Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Nekem még juliusban volt kb felújva. Még mindig korrekt, bár egy kicsit eresztett az tuti.
SötétBarom
Én kb szeptemberben fújtam kereket, kb egy hete megnéztem, mind a négy nagyjából 2.2 körül volt, szar errõl ennyit.. Igényes gumi -> no problem.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

I.C.ram
Igen, de kurvára nem mindegy, hogy mekkora a különbség 😛
kezdjük ott, hogy rendes gumi nem szivárog 😊

+ ha valahol 2x a nyomás, a kisebb sûrûség sz*rt se ér, mindenképp ,,szökni" akar ugyanúgy 😊

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

I.C.ram
Jó hát valamennyit számít. Mivel nagyobbak a molekulák a pakolási sûrûsége is rosszabb a nitrogénnek, ezért azonos nyomáson is kisebb lesz a sûrûsége.

Lehet, hogy ezt nem lehet észrevenni, de különbség az van 😊
pszihopata
Na kb. egyszerre írtuk ugyanazt!

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
Az a 20%-nyi más sûrûségû gáz ami a levegõben van aztán nagy különbség lehet,mikor 2.5 bar nyomásról van szó.
Mit számít ez egy szivárgáskor?

I.C.ram
Ezt mondtam én is...
A nitrogén sûrûsége 1.251g/L.
A levegõ 79%-a nitrogén. Az oxigén sûrûsége 1.429g/L. Tehát a sûrûség különbsége elhanyagolható.

De ami miatt valójában fasság amit irtál, az a nyomáskülönbség 😊 Ugyanis az abroncson kívül jóval kisebb a nyomás, mint belül. Ezért fog mindig kifelé szivárogni ugye...
I.C.ram
Ja meg azt kifelejtettem, hogy a nitrogéngáznak mintha nagyobbak lennének a molekulái, így nehezebben tudnak átpréselõdni az illesztéseknél, vagy legalábbis egyszerre kevesebb.
Egyébként a humbuk abbõl indul ki, hogy repülõgép kerekekben nitrogént alkalmaznak, mert:

"Dry nitrogen expands at the same rate as other dry atmospheric gases, but common compressed air sources may contain some moisture, which would increase the expansion rate with temperature."

Tehát a nitrogén semmivel sem jobb, mindössze kisebb az esélye, hogy nedvességet is tartalmaz (amit meg ugye a kompresszorozott természetes levegõ többet). És akkor most tegye fel a kezét, aki szerint pl felnire szereléskor nem kerül természetes levegõ az abroncsba... na ennyit arról, hogy milyen nedvesség mentes lesz a nitrogéntõl a dolog 😊

Meg ugye olyan hõmérsékletekkel, és nyomásváltozással az autó kereke soha nem találkozik, mint a repülõé.
I.C.ram
Najo, akkor elmondom az én teóriám!

Szóval alapvetõ fizikai törvény, hogy a nagyobb sûrûségû anyag mindig a kisebb sûrûség felé mozog.

Mivel a nitrogénnek kisebb a sûrûsége, mint a levegõjé, azért kevésbé mozog a levegõ felé, így kisebb a szivárgás is.

Szerintem ezért jobb a nitrogén. Egyszerûen a levegõbeakar nyomulni a kisebb sûrûségû nitrogénhez, és ezért nem engedi kijönni a nitrogént annyira. Persze így is van szivárgás, mivel az autó tömege miatt 1-barnál nagyobb nyomáson van a nitrogén, de még így is kisebb a nyomáskülönbsg a légkör és a gumi belseje között, mintha a gumiban levegõ lenne, ergó kisebb a szivárgás.
Megjegyzem, a levegõ 79%-a nitrogén 😊 Össze lehet adni, hogy mennyi különbséget jelentENE a tiszta nitrogén, ha jelentene egyátalán...
pszihopata
Szerintem inkább olyan kicsi a különbség hogy így nem mérhetõ!De akkor meg minek bele?

Nameg ha felmegy 1 tized bar-t napon v. pályán akkor is mi van?Semmi!

I.C.ram
De <#idiota>
Punker
nem az lenne a lényeg hogy különbözõ gázok különbözõ módon viselkednek adott hõmérsékleten? ha tök ugyanazt produkálták akkor tök ugyanaz volt benne.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

"Többször volt téma itt a "speciális kerékgáz" , tegnap csináltunk egy tesztet vele. Két teljesen azonos gumi és felni össze van szerelve, az egyik hagyományos pécsi levegõvel van felfújva a másik meg "gázzal". Pontos digitális nyomásmérõvel azonos nyomás beállítva, aztán kitettük a napra mindkét kereket azonos módon és perzselõdtek egy ideig, aztán nyomást ellenõriztünk. Mindkettõben azonos mértékben nõtt meg a nyomás a felmelegedés hatására, de ezen nem csodálkoztunk."
pszihopata
A pofám leszakad!

jesszus ez a Tiida 😄
Kell egy ilyen 😄D

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

pszihopata
Akkor megvan a megoldás!Ha a nitrogén nem szökik,csak az oxigén és a többi faszomtudja gáz,akkor ha pumpálgatom idõvel javulnia kell,mert a végén csak nitrogén lesz úgyis az egész.
A levegõ nagy része úgyis az!

