Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oneal1
LOOL

!Forza Ferrari!

Taranov
Akkor meg van a magyarázat az európai és amerikai eltérésre, de akkor ezekszerint tényleg nincs 100 oktán fölötti benzin, nem?
Az oktánszám egyenlõ egy olyan izo-oktán és n-heptán elegy térfogatszázalékban kifejezett izooktán tartalmával

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

robotnyk
Oktánszám

a motorhajtóanyagok kompressziótûrési hajlamának a jellemzésére szolgál. Az oktánszám egyenlõ egy olyan izo-oktán és n-heptán elegy térfogatszázalékban kifejezett izooktán tartalmával, amely szabványos üzemi feltételek mellett kompressziótürés szempontjából azonos a vizsgálandó mintával. Az izooktán kompressziótürése 100, a n-heptáné 0. A meghatározás körülményeitõl függõen többféle oktánszámot különböztetünk meg (pl. kisérleti, motor). Európában "oktánszámon" általában a kisérleti oktánszámot szokták érteni; vagyis a kutaknál forgalmazott "98-as benzin" kisérlteti oktánszáma 98 (motoroktánszáma 88). Amerikában "oktánszámként" a kisérleti és a motoroktánszám összegének felét tüntetik fel a kutakon. Ebbõl következik, hogy ugyaz a benzin Amerikában "rosszabb" (kisebb "oktánszámú") mint Európában
CSOCSO
nemtom.. nagyon reg volt ez is..
CSOCSO
nah en feladom majd lessetek utanna.. most lepnem kell
robotnyk
f1ben nem volt, cartban volt (vagy még van is)
CSOCSO
a forma 1 es autok nem ethanollal mennek?? vagy valami hasonloval? vagy csak mentek?? ez volt al athatatlan tuz nem?
CSOCSO
87 89 93 van amerikaban
CSOCSO
es itt amerikaban nincs is 98 as. hanem valami 89 meg 93 as van😊
Taranov
Gondolom nem 95-össel, de én azt gondoltam volna, hogy 99,64212435 vagy mittudomain milyennel, tehát minél jobban közelít a 100-hoz az oktánszám, annál jobb a benzin.
Hát szerintem a benzinkúton sem tudnák ezt megmondani, inkább valami kémiatanártól vagy ilyesmitõl kéne megkérdezni.
Majd próbálok utánajárni.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

CSOCSO
en hiszek neked meg en is igy gondolnam. meg is ugy emlezem hogy kb 10 evvel ezelot tmikor jartunk rallykra akkor ott 105 koruli oktanos benyaval mentek az autok..
es most latod... walaky is aszondja hogy 110 oktanos sport benzin..szal letezik!!!
amugy most nem emlexem pontosan de amerikaban pl a 95 os benya nem % os hanem valami mennyiseget jelol per gallon vagy mittom en.. de most ezert nem megyek le a benyakutra..szal kitudja mizu..
de pisztos hogy a le mans es a forma 1 es autok se sima 95 ossel mennek..
Taranov
Én azt tanultam az iskolában, hogy a 95-ös oktánszámú benzin 95% izo-oktánt tartalmaz és 5% normál heptánt.
Eszerint nincs 100 oktán fölötti, mert a 100 oktános már tiszta oktán lenne, nem lenne benne más.

CSOCSO
ezt csak most olvastam el... szal ugy nez ki jol emlexem. .a rally autok valami 105 oktanossal mentek mar 10 evvel ezelott
CSOCSO
mar nem emlexem de mintha kb 10 evvel ezelott a sport verdak 105 oktanossal mentek volna meg ilyenek.. de lehet rosszul emlexem
Cicero
Ukrán te hülye...

●újreg®● ●Nem tetszik valami elvtárs? :C●

Cicero
Európai uniós szabvány, ebben mi a vicces? <#idiota> Vagy román?

