Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Furcsán nõhetett a másik kezed, ha ebben a pózban le tudtad fényképezni a kezed 😄
SötétBarom
xDDDD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Reggel csináltam ezt a képet munkába menet, elég fasza órám van nem ?

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

Hát ha a Logan a mérce a kategóriában, akkor a Ladához bizony igen elborultnak kell lenni, hogy valaki megvegye.
számomra csak az a szar, amelyik ár-érték arányában sz*ar. Ennélfogva, ami olcsó, attól ne várj puha mûanyagot, meg csúcstechnikát, elég ha strapabíró, viszonylag nagy és sz*r útjainkra tökéletes. Gondolj bele, aki 15 millás Audiban ül, akkor õ rámondhatja egy 4 milliós Corollára, hogy szar, mert számára az kevés? Viszont pl. egy 9 milliós mostani C-osztályos Mercedest én kifejezetten szar üzletnek hívok

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Az a gáz, hogy ez már most vadiúj állapotban úgy néz ki mint egy 10 éves lestrapált kocsi a használtkereskedésben <#wow1>

Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József

Azért elég sok szar autó van a világon, attól mert létezik még a daciánál is szarabb kocsi, csak a skálát szélesíti, a tényeken nem változtat <#crazya>

Szvsz a mostani ML eleje sztem nagyon királyosan néz ki.

Pedig ez orosz csúcstechnológia <#ejnye1>

és még a Logant szidják sokan... NO COMMENT

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Ilyennel azért végig bírnék utazni a 66-os úton 😊. A faceliftes GL is ilyen orrú lesz majd, és valószínûleg az ML is

Lteebee
Nem azért drága, mert EU-n kívülrõl jön?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Lteebee
Láttam tegnap egyet.
Kis törpeautó.
Úgy néz ki, mint valami délkóreai motyó.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Na hát ez egy nagy gyönyörûség lett...

Még egy "jól" felszerelt Logan is olcsóbb az alap fapad Kalinánál.

Mindamellett, hogy ilyen apróságok mint a majdnem 50%-kal nagyobb féktáv (logan 40, lada 60..) meg a kofferraum 500 vs 400 liter, vagy az 1.6os motorból euro4-el is csak 81LE...(rosszabb a gyorsulásra 100-ra mint az 1.4 logannak). Nem beszélve a belsõrõl... a töréstesztre már valahogy nem is vagyok kiváncsi 😄
VÉGRE!!!!

Feketében a legtöbb autó elviselhetõ 😊 De a Yarist én sem a kinézete miatt venném. Ettõl még viszont sokkal jobban megéri a GPuntonál. Ahogy az eladások is mutatják. Még az új Swiftnél is több kel el a Yarisból - bár ez kevésbé csoda, amilyen drága az új Swift lett ahhoz képest amit nyújt.
ha neked fizetnének, akkor sem? azért ez túlzás, ha megkapnád 1 millióért, amikor ilyen méretû autó kellene, biztos elfogadnád 😄DDD

azért kisebb a Yaris, kívülrõl legalább 25 centivel rövidebb, de picivel olcsóbb, talán 100e-rel, és mondjuk megbízhatóbb, érdemes gondolkodni azn is végülis. Egyébként élõben feketében nem is olyan rossz

I.C.ram
Yaris az évszázad legrondább autója. Nincs az a pénz, amiért én abba a kocsiba beülnék...
Ez a népítélet dolog is elég kétélû dolog itt úgy látom. Amikor a gpuntot szarozzák minden itéletben akkor nem mérvadó, de mikor a Civic elsõ példányainál voltak kisebb gondok, akkor máris le volt hordva a sárga földig... és akkor ki az elfogult..
Akkor függetlenís a népitéletektõl, és hasonlítsd össze pl a GPuntot egy új Yaris-szal.

