101020
.
  • I.C.ram
    Ne izgulj, Land Rover is van ilyen felszerelt, csak az RANGE ROVER. Na az van kb egy árban a Hummerrel, talán kicsit olcsóbb a fullextrás
  • FREAK

Tud ilyet a Land Rover? :D
  • I.C.ram
    Na ebből látszik, hogy nem nagyon értesz a témához. Egy terepjárónal legutolsó szempont a belső! Minél fapadosabb annál jobb, annál könnyebben takarítható egyegy offroadozás után, annál kevésbé drága a javítás. Ezek a Hummerek, amiket itt mutogatsz másra nem jó, mint forgalmi dugót csinálni.
  • FREAK
    naja, a gaz69 is katonai terepjáró, és? mindkettőben hamarabb meghalsz, ha aknára hajtasz, mint a H1-ben
  • FREAK
    :DDDDDDDDDD

mellesleg 135 millió sem elég egy Defendernek ahhoz, hogy megközelítse ezt a színvonalat belső térben

(remélem, bejön a kép)
  • I.C.ram
    Jobb, ha tőlem tudod, hogy a Defender is katonai terepjárónak tervezték 1946-ban.
  • Bunyós Pityu
    Hummerre gépPityu, Defenderre rakéta :D

• Punker
    ami a magyar útviszonyok mellett érthető is....
  • FREAK
    te meg azt téveszted szem elől, hogy a Hummer a hadseregnek készült, és elsődleges szempont volt az aknabiztosság

senki nem mondta, hogy az átlagember kezdjen el Hummerrel közlekedni, de aki megteheti, az meg is teszi...
  • FREAK
    mondjuk azt sem tudom miről beszélt IC, mert a Hummer alap motorral 195 lóerő, és 430 Nm, míg a standard Defender 180 lóerő és 230 Nm

mindkettő V8, igaz egyik 6.5L a másik 4L (viszont a Hummer max 3500-at pörög, míg a Defender 4-5000 körül adja le a 180 lovat, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy kevesebbet fogyasz, ha rendes használatban van)
  • I.C.ram
  • I.C.ram
  • I.C.ram
    Csak azt téveszted szemelöl, hogy 35 millából 100* durvább Defendert építek, mint egy 35 millás Hummer!
  • Punker
    a Hummer géppuska nélkül olyan csupasz, nekem azért nem tetszik
  • CybearBoy
    Én meg az alaszkai hummert.
  • Punker
    az Alaszkai Defender a legjobb, azt választom
  • Bunyós Pityu
    Ennek pont hasmagasságban van a hasmagassága!
  • Tikal #9243
    még jo hogy a szériát nézzuk, hisz azt lehet hasonlitani viszonylag reálisan, a tuing változatokat nem lehet mert abbol rengeteg féle variácio lehet.
    pl tuning változatban a hasmagaságot akkorára rakom amilyenre akarom, tehát máris feleslges arrol votatkozni hogy a defender vagy a hummer képes e arra hogy nem ut el egy kutyát hanem átmegy folotte :)

akkor beszéljunk a hasmagasságrol....mennyi is a defenderé? :)

alaszkai hummer :)
  • I.C.ram
    A legjobb képeket nem tudtam berakni :( hülye tripod és tsai miatt.
  • I.C.ram

Alaskai Defender :D

Az a gond veletek, hogy ti a széria defendert nézitek, de még az is csak alig marad alul adatokban a Hummertől. Egy TEREP Defender, amit MO-n nem árulnak, az is jóval olcsóbb mégis jobbak az adatai. Gázló magassága is nagyobb, bár pontos adatokat nme tudok mondani.
  • Tikal #9240
  • Tikal #9239

egyszer láttam egy homevideot, tél volt, a csávok csináltak egy rámpát, amire full gázzal ráhajtottak, és kurvanagyott repültek a hummerrel :) kb mint a jurasic park 2-ben, nem tudom emlékeztek e :)
  • CybearBoy
    Pár kép (hummer rulez) :D

• Tikal #9237
    ja, meg jo hogy defendert vesz vagy toyotát, mikor a hummert ki se tudná használni, meg az árábol vesz 4 land rover meg 6 toyotát :)
  • Punker
    vazze 3 napja vitatkoztok a semmin, inkább képeket....
  • Tikal #9235
    na mindegy, tény hogy nem egy kategoria, a defender auto, a hummer meg joformán teherauto, más célokra lettek kitalálva ennyi.
  • FREAK
    "sok ott még a toyota és a nissan is"