&#9679;újreg&#174;&#9679; &#9679;Nem tetszik valami elvtárs? :C&#9679;

robotnyk

skodácsia 😄
Taranov
110 oktános benzin? 😄
Tudtommal olyan nem létezhet, mivel az oktánszám azt jelöli, hogy a benzin hány százalék izo-oktánt tartalmaz.
100%-nál többet meg nem tartalmazhat 😄

[Walaki]D`Lair
Múltkor láttam a Discovery Channel-en egy mûsort a 2004-es D1 versenyrõl (drift verseny) és ott mondta a gyõztes csapat fõmérnöke, hogy ezek az autók 110 oktános versenybenzinnel mennek...és hogy mennyi az ára? röhögött, majd mondta hogy 1 dollár 20 cent...szal náluk a versenybenzin annyi mint nálunk a 95-ös normál...így mégse olyan poén a dolog...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

I.C.ram
<#pardon1>
Cicero
Hátulra beteszel egy tévét és a mögötted haladó autós majd nézheti pölö a Rettegés fokát vagy a Cigány showt <#hehe><#hehe>

I.C.ram
csukd be a szemed és számolj el 50ig 😊
GregSB
Nem attól félek hogy venni fogok egyet, hanem hogy meglátok egyet az úton és szívrohamot kapok 😄

I.C.ram
nem kötelezõ skodát venni. 😊 le se szarom, hogy melyik autógyár milyen csúfságokkal jön elõ, ha van mellett millió más ugyanolan kategóriájú, de szebb autó.
GregSB
Jah, koncepció, de én azért félek egy kicsit <#csodalk>

Ennél lényegesen rusnyább kocsik is vannak, másik meg h a Multiplánál lényegesen szebb😊

Taranov
LOL
Azért ez csak concept lehet 😊

GregSB
Úgylátszik a Skodánek nem tetszett, hogy a Fiat Multipla a világ legrusnyább autója:

persze csak ott nem 300 euro az átlag bér, meg ott már lassan egy éve -ha csak pár forintal is- de olcsóbb, a határ mellett lakom , az itteniek átjárnak tankolni és a hozzáértõk aszongyák jobb is a minõsége.
Jaja, csakhogy akkoriban 60->100ftra emelték a benzint ha jól emlékszem, míg az utóbbi években nemigen mozdult el 250ft körül az üzemanyag ára, max +-10ft forintokat.

A tõlünk nyugatra címû mondókához meg annyit, hogy ausztriában is 1 euró körül mozog a benzin, ami barátok között is ~250Ft ugyanúgy. Szal egyátalán nincs egetrengetõ különbség.

Igen igazatok van hogy semmire nem lesz jo, csak legalább mozdul valami.
ha kicsit is de mozdul.valszeg az itt forumozok többsége még az általános iskola padjait se koptatta, mikoris a kilencvenes évek eljén volt egy taxis sztrájk nevü
megmozdulás, az utolsó ilyen jellegü ami rendes kis felbojdulást okozott, attól függetlenül hogy aztán ugyanugy emelkedett az üzemanyag ár tovább.
Mi meg kis szofogadó jopolgárok azóta belepunnyadtunk az ágálás bármilyen formáju
kinyilatkoztatására.pedig akkor még kétjegyû összegért kakaskodtunk-hol van ez már
attól 260 forintos üzemanyag!Tõlünk nyugatra ilyen pofátlan árakért karóba huztak volna bárkit(vagy valóban!!!-nem csak ugy tessék-lássék modon-törvény itélkezne felettük), de nyugalom, ami kis hazánkban a gazemberek egymás kezét mossák hófehérre.
Azóta szép csendben kiölik belõlünk az ellenkezés legkissebb csiráját is, ugyhogy mi magunk asszisztálunk hozzá, önként.
Igen, valóban elõtte is lehet tankolni, utána is egy nappal akár, de nekem már
az is kéjt okoz ha ezért egy két kisköcsög menedzsert megfingatnak a mol-nál,hogy azonnal nézzen utána mi okozta a május 2.ai kis esést.
Szervezést meg el lehet felejteni, hogy ujság meg tv, naivan azt gondoljátok hogy bármelyik lap lehozná(ha-ha-ha), elõbb foglalkoztatja gyözike a népet, minthogy ne tankoljunk egy napig.
Hát kit lehetne felkelteni egy ilyen ügyben mint a fiatalokat-titeket-csoro idõsebb generácio már csak azért remeg hogy utolsó éveiben ne alázzák már meg a munkahelyén holmi pc, meg angol nyelvel, és örül ha kihuzza a hön áhitott 200 eurós nyugdijig.
Kicsit bõ lére kerekedett a mondanivalóm, de én ha kell evvel akis SEMMIséggel szivesen hozzájárulok a május 2-höz, mégha nem is értek hozzá😊
CSOCSO
igy van
es ketelkednek hogy nekik ubernagy kiesest jelentene egy szaros nap...
Ez egy baromság már bocs. A múltkor is volt szó róla, most is leirom.
A mol ellen hiába ágál mindenki addig, amig a benzin ADÓTARTALMA 150Ft. Kurvára semmi értelme nincs a mol ellen lázadni.
Ráadásul ha egy napig nem tankol senki akkor mi lesz? SEMMI. Tankol elõzõ nap, meg következõ nap és kész. Senkinek semmiféle kiesést nem jelent majd.
Ráadásul, ahogy a gvh.hu (gazdasági versenyhivatal) oldalán is olvasható, a MAK semmiféle pert nem nyert a mol ellen.

