101020
.
-
#12791 Ja: annyi pénzből amennyibe egy mini Cooper S kerül (6,5 milla ha jól tudom, a többi Mini teljesítménye - motor és futómi is - szvsz elég harmatos) inkább vennék egy használt pár éves Integra Type-R-t, M3-as bömbit, Alfa GTA-t, vagy Celica-t. -
#12790 Opel szervíztapasztalat:
Nekem a 13 éves mociban gyári kompresszió van, 8000 km-en 2 dl olajat eszik, -10 fokban elsőre indult kb. 1-2 mp indítózással. Szóval én ezt cáfolnám. Persze lehet, hogy 91 óta elfelejtett az Opel motorokat gyártani, ebben nincs tapasztalatom. Annyit tudok, hogy 93-94 környékén jött az első Ecotec motor széria ami eléggé szar lett, de már ki kellett nőnie a gyermekbetegséget majd 10 év alatt :) A dízelekről vegyes véleményeket hallottam.
De azért azt is vedd figyelembe, hogy ha egy autóból agyon sokat visznek el, akkor nyilván több is fog elromlani a nagy számok törvénye alapján. Melyik a szarabb: 500000 db-ból 50000 db szar, vagy 10000-ből 1000? Ugyanaz... -
[Walaki]D`Lair #12789 Így van! -
cyrus #12788 én nem mondtam hogy nem drága...
de azopelekről eddig csk rossz szerviztapasztalatokat hallottaam, és egy német vagy osztrák - nem, emléxem pontosan - felmérés szerinte ezt veszik a legtöbben, de ez is romlik el a legtöbbet -
#12787 ( az opelek egyébként ebből a szempontból hányás kategóriában vannak)
Nemtom mire gondolsz, de szívesen elviszlek az autómmal egy körre (és ráadásul az én Calim a leggyengébb motorral szerlet, viszont van egy kis futóműtuning), és garantálom, hogy megváltoztatod ezt a véleményed ;)
Ne az 1.4 Asztmákból indulj ki :)
Ui: ha lesz jogsid, és nem vagy milliomos, az is szempont lesz, hogy egy ilyen új szériájú Mini 5-6 millánál kezdődik... -
#12786 3 fajta van: Akkor Mini one, Cooper, Cooper S. -
cyrus #12785 hogy ülnek a tetőőőn ! -
James Bond #12784 tereptárgy segítségével -
James Bond #12783 Manuálfókuszos gépnél elképzelem hogy az autó kb hogy fogja kitölteni a képet, és valamilyen tereptárgy (aszfal mintázat, fa az út szélén) oda élesítek ahová a kocsit várom. Egy gyors AF-es gépnéz ez nyilván egyszerűbb.
A leglényegesebb, hogy folyamatosan követem a kamerával az autó mozgását. Rekesz és záridő kiválasztása attól függ mit akarok a képpel elérni. -
James Bond #12782 Analóggal fotóztam, és nincs scannerem, úgyhogy csak azt tudom megmutatni amit digitálissal papírképről készítettem, olyan is minőségre.
Nagyon kiváncsi leszek mit tud majd a minoltám, elvileg pont erre a célra nagyon alkalmas. -
cyrus #12781 nemkel, még nem nagyon off, csak kicsit off :)
azt hogy hogyan fényképezel le egy nagy sebességgel feléd jövő autót... -
#12780 fellelhető vhol a neten?
-
#12779 flém! :D
-
James Bond #12778 rally!
:D
(ÁZ!) -
James Bond #12777 Kérdezz konkrétan, mert most nem tudom mit kell kifejtenem. Btw ezzel a kérdéssel át is mehetnénk a fotós topikba. -
#12776 really?
