Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kit--Kat
az tuti, olyan fílingje van mint a régi kacsának

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

robotnyk
azé' mégsem egy micra
Kit--Kat
nõi kocsi😊 azoknak meg elég 1.2😛

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

robotnyk
jó az, 1.6ossal megy mint a szél
Kit--Kat
Olyan van a vandéglátás tanárnõmnek:SS

Loogan
Na errõl van szó! Kösz a választ!

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Kit--Kat
Éppen eszûen a legjobban kisajtolhatót mutassák, minél hízelgõbb legyen

robotnyk
pedig elég jól megy a C3 <#eplus2>
fifi
na végülis ez a tuti...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

DanielT
Mégegyszer elmondom, mert már elhangzott.

Úgy tapossák neki ahogy a belén kifér! Amelyik sebességben eléri a 100-at, az a nyerõ, ez az egyik kocsinál a 2-es a másiknál a 3-as.
Loogan
Öööööööö, nem akarok beleszólni, mert úgy látom jó kis vita alkult ki, ez ügyben. Ami persze nem baj, de még úgymond nem kaptam választ arra, hogy hogyan mérik a teljesen hétköznapi autókon a gyárilag a katalógusban megadott gyorsulási adatot.
(1)Beül a pilóta, és 3-asban nyomja neki 100-ig, vagy (2)beül a mérnök és szépen kb. 3200-es fordulatnál elkezd felváltogatni szépen mindig egészen 5-ösig, majd úgy éri el a 100-at?
Nem hiszem, hogy egy normál vásárlót az érdekli hogy extrém körülmények között, egy gyorsulási versenyen mennyit megy a Citroen C3-asa pl., inkább arra kiváncsi, hogy teljesen normál közlekedésnél mennyi idõ alatt tornázza fel magát a verda 100-ig. Véleményem szerint az utolsó, de erõsítsetek meg vagy cáfoljatok!!!
(Itt most semmiféle turbólyukra, meg hipertérre, meg anyám kínjára nem vagyok kiváncsi. <#idiota>)

Törekszünk a jónak gyakorlására, a rossznak elkerülésére.

Magnumrolcsi

fifi
nem láttad anno apám 4ütemû "méhésztrabantját"

nem gyõztem Csataitól a régi, leeresztett olajakat kunyerálni... és hogy füstölt, édes istenem 😄

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

A tiétek, vagy minden Smart? Mert az olajzabálás utoljára a Zsigulik idején volt normális. 😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

DanielT
Lényeg: topiklakók vigyázzatok a pontos fogalmazásra!
fifi
"akkor épp kioktatónak szánt"

legalább kicsit magadraismersz

[Walaki]D`Lair
Há' jóhogy...zabálja is az olajat rendesen...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Talált! Bár az ordas nagy túlzás, hogy hátbabasz az ülés, de bizony jófajta turbólyuka van...😊)) aztán BUFF és megindul...aztán lefújószelep...fílinges...😊

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

Pedig abban nem a hátbabaszás miatt raktak turbót, hanem hogy legalább a városi forgalom tempóját képes legyen tartani.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Kit--Kat
Frankie says: RELAX!!!!

DanielT
A Smartban? 😄DDD
[Walaki]D`Lair
Tisztelettel megjegyezném, hogy imádom a turbólyukat, mert utána érezni, hogy hátbabasz az ülés...😊))

DanielT
Egoista vagyok, mert nem hagyok annyiban egy nem helytálló (ráadásul akkor épp kioktatónak szánt) hozzászólást? Megszokhattátok már. Az vagyok.
fifi
igen igazad van...

egoista meg én vagyok...
na pá

DanielT
Jah, végülis van értelme modern motoroknál turbólyukról beszélni ahol már tényleg szinte nem is létezik. Bebizonyítottam, hogy az elhangzott állítás nem állja meg minden körülmények között a helyét. Nem mondtam baromságot, nem állítottam valótlant.

fifi
egy Golf II TD-bõl van nekem itthon egy, jópénzért elviheted, ha van pofád dilettánsoktól vásárolni...

Haggyad mán, most annyira letörtem hogy nekiálltam turbót keresni rá, csak félek hogy furcsa lesz majd 3200-nál váltani. Annyira megszoktam már a 11ezret.😊

fifi
éppen ezt pofáztam, de te is takarodj innen dilettáns gy*kér a VFR-eddel együtt!!! 😄DDD

amatõr

fifi
hosszas /újra/olvasgatás után tudom már min akadtál fenn, de nem érdekel... sry
csodálkoztam volna, ha ebben nem te vagy a legokosabb...

Mindenképp egy 30 éves õsmegoldást hozzunk fel példának és véletlenül se egy mai, vagy pár éves "modern" turbót, ahol a turbólyuk már olyan elhanyagolható hogy sokan észre sem veszik. Jöhetünk olyan példával hogy "ha mondjuk 2000-2900 között van" a turbólyuk, csak épp nem lesz reális, mikor egy mai átlagos turbo is olyan nyomást épít fel már 2-3ezres fordulaton hogy nyomáskiegyenlítõ szelep engedi le a "felesleget" efölött. Azonfelül mivel gyorsulásról indult a téma, nem ártana megemlíteni hogy váltás ideje alatt nem esik le a béka segge alá a turbó fordulatszáma hanem szabadonfutva csak annyit lassul amit nem fogsz megérezni. Persze csak he nem szarakodsz 2 percet egy váltással, dehát miért is tennéd ha ekkora szekember vagy. Mondhatnál egy olyan motort is aminél a turbolyuk 2000-2900 között van, de 3200-nál már el kell váltani, csak hogy nehogy véletlenül rámsózzanak egy ilyet. Mert gondolom van ilyen, nemcsak mondtál valamit?

