101020
.
  • I.C.ram
    hát nekem ez a belső nem tűnik nagyon conceptnek. Ahhoz túl semmilyen, és földhözragadt.
  • desigo
    figyelemfelkeltő concept még csak
    majd a gyártásra letisztul
  • I.C.ram
    Lehet. De nagyon gagyin néz ki ezzel a sürke+márcipánpiros kombóval. Olyan mint egy gagyi flokkolás vagy egy szétkopott műanyag. A két szín meg köszönőviszonyban sincs egymással.
  • R0zs0máK
    sztem inkább alcantara :))
  • I.C.ram
    De hányinger az a bél a hülye flokkolt műszerfallal.
  • desigo
    Jaguar C-X16

• Attila8805
    Az egyik fele már megvan :D
  • R0zs0máK
    WANT!
  • [HUN]Crassus
  • R0zs0máK
    no politika ide, htxvm
  • SötétBarom
    Nálam volt két napig egy 407-es. Egy PÖZSÓ.

Azt kell, hogy mondjam fasza. Meglepően fasza.. Mondjuk épp azért volt nálam, hogy el tudjam vinni itthon szervizbe :DDDDDD
  • [HUN]Crassus
    jaaaa "igazad" van tehát szarjak bele,hogy az euró lassan 320 ft lesz Orbán fanatikus hívei meg csak szajkózzák,hogy Fideszfideszfidesz.....mikor aztmondják "bírka nép" akkor rád is gondolnak....
  • GregSB
    Akkor örülj egy kicsit ennek a ténynek. Vagy felőlem sírdogálhatsz egész hátralevő életedben, ha neked az a jó.
  • [HUN]Crassus
    nem Indiában vagy Afrikában élek.......
  • plas
    Otthon ha jol emlekszem az atlag ber 140HUF ebbol, hogy egykor majd cca. 15M erteku lakasod legyen majd 9 even keresztul kellene az egesz osszeget felreraknod. Mi parommal luxembourgban elunk, de itt is hasonlo a keplet. Atlagber netto 2300 EUR egy kozepes minosego lakas ara 300e EUR. Ehhez cca. 10 even keresztul kellene felrerakni. Szoval az atlagber es az atlagos lakasarak aranyai nagysagrendileg hasonloak mindenutt nyugat europaban. (legalabbis nemet o, francia o, belgium, hollandia, ausztria biztos...)
    Ami itt olcso az az elemiszer, ruhazat... Megkockaztatom, h olcsobb mint otthon. Nem beszelve az uzemanyagrol. Termeszetesen a szolgaltatasok dragak. Egy also kategorias etteremben is min. 35 EUR/fo a kaja. Az arak innen indulnak. Hogy a temanal maradjak: gepjarmu biztositas full cascoval egy 140Le Crtdi passat variant-ra 2000EUR/ev<
    De mindezek ellenere lenyegesen jobban lehet itt kint elni, mint otthon...
  • R0zs0máK
    Az mi?
  • Ronny
    Ne a mostani 312 forintos öjróval számolj, 2006-ban még ~260 volt az átlagárfolyam. Nem mintha az a 44 eur sokat változtatna a képen:)

Egyébként az ötszörös szorzó korrektnek tűnik. Végeredményben 2-3x jobban élnek, már ha ezt ilyen formában ki lehet fejezni.

• I.C.ram
    Most néztem. 2006-ban volt 382 euró a netti magyar átlagfizu. Németeknél ugyanez 2006-ban valóban 2040 euró volt. 5,4x szorzó... 2006-ban... Ez mára simán van 6-7x szorzó is. Lehet, a diplomás bérnél volt a 8x szorzó, nem emlékszem már.
  • Ronny
    Akkor meg is van a hiba a számításban. A német bruttót hasonlítottad a magyar nettóhoz.
  • I.C.ram
    Nem tudom, hol olvastad ez a 2000 ojrót... Bruttó 4200 ojró volt 2006ban az átlagfizu kint.
  • Ronny
    Németeknél nagyjából 7-8x annyi az átlagbér, mint itthon. Mégsem kerül az élet ott 8x annyiba, még 2x annyiba se nagyon, max egy-két dolog.

2006-ban 2040 öjró volt a német átlagfizetés, ami akárhogy is számolom "csak" az itthoni négyszerese. Egy tisztességes családi ház még a kevésbé felkapott vidéki területeken is minimum kétszer annyiba kerül, mint Mo-n egy hasonló kvalitású Pest(!)környéki alvóvárosban.

• Ronny
    A világ lakosságának 2/3-ada meg sokkal szarabbul él

Igazából még ennél is sokkal jobb a helyzet. A világ leggazdagabb 17%-ba tartozunk, ami azt jelenti, hogy a bolygó 7 lakosából 6 rosszabbul él nálunk.
  • I.C.ram
    Az ember mindaddig boldog a sajátjával, amíg meg nem látja a másét. Dél-amerikai esőerdőkben is megvan mindenük az embereknek, és nem is sírnak, mivel nem is találkoztak még nyugati civilizációval.
  • GregSB
    A világ lakosságának 2/3-ada meg sokkal szarabbul él, mint mi. Nincs csatornázásuk, maguk mellé gyűjtik a szart, az út szélén foszladozó hullákat látsz (pl india) és mindeki leszarja, szűretlen, tisztítás nélküli vizet isznak mindenféle parazitákkal teli stb...