Szal ez valami buzgómocsing kitalálmánya csak, és noha a kezdeményezés dícsértes, csak éppen megalapozatlan, és elkapkodott az egész akció.
Elõször ÉRTENI kellene hozzá, hogy mi ellen is akar az ember tüntetni ugye...
Joey_The_Man
Szerintem ez lehetetelen.. mármint egy szánalmas kis próbálkozásnak elmegy, de olyat nem lehet csinálni, h senki nem fog tankolni...

Ahogy csocso mondja, az internet ûber kevés.. Minimum 2-3 hétig a Tv-be kéne reklámozni, meg újságokba, rádiókba.. ahhoz , h hatást lehessen elérni.. Szvsz

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

szerintem több mint a semmi
CSOCSO
ehez az internet uber keves...
Srácok aki tudja adja tovább!!!!!!!!!!
Ha esetleg a forum szabályaival ütközne ezen levél , természetesen megértem ha törlésre kerül. Elõre is köszönettel!

Subject: Add tovább!

Mekkora szégyen már tényleg ez az ország???!!!

Sose lesz itt rend, mert ebben a kis szaros kupiban mindenki megvehetõ és megkapható...

A MOL bejelentése szerint a világpiaci árak a benzin esetében literenként

mintegy 20 forintos, a gázolaj esetében pedig 12 forintos emelést

indokolnának. Mivel azonban egy ekkora emelés kedvezõtlenül befolyásolná a

fogyasztást, a MOL csak fokozatosan emeli az üzemanyagok árát.

A nagykereskedelmi árak változása következtében a

2005. április 20-án 0 órától érvényes fogyasztói árak az alábbiak:

ESZ 95 ólmozatlan benzin 256,50 Ft/l
ESZ 95 keverék benzin 259,50 Ft/l
ESZ 98 ólmozatlan benzin 265,50 Ft/l
Diesel gázolaj 249,00 Ft/l
ECO + autógáz 147,00 Ft/l

Továbbá:

A kormány nem kíván kompenzációs eszközöket alkalmazni a benzinár-változások

kapcsán - jelentette ma be László Boglár kormányszóvivõ sajtótájékoztatóján

az MTI tudósítása szerint.

A szóvivõ emlékeztetett arra, hogy 2004. december 31-én hatályukat

vesztették a jövedéki törvénynek a benzinár-emelés kompenzációjára

vonatkozó rendelkezései, s hozzátette: a kormány most nem kíván hasonló

kompenzációval élni, a jövedékiadó-többletet inkább az árvíz elleni

védekezésre fordítja, hiszen annak éves kerete már most kimerülõben van.

A Magyar Autóklub próbapert indított a Gazdasági Versenyhivatal ellen a

MOL árképzése miatt.

