Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa
a másik 40 az bírta érdekes

4. lett a BMW Z4 M úgyhogy elmehettek a .......... :D
6. BMW M3 E46 GTS ami már régi fajta :D

a lexus enyhén szólva meg szar volt :D ez nagy égés részükrõl, mert mindenki azzal jön a japán autók megbízhatóak

azt sem a F1-be sem a rally-ba sem más versenysportba nem bízonyították be

mert ha nem versenyképes és nem megbízható akkor sokat nem ér itt

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

I.C.ram
Szóval ilyet:

autoszimulator
Palik weblapjáról, azt hiszem ennél több nem kell:

"
Újra megállt az autó, Palikék versenye befejezõdött
2008. 05. 24. @ 21:45

Úgy ért véget Palik László, Walter Csaba, Dr. Grigalek Gábor és Vida János számára a nürburgringi 24 órás verseny, hogy igazából el sem kezdõdött a számukra. Azt követõen, hogy motort cseréltek a BMW-ben, s jelentõs késéssel végre elrajtolhattak, az autó mindössze fél kör után megállt – az új erõforrás is megadta magát.

Valóban pokoli napjai voltak a „Zöld Pokolnak” nevezett pályán Palikéknak. A pénteki edzéseken és szombaton is technikai problémák hátráltatták a négyfõs magyar egységet.

– Ha ez nem velünk történik meg, komolyan mondom, el sem hiszem – nyilatkozta Palik László. – Kicseréltük a motort, beindítottuk a kocsit, végre elkezdhettük a futamot, erre alig fél kör múlva újra megállt a BMW. Elképesztõ az egész! Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen szerettük volna teljesíteni az egynapos viadalt, de a csapat, amelyik az autót biztosította a számunkra, nem tudta megfelelõen felkészíteni a versenygépet. Mivel az áprilisi négyórás viadalon is gondjaink voltak, muszáj elgondolkodnunk a további együttmûködésen."

.: mobilize.hu :.

redbull0304
Mert SZAR!!!!

I.C.ram
Az összes 124-es tulaj állítólag ilyen levelet kap az RFK-tól :D

I.C.ram
õõõõ talán, mert nem bírja úgy az iramot az M3? Tudom ez teljesen elképzelhetetlen számodra.
MaSzKa
én csak annyit tudok, hogy indultak
de nem láttam õket a DSF csatornán

lehet van ott pénz de akkor se érdemes azt kicserélni az autón ami megbízható és bevált még ha használt is

sztem 1 használt de felújított verseny M3-assal mentek amin azok az alkatrészek voltak cserélve ami szükséges volt

különben miért estek volna ki már a legelején?

Csabesz6
Nah, gratulálok!

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

ezzel a kijelentéssel én óvatosan bánnék autóversennyel kapcsolatban .. hiszen nem akkor cserélnek alkatrészt amikor az tönkremegy hanem a saját tapasztalatik alapján a csapatok tudják mikor mit kell cserélni így a "használt" jelzõ kicsitsem fedi a valóságot ... lehet a palikék autója full új alkatrészekbõl állt (ezt tartom valószínûnek)

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

MaSzKa
mit vagytok oda a helyesírásomért? lényegtelen dolog sztem

ha kell megtudom erõltetni magam :D

MaSzKa
hát én annyit láttam hogy a vipernek a motorházteteje van leszedve és folyton szerelelik az eleje ép volt

az aston martin meg többet volt a szervízbe mint a versenypályán :D

I.C.ram
de legalább usa-ban-t írt, és nem usa-ba-t.
Csabesz6
"formályukat"

atyaég<#felkialtas>

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

I.C.ram
Jaja "200" km/h-s tempóval elmondása szerint. Ráadásul, ha nem gépészkedett volna, akkor még vissza is borul, de a videón is tökéletesen látni, hogy rárántotta a kormányt is 60 km/h-s sebességgel. :D
Willi Betz
Palikon én nem csodálkozom...mikor tök egyenes úton megborította az autót valamelyik dakaron...

.:Kiskorú Gabec:. Kormányzott kereket hajtani???? wtf? ? Omegaforever ?

Willi Betz
Én is láttam a versenyt,de az Aston akkor is kapott egy oldalsó ütést,különben nem lett volna összeragasztgatva az egész baloldala:D
Vipert amikor mutatták,akkor a fél eleje nem volt meg szóval...
De törésbõl simán lehet mûszaki hiba.

