15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • antijedi
    mikor lesz pontosan a közvetités a cnn-en?
  • AnuluWork #165
    Nyáron néztem szállást és hivogattam fel szállodákat, de nem nagyon volt már akkor sem hely. :(

200 eurót meg nem adok semmilyen szállásért 1 éjszakára. Ilyen lett volna ugyanis max. Most már semmilyen sincs. Tom Hankset is egy közeli faluban szállásolják majd el. :)
  • Punkerwork
    bennem is volt 1 gondolat hogy menni kéne de nem lett volna rá pénzem
  • AnuluWork #163
    Este elvileg adják a CNN-en a bastogne-i megemlékezést. Tom Hanks pl. már nem kapott szállást, annyira elkelt minden hotelszoba. Rakat nagyágyú politikus, királyok, királynők várhatók.
  • joebacsi
    Olvastam olyat is, hogy egy Ju-88 találkozott a felségjel nélküli orosz gépekkel, csak zsákmányolt gépeknek hitte őket.
  • Paulus
    Olvassátok el:

Borsányi Julián: A magyar tragédia kassai nyitánya

Ebből sem derül ki 100%-osan, hogy kik voltak, főleg a felségjelzés és a kevés dokumentáció miatt, de a szemtanúk szerint Yak és IL típusú szovjet gépek voltak. Viszont nem sok országnak állhatott érdekében, hogy Mo. hadba lépjen a (szovjetellenes) szomszédai ellen...
  • joebacsi
    Nah kicsit utánnanéztem a dolognak, és én azt találtam (bár ezzel kapcsolatban szvsz semmi sem biztos), hogy szovjet gépek voltak, felségjel nélkül abból a célból, hogy román provokációnak tüntessék fel a támadást, ezzel kirobbantva egy magyar-román háborút, hogy Hitlert megfosszák a romániai olajmezőktől. Úgy repültek, minha románia felől jönnének. Csakhogy volt néhány fel nem robbant bomba, rajta a cirill betűkkel. Másrészt meg a magyarok nagyon nem számítottak ilyenkor román támadásra, mivel nem sokkal ezelőtt elindult a Barbarossa hadművelet, amiben a románok is részt vettek, és elég képtelen dolog, hogy egy másik fronton is támadást kezdeményezzenek.
  • Prank
    aham... és nem tűnt fel a magyaroknak, hogy az orosz jelzések alatt német gyártmányú gépek voltak?
  • Grenzjager
    na a végén még kiderül h junkers vót. de az hót ziher h német gyártmányú, s az a tipus csak a németeknek és az oláhoknak volt
  • joebacsi
    messerről? Tudtommal nem használták bombázásra (mint pl. az amerikaiak a Corsair-t, ami vadászbombázó volt), hanem "csak" vadászgép volt...mondjuk nem néztem utánna, csak nem tartom valószínűnek (hacsak nem az Me-321-re gondolsz, amire azért már fért bomba, nem is kevés, bár inkább csak szállítógépként használták)
  • Grenzjager
    jaja, Messerschmittekről dobták le ha még jól emléxem. s csak a németeknek, meg az oláhoknak volt abból a tipusból akkor
  • Emmegki
    Nagy valószínűséggel a románok bombázták Kassát.
    1, A németek semmi dokumentációt nem készítettek az akcióról, pedig ők minden "piszkos ügyüket" részletesen leírták.
    2, A szovjetektől teljesen logikátlan lépés lett volna
    3, A szlovákoknak tök mindegy volt, mit csinálunk, őket a németek irányították
    4, A románok viszont Besszarábiában kalandoztak, és szerették volna keleten tudni a magyar hds-t. Féltek egy D-Erdély visszafoglalására irányuló hadjárattól, valamint vereség esetén mi sem maradunk erősek... Mi vesztettünk, a mindig nyalizó románia meg győzött.
  • Balu san
    Egy gyönyörű BMW-"canga" 1943-ból.

• Grenzjager
    van még egy jó fórum itt is
  • Grenzjager
    másik téma: a szerbek is bombáztak az alföldön, még a német&magyar megszállás/visszacsatolás előtt !!!!!!!!!
  • Grenzjager
    ha jól vágom a témát akkor német gyártású gépek bombáztak. Olyan tipus ami Németország és Románia légierejében volt akkor hadrendben, viszont a gépeken orosz jelzés volt. De tulajdonképpen ez is csak elmélet szinte, mert egyikünk sem volt ott. Mindenesetre ez volt az ürügy Magyarország hadüzentének Szovjetunió ellen.
    Véleményem szerint román gépek, szovjet felségjelzéssel bombáztak. Amúgy ha jól tudom 6 halálos áldoazt volt
  • Prank
    jóvanna :P
  • Paulus
    Hát igen, 1 a sok különbség közül :))
  • Prank
    ja igen.. ennek nem lehet behúzni a kerekét:)
  • Paulus
    Ő itt a Stuka

• Paulus
    BF/ME 109 Messerschmitt
  • Prank
    ez mi? stuka?
  • Grenzjager

schön
  • Buci
    háj
  • Paulus
    Minden, amit a Harmadik Birodalomról és szövetségeseiről tudni lehet:

Axishistory factbook
  • PREMIERE1
    Süddeutsche Zeitung (sueddeutsche.de)

