101020
.
  • [Walaki]D`Lair
    Gratula hozzá, nagyon szép jármű...
  • Bunyós Pityu
    Maszka|Galant

• FREAK
    muszáj lesz, mert aszfalton csak annyi jön le belőle, hogy nem egy helyben füstölök indulás helyett :)
  • Bunyós Pityu
    FREAK már próbálgattya a 4x4-et :D
  • I.C.ram
    Ráadásul valami hihetetlen ronda aránytalan az egész autó. KIA nagy eséllyel nevezhetne a legrondább autók versenyén. Valami hihetetlen gány autókat gyárt.
  • Pyx #9656
    jol néz ki, sztem 600at biztos megért
  • I.C.ram
    Ez a kedvencem! Ennél pofátlanabb koppintással még soha nem találkoztam!!!

KIA OPIRUS :D

• Bunyós Pityu
    Én se ismerem a témát, de van olyan amit te kormányzol (tehát rudazattal összeköttetésben vannak a hátsó kerekek a kormánnyal), és van olyan ami közvetlenül nem kormányozható, de olyan a felfüggesztése, ami engedi kanyarban elfordulni a kerekeket néhány fokig (pl. Xsara).
  • FREAK
    persze, amúgy mi a különbség (technikailag?)

hülye vagyok az ilyenhez, az eddigi autóim inkább motoros dobozok voltak :DD
  • Bunyós Pityu
    Freak: utánanézel ennek a hátsó kormányzásnak?
  • Jano
    Odabasznék neki! :)
  • Bunyós Pityu
    grat
  • FREAK
    600 vót, valóban meglepően olcsó. Tulaj kiköltözőben van Bulgáriába, ahol egy S60 Volvo várja, úgyhogy nem akart ezzel sokat szarozni.

Egyedül a kuplung vár felújításra, bár 3 nap alatt megtanultam ezzel is recsegés nélkül váltani :)
  • Bunyós Pityu
    Hogy adták? Az eggyel újabb galantok is meglepően olcsók néha.
  • Bunyós Pityu
    Hátsó kormányzás passzív vagy aktív? Az a motortér elviselne egy kis brigéciolt :D
  • Bunyós Pityu
    VOÁV!

Durvítósak azok a ködlámpák.
  • FREAK
    Íme FREAK új szekere:

'89 Galant 2.0 GTi 16v 4x4

-4 kerék meghajtás/kormányzás
    -4 tárcsafék
    -4 elektromos ablak
    -elektromos, fűthető tükrök
    -szervó
    -ABS
    -klíma
    -CD
    -riasztó
    -centrálzár
    -klíma
    -immobiliser
    -spoiler (körbe)
    -alufelnik (205-ös gumikkal)

kb. 146 lóerő (bár lehet hogy csak fiatal korában volt annyi.... :)
  • Bunyós Pityu
    Mingya totalcar.
    Ma is elloptak egy autót a házunkból...
  • FREAK
    ez csak használtakra vonatkozik, asszem, az is csak a 2000 előttiekre

kb
  • Taranov
    és Alsó-középkategóriás autónál úgy 20-30%-ot lehetett fogni.
  • Taranov
    Aha. Hát eddig nekem 1 éves kocsik közül csak egy Rover 25-tel meg egy IV Golffal volt tapasztalatom, bár ezt elmeséltem szerintem már 1000× és ezek elég (főleg a Rover 25) drágák újonnan, viszont 1 évesen már ugyanannyiba kerülnek.
  • Bunyós Pityu
    Ez kocsitól függ. BMW-t vennék egy évesen (néha majdnem féláron), kisköbcentis kiskategóriásat nem (kis értékvesztés, hamarabb meghal).
  • Taranov
    Valóban, de azért nem árt tudni, hogy milyen adó lesz újautókra.
    Azért ha valaki újabb típusú autót vesz, akkor érdemesebb 1 évesen mondjuk, hisz az még új, de simán lehet fogni rajta 20-30%-ot.
  • Bunyós Pityu
    Téli gumi elsősorban azért keskeny, mert: egységnyi felületre így nagyobb nyomás nehezedik, ez a nyomás pedig összeszorzódik a tapadási együtthatóval, sazlé...
  • Bunyós Pityu
    KülöMben is leszarom az újautókat még jópár évig, a használtautó piac izgisebb.
  • Bunyós Pityu
    Nálunk okosabbak se tudnak biztosat, sazöl...
  • Taranov
    up!

Nem tudja valamelyikőtök, hogy ez a mostanában bevezetendő regisztrációs adó mit takar?
    Az Autó2 márciusi számának előzetesében olvastam, hogy "Regisztrációs adó - zuhannak az árak?".
    Ebből arra következtettem, hogy olcsóbbodni fog az alapár, de ha adóról van szó, akkor bizonyára a zsebünkből vesz ki pénzt.
    Mit tudtok erről?

• Taranov
    De a nyárigumiknál jók a szélesek, téliguminál meg a keskeny a sláger.
  • I.C.ram
    Attól megmarad ez a helyzet. Szerintem bordázat függű, minél jobban ki tudja szorítani a vizet, ez egy vastag keréknél nehezebb, mert ugyan hosszabb út vezet kifelé.
  • Pyx #9632
    de a kerék forog, és nem fémböl van
  • Jano
    A jégen csúszik. Ott viszont minél kisebb a felület, annál jobb a helyzet.
  • I.C.ram
    Ez nem teljesen így van. Nézd csak meg a korcsoját. 1 cm-es vastagságó penge van rajta, mégis úgy csúszik, hogy ihajj. Minél vékonyabb a felület, annál nagyobb lesz a nyomás a talajon, és úgy a dolgok magasabb nyomáson jobban olvadnak, ezért alattad is megolvad a hó.
  • mikike
    A kerék tapadó felület nem csúszó
  • Jano
    Nézzetek meg 1 jégrallyt.

Virsligumikon szaladgálnak az autók, hogy minél kisebb legyen a csúszó felület.

Lapos, ezáltal szélesebb kerék télen ->
  • Tikal #9627
    pl tul lapos gumival hogyan kapaszkodsz fel?....
  • Tikal #9626
    tereptől függ....
  • Jano
    Ha leereszted, a csúszó felület megnő a kilapult gumi miatt. Szerintem nem ajánlatos.
  • Taranov
    És lecsúsztál az útról
  • CybearBoy
    Nem is tudom. Lehet, hogy van benne vmi, terepezésre a terepjárók kerekeit is lejjeb szokták ereszteni, a jobb irányíthatóság érdekében.
  • mikike
    pedig már leengedtem