I.C.ram
Persze... Palikra az ejllemzõ, hogy használt régi szarral mennek. Dakarban is félgyári csapatot toltak a segge alá, akkor majd egy sima 24 ótás versenyre ne tudna valami BMW-s havert összeszedni. Tuti, hogy vadonatúj autó.
MaSzKa
valami régi használtal indultak sztem

MaSzKa
én végig néztem az egész versenyt

a viper nem ment neki semminek
1x-en müszaki hiba volt
az aston martinnál is az volt a lökhárító lett ottt csak összetörve amit össze szigszalagoztak de ott is müszaki hiba volt sok

autoszimulator
Azt is meséljed akkor, hogy Palikék mit mentek a csodabömössel :)

Willi Betz
Palikék nem jutottak sokáig<#hehe>
Fél kör után megállt az autó,mert a 2. motor is beszart.

De erre van egy külön topik,ahova ezeket a hozzászólásokat kéne írni. Tegnap nyitottam.

Willi Betz
Astonal elég sok gebassz volt,mert kapott egyet a baloldala. Onnantól kezdve meg mindig csak a boxban volt 1-1 kör után. Dodge Viper,meg neki rongyolt a falnak vagy egy másik autónak,ezt nem tudom biztosan és emiatt estek ki.

Azt meg tudom,hogy megbízhatósági verseny,mitsem normális körözgetés.

MaSzKa
amúgy Palik László is indult BMW M3-assal

Valencia után a BMW-nél beindult a dízel "akció". :)

- Valenciában Priaulx nem ment rosszul, de nem is volt nagyon elégedett az eredményekkel. Megkérte a BMW vezetõségét, fontolják meg a dízel azonnali bevetését. Ez még az FIA-tól is függ, legalábbis eddig tõlük tették függõvé a döntést.

- A hír után pár napra rá érdekes módon bejelentették, hogy Farfus és Müller is indulni fog a Nürburgringi 24 órás versenyen, ahol merõ véletlenségbõl pont egy 320d-vel fognak felváltva menni.

wtcc topic

MaSzKa
pont ezért megbízhatósági verseny

ebbõl látszik hol tartanak az autógyártók

aki itt leszerepel annak nem tesz jót

a 30éves Opel Manta versenyképesebbnek és megbízhatobbnak bizonyult mint pl Aston Martin DBRS 9 meg a Dodge Viper GTSR :D

Willi Betz
Hidd el megnéztem,most is nyitva van ez az oldal. De ez csak egy a sok közül,nem mellékes azt se tudni,hogy gyári BMW csapat.

MaSzKa
látom ti még abba is kételkedtek ami le van írva

ha nem hiszitek ott a bmw motorsport weboldala sztem ott minden info megtalálható

Willi Betz
Ehhez annyit hozzáfûznék,hogy indult ám Porsche,Aston Martin kategóriában egy Lexus LF-A,akik 121. ként értek be. Elég sok bajuk volt az autóval.

MaSzKa
áááááááááááá sztem te se nézted meg amit linkeltem

amúgy 7.dikek voltak már mikor széttört a kocsi eleje így nem kívánt boxkiállás miatt este vissza

24 órás Nürbugring ADAC verseny:

Final result
Pos. Nr. Marke Runde Zeit
1 1 Porsche 911 GT3 RSR 148 24:03:48.494
2 23 Porsche 911 GT3-MR 147 24:02:48.469
3 121 Porsche 997 145 24:08:35.834
4 64 BMW Z4 M 144 24:06:12.670
5 26 Porsche 911 GT3 Cup 144 24:10:16.619
6 10 BMW M3 E46 GTS 143 24:06:13.430
7 45 Porsche 997 GT3 Cup 141 24:01:01.629
8 25 Porsche 911 GT3 141 24:03:48.711
9 46 Porsche 997 GT3 Cup 140 24:10:39.837
10 33 Porsche 997 Cup 139 24:00:26.188
11 118 VW Scirocco 138 23:57:59.210
12 27 Porsche 911 GT3 Cup 137 24:00:24.824
13 261 BMW 320d 137 24:04:22.934
14 69 BMW Z4 Coupe 137 24:07:50.774
15 117 VW Scirocco 136 23:57:59.483

Willi Betz
Az egy dolog,hogy dízel BMW-vel indultak,de közelsem hiszem azt,hogy elsõ helyezést értek el összességében a 200 indulóból. Az már inkább hihetõ,hogy a saját kategóriájában. De ha most megnézem,azt,hogy hanyadik helyen végzett összesítésben a 320d BMW akkor biztos lehetsz benne,hogy nincs az elsõ 10-15-ben.