A Yarist megkapod kb ugyanannyiért, és mindenben szarráveri a GPuntot (max a kinézet lehet relatív szempont).
A beltérben a hely majdnem ugyanannyi a Yarisban, sõt a csomagtartója akár 100literrel nagyobb lehet, mert a hátsó üléssort lehet tologatni. Mindamellett, hogy klasszisokkal jobb kialakítású a mûszerfala is. A felhasznált anyagok ugyanolyan szarok, de a Yaris legalább össze van rakva rendesen, masszív benyomást kelt, és nem hullik szét már a tesztvezetéskor.
Plusz a Yarisban a középmûszerfal miatt akkora lábtere van a vezetõnek, mint sem a Puntoban, sem más ilyen kategóriás autóban sincs. És akkor mindezt úgy, hogy a Yaris valójában egy kisebb autó.
Azon meg gondolom nem kell vitát nyitni, hogy mûszakilag egy toyota, vagy a fiat a megbízhatóbb. A Yarist az 1.3-as benzinessel is simán el lehet hajtani alacsony fogyasztással, vagy dinamikusan is, mert nem dagasztották fel (súlyban sem) majdnem középkategória szintre, mint a többi márka kisautóját (ld új corsa, gpunto, jazz..). Mondjuk ha csak a praktikumot és a helyet nézzük, akkor a Jazz még mindig üti az összes többit.
most jut eszembe, még vehettek Yarist 😄DDD

Igazából szinte mindegy mit veszel, minddel van valami gubanca. A Clioval egy fokkal kevesebb minõségi hiba van, belseje magasabb felszereltségnél egész jó, de kívül semmi a Puntohoz képest. Ott a Corsa, az új Opelekrõl is sok rosszat hallani + az is esetlen, meg ott a 207, legalább még 1 évig várnék, hogy milyen hibák lesznek 😊. És Corsat választanám, de nem egyértelmû, vagy esetleg 207-est azért, mert lehet bele 1,6-ost kérni, és azzal még nem is olyan drága

I.C.ram
Népitélet amúgy tele van szélsõséges véleményekkel. A fiat buzik az egekbe magasztalják, akik meg csak mérgesek, mert mondjuk bunkó volt vele a fiat szalon portása, azok meg lepontozzák a szarba. Sõt nem egy olyan véleményt olvastam már ott, akinek még autója sem volt, csak kitalálta az egészet.

Amúgy, ha most kisautót kéne vennem, énis a Grande Puntot választanám. Nem másért mint a külsõért. Tuti, hogy ugyanannyi gáz van egy Ford Fiestával, VW Poloval, Nissan Micraval, mint a Grande Puntoval. Kis autónál, amit iszonyat mennyiségben gyártanak, elég nagy a hibafaktor.
Kit--Kat
Én is elolvastam hidd el, igaz nem most, hanem 1-2 hónapja. Én simán ezt venném csak ebbõl a kategóriából. Szart minden márkától kaphastz ha peches vagy.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

GregSB
"Csak elõítélet beszél belõled."

És erre mégis hogyan jutottál?

Képzeld el, veled ellentétben én nem csak az átlagpontot néztem, hanem elolvastam kb 10-15 véleményt. Érdemes nézni a hibákat, sokan még vaskos hibalista mellett is felpontozzák.

Ha elõítéletes lennék, akkor alapból idõt sem szánnék erre az autóra, de mint írtam nekem designra nagyon tetszik, a legszebb autónak tartom a kategóriájában.

Azonban idén tervezek autót venni (ebben a kategóriában), és mivel saját pénzbõl fogom venni nem akarok egy olyanba belefektetni, amivel utánna hetente járhatok a szervízbe. Ennyi.

Kit--Kat
Hát én néztem és 8.2es átlaggal ebbe nem köthetsz bele igazán... Csak elõítélet beszél belõled.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

GregSB
Hááát... érdemes elolvasni a Grande Punto-ról a népítéleteket. Nekem nagyon tetszik az az autó, de amennyi hiba van vele... sajnos azt kell mondanom nem azt venném.

Kit--Kat
nájszos oldschool

kemszi2
egyet én is elfogadnék a seggem alá...bár a mellette álló kocsi az álmom...
I.C.ram
Azt hiszem ilyen Fiat van itthon is egy vagy 2.
kemszi2
és ha már abarth akkor:

<#nyes>
kemszi2
abarth<#worship>
"És nem szereti bütykölni." + 206RC? 😄
A használt autó meg messze nem jelent automatikusan bütykölést.
ilyenek vagyunk, különbözõek... Nem mondtam, hogy az ilyen emberek igazi sportgépet akarnak, hanem egy kis, fürge autót, amivel kicsit élvezkedhet. És nem szereti bütykölni. CC-ket is veszik, pedig én büdös életben nem vágynék rá, de sokak igen, és attól még nem értelmetlen dolog. Ennyi