Tufa
"inkább maradjunk annyiban hogy lehuztak 1200 forintal és a gáz hülyeség"

pszihopata
Szóval eresztett és gázzal már nem ereszt ugyanaz a gumi szerelés nélkül?

Ez csodálatos!😊

A gumisok lassan csak gázt fújnak,minek szerelni mi?

cement
hat akkor valami perforalt gumitok lehet, mert nekem sosem megy ki belole a levego. kb 2 havonta ranezek es mindig ugyanannyi

respect to the man in the ice cream van

Tufa
elötte kb 2hetente kellett fújni a kereket, 2.2 bar helyett volt olyan hogy 1.8bar volt benne, most másfél hónap alatt pedig nem volt nyomás csökkenés.
De inkább maradjunk annyiban hogy lehuztak 1200 forintal és a gáz hülyeség.. 😊

pszihopata
Elõtte eresztett ugyanaz a gumi?Ha akkor szerelték át nincsen mivel összevetni!

Azért a fizikai magyarázatára igen kiváncsi lennék,miért nem szökik el ugyanúgy?

Tufa
Én azt vettem észre hogy másfél hónap alatt egészen az elözõ hétig végig ugyanolyan nyomás van/volt a gumikban. Ha az átverés hogy nem kell másfél hetente fujatni valamelyik gumiba, akkor istenem, átvertek (mekkora balfék vagyok...). Ez kb olyan téma mintha valakinek próbálnád elmesélni hogy egy 35Wos xenon messze jobb mint egy 100Wos halogén és csak azt a reakciót kapod rá hogy: "zanyád!+!4 100W jobb mint a 35W!+%!" Amig nem próbálod ki, addig ugyis hülyeség..

shad0w
A fizika nem hit kérdése. Én nem állítom, h nem igaz, csupán nem látom át, h miért lenne mindez lehetséges amit írtál. Amennyiben valaki logikusan megindokolja én nem kételkedem tovább 😊

don't give a fuck

pszihopata
Ez a baj hogy ami átbaszás abban hinni kell!

Ha nem az lenne,leírnák konkrétan miben jobb,vagy tesztelnék!
Ugyanígy nem tesztelik a prémium üzemanyagokat,a hárompólusú gyertyát stb.

Ez nem hit kérdése. A csodagáz parasztvakítás, és nálad kitûnõen mûködött úgylátom 😊
Tufa
De miért magyarázkodjak? Megemlítettem hogy nekem jó véleményem van róla, Te nem hiszel benne. ÉS?

pszihopata
Tuti nitrogén,semleges és olcsó.😊

Azt állítod jobb a csodagáz a levegõnél. De fogalmad sincs miért.
Az indok amit felhoztál meg nonszensz...
Tufa
miért vezessem le? nálam bevált, nem akarok senkit sem meggyözni róla..

#60742 legfõbbkép nitrogén

fifi
aha
hogy apámat idézzem:
"kisfiam, magyarázhatsz nekem,de a fizikát akkor sem lehet megb@szni..."

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

shad0w
Milyen gáz ez egyáltalán amit belenyomnak?

don't give a fuck

pszihopata
Nálam ez elvi kérdés,nem anyagi!<#wink>

Aha, és pont erre építenek.
Kitaláltak pár fasságot, amitõl szerinted jobb a gáz, és mivel ugyse nagy az árkülönbség belerakatod. Nekik számold ki mekkora haszon x szerelt kerékre nézve... pontosan ugy van ahogy psziho irja.
Na akkor vezesd le nekünk, hogy abból a kerékbõl amibõl a levegõ kijut, a csodagáz miért nem 😊

Meg azt is magyarázd el nekünk, melyik az a csodagáz, amelyik nem tágul, és nem szûkül a hõmérséklet függvényében. (csak mert ugye a fizika szerint mindegyik, de lehet õk voltak a hülyék 😄 )
Tufa
nemhiszem hogy 300ft/guminként akkora megterhelõ dolog lenne bárki számára 3-4havonta..

pszihopata
A levegõ eddig ingyen volt ki kellett valamit találni hogy ez is pénzbe kerüljön.😊

A gázos gumi egy nagy átbaszás!

Tufa
nagyobb az esélye hogy a tank robbanjon fel mint a gumi ami gázzal van töltve kb.. 😛

Tufa
onnan hogy kb másfél hónapja van gázzal feltöltve, azelött másfél hetente kellett rakni minimum a gumiba, a gázos gumit elözõ héten ellenöriztettem és semmi nyomáscsökkenés nem volt benne. Nincs tágulás vagy szükülés mint a levegõs gumiknál pl és valahogy nekem a menetkomfort is jobb lett benne.

Mármint mi? A gázzal töltött gumi? És honnan tudod hogy jobb a levegõnél?
Tufa
nem marketing miatt döntöttem igy hanem mert félévig jól teljesített egy családon belüli A8 alatt 😊

Akkor te is bekajáltad a marketinget, aminek fizikai alapja egy szál se.
Máté94
Egy kis tüzet?😄
Tufa
nekem sincs levegõ a gumiban(gáz van benne, sokkal jobb, nem ereszt, mindig olyan kemény amilyennek kell lennie)..

I.C.ram
Ja ez már régi, de elég rondán néz ki 😞 Nem raknék fel autómra ilyet.
broman191

MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64