgy néz ki,hogy a gépbe dugtam egy svideos kábelt,aminek a végén van az átalakító(van rajta tv-out,hdtv-out és tv-in) és az átalakítóba dugtam egy olyan kábelt aminek az egyik vége "tűs" a másik vége meg henger alakú.Viszont semmi adás nincs,meg nem is tudom,hogy milyen progival lehetne nézni műsort.És UPC kábelon jön az adás és a net is,nem tudom,hogy ez segít vlmit.
 • Banyapapa
  #26
  mia franc ez a siro pofa a nick képemnél???????????
 • Banyapapa
  #25
  tv-n kell min. egy sima RCA bemenetnek lennie,gondolom a kártyához van valami svideo-RCA átalakitó/kábel,igy veszel egy rca-rca kábelt,olyan hosszut amilyen kell,és ennyi.

  ha meg RCA bemenet nuku,és csak SCART dugalj van rajta,akkor speciel én vaterán vettem egy kábelt(5méterest),egyik vége svideo,és mellette egy hangkimenet (pont ami pc hangkimenetébe belemegy),és másik egy scart,igy hang is tv-röl megy nekem.

  Ha meg tv-n van svideo akkor egyszerü a téma:)
 • gstup
  #24
  Sziasztok!

  Lehet hülyeséget kérdezek,de van egy 7800 gt videókártyám.Azon van egy s-video port.Evvel a kártyával lehet tv-t nézni?Ha igen,hogyan?
 • Marvi
  #23
  Hi all....nekem van egy leadtek tv-tuner kártyám amihez ugye járt a távirányit is y04g0024 tipus /ha ez a tipusszámXD / szoval azt szeretném elérni valahogy, hogy ne csak a winfast progit tudjam irányitani vele, hanem bármelyik más lejátszót legyen az zene vagy dvd....esetleg hogy az egér irányítását átvegye a távirányito...ez lehetséges?
 • sabodave
  #22
  valaki nem tud 1 illesztő progit pixelview PV-878PN+ TV TUNRHEZ?
 • szasza_1
  #21
  Szerintem a videómagnót is a kis kerek négypolúsú csatlakozóra kell rákötni. A neve Composite Video. A videókamerát is ide kötöd rá, csak a videómagnókhoz van vagy RCA vagy SCAT átalakító. Legalább is szerintem.
 • Vera
  #20
  Sziasztok srácok!
  Lehet hogy nagyon gagyi kérdéssel fordulok hozzátok, de nagyon amatőr vagyok!
  Tehát! Szeretném rákötni a (avermedia tvphone98) számítóépre a videomagnót, csak a csatornát nem akarja megtalálni. Légysi segítsetek! Köszi.
 • Air
  #19
  Nekem is szebb a kep az iuval es a hangot is tudom mp3-ba rogziteni, de sajna nem tudok 7 masodpercnel tobbet felvenni a kompozit bemenetrol. Valami miatt folyton leall a rogzites. Nincs otletetek, hogy mitol lehet? Persze az idolimit nincs beallitva.
 • szasza_1
  #17
  Érdekelne, hogy pontosan mit és hova irogatsz. Nekem az iuVCR-re sokkal szebb a kép, mint a kártyám eredeti progijával. Énnekem engedi a hangot mp3-ba is felvenni.
 • szasza_1
  #13
  A hangra már rájöttem, a 60 fps meg attól lehetett, mert felvétel közben néztem a képet, de ha kinyomom, akkor a beállított értréken vesz fel. Egyből divx-be nyomom, valami 3xx*288-as felbontásban, meg 2000 kbps-be. A hangot meg mp3-ba. Csak az a gondom most meg, hogy amikor felveszek, akkor a kép nekiáll 2-3 pxelt jobra balra ugrálni. Nem tudom, hogy mitől lehet. 7xx-5xx as felbontásban meg nem birja a procim. Sajna. Meg kiprobáltam a Cyberlink PowerVCR II 3.0-ás progit, külsöre egész jól néz ki, csak nem tudtam fölvenni vele, mert mindig valami hülyeséget írt ki. Ebben az iuVCR-ben meg az is tetszik, hogy lehet állítani a preview felbontást. Nem tudom, hogy miért, de 640*480-ban elég szar a kép, de nagyobb felbontásban meg jó (valami 7xx*5xx), csak mozgásnál meg igy csikos lesz. Szerinted ami a honlapján van driver, az jobb vagy rosszabb, mint az eredeti. Mert méretre a file-ok sokkal kisebbek, mint az eredetiben. Te divx-el mekkora bitrátával veszel fel, meg milyen beállításokat használsz? (DivX 5)
 • szasza_1
  #11
  Ja, meg nem kezeli a távirányítot.
 • szasza_1
  #10
  Na végre! Valami értelmes progi! Egész jól megy, csak az abajom, hogy nincs hang. Meg amikor felveszek, 60 fps-sel vesz fel, hilyába állítom be a 25 fps-t, mégis 60-nal vesz fel. Ezzel csak az a gond, hogy nagyobb lessz a file. Tudsz segíteni drag?
 • szasza_1
  #8
  Nincs senki semmi ötlete??? Valami jó kis digitalizáló progi???
 • szasza_1
  #7
  Megnéztem azt a winVCR progit (van InterVideo WinDVR (Digital Video Recorder) progi is). Abban sem lehet finomhangolni. Nekem valami olyasmi kéne, mint az ATV2000. Ott csak beiród a frekit, PL: VIVA+ 495,30 MHz, és kész. Különben meg a WinDVR-rel sokkal szebb a képem, mint a kártya eredeti progijával. Jó mi?? Meg ott faszán föl is tudnék venni, csak nem lehet finomhangolni. A kártyaán BT878-as csipkészlet van. Vagy lenne még egy megoldás, mert VirtualDub meg ilyesmi programok a hangolásnál ugyanazt az abalkot használják, tehát az Windowsban van bent. Kéne valami ilyen progi, ami ezt az ablakot lecseréli valami oyanra, ahol tudok állítgatni.
 • szasza_1
  #5
  Tudok felvenni valami 7xx-or valahányasban is, csak tömörítettlen képkockákban. A WinDVR-rel meg tudok mpeg2-be, az jó is lenne, csak nem lehet finomhangolni a csatornákat, csak úgy elnagyoltan állítja be az autoscan. Esetleg nem tudtok ehhez valami plugingot???
 • RelakS
  #4
  szasza_1: azt ugye tudod, hogy ha csak egy tunerkártyád van (pl miromedia), és nem kifejezetten felvételkészítésre kitalált cucc, akkor csak 384*288 a maximális menthető mozgóképméret. Mellesleg nem bt848 csipkészlet (vagy mtm848? ez a szar vinfos most bezavart...)?
 • szasza_1
  #2
  Ja, meg jó lenne, ha tudna olyant, mint a BSplayer, hogy indulásnál visszavált 1024*768-ba, és amikor bezártam, akkor felvált 1600*1200-ba.
 • szasza_1
  #1
  Vettem egy TVtunert, és eléggé szar progit attak hozzá. Nem lehet felvenni vele. Meg adtak hozzá egy WinDVR progit, ezzel tudok felvenni MPEG2-be, csak nem lehet finomhangolni a csatornákat, és ugrál a kép valamelyik csatornán. Az lenne a kérdésem, hogy melyik a legjobb TVtuner progi? Azthiszem a kártyán valami 878-as csip van. Tehát olyan kéne, ami ezt támogatja. Meg lehessen felvenni vele divX-be is, meg lehessen finomhangolni, meg stb... Ja, meg távirányítóval is lehessen használni.