Autó Mánia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ne csak nézz lássál is... Ott volt az angol statisztika lista...
Jöhetsz nekem Adac listákkal, én is tudok keresni olyan cikket amikor a hondát a földbe gyalázzák mekkora okádékul néz ki...
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Miért nem a másikat linkelted be?
No comment...
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Had idézzek neked:
"Das Tabellenende hat der Fiat Stilo von seinem Vorgängermodell Bravo übernommen."
😄D
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Viszont õ Puntoról Grande Puntora upgradelt, feltételezem, hogy elégedett.
Az internet meg más tészta, de azt ugye tudjuk, hogy az egy négyzetkilométerre esõ olaszfikázó állampolgárok számában Magyarország világelsõ.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
http://gaborszantai.co.uk/
Be kéne már látni, hogy a koccanás és ütközés nem bun, ez benne van a közlekedésben. Ha kigurulsz az utcára, vállalod, hogy belédjöhetnek, a gond csak akkor van, ha a hibás fél ahelyett, hogy kitöltené a betétlapot, fenyegetõzik, verekszik, elrohan stb.
Egyébként ez az agyba-fõbe perelés szerintem csak Magyarországon divat, valami miatt azt hiszik az emberek, hogy a törvények és a bíróság megvédi õket, ráadásul a rohadt agresszív természetu emberek azt gondolják, hogy a pereikkel, és a perrel való fenyegetõzéseikkel meg tudják szivatni a másik felet. Pont az ilyen mindenkinél okosabb ürgék keserítik meg az életet, nem a DAS.
Nyilván, ha egy becsületes családapa az összevakart olcsó autójával véletlenül nekemkoccan, és beismeri, van betétlap stb, akkor az nem egy DAS-es eset lesz.
Gondolj bele mit tesz egy ilyen cég egy olyan szerencsétlennel, aki min. bérért küzd a Logan-nel, és véletlenül neked koccan.
Nyilván a pöffeszkedõ, primkó, proli "kopaszokból" a szart is kicsavarnám én is.
ahogy bólintott a blokk, eltört mindhárom láb, így hegesztés felejtõs...
Nyugatabbra szinte alap egy ilyen szerzõdés, a biztosítások mellé.
Csak megkoccint valaki, semmi mást nem kell tegyél, mint hívod a DAS-t a helyszínre, hogy hogyan járjatok el, mihez van jogod, mihez van a másik félnek, stb.
Elvileg mindent intéznek neked, az összes hercehurcát. Ausztriában jobb 2 méter távolságot tartani a DAS matricás autóktól, mert ha lezúzod, a gatyádat is leszedik utána. Az éves díjban benne van egy bizonyos perköltség is ráadásul, amit a DAS áll.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Kinek van DAS szerzõdése?
Ami ugye autós jogvédelmi szolgáltatás, talán 10-15k lehet az éves díja... én egyre inkább hasznosnak látom egy ilyen megkötését.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Bár a konzol alatt nemtom mit értesz (valszeg hegesztési munka, mert lekonyult váznyúlvány motortartó bak része?), de a féltengely ÚJONNAN a gumiharanggal érkezik, és kompletten max 50 rugó körül lehet. A motortartó bak pedig egy csap és egy szilent, ami felsõ hangon sem lehet több 15-20-nál összesen.
Ez eddig tfh 75 ezer.
1 óra munka a féltengely csere, átlagos márkaszervíz órabéren olyan 8k.
A motortartó bak cseréje már lehet hogy 2 óra is megvan, még 16k.
A motortartó konzol lakatos munkája még 2 óra, még 16k.
Váltóolaj utántöltés, ellenõrzés talán még fél óra...
Vagyunk hivatalos körülmények között <120k-nál. Mi a többi 50?
Történt, hogy egy x cégnél gumit vettünk céges keretek között a targoncánkra. Adtak is hugyé szaré valami yugo gumikat. Kérdeztük, hogy ezekre is áll ugye az 1 év gar stb, perszehogyigen... 4 hónaposan kenyeresek, szálszakadásosak, és defektesek voltak (normál használat mellett).
Visszavittük, nem akarták elismerni, hogy a gumi hibája, be kéne vizsgáltatni õket. (cégeknek nem vizsgál be a kermi, ezt az eladó cégnek kell intézni) Õk aztán nem vizsgálják be.
Feljelentettük õket a fogyasztóvédelemnél, megbaszták õket 200 rugóra.