Szóval, elvben nem vitatkozok veled, csak a gyakorlathoz lóf*sz köze sincs annak mit elõadtál.

DanielT
Ennek az esélye 0,001% 😊

A #38060 -as kommentedben szereplõ állításod viszont nem állja meg a helyét. Ott ezek a kitételek nem szerepeltek. (láttam persze, hogy mirõl ment a vita)
[Walaki]D`Lair
Ez igaz, de nem ebbõl indult ki a kérdés...😊)

[Walaki]D`Lair
<#eljen>

fifi
És a mentõkérdés:
véleményed szerint milyen eséllyel váltasz turbólyuk közeli fordulatszámra olyan helyzetben, amikor 0-100 gyorsulást mérünk satun???
a.:nemtom, mert csak szeretek nagyképûsködni
b.: 0,000005%
c.:mindig
d.:gumicsizma

DanielT
Meghallgatnám pedig a te véleményedet is.

23. Tétel

Bizonyítsa be, hogy a turbólyuk nevû jelenségnek nincs köze az autó motorjának váltáskori fordulatszámához.

a.) Mi a turbólyuk?
b.) Mely tényezõkbõl adódik?
c.) Miért esik a fordulatszám a "váltáskor"?
fifi
na ezt én egészen máshogy tanultam, de nem fogom részletezni, mert tudod mester: a dilettánsok hazamennek...

DanielT
Már hogy a vérfaszba ne lenne kedves barátom. Komolyan mondom itt senki nem ért a rohadt kocsikhoz egy kicsit sem?

Röviden a válaszom: Iszonyatosan köze van a váltáskori fordulatszámhoz, ugyanis a turbólyuk(az a köztes állapot amikor még nem elég gyors a leömlõkön kiáramló kipufogógáz hogy meghajtsa a turbó kerekét és az megfelelõ mennyiségû levegõt tudjon szállítani), ha mondjuk 2000-2900 között van és kb 3200 nál váltasz akkor a váltáskor a fordulat pont a turbólyukba fog visszaesni és úgy megtorpan a kocsi, hogy lenyeled a nyelved. A számok tetszõlegesen változtathatók a motor karakterisztikájától függõen és attól, hogy mekkora a turbó, hány van belõle stb. Nincs kedvem részletezni, az elv a lényeg.

Dilettánsok haza!
fifi
van "turbólyuk" nevû jelenség feltöltõs autónál de annak semmi köze a váltáskori fordulatszámhoz...

"A gyorsulás az mikor szétpörgeted a motort! "
"és vannak úgy nevezett turbo-lyukak."
Legjobban az okoskodó lámákon tudok derülni.😊)

I.C.ram
Hidd azt, nem izgat 😛
DanielT
Eddig nem gondoltam, hogy ennyire láma vagy a témához, bár pár hozzászólásoddal már régebben elbizonytalanítottál, ezzel azonban véglegesen meggyõztél.
I.C.ram
"progit"
I.C.ram
Nem tudom hallotatok a CAD-rõl esetleg... azt a progit pont erre tervezték...

Ne nézzél már hülyének, nem a fékpadról beszélek 😊
Adi
Számítogépes adatokhoz megannyit fûznék hozzá, h azok nem valós értékek...
Amúgy lóerõ padról beszélsz??
Másik: megbiztos nem közöl lefars adatot egy gyár!

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
LOL!
Mirõl beszélsz?!
Én 6900 nál váltok ha gyorsulok vmikor!😄 1,2,3,4
A gyorsulás az mikor szétpörgeted a motort!
Ez a lényege... turbos autoknál kicsit más ez is.. azt pontosan nem tudom, nincs turbos autom és vannak úgy nevezett turbo-lyukak.

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Ams
"akkora szájbabombázott baromság amit írsz, hogy hihetetlen."

QFT (Quoted For Truth)

&#51648;&#44552;&#51008; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50526;&#51004;&#47196;&#46020; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50689;&#50896;&#55176; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; SONE

DanielT
Na ezen nem fogok vitatkozni, mert akkora szájbabombázott baromság amit írsz, hogy hihetetlen.
I.C.ram
teljesen hiteles a számítógépes vizsgálat is, elárulom neked. Mert a motor,és a kocsi valós fizikai adatait hasnálja fel. A vevõnek meg nem kell tudnia, hogy erre képtelen lenne bármilyen jó pilóta is. Megveszi az autót mert látja, hogy húú de király a gyorsulása, aztán csodálkozik, ha 2-3 másodpercekkel szarabbat megy vele.
DanielT
Az a baj, hogy kurvára nem a számítógépes mérés az alapja. A gyártósorról levett autóval kell HITELESÍTTETNI az adatokat. Rohadtul érdekli ám a kedves vevõt, hogy mit tud számítógépen a motor... kicsit röhelyes az elgondolás nem? Pontosan megvannak a szabályok, hogy hogyan kell ezeket végrehajtani, csakúgy mint a fogyasztás és egyéb teszteket.
I.C.ram
Arról nem is beszélve, hogy a program tudja produkálni az ideális környezetet (nulla szél, sima talaj, stb).