A per során a tisztességes gazdálkodás és ármegállapítás kérdését boncolgatták.

A MAK keresete azon a tényen alapult, hogy a MOL üzemanyag forgalmazása

során olyan árakat állapít meg a nagy- és kiskereskedelemben egyaránt,

melyeknek valódi ráfordításaihoz bevallottan semmi köze.

Azaz vasúti költséget számol vezetéken érkezett benzinért (kõolajért!),

amit nem a nyugati tõzsdén vásárolt, de annak árával számolt.

Nem kész benzint, hanem olcsóbb orosz vagy hazai kõolajból - a nyugati

munkabérköltség 1/5-é-ért itthon elõállított termékeket forgalmaz.

Ezt úgy számítja, mintha a nyugati tõzsdén kész benzint venne és vasúton

szállítaná haza. A MOL ebben a földrajzi környezetben kizárólagos kõolaj

lepárlási lehetõséggel rendelkezik, ezért nem mindegy, hogyan alakítja ki

árait saját hasznára és a fogyasztók kárára.

A pert az Autóklub megnyerte!

Ezen ítéletnek rendkívüli a jelentosége. A Legfelsõbb Bíróság ítéletében

kihangsúlyozta, hogy a MOL árképzése mekkora hatást gyakorol az egész

magyar gazdaságra. Mi magyar állampolgárok, autósok és autó nélküliek

egyaránt azt hihetnénk, hogy a 2003. november 26-án hozott ítéle, melyrõl

az ország legnagyobb civil szervezetének lapjából, az Autósélet 2004.

január számából vehettünk tudomást, megrengeti az országot. (Bizony meg

kéne rengetnie gazdasági életünket!). Ezzel szemben - egyetlen tv-adó

aznap esti híradóján kívül - sem az elektronikus, sem az írott sajtó egy

szónyi, vonásnyi figyelemre sem méltatta a hírt mind a mai napig. Így a

média hallgatásával maga is hozzájárul ahhoz, hogy az ügy elkendõzõdjön,

az eljárás elhúzódjon. Mi pedig tovább fizetjük a térség legmagasabb árát

nem csak a benzinben, de a kenyérben, ruhában és minden másban. Kinek az

érdeke ez? Vajon hány magyar nagy- és kisrészvényese lehet a MOL-nak és

milyen százalékarányban, akik nyereséget könyvelhetnek el maguknak? Vajon

megéri-e az ország (tízmillió ember) gazdasági helyzetét akár a

legcsekélyebb mértékben is rontani (hagyni) kevesek tisztességtelen

hasznáért? 2003-ban a MOL története legnagyobb nyereségét érte el.

Meg kellene mozdulnia az autós társadalomnak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EGYETLENEGY NAP!!!!!

EZEN AZ EGYETLENEGY NAPON NE TANKOLJON SEHOL SENKI.

ENNYIT MINDENKI KIBÍRNA!!!!!

SÚLYOS ÁRBERVÉTELKIESÉST OKOZNA A KERESKEDÕKNEK, AKIK MAGUK IS TALÁN

SAJÁTJUKNAK ÉREZNÉK EZT A RENDKÍVÜL FONTOS ÜGYET!

LEGYEN EZ A NAP: MÁJUS 2.
Cicero
A fene de lemaradtam! <#vigyor3><#hamm>

CSOCSO
Az oldalam altall osszeismerkedtem egy sraccal akinek van egy supraja.. mar beszelgettunk keveset.. gondoltam megosztom veletek a mai levelet:

Az alvázszám szerint Canada a szülõhelye. Az évjárat 1993 a motor 2JZGTE. Amit változtattunk rajta:

