8
IBM 120GXP 82.3 GB Probléma
  • Borg
    Nekem 1010 biossal (tehát eredetivel) megy egy 80-as barracuda IV, és egy ASUS 50X cdrom + rack. Utóbbiak egy kábelen, a barracuda különön. Ezen felül a barracuda mellett eddig volt egy IBM DTLA 30730 deathstar 30gigás, és az is tökéletesen ment.

Lehet hogy a BIOS a gond nálad?
  • Seldon
    A legutolsó bios fent van (TUSL2-C ACPI BIOS 1013 beta 01 vagy TUSL2-C ACPI BIOS 1012 final), de bármelyikkel ugyanez a helyzet.

Az "Összesen hány giga van a gépben?" kérdést nem értem ...

A 82.3 GB-os IBM Wincshester mellé szeretnék tenni egy tetszőleges másik winchestert vagy egy CD ROM-ot. Ez nem megy sehogyan sem ...
  • Seldon
    A kábel végén van ...
  • TheZsenyka
    A baj a következő lehet:

Sokan azt hiszik, hogy az IDE kábelt bárhogyan fel lehet csatlakoztatni. Ez nem igaz. A kábel végén kell legyen a MESTER és középen a SLAVE.

Próbáld ennek a fényében.
  • Seldon
    Igen, persze. Minden lehetséges beállítást kipróbáltam.

Az "erőszakos Master" állásban sem ...

Egyetlen "eredményem":

IBM Slave + Nec Master (ugyan az a gyártó)
    Ebben az egy esetben az alaplap felismeri az IBM-et, de a Nec-et ekkor sem, bár a Windows legalább látja.

Minden más estben (ha nem magában volt) az alaplap nem ismeri fel az IBM Winchestert.
  • Laalee
    atjumpereled, vagy ezt vagy a masikat, esetleg mindkettöt :D
  • Seldon
    IBM 120GXP 82.3 GB Winchesteremet csak magában hajlandó felismerni az Asus Tusl2-C alaplapom.

Találkozott már valaki ezzel a problémával?

Van valami ésszerű megoldás azon kívül, hogy beteszek egy "PCI Raid" kártyát?