Willi Betz
Buta vagy...nem Alzen Porsche nyert idén!
Hanem egy "sima" GT2 RSR,amiben igaz volt vagy 560-580 lóerõ,de lehet,hogy 600-is. Az Alzen Porsche csak a hosszútávú német bajnokságokon indul(VLN). Amikor megcsinálták 2006-ban,akkor volt egy 24h-ás versenyen,de ott se az volt az elsõ.

I.C.ram
De te nem vagy magyar, hiszen a legalapvetõbb nyelvtani szabályokkal sem vagy tisztábaN.

Ha valamibeN benne van valami, akkor BAN-BEN ragokat használjuk, ha valamibe kerül bele valami, akkor a BA-BE ragokat. Tanuld már meg!

Mercedesnél is ott van egy nagy magyar név: Barényi Béla. Õ nevéhez fûzõdik az erõelnyelõ ütközési zóna, amit mai napig használnak ugye vagy a teleszkópos kormányrúd. Õ tette a világ legbiztonságosabb autóivá a Mercedeseket az 50-es, 60-as, 70-es évektõl.
MaSzKa
Kétfajta ember létezik ezen a világon: akit érdekel a bolygó jövõje, és akit nem. Ez az orosz Jeep-tulajdonos utóbbi kategóriába tartozik, kedves üzenettel tudatja, hogy õ aztán nem fog spórolni a benzinnel. Lelke rajta.

usa-ban megint nem csalódtam hozták a megszokott formályukat:(

MaSzKa
dízelmotorok pápájaként emlegetett dr. Anisits Ferenc 1938-ban, Szolnokon született. A gépészmérnök végzettségû motorfejlesztõ hazánkban kezdte tanulmányait, aztán Németországba költözött. Dolgozott az MAN-nél, majd a svájci Saurernél, így részt vett buszok, teherautók és személyautók dízelmotorjainak a fejlesztésében. Egy barátja hívására került az éppen akkor alakuló BMW dízel-fejlesztõközpontjának az élére az ausztriai Steyrbe, ahol egészen 1999-es nyugdíjba vonulásáig dolgozott. Évtizedes fejlesztéseit számos díjjal értékelték már külföldön és hazánkban egyaránt. Motorjai több alkalommal megnyerték az Év Dízelmotorja díjat, de legnagyobb sikere mégsem ez, hanem az 1998-as nürburgringi 24 órás versenyen elért gyõzelem. Az általa fejlesztett 320d egy négyhengeres dízelmotorral megverte a gyári M3-as BMW-ket, Ferrarikat, Porschéket. Õ alkotta meg az elsõ közvetlen befecskendezéses V8-as turbódízelt, terveibõl a mai napig profitál a BMW. A Budapesti Mûszaki Egyetem Egyetemi Tanácsának tiszteletbeli tagja, Steyr és Szolnok díszpolgára. 60. születésnapján eredményei elõtt tisztelegve tudományos ülést rendeztek a Magyar Tudományos Akadémián.

MaSzKa
el se olvastad a cikket amiket linkeltem korábban, mert abba benne van:

Anisits Ferenc

"Az 1938-ban, Szolnokon született gépészmérnök végzettségû Anisits Ferenc munkásságának évtizedeit számos díjjal értékelték már külföldön és hazánkban egyaránt. Megkapta a hajtómûvek Nobel-díjaként ismert Ernst Bickle-díjat, a Carl Benz-érdemrendet, Felsõ-Ausztria Ezüst Érdemrendjét. A Budapesti Mûszaki Egyetem Egyetemi Tanácsának tiszteletbeli tagja, Steyr és Szolnok városok díszpolgára. Anisits Ferencnek köszönhetjük az autósport történetének egyik legnagyobb meglepetését is: az 1998-as nürburgringi 24 órás versenyen egy négyhengeres dízelmotoros BMW haladt át elõször a célvonalon, közel 200 km elõnnyel. /Autósoldalak.hu/"

Dr. Anisits Ferenc magyar :D benne van abba a listába a neve akirõl érdemes tudni a 1 magyar embernek

autoszimulator
Hát aki egy versenygép által megtett körök számából következtet arra, hogy a való életbeli kocsija mennyire lesz életképes, az szerintem hülye :D