Sőt, a filmektől eltekintve sokkal több fehér Toyota 4runnert látni a híradókban, mint Land Rovert... Az autóvásárlás kormányzati döntés, és fontos szempont a gazdaságosság, még jó, hogy olcsón akarnak jót venni.
  • Tikal #9233
    hummer motorja gyengébb mint a defenderé?
    miért mennyi a defender v8-as motorja?

az a baj hogy pl adatokat se közöltél, én igen.... persze nem azok dötenek de ha már beszélunk vmiről akkor legyenek már tények is....
    hazai off-roadosok még jo hogy azt mondják jobb a defender, hisz nincs pénzuk 40millás autora, örülnek ha kijön egy defender vagy toyota.

off roadon jo ha szuk az auto mert ott olyan pályák vannak ,de az életben nincsenek pályák, kijelolt utak, a hummer magának csinálja az utat :)

afrika 3/4 kicsit sok.... sok ott még a toyota és a nissan is.... de sajnos én nem ismerem az ensz afriaki részlegét :)
  • FREAK
    ez az ENSZ duma tök gáz, most én jöjjek neked azzal, hogy az amerikai hadseregben hány hummer van? mi köze ennek bármihez?

a lényeg, hogy embertelen terepen én a Hummert választanám, leszarom, mit mond az offroadosok többsége (nyilván senki nem fogja neked azt mondani, hogy "hát csak egy defenderre volt pénzem, de áll a faszom a Hummerre, csak ugye az nem 5 millió, hanem 35.....")
  • I.C.ram
    OK tegyük fel, hogy a Defender ugyanolyan terepjáró mint a Hummer. Hummer 2* nehezbb a defendernél, de a V8-as motorja majdnemhogy gyengébb a Defender V8-asánál. Egy Hummer árából 3db Defendert vehetek. Az ár nem azt jelenti, hogy jobb lenne, csak sokal drágább az előállítási költsége. De ha megkérdezel IGAZI OFF-ROAD versenyzőket 10-ből 8 a Defenderre fog szavazni. Afrika 3/4-ében Defender a sláger, nem véletlenül. Arról nem is beszélve, hogy marha nagy piaca volt Amerikában is, csak valamiért az új szabványoknak nem felelt meg, de majdhogynem jobb piaca volt amerikában mint európában, pedig amcsiban azért ottvannak a nagy dög terepjárók.

Ja és az ENSZ Afrikai részlegének, csak úgym egsúgóm 70%-a Defender.

Najó hagyjuk, mert ti úgyse fogtok meggyőzni engem, és énse titeket.
  • Tikal #9230
    érdekes hogy a nagy dög hummer forduloköre kisebb mint a defender 90-é.
    12.65 dfender 90, 8.1 a hummer...
  • Tikal #9229
    földút, mező.... hozzátenném sivatag, ho, mocsár.... repülőből kidobás, 80cm-es gázlomélység, 56cm-es lépcsőmászás....

de sajnos még mindig nem érted hogy a kettő nem hasonlithato össze, humvee messze más kategoria, persze feljebb :)
  • Tikal #9228
    fél ensz toyota-t használ, megsugom, meg nissan patrolt.

tengelytávot elirtam :) az tök normális a hummernél, inkább csak széles.
    4686mmm a tengelytáv, alvázmagassága 406mm
    nyomtávja elég széles ahhoz hogy ne boruljon fel, 1800mm :)

Igazad van, nem terepjáro annál joval több :)
    High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, ez kicsit többet tud mint a defender.
    Ja és miért nem alkalmazák a britek? Miért nem vesznek a britek f-16-ost? mert van nekik saját gyártmány, a németeknek is van, farciáknak is van. Szoval hogy támogasák a hazai ipart!

"Hiába másik fel egy hegyre, ha ott egy megkeményedett hegyikecske szarján fentakad, és libikókázik."
    azért ezt ne ugy képzeld el mint a mesékben hogy a hegytető olyan mint egy kúp :)

• FREAK
    vazzeg nézd már meg az árakat is, utána legyél ilyen okos... egy Hummer még ma is geci drága, ahhoz képest a Defender átlag árban van

és hadd súgjam meg, hogy sem az ENSZ sem mások nem terepeznek a Defendereikkel, hanem szépen libasorban másznak az országúton....
  • hen-tes
    és hosszan ?
  • I.C.ram
    Palik láma volt, röviden ennyi.
  • I.C.ram
    Sőt! Olyan szar autó, hogy még a sokat látott Palik sem tudta gépészkedésével nyeregben tartani :)
  • hen-tes
    most mi is törtét pontosan ?
  • I.C.ram
    Szemét palik a sírba küldött egy derék defendert :/
  • I.C.ram
    Ja az eredetit már láttam :))