CSOCSO
Ja, csak aki értelmesen gondolkodik 5 millából sportgépre, az nem új autót fog venni.
azért franciák, olaszok inkább hátsó fertályban vannak 😊

igenis ismerek olyat, hogy van egy VW Touran családi gépe, és vett magának egy 206RC-t, a másikat meg az asszony használja, mert nincs pénze 8 milliós gépre, ezen is sokáig agyalt, mert nem kõgazdag. És valószínûeg nem abból áll a munkája, hogy 4-500km-t vezet, csak rövidebb utakra használja De szereti a gyors gépeket. Nem tudom miért olyan elképzelhetetlen ez. Meg szted minek csinálnák meg õket, ha nem veszik õket? Erre még azt se mondhatjuk, hogy presztízs növelés céljából csinálnák

Taranov
A hibastatisztika-témához kapcsolódóan: fenntartással kell kezelni ezeket a hibastatisztikákat, mert igencsak eltérõ eredmények szoktak születni.
Ami nagyjából közös mindegyiken, az az, hogy a japán autók megbízhatóbbnak vannak feltüntetve, mint a többi.
Különbözõ forrásokból és különbözõ nagyságú mintákból táplálkoznak a hibastatisztikák.
A Fiat/Alfa/Lancia az utóbbi években nem szokott a rosszak közt lenni, de meglepõ módon a franciák sem.
Az Audi/BMW/Suzuki a japánok után az élmezõnyben, a franciák az olaszokkal és az Opellel, Mercedessel együtt a középmezõnyben, a VW kicsit leszakadva a koreaiakkal a középmezõnytõl, és a végén a Land Rover, Saab, Rover. Ezeket egy idei ADAC-os statból kanalásztam össze, de azért autóvásárlásnál senki ne ezt vegye alapul :-)
Vannak bizonyos típusok, amiktõl feltétlenül óvakodni kell, ilyen pl. a Citroen C5 és a Peugeot 307, de én azért nem vagyok biztos benne, hogy vásárlásnál ezeket az egymástól igencsak eltérõ statokat figyelembe venném.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

I.C.ram
A lényeg az, hogy vannak emberek, akik nem akarnak sokat költeni, viszont szeretnének egy olyan autót, ami sportos, és lehet vele a városban is normálisan közlekedni.
Az MX5 tökre nem ez a kategória.
CSOCSO

LOOOOL😄😄😄
I.C.ram
Ez baromira nem így van. Nézd csak meg az MX5 sikertörténetét. Nagyon is van igény ezekre a hothatchekre.
Azon kívül hogy elég alaptalan spekuláció, ezzel is csak az a baj, hogy akinek van 5+ millája hogy egy ilyen relatíve kicsi, de sportos autót vegyen (családi célokra alkalmatlan), annak van 7 is, meg 8 is, vagy akár még 10 is. És akkor max úgy fog Puntot venni, ha valamivel technikával kitûnik a többi közül, vagy ha jobban tetszik neki. Szal ilyen 5 milla feletti élményautóknál az ár eléggé másodlagos. Az 5 millás 206RC-t is tipikusan csak kevésbé tehetõs fiatalok veszik, szépen látszik a gyorsulási versenyeken is (aztán csodálkoznak, hogy minden rendes autó a kategóriában elveri õket). Szal akárhogy is, de 6-7 milla alatt csodát nem lehet várni.
I.C.ram
Mondom 22ezer euróra becslik az árát.
I.C.ram
Nyilván nem, de már csak a külseje miatt is a legjobb választás lehet. Arról nem is beszélve, hogy ez lesz elvileg a legolcsóbb a kategóriában.
Amúgy:

Ami az újdonság árát illeti, nem megerõsített információk szerint jóval 6 millió Ft alá várhatjuk, de az egészen biztos, hogy a közvetlen riválisoknál olcsóbb lesz, a Panda 100 HP-hoz hasonlóan

I.C.ram
mondom, hogy az egy Grande Punto Abarth Super2000-es. ami ugye, amúgy megnyerte 2006ban a bajnokságot 😛