S60 is kiesett, enyém mégse állt még meg eddig :D És még csak nem is érzem magam szégyenkezve a BMW-id mellett Maszka :D

cement
áááááááááááááááááááááááááá............
érdekes. valoban kivancsi lennek, hogy tud egy 140loeros dizel fostalicska megverni barmilyen versenyben is egy pályaporschet...

en feladom te vagy az okosabb

respect to the man in the ice cream van

MaSzKa
ez lényegtelen nem az erõsebb gyõz

1998-ba BMW 320D Diesel nyert
nem azért mert a leggyorsabb volt, hanem azért mert megbízható és kevesebbet fogyasztott mint a konkurensek

300km-es elõnnyel ért célba

I.C.ram
Azért vettem ott, mert oda volt Smart pontom és így tök ingyen volt :D Nyugi nem vagyok teljesen gyökér akármennyire is úgy tünik :D
fifi
mondjuk aki benzinkúton vesz olajat, az túl értelmes ember nem lehet, már bocs...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

redbull0304
De szemét vagy, hogy nem dízel az autód! :D:D:D Szegény kutas... <#idiota>

cement
jo de erted. melyik auto kepes megtenni 1 nap alatt tobb kort. a type-r civic vagy egy verseny 911es...

RoR zsozso
Az egy Alzen Porsche 700lóerõvel...

\"Evribádi Evrinésön átmászunk a kerítésön\" \"Elsõbbsége csak annak van akinek megadják...\"

jó hát a 24 órás verseny errõl szól, legtöbb kört megtenni :)

De tényleg nem kéne semmit levonni ebbõl

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

I.C.ram
Múltkor vettem motorolajat a Shellnél, és poénból megkérdeztem, hogy melyiket ajánlja a piros és a sárga Super Helix közül. Sárga drágább. "Attól függ milyen autója van." Jött a válasz. Erre mondtam neki, hogy egy jó régi, erre: "Akkor egyértelmû, hogy a sárga" Ehh... Kiváncsi vagyok, hogyha azt mondom, hogy vadonatúj, akkor mit mond. Van egy ezresem rá, hogy akkor is a sárgát :D
cement
úúúúúúú maszka na most basználak csak igazán pofán. NÉZD MÁR MEG HOGY EZ A LISTA MEGTETT KÖRÖK SZERINTI SORRENDBEN VAN TE GYÖKÉR
és nézd csak milyen japan autok vannak... hmmmm s2000, 240loero.... nissan 350z, 270loero... civic type r ... cirka 200pacis. mazda rx7. kb 250-270 loero... mik ellen? VERSENY PORSCHÉK ELLEN BAZMEG AMIK 5-600 LOEROSEK... menj akaszd fel magad plz komolyan

autoszimulator
Szombathelyen a Shell kútnál egyszerûen nem értik meg, hogy benzines a kocsim, máshol senkivel sincs gond.. Múltkor a városban levõ kútnál mondtam hogy 95öst kérnék, erre bekérdezte a sablon jobbikat adhatom-e szöveget, és már húzta is ki a dízel pisztolyt... Mondtam neei hogy héhé, és akkor még nem azt mondta, hogy bocs, hanem megkérdezte hogy tényleg benzines? <#fejvakaras> Mert hogy nem sok S60as jár oda, de azok dízelek. Hát mondom akkor is benzines ez, nem tudok mit tenni :D

ja akkor majdnem így, én is magam szoktam :)

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

I.C.ram
én eleve nem hagyom, hogy õk töltsenek. Ismerõsömnek lazán összekeverték a dízelt a benzinnel.
ja, többször is elõfordult pont ez velem is :D

autoszimulator
Hazai töltõállomások is csatlakoztak ahhoz az európai kezdeményezéshez, amely arra biztatja az autósokat, vezessenek másképp, takarékoskodjanak az üzemanyaggal.

De azért a Shellnél mindig eljátszódik ez a szituáció:

Én: - Szia, 95-bõl kérném tele.
Kutas: - Szia! Adhatom a jobbikat?
Én: - Köszi most nem.
Kutas: - Biztos? Jobban megy ám a kocsi, és alig drágább.
Én: - Jól megy ez így is/Nem kell jobban mennie, köszi.
Kutas: - Hát jó, akkor simát tele?

-.-