101020
.
-
[Walaki]D`Lair #9661 Gratula hozzá, nagyon szép jármű... -
#9660 Maszka|Galant
-
#9659 muszáj lesz, mert aszfalton csak annyi jön le belőle, hogy nem egy helyben füstölök indulás helyett :) -
#9658 FREAK már próbálgattya a 4x4-et :D
-
#9657 Ráadásul valami hihetetlen ronda aránytalan az egész autó. KIA nagy eséllyel nevezhetne a legrondább autók versenyén. Valami hihetetlen gány autókat gyárt. -
#9656 jol néz ki, sztem 600at biztos megért -
#9655 Ez a kedvencem! Ennél pofátlanabb koppintással még soha nem találkoztam!!!
KIA OPIRUS :D
-
#9654 Én se ismerem a témát, de van olyan amit te kormányzol (tehát rudazattal összeköttetésben vannak a hátsó kerekek a kormánnyal), és van olyan ami közvetlenül nem kormányozható, de olyan a felfüggesztése, ami engedi kanyarban elfordulni a kerekeket néhány fokig (pl. Xsara). -
#9653 persze, amúgy mi a különbség (technikailag?)
hülye vagyok az ilyenhez, az eddigi autóim inkább motoros dobozok voltak :DD -
#9652 Freak: utánanézel ennek a hátsó kormányzásnak? -
#9651 Odabasznék neki! :) -
#9650 grat -
#9649 600 vót, valóban meglepően olcsó. Tulaj kiköltözőben van Bulgáriába, ahol egy S60 Volvo várja, úgyhogy nem akart ezzel sokat szarozni.
Egyedül a kuplung vár felújításra, bár 3 nap alatt megtanultam ezzel is recsegés nélkül váltani :) -
#9648 Hogy adták? Az eggyel újabb galantok is meglepően olcsók néha. -
#9647 Hátsó kormányzás passzív vagy aktív? Az a motortér elviselne egy kis brigéciolt :D -
#9646 VOÁV!
Durvítósak azok a ködlámpák. -
#9645 Íme FREAK új szekere:
'89 Galant 2.0 GTi 16v 4x4
-4 kerék meghajtás/kormányzás
-4 tárcsafék
-4 elektromos ablak
-elektromos, fűthető tükrök
-szervó
-ABS
-klíma
-CD
-riasztó
-centrálzár
-klíma
-immobiliser
-spoiler (körbe)
-alufelnik (205-ös gumikkal)
kb. 146 lóerő (bár lehet hogy csak fiatal korában volt annyi.... :) -
#9644 Mingya totalcar.
Ma is elloptak egy autót a házunkból... -
#9643 ez csak használtakra vonatkozik, asszem, az is csak a 2000 előttiekre
kb -
#9642 és Alsó-középkategóriás autónál úgy 20-30%-ot lehetett fogni. -
#9641 Aha. Hát eddig nekem 1 éves kocsik közül csak egy Rover 25-tel meg egy IV Golffal volt tapasztalatom, bár ezt elmeséltem szerintem már 1000× és ezek elég (főleg a Rover 25) drágák újonnan, viszont 1 évesen már ugyanannyiba kerülnek. -
#9640 Ez kocsitól függ. BMW-t vennék egy évesen (néha majdnem féláron), kisköbcentis kiskategóriásat nem (kis értékvesztés, hamarabb meghal). -
#9639 Valóban, de azért nem árt tudni, hogy milyen adó lesz újautókra.
Azért ha valaki újabb típusú autót vesz, akkor érdemesebb 1 évesen mondjuk, hisz az még új, de simán lehet fogni rajta 20-30%-ot. -
#9638 Téli gumi elsősorban azért keskeny, mert: egységnyi felületre így nagyobb nyomás nehezedik, ez a nyomás pedig összeszorzódik a tapadási együtthatóval, sazlé... -
#9637 KülöMben is leszarom az újautókat még jópár évig, a használtautó piac izgisebb. -
#9636 Nálunk okosabbak se tudnak biztosat, sazöl... -
#9635 up!
Nem tudja valamelyikőtök, hogy ez a mostanában bevezetendő regisztrációs adó mit takar?
Az Autó2 márciusi számának előzetesében olvastam, hogy "Regisztrációs adó - zuhannak az árak?".
Ebből arra következtettem, hogy olcsóbbodni fog az alapár, de ha adóról van szó, akkor bizonyára a zsebünkből vesz ki pénzt.
Mit tudtok erről?
-
#9634 De a nyárigumiknál jók a szélesek, téliguminál meg a keskeny a sláger. -
#9633 Attól megmarad ez a helyzet. Szerintem bordázat függű, minél jobban ki tudja szorítani a vizet, ez egy vastag keréknél nehezebb, mert ugyan hosszabb út vezet kifelé. -
#9632 de a kerék forog, és nem fémböl van -
#9631 A jégen csúszik. Ott viszont minél kisebb a felület, annál jobb a helyzet. -
#9630 Ez nem teljesen így van. Nézd csak meg a korcsoját. 1 cm-es vastagságó penge van rajta, mégis úgy csúszik, hogy ihajj. Minél vékonyabb a felület, annál nagyobb lesz a nyomás a talajon, és úgy a dolgok magasabb nyomáson jobban olvadnak, ezért alattad is megolvad a hó. -
#9629 A kerék tapadó felület nem csúszó -
#9628 Nézzetek meg 1 jégrallyt.
Virsligumikon szaladgálnak az autók, hogy minél kisebb legyen a csúszó felület.
Lapos, ezáltal szélesebb kerék télen -> -
#9627 pl tul lapos gumival hogyan kapaszkodsz fel?.... -
#9626 tereptől függ.... -
#9625 Ha leereszted, a csúszó felület megnő a kilapult gumi miatt. Szerintem nem ajánlatos. -
#9624 És lecsúsztál az útról -
#9623 Nem is tudom. Lehet, hogy van benne vmi, terepezésre a terepjárók kerekeit is lejjeb szokták ereszteni, a jobb irányíthatóság érdekében. -
#9622 pedig már leengedtem