-
cyrus #12775 jó, figyelj, ha te igy tudod, lehet hogy igy van, nem vitatom, legjobb ismereteim szerint úgy van ahogy én modom, de igérem utánanézek...
de kifejthetnéd akkor hogy hogy van mert érdekelne... -
James Bond #12774 Te láttál párat, én meg csináltam párszázat :D -
James Bond #12773 Nem akarok nagyképű lenni, meg nem is akarok itt offolni, ezért azt mondom, ha érdekel a téma, olvass utána, mert butaságokat mondasz. -
cyrus #12772 természetesen az akkor van, ha szembe jön veled a verda... ha melletted húz el, kicsit több időd van...
hidd el nekemis.. láttam már rallifotókat, amik igencsak el voltak baszva pont ezért.... -
cyrus #12771 hááát, ha jók a fényviszonyok, rövid expozicios idő is elég.... de akkor már kurvára kell süssön a nap direktbe a kocsira -
James Bond #12770 :DDDD
Ne haragudj, de hülyeségeket írsz.
Rallyt szoktam fotózni, úgyhogy véletlenül tudom, hogy ez nem így megy. -
cyrus #12769 nem a mini menetteljesítménye, ugy általában az autóké, amiben ülök..
a másik : ez egy sajtófotó, tehát, megrendezett, tehát meg van várva az optimális fényerősség (gyk mikor süt oda a nap), és mivel az autó mozgásban van, a fényképezőgéppel, viszont csak egy helyre lehet élesíteni, az autónek ezen az egy helyen minél több időt kell eltöltenie. ez aza idő akkor nő, ha a kocsi lassan megy... tehát nem dől be olyan vesszettül... -
[Walaki]D`Lair #12768 Mini One Cooper S van te.... -
James Bond #12767 ezt a kommentedet nem értem... -
#12766 Ugye azt tudod, hogy több fajta Mini van. Van MINI ONE, MINI ONE S és a MINI COOPER. Cooper a sport változat. -
James Bond #12765 pfff..
Opel szvsz az 'inkább megbízható' kategóriába tartozik, az új Astra egyébként kifejezetten tetszik, és 90-200LE motorokkal szerelik.
Mi az amit észreveszel jogsi nélkül a mini menetteljesítményéből és a megbizhatóságából? (főleg egy mozifilm alapján) -
cyrus #12764 sejteni lehet.. mivel sajtófotó, ezért be van állítva, tehát nem túl nagy sebességgel ment bele. -
#12763 Régi Cooper ezerszer jobb szerintem, nekem egy régi cooper kéne. -
James Bond #12762 Miért? Ez nem pályagép, és nem tudod mennyivel ment bele a kanyarba. -
cyrus #12761 figyi.. nagyon szar nem lehet..... de nem csak az optika.. a menetteljesítményt és a megbizhatóságot az is észreveszi akinek nincs jogsija ( az opelek egyébként ebből a szempontból hányás kategóriában vannak) -
cyrus #12760 Háát, ez azért nem túlságosan sportos futóműre jellemző :
-
James Bond #12759 A Swiftet is szégenletesen sokáig gyártották.
Optikailag jó hatás... amíg nincs jogsid, lehet hogy ez a legfontosabb egy kocsiban, majd ez idővel változni fog :) -
James Bond #12758 Lapos építésű autó, 4 sarokba kitolt kerékkel, alap hogy nem lehet olyan szar az irányítása. -
cyrus #12757 a Verdák optikailag jó hatást keltenek.
Mo-n nemkapni szar autót (pl 1-es golf - újat természetesen) -
James Bond #12756 A 21. században gyártanak egyes golfot, tavriát, és még soksok szemetet.
Olasz meló fosa film (mármint a rimék), amikor a felvételek fele trükk, hogy szűrsz le bármit? -
[Walaki]D`Lair #12755 Én csak azt hallottam, hogy nagyon atom futóműve van...:) -
cyrus #12754 Nem vezettem, 17 vagyok, nincsis jogsim.. de überkirály autó, mellesleg ezt a nézetemet az olasz meló c. film csak erősítette.. meghát ugye benne van hogy az 21. században egy autó nem lehet szar...... tehát akármilyenkerülne a kezembe, örülnék neki -
[Walaki]D`Lair #12753 Vezettél már?
Mert én még nem, de érdekel milyen...:)
Csak a smarthoz tudom viszonyítani, mert az is egy rettenet jó autó...mármint a kicsi...mert a többit nem ismerem..:) -
cyrus #12752 cooper s a világ legjobb verdája !