Audi xenon
18” polírozott Porsche RH felni nyomtávszélesítõvel (Én választásom) elöl 8” hátul 10” széles
turbó nyomás kb. 1 bar a szükséges átállításokkal ( többet a gyári turbók nem tudnak és nem is lenne túl sok értelme mert a vákuum szelepek membránjai átszakadnának ) a káros anyag kibocsátásért felelõs szelep kiiktatva.
Greddy boost kontroller az USA-ból.
Apexi átmenõ 110 mm es kipufogórendszer az USA-ból
Greddy intercooler 80 as fém csövekkel UK-ból
A megnövekedett levegõmennyiség miatt Apexi kettõs rendszerû lefuvató szelep a gyári helyére USA
Eibach rugók 30 mm ültetés USA
Ami még nem jött meg
Kristály index
Toronymerevítõ
A dolgok nagy részét interneten vettük egyébként tapasztalat az hogy az UK-ból olcsóbb minden csak arra kell figyelni hogy ott is minden jobbkormányosra való ezt a csövezésnél meg is szívtuk. Az USA-ból nagyon sokáig jön a cucc és mindenre extra biztosítás kell hogy meg is jöjjön.

Gyárilag 330 LE de hogy most hol tart nem tudni kb. 400 - 450 körül lehet. Valamikor a napokban megszervezzük hogy fékpadra kerüljön. Sajna mindketten nagyon elfoglaltak vagyunk így lassan megy minden, általában este 10 után tudunk nekiállni és csak másnap lehet kipróbálni a hang miatt. Az autóról csak annyit, megáll az élet kicsiny városunkban ha kihozzuk. A hang kicsit talán túl sok lett a motor hangja egy pályaautóra hasonlít a szelep meg olyan hangosan fúj le mint egy ipari kompresszor. Menet közben nagyon kell figyelni mert bekapcsolt kipörgésgátló mellett is kitör és minden váltásnál leforgatja a 275-ös gumikat. 0-100 valahogy 4 mp környéke. A lemért 500 lovas Trans Am nagyon lemarad a váltások miatt ( sima aut. nem sport). Mióta le lett ültetve azóta érzed igazán a sebességet benne, odáig csak a mutató árulkodott igazán. Nálunk fõleg 200 m a gyorsulásokon a táv de ez nem kedvez igazán mert nem éri el az igazi elemét ezen a távon. Most kezdik a 400 m bevezetését ezt ki akarjuk próbálni. Az autóhoz semmi segítséget nem kaptunk mert a toyota szervizekben is csak fényképezgetik de lövésük sincs róla. A tuningguruk meg nem igen ismerik a vákuum vezérelt dolgokat és mikor felhívod õket nagyon értenek hozzá de mikor odaviszed csak vakargatják a fejüket. A végsebesség kb. 265 de ez mindig más ezt szeretnénk kiiktatni. Kint van egy kb. ilyen supra a németeknél az közel 300-at tud.

Azt javaslom ne add fel az álmod nagyon nagy élmény sok durva autót vezettünk már de ez nagyobb vezetési élmény, és torony magasan a legmegbízhatóbb, 5 év alatt semmi gond nem volt vele, 6 hónap után is rögtön indul míg egy Ferko pár nap után is rémállom.

I.C.ram
és? nem értem... attól még nem kémfotó. Egyébként nincs leborítva, egyszerûen nincs fényezve.
Adi
Ma gyerekek ültem a E420-ba.. 96-os.... Belül gyönyörû volt!
Uhh.. és milyet lépet!!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

robotnyk
szvsz a hátulja be van borítva, túl matt
Caby
Itt vannak nagyon karaj autós képek fõleg háttérnek egészségetekre!!! KATTICSÁ' MÁN' <#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3>

OPEL! Wir leben Autos! RC Offroad, Off The Ground!!! http://www.rcor.hu

Taranov
Megviselt a sok Photoshop 😊

I.C.ram
Mindenre rávgájátok, hogy fake... nem vagytok kissé paranoiások? 😊
Taranov
Hazudsz!

Joey_The_Man
címlapstory: A következõ filmben Micrát vezet a 007-es 😄DD

\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"

I.C.ram
Kémfotó szöveg is baromság...

Miért lenne az kémfotó, ha utcán lefényképezen egy tesztautót? Agyukra ment a james bond.
Joey_The_Man
Ezek is kémfotók? 😄DDDDDDDD