Következõ héten bevették a 4 gumit, papírral, jegyzõkönnyvvel bevizsgálásra.
Egy héttel késõbb mennénk értük, hogy mi a stájsz. A gumik eltûntek a telephelyükrõl, és õk arra gyanakodnak, hogy a mi emberünk lophatta vissza tõlük a cégünk utasítására (!), szóval õk nem tudnak mit csinálni.
Feljelentettük õket, kártérítési per, újból fogyasztóvédelem. Elvégre papírunk van arról, hogy átvették a gumikat, és tõlük eltûnt, minket kár ért.
Most ott tart a dolog, hogy miközben a fogyvédõk újból megbaszták õket, a per úgy áll, hogy a szardarab 80e ft körüli gumi garnitúra miatt 3-5 milla kártérítést fognak nekünk fizetni...
Szóval én azt mondom, hogy nem sírni kell, hogy hungarisztán... Tisztában kell lenni a jogainkkal, és tûzön vizen át érvényesíteni. Mert csak így lesz valami elõbb utóbb hungarisztánból is, ha jól pofára ejtjük az ilyen cégeket.
Egyrészt a munka nekik nem tétel másrészt az alkatrészeket simán kapják ingyen kintrõl gariban.
Arra viszont nem gondolnak,hogy elveszítenek egy embert aki esetleg pár év múlva besétálna egy új Renaulté hozzájuk.
A negatív visszhangokról nem is beszélve.
Ez az EU is olyan, hogy eddig semmi hasznát nem láttam az egésznek. Ugyanúgy megvámolnak mindent (reg adó), cserébe áramlik be a sok ipari szemét, stb. Szóval az EU-ra ne hivatkozz, mert az egy halott intézmény kelet-európában, és az is lesz egy jó darabig.
BMW az utolsó német autó amiért pénzt adnék...
amúgy meg EU-ban élünk, csak a Renault Balkán ezt nem fogta fel...
Unokatesóm 530xD BMW-jét is németeknél vette, ott is állították forgalomba (újonnan), és itthon szart be kb 3 hónap használat után, aztán, igaz nagynehezen, de a magyar BMW márkaszervíz csinálta meg garanciálisan.
Azért az sem várható el, hogy a magyar Renault az után fizessen, amibõl a szervizt leszámítva egy fityinget sem láttak.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Féltengely, gumiharang, konzol, motortartó bak -> 170e (+ÁFA?)
egy párszáz forintos csavar eltört, én meg fizessek ennyit - 2 év és 4 hónapos autó...
Renault Hungária és a Renault Kelet-Pest Autóház elzárkózik bármilyen kártérítéstõl, mert az autó Németroszágban lett forgalombahelyezve...
Pert nem akarok, 40%-kal olcsóbban veszem az alkatrészeket, megcsináltatom egy szerelõvel...
Azt nem tudom, hogy felhasználjam-e, hogy fotóriporter vagyok és rengeteg újságíró kapcsolatom van - de nem a Kiskegyednél, hanem a legolvasottabb politikai napilapnál...
Gerinctelen legyek, mint a Renault?
tényleg nem adnak? akkor mostmár végleg baromságnak tartom, maradék értelmét is elvesztette
|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Az viszont megint más kérdés, hogy aki pl ilferrora vesz autót, annak egy kanyi kedvezményt nem adnak már a kereskedésben a listaárból, míg magánszemélynek sokszor igen jelentõs összegeket is elengednek.
de ez is magyaros dolog, sokan alig tudják kiköhögni, de egy Octaviat nagyon fontos volt venni TDI-vel. Nem elég egy mittudomén Astra/Focus/Corolla. Aztán meg adja el mert nem bírja.
Ismerõsöm van, pár éve építkezés közben lecserélték Fiestájukat Focusra. Tehát hitelre még hitelt vett föl. Persze látszott rajtuk nagyon kicentizték. Aztán az egyik az állását elvesztette. Persze el kellett adni. Erre most hogy dolgoznak mindketten egy éve, kezdenek megerõsödni, de még alig van valamilyen tartalékuk, már az új Corollával szemezgetnek... No Comment
Ezt nem igazán értem, mit gondolnak az ilferro mibõl fizet? reklámokból nem hinném, majdnem barter az összes ha jók az infóim... 8000 autósnál meg nem elenyészõ a 40-50e.