Lehet nyavajogni, hogy bezzeg a németek X évvel előbb tudják kispórolni a pénzt a kombi Audira, meg meg is lehetne becsülni azt, amink van és arra törekedni hogy majd egyszer elérjük a nyugati színvonalat - de közben nem folyamatosan sírni, hogy nekünk milyen szar.
  • [HUN]Crassus
    ennyi jól összefoglaltad ,nekem már nem kell a Blikkes "haverom"-nak:D
  • [HUN]Crassus
    maradj a Blikk+Retekklub kombónál....
  • I.C.ram
    Az a vicc, hogy az ultrazöld Németországban kék plakettes lenne a kocsim. De itthon, ahol 40 éves Ikarusok okádják a szén brikettet, itt csak piros... Na, nem mintha nem tudnék kocsi nélkül mozdulni, de azért vicces.
  • GregSB
    Csütörtök reggeltől szmogriadó, for real.

Piros + feka plakettesek vannak tiltva megint.
  • I.C.ram
    Az meg megint más kérdés, hogy milyen alapon kapjuk mi olcsóbban a benzint, mint a világ többi embere? Csak mert csórok vagyunk? Világpiaci ár van. Ennyibe kerül. Max az állam tudná csökkenteni az adóját, de inkább ellenkezőleg tesz.
  • I.C.ram
    Azért ez nem teljesen így van. Olyan termékeke, amik nagyjából ugyanabban a formában megtalálhatók mindenhol, kb csak a szállítás és az áfa okozta különbségek miatt vannak eltérések. Pl a benzin beszerzési ára mindenhol nagyjából azonos, csak a szállítás és az áfa más. A béreknél viszont jóval nagyobb az eltérés.

Németeknél nagyjából 7-8x annyi az átlagbér, mint itthon. Mégsem kerül az élet ott 8x annyiba, még 2x annyiba se nagyon, max egy-két dolog. Tehát összességében 4x annyit tudnak kb vásárolni, mint mi. Amerika szintén, ott 5x annyi a bér, viszont csomó dolog még olcsóbb is, mint itthon, és kb csak a lakhatás, infrastruktúra és a szolgáltatások drágábbak. A kaja nagyon hasonló árban van, műszaki cikkek olcsóbbak, ruhák is.

Elég merész kijelentés, hogy tőlünk nyugatra is ugyanúgy élnek, mint mi. Max ugyanúgy élik meg, hogy szarul :D De attól még hozzánk képest jóval jobban élnek.
  • cement
    /fap
    5:12
  • R0zs0máK
    Abba meg, hogy melyikünk szánja jobban a másikat most ne menjünk bele...XDDD
  • R0zs0máK
    Ez a lakbér dolog nagyon sokmindentől függ, nekünk pl. rezsi nélkül csak a lakbér több annál amit leírtál...Erre ne alapozz :)

De nem azt írtam ám, hogy mi jobban élünk, mint nyugaton, csak annyit, hogy az élet nem feltétlenül fenékig tejföl külföldön sem, nagyjából ugyanazok a problémák megvannak az összes fejlett társadalomban, mint nálunk.
  • R0zs0máK
    Barátnőm német/testvérei mai napig németországban élnek, mesélnek ezt-azt. kocsim előző tulaja los angelesben él 4 éve, mesél ezt-azt. ne szopj be mindent, amit újságban/neten olvasol :)
  • Attila8805
    MI drágább?
    Az élelmiszer az konkrétan egyáltalán nem.
    Sőt valami olcsóbb.
    Lakbér rezsivel egész évben egy 1.5 szobás lakásnál átlag 75000 300ft-os euroval számolva legalábbis itt a környéken stuttgarttól 50km-re.
    Otthon ugyan ezért télen fizettem 55-60 ezret kb. nyáron meg 45 körül.
    ÉN számolgattam és úgy hogy az otthoni 100 ezres havi tartozásom kifizetem vígan megélünk a párommal egy fizetésből úgy hogy 3 havonta hazajárunk és még költekezni is tudunk.
    Otthon csináld meg ugyan ezt.
  • [HUN]Crassus
    én nem a mónika shown nevelkedtem tökéletesen tisztában vagyok vele milyen az élet nyugateurópában....
  • [HUN]Crassus
    ennyire elhiszel mindent amit OV vagy a maszop mond neked? szánlak....
  • R0zs0máK
    +drágább minden, adj össze minden kiadást és akkor egyből kiderül, hogy nagyjából ugyanúgy élnek, mint mi...max egy nagyon picit jobban...rohadtul nem véletlenül van az egész világon hitel/nyugdíj/gazdasági válság, nem csak itt nálunk európa kicsiny segglyuk országában, ahogy azt mindenki képzeli...
  • [HUN]Crassus
    mondjuk egy 500-as francia benzin mellé van egy 1365eurós minimálbér....
    nálunk a 400 as benzinhez van egy 300-320-as.....FAIL
  • [HUN]Crassus
    most írd mellé a minimálbéreket....