"Szintén Schröder erdélyi vizitjéről ír a baloldali Süddeutsche Zeitungban Götz Aly Kancellár az apja sírjánál című cikkében. Az ismert baloldali történész emblematikus írásában azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy szabad-e egyáltalán kegyelettel gondolni egy Wehrmacht katonára. Amikor Fritz Schröder 1944. október 4-én elesett, alig töltötte be 32. életévét. A keleti frontot végigcsinálta és a tizedesi rangot is elérte. Ez egy segédmunkástól, aki a piacokon alkalmi munkával tartotta fenn magát, nem volt kevés. Apja sírjának meglátogatásával Schröder a kancellárok generációváltását is szimbolizálja. Amíg Helmuth Schmidt tisztként szolgált, a puha Helmuth Kohl 14 esztendősként éli meg, hogy bátyját fiatal ejtőernyősként a halálba küldik. Mint azt Fritz Schröder fia pontosan tudja, a rohamsisakos generáció totális veresége teremtette meg az előfeltételét a mai németek szabadságának és boldogságának. A Wehrmacht katonái nem a hazájukért, vagy a szabadságért estek el – zárja fejtegetését Aly mégis humánus tettnek nevezi Gerhard Schrödernek a sírnál látogatását."(MNO)

Miért esnek mindig ebbe a hibába?
    "A Wehrmacht katonái nem a hazájukért, vagy a szabadságért estek el"

Az, hogy az akkori rendszer miatt éppen mi volt az ideológia, annak mi köze van a hazaszeretethez?
    A Szovjetunió katonái is a hazájukért harcoltak, annak ellenére, hogy kommunizmus és diktatúra volt ott. Most, hogy mivel vége a rendszernek ott is és a Szovjetuniónak is, akkor azok csak úgy meghaltak? Mert szerintem ugyanúgy a hazájukért estek el, mint a mieink is a Donnál, akármi is volt az akkori ideológia.
  • Augustus Gigo
    lehet hogy off, de a gépeltérítésről annyit, hogy magyar találmány, a WW1 után a magyar trónörököks puccskisérlete annyi vot, hogy eltérítette az őt szállító gépet és a követeléseit hangoztatta, de végül nem sikerült neki egyiket sem elérni
  • Augustus Gigo
    NEm olvastam nagyon vissza a topicban, de volt már téma Kassa bombázása? melyik fél bombázott és miért?
  • Augustus Gigo
    hát gen meghülyült eléggé, bár a gazdasági válságból kirántotta németországot
  • The Garrett
    Hát nemtudom.. én voltam Auswitz ban, (motoros túrán nem tárborban) és a táborban sétálgatva kezdtem elhinni hogy bizony valósak azok a számok amiket mondanak. Elképesztő élmény volt. Hitler egyetlen pozitív tulajdonsága max annyi hogy rendkívüli szónok volt. DE mint hadvezér, taktikus nulla. MAgával ragadták tév/rögeszméi és ez okozta vesztét.
  • Augustus Gigo
    Egy olyan topicot szeretnék folytatni melyben nézeteket,szemléleteket,érdekeségeket osztanánk meg egymással.Persze a viták sincsenek kizárva.Csaták történetét is megoszthatjátok egymással.Kezdéskép egy a legtöbbek által utált témával szeretnék kezdeni:Hitlerrel!Nos én kijelentem,hogy voltak hibái de nagyon sok jó tulajdonsága volt csak ráragasztották például a zsidógyilkos nevet.ÉS a tévében is láthatjuk lesoványodott "zsidókat" akik németek!Nem cáfolom hogy zsidók ne haltak volna meg a gázkamrákban,de nem annyian amenyit a történelem mond.Holnap várom válaszaitokat erre a témára,meg majd egy Zsidó író könyvéből a Sapkából is idézek egy két mondatot.Ő is részt vett egy koncentációs táborban,és túl is élte.Leírja az ottani bánásmód mocskoságát!Ennyit mára!jóéjt!
  • qwert
    Karrier:

• dikki*yysw
    HM :))
  • Yetike
    Magyar párducok:

Nézzétek hogy vigyorog a honvéd a tornyon végre normális tankban ül :)

Kedvenc képeim:

No comment :))

Nagyon durva.

• Yetike
    bakker
  • Yetike
    Magyar párducok:

Nézzétek hogy vigyorog a honvéd a tornyon :)

Kedvenc képeim:

No comment :))

Nagyon durva.

Ühümm..
  • a.carkey

Tehát a magyar tigris!
  • Yetike
    Nem érted.
  • harcu
    Ilyen esetben a rendőröket esetleg elmarasztalják kötelesség elmulasztása miatt, de nehogy már elítéljék olyanért, amihez semmi közük, nem követtek el gyilkosságot.

Azt próbálom magyarázni, hogy más a szándék, és más a cselekedet. Szándékért soha, senkit sem fognak elítélni.
  • Yetike
    Nem egészen.

Valaki meg akar ölni téged egy nyílt utcán. 23 rendőr látja, de nem moccan meg, mert előtte teszemazt beszóltál nekik. Miután jól lelőttek, meg elkapták a tettest, utána mind a 23 rendőrt + a tettest is életfogytiglanra ítélik gyilkosságért.

A járókelők nem tudták volna megakadályozni, a rendőrök viszont igen. Ez